Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Η «κοινή διακήρυξη» Σαμαρά και Αβραμόπουλου βάζει μπουρλότο στα θεμέλια της Νέας Δημοκρατίας.

Παγιδευμένος ο Σαμαράς στα επικοινωνιακά τρικ Αβραμόπουλου έχασε την ουσία της επικοινωνίας. Τα λάθη όμως κοστίζουν.
Πρωταρχικό μέλημα των οπαδών και μελών της ΝΔ στην εσωκομματική μάχη για την ανάδειξη νέου αρχηγού είναι η διατήρηση της ενότητας. Ο φόβος μιας νέας διάσπασης πρόκειται να λειτουργήσει καταλυτικά στην ανάδειξη της ηγεσίας. Καθώς θα πλησιάζει η 29η Νοεμβρίου είναι φυσικό το κλίμα να πολώνεται περισσότερο αν και οι οπαδοί (κυρίως) του Σαμαρά έχουν ξεκινήσει τον «αγώνα» και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, προ πολλού!
Η χθεσινή «κοινή διακήρυξη» μπορεί να περιέχει ωραία λογάκια αλλά ματώνει ακόμα περισσότερο το σώμα της ΝΔ. Καταρχάς υπονοούνται συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι γιατί είναι δεδομένο ότι «κάτι ήθελε» ο Δημήτρης και δεν το εξασφάλισε από την πλευρά της Ντόρας.
Έπειτα το περιεχόμενο της διακήρυξης που επικαλείται νεποτισμό στη ΝΔ, όταν νεποτισμός υπάρχει σε όλα τα κόμματα και σε όλο τον κόσμο! Εκτός και αν ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος έρχονται από άλλο πλανήτη! Εξάλλου και οι δυό τους είναι αποτέλεσμα νεποτισμού μια και το φαινόμενο δεν λειτουργεί μόνον από πατέρα σε κόρη αλλά και από «πατέρα» προς ευνοούμενους. Εκτός και αν δίνουν δικές τους ερμηνείες στις λέξεις. Εκτός και αν βαφτίζουν το κρέας, ψάρι! Είναι γεγονός ότι και οι τρεις υποψήφιοι έχουν ευνοηθεί από τον Μητσοτάκη άρα τα πολωτικά και άκρως διχαστικά υπονοούμενα κατά του Μητσοτάκη προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας και την πραγματικότητα. Θα μας πούνε τώρα ότι ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος ξεκίνησαν από τα χωριά τους και με την αξία τους κατέκτησαν υψηλά αξιώματα και τιμές! θα τρελαθούμε τελείως! Ας είναι καλά ο Μητσοτάκης που «εντελώς συμπτωματικά και αβίαστα» τους προσέφερε θέσεις και εξουσίες.
Εμφανίζονται στα δελτία και στα blogs κάποιοι ματαιόδοξοι και άφρονες που παραληρούν κυριολεκτικά εις βάρος της ενότητας και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη. Απειλούν τους συνομιλητές τους και νομίζουν ότι αυτοί θα καθορίσουν το μέλλον της παράταξης. Ορθώνουν τείχη και δεν αφήνουν χώρο στις μελλοντικές εξελίξεις για το στρατόπεδο της Ντόρας. Νομίζουν ότι μόνοι τους θα υφαρπάξουν το κόμμα, με τη Ντόρα υποχρεωμένη να σεβαστεί την ενότητα και απλά να υπακούει στις αποφάσεις τους. Η συμπεριφορά τους είναι από τώρα εξοργιστική, αυταρχική και λειτουργεί φυσικά εναντίον τους.
Στη χθεσινή «διακήρυξη αρχών» Σαμαρά-Αβραμόπουλου επιβεβαιώνονται τα παραπάνω όσο και αν δεν θέλουν να το πιστέψουν οι οπαδοί του Σαμαρά. Το επόμενο σχήμα της ΝΔ θα προκύψει από σύνθεση των δύο στρατοπέδων. Ο ηττημένος θα καταλάβει την Αντιπροεδρία και όχι φυσικά ο Αβραμόπουλος που προτρέχει των διαδικασιών. Ας μην έβγαινε από την κούρσα! Η Ντόρα στοχεύει στο Κέντρο και ο Σαμαράς στη Δεξιά άρα μαζί μπορούν να διατηρήσουν και ενισχύσουν τον Κεντροδεξιό χαρακτήρα της παράταξης.
Τι θα πει ότι μαζί θα εγγυηθούν τη «μεγάλη δημοκρατική και σύγχρονη Κεντροδεξιά»; Τέτοιες θέσεις είναι διχαστικές και εξόχως παρακινδυνευμένες όσον αφορά την ερμηνεία τους. Έχουν μια διάθεση αντιπαλότητας στο εσωκομματικό πεδίο σύγκρουσης και δεν αφήνουν περιθώρια για μελλοντικούς ελιγμούς από την πλευρά τους. Περιχαρακώνουν τις μελλοντικές τους θέσεις, πριν μιλήσει ο κόσμος της ΝΔ. Προσβάλλουν και αυτόν τον κόσμο στον οποίο υποτίθεται θέλουν να δώσουν φωνή. Η «κοινή διακήρυξη» είναι μια ατυχής επίδειξη δύναμης από την πλευρά Σαμαρά που προσχεδιάζει το μέλλον με τη μισή ΝΔ απέξω. Μας γυρίζει σε συμπεριφορές καταδικασμένες και στη θεωρία και στην πράξη.
Η βιασύνη, η ματαιοδοξία και ο αυταρχισμός είναι κακοί σύμβουλοι στην πολιτική!

