Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Φορολογική λαίλαπα. Πολύ πικρή η γεύση από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού!

Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού ήρθε τελικά και αποδείχτηκε πολύ χειρότερο του αναμενόμενου! Εκτός του ότι κινδυνεύει να μας το πετάξει στα μούτρα ο Αλμούνια δεν περιέχει κανένα σχεδόν μόνιμο και είναι πλήρες έκτακτης φορολογίας και έμμεσων φόρων. Λαίλαπα! Κατεδαφίζει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
Στην προσπάθειά τους, οι φωστήρες του Πασόκ, να τηρήσουν κάποιες από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις (έστω και πετσοκομμένες) επιτίθενται στον ελληνικό λαό με αδίστακτη φοροεπιδρομή. Δίνουν κάτι σε περίπου δύο εκατομμύρια πολίτες και τα παίρνουν από όλους! Οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες που στηρίζουν σχεδόν στο σύνολό τους το Μαξίμου κάνουν το άσπρο, μαύρο! Σε λίγο τα κανάλια, θα μας βαράνε και θα θα λένε ότι είναι για το καλό μας. Γίνεται ωμή προσπάθεια της επιβολής των κυβερνητικών συμφερόντων γιατί στο βάθος υπάρχουν και τα συμφέροντα των κολλητών καναλαρχόντων.
Πρέπει να επισημανθεί ότι οι φόροι δεν ήταν υπεσχημένοι, αντιθέτως, προεκλογικά κατήγγειλαν την «αδίστακτη» κυβέρνηση της ΝΔ και τον Καραμανλή προσωπικά, για «έλλειψη πολιτικής» και «αναλγησία»! ο Παπανδρέου προσωπικά «διαβεβαίωνε» τον ελληνικό λαό:«όχι νέοι φόροι, όχι έκτακτοι, όχι φοροεπιδρομή»! Κάνει ακριβώς τα αντίθετα! Το έλλειμμα βέβαια είναι μια πραγματικότητα.
Πως όμως εμφανίζεσαι, ότι επιδιώκεις να επιβάλλεις μια σοβαρή οικονομική πολιτική τη στιγμή που επιδιώκεις δάνεια άνω των 65 δις. ευρώ επιβαρύνοντας το ήδη υπερβολικό έλλειμμα; Πως θέλεις να πιστέψουμε ότι πράγματι επιδιώκεις να μειώσεις το τεράστιο έλλειμμα με νέα δάνεια που στριμώχνουν τις επόμενες κυβερνήσεις; Κύριοι του Πασόκ, δεν είστε ειλικρινείς και ποτέ δεν ήσασταν. Αφού θα πάρετε δάνεια με δυσβάσταχτους όρους γιατί χτυπάτε αλύπητα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; Γιατί όταν μιλάτε για φοροδιαφυγή δείχνετε τους ελεύθερους επαγγελματίες, κατηγορία εργαζομένων που υποφέρει ήδη από την παγκόσμια κρίση; Γιατί δεν μειώνετε πραγματικά τις δαπάνες του σπάταλου και διεφθαρμένου (πασοκικού) κράτους; Για πρώτη φορά σε Προσχέδιο Προϋπολογισμού δεν δόθηκαν οι πίνακες με τις κατανομές των εξόδων στα Υπουργεία και τις Δημόσιες Υπηρεσίες! Τι σημαίνει αυτό; Αισθάνεστε την ανάγκη να υποχωρήσετε μπροστά στα συμφέροντα των «κεκτημένων» δημοσίων υπαλλήλων σας; Υποχωρείτε προς όφελος της καναλαρχίας. Αποτύχατε γιατί βάζετε το λαό απέναντί σας…..
Πριν λίγες μέρες γράφαμε:«Οι διαρροές για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού, δείχνουν «ήπια προσαρμογή και πάλι». Τελικά το Προσχέδιο περιείχε «Σκληρή Προσαρμογή». Φοροεπιδρομή και Λαίλαπα. Η προηγούμενη ανάρτησή μας αντιμετώπιζε με επιείκεια τον προσδοκώμενο Προϋπολογισμό. Με τη σημερινή ανάρτηση συμπληρώνουμε την κριτική μας στο Προσχέδιο.

8 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Τελικά θα αποφασίσετε ήπια ή σκληρή προσαρμογή;
Αυτά παθαίνει όταν μαζεύει σκουπίδια από το διαδύκτιο.

Παπουτσάκης είπε...

Εκ πρώτης όψεως πριν μία βδομάδα φαίνονταν ότι ο Παπανδρέου θα δώσει!
Τελικά θα δώσει πολύ λίγα, θα τα πάρει πίσω και θα πάρει και παραπάνω!

Αυτό λέει η ανάρτηση!

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να καταγγελθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ το οποίο αδιαφορώντας για το μεγάλο κακό που κάνει στην Ελληνική οικονομία, με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις το μεγαλοποιεί το Δημοσιονομικό Έλλειμμα . Συγκεκριμένα α) ΜΕΙΩΝΕΙ τα έσοδα που προϋπολόγισε η προηγούμενη Κυβέρνηση, όπως σταμάτησε τις τακτοποιείσεις των ημιυπαιθρίων χώρων, δεν εισπράτει το 2009 ούτε τα τέλη κυκλοφορίας, έχει παγώσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες των ΔΟΥ κρατώντας σε εκκρεμότητα την αντικατάσταση των διοικήσεών των κ.λ.π. . β) Πληρώνει έξοδα που μπορεί να πληρώσει το 2010 ή και το 2011 (όπως μέρος των εξόδων των νοσοκομείων και των εργολαβιών δημοσίων έργων κ.λ.π.).Το τελικό αποτέλεσμα είναι να αυξάνει το έλλειμμα και να ΔΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ πιό ΑΚΡΙΒΑ.

F5PILOT είπε...

@exastal
Άσε τα σάπια βασιλάκη. Απλώς θέλεις να ευθυγραμιστείς με τον Κουμουτσάκο που δεν ξέρει τι λέει. Γιατί αλλά λέει τώρα και άλλα προεκλογικά για σκληρή λιτότητα για δύο χρόνια αν θυμάσε.
Η ήπια προσαρμογή όπως την χαρακτηρίζουν στην καθημερινή είναι λάθος για μένα και θα μας οδηγήσει στη χρεωκοπία όπως η ήπια προσαρμογή τς ΝΔ μα έχει οδηγήσει σε αυτή τη κατάσταση.
Χρειάζονται πιο σκληρά φορολογικά μέτρα αν θέλουμε να επιβιώσουμε οικονομικά. Αυτός ο Προυπολογισμός για μένα είναι πολύ φιλόδοξος και οι προβλέψεις του αισιόδοξες. Μακάρι να βγω ψεύτης. Αλλά Βασιλάκη πάνω από κόμματα υπάρχει και η Ελλάδα. Το εύκολο είναι ο λαικισμός το δύσκολο είναι οι σκληρές αποφάσεις.

Παπουτσάκης είπε...

Ειλικρινά είχα πιστέψει λαμβάνοντας υπόψην τις προγραμματικές δηλώσεις ότι το νέο Πασόκ δεν θα προχωρήσει σε σκληρή φορολογία.
Στις προγραμματικές του ο Παπανδρέου θα μπορούσε να αποφύγει κορώνες όπως : «τα έσοδα του κράτους δεν αυξάνονται ούτε με έκτακτες εισφορές, ούτε με φοροεπιδρομές». Θα μπορούσε να είναι διπλωματικότερος αφού είχε ήδη κερδίσει τις εκλογές.
Όταν μας κοροϊδεύουν έτσι είναι λογικό να μπερδεύεται και η κριτική μας!!!

Doc είπε...

Μέχρι τις 31/12/09 σύντροφοι έχει ήπια ...σπατάλη.
Όλα τα εισπρακτικά/φορομπηχτικά μέτρα αναβάλλονται για μετά την 1/1.
Όσο για την απόσυρση, απορώ που κανένα τσακάλι μέχρι τώρα (καναλιών ή μπλογκς) δεν κατάλαβε ότι είναι μέτρο εισπρακτικό, και όχι δαπανηρό.
Γιατί τότε το ακύρωσαν?
Μα για να το ...επαναφέρουν του χρόνου!
Με πιο οικολογικό υποτίθεται περιτύλιγμα (με έξτρα μπόνους 100-200 ευρώ αν πάρεις ...υβριδικό-είναι πιο "πράσινα" τα υβριδικά? Για ψάξτε το λίγο τσακάλια...).
Έτσι τα ...έσοδα από το μέτρο θα προσμετρηθούν στους προΰπολογισμούς του 2010,11...
Εμ τι νομίζατε? Ότι θα...μειώσει το κράτος και τις δαπάνες του το ...βαθύ Πασοκ?
Σιγά-σιγά θα έρθει και η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας...
Νάτο στο 7-8% το έλλειμμα σε 3-4 χρόνια!!
Περήφανο το κυβερνών κόμμα θα κοκορεύεται προεκλογικά για τα τρομερά του επιτεύγματα...

stefanos είπε...

Παιδάκια
της δεξιάς βασιλείας...
λίγη ησυχία!
Ο καταλληλότερος
που τώρα παριστάνει τον ...ψαρά
στις όχθες του Αώου
μας έχει βάλει στα δύσκολα!
ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ.

Doc είπε...

...και θα πρέπει να το κάνει αυτό ο μελλοντικός πρώην καταλληλότερος???
Πω-πω...