19 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Ρε σεις είστε καλά; Υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει η κεντροδεξιά πλειοψηφία;
43.92+7.54+4.60+2.53= 58,59

33.48+5.63=39,11%

Πως γίνεται να καλύψει ένα χασμα 20%

Με ένα τρίτο κεντρώο κόμμα που θα καθορίζει τις εξελίξεις με συμμαχικές κυβερνήσεις.

Μη σκοτώνεστε μή μαλώνετε λοιπόν. Το πολιτικό τοπίο αλλάζει.

Ανώνυμος είπε...

Exastal, δεν θέλω να πιστέψω ότι έγραψες εσύ, που γνωρίζόμαστε πάνω από ένα χρόνο, τέτοιο κείμενο.

Πχ.

1. "Η βιασύνη, η ματαιοδοξία και ο αυταρχισμός είναι κακοί σύμβουλοι στην πολιτική!"

Στην Ντόρα το έχεις πεί αυτό που ήθελε να γίνει η εκλογή του νέου αρχηγού ερήμην του λαού;

2. "Εξάλλου και οι δυό τους είναι αποτέλεσμα νεποτισμού μια και το φαινόμενο δεν λειτουργεί μόνον από πατέρα σε κόρη αλλά και από «πατέρα» προς ευνοούμενους".

Ο ίδιος νεποτισμός είναι όταν ο αρχηγός του κόμαματος είναι πατέρας μου και ό ίδιος είναι όταν είμαι αυτοδημιούργητος και γιός φτωχού πυροσβέστη που με ανέδειξε ο αρχηγός;

3. "Νομίζουν ότι μόνοι τους θα υφαρπάξουν το κόμμα, με τη Ντόρα υποχρεωμένη να σεβαστεί την ενότητα και απλά να υπακούει στις αποφάσεις τους. Η συμπεριφορά τους είναι από τώρα εξοργιστική, αυταρχική και λειτουργεί φυσικά εναντίον τους".

Αυτό πάλι τί είναι; Βασιλικότερος του βασιλέως;
Αν δεν πιστεύεις στη δημοκρατία, τότε άς γίνουν όλα μπουρλότο.
Η Ντόρα δεσμεύθηκε (όπως και όλοι οι άλλοι) ότι θα σεβαστεί απόλυτα την κρίση των ψηφοφόρων, όποια και εάν είναι αυτή. Δηλαδή εσύ λές, ότι θα πρέπει ο νεοδημοκράτης να ψηφίσει Ντόρα για να μην μας εξοργισθεί ;

Άκου φιλαράκι για να μην λέμε πολλά γιατί δεν έχει και νόημα, από ένα σημείο και πέρα θα πρέπει να αποφασίσεις.

Ή παίρνεις μέρος και θέση στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού ή όχι.

Αποφάσισέ το για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε, όπως το κάνουν τόσα και τόσα άλλα μπλόγκς.

Θα πρέπει όμως λιγάκι να προσέξεις το ποιοτικό σκέλος των επιχειρημάτων (όπως κάνεις με μεγάλη επιτυχία όταν κτυπάς αλύπητα τους πασόκους) αλλιώς το σύστημα θα γίνει ερμαφρόδιτο.

Και αυτό δεν μπορεί να είναι καλό.

aggelos είπε...

ο αβραμοπουλος παντως ειναι αυτοδημιουργητος-με οποιον τροπο τελοσπαντων- και χωρις κανενα τζακι,αναμεσα στους ελαχιστους μεγαλους του Νδ..οσο και αν ενοχλει αυτο..ο Σαμαρας απο την αλη εχει καποιο πολιτικο τζακι στην οικογενενεια..

aggelos είπε...

μην αφριζετε απο το κακο σας ομως δεν κανει..

Ανώνυμος είπε...

@ελεύθερος έχει μιά ιστορία ο άνθρωπος, μιά προδοσία μιά ανατροπή κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δέν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τον Σαμαρά.

Ανώνυμος είπε...

το Εθνικον συμφερον λεει Σαμαράς. Μα ειναι δυνατον να κοιταω στα ματια την Ντορα και να βλεπω τον Τσίπρα Ελεος.

emily είπε...

Δεν είναι σωστά αγαπητέ exastal όλα αυτά που γράφεις μετά την υποστήρηξη του Αβραμόπουλου προς τον Σαμαρά.Αντιθέτως τα βρίσκω πολύ φανατισμένα και πολωτικά και δεν το περίμενα από σένα ,που σε διαβάζω καθημερινά και είχα άλλη άποψη.Το ίδιο αξιοκατάκριτα βρίσκω και τα σχόλια του έτερου κρητικού blogger που κραυγάζει ότι η Κρήτη δεν ξαναψηφίζει ΝΔ αν βγει ο Σαμαράς!!Για σταθείτε βρε παιδιά!Τοπικιστικά θα το πάμε το πράγμα?Δηλαδή εμείς που δεν είμαστε ούτε Κρητικοί ούτε Πελοποννήσιοι τι πρέπει να κάνουμε?
Τον δε Αβραμόπουλο(που ελάχιστα τον συμπαθώ προσωπικά) γιατί τον εξυμνούσατε πριν πάει με το Σαμαρά?Το έκανε και η Ντόρα στο συνέδριο με πολύ θερμά λόγια.Δηλαδή αν υποστήριζε τη Ντόρα θα ήταν καλός και τώρα όχι?

Από την άλλη πλευρά πάλι κάποιοι οπαδοί του Σαμαρά μιλούν πολύ απαξιωτικά για την κ.Μπακογιάννη καιμ ούτε αυτό μου αρέσει.
Παιδιά,ρίξτε λίγο τους τόνους,κανείς δεν περισσεύει στην παράταξή μας.
Εγώ υποστηρίζω το Σαμαρά ,αλλά την επόμενη μέρα θα είμαστε πάλι μαζί ελπίζω,και δεν μου αρέσουν οι υπερβολές.Ο εχθρός μας είναι το κακό ΠΑΣΟΚ που επέστρεψε χειρότερο από πριν.Γι αυτό να κατεβάσουμε λίγο τους τόνους.

Ανώνυμος είπε...

As mi milane kapoioi gia mixanismous otan sto plevro tous exoun ton k.Tsako, to lobby efopliston New York(CIA) kai ton k. Vgenopoulo na tous ypostirizoun emprakta....
O k. Samaras prospathei na mas peisei oti vrisketai sto apirovlito, les kai gennithike xtes.
Eutuxos pou exoun gnosi, mnimi kai krisi oi neodimokrates!

Ανώνυμος είπε...

Η Ν.Δ. πρέπει να ξαναγίνει ένα κόμμα ομογενοποιημένο όπου αυτά που λέμε τα κάνουμε και αυτά που κάνουμε τα λέμε.
Δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην πραγματική δημοκρατία, όπως κάποιοι που δεν ήθελαν εκλογή αρχηγού από τη βάση.
Ήταν αντιδημοκρατική προσέγγιση και υπονοούσε ότι ο απλός νεοδημοκράτης έχει αξία μόνο όταν έχουμε εκλογές.
Επίσης ήταν προσβλητική για το μέσο νεοδημοκράτη, που ειδικά αυτή την εποχή ένιωσε ταπεινωμένος, διότι δεν περίμενε εκλογές στο μέσο της τετραετίας, ούτε και τόσο μεγάλη ήττα.
Άρα, όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει στον κοινό αγώνα είναι ευπρόσδεκτος, όσοι αρέσκονται στις ίντριγκες και τους βυζαντινισμούς δεν είναι ευπρόσδεκτοι.
Να φύγουν να πάνε αλλού.
Η Νέα Δημοκρατία έχει, δόξα τω Θεώ, εκατομμύρια οπαδούς και πάμπολλα άξια, μορφωμένα και ταλαντούχα στελέχη.

Ανώνυμος είπε...

Αληθινέ Νεοδημοκράτη exastal, σε συγχαίρω για την ξεκάθαρη τοποθέτησή σου που συνάδει με τις απόψεις της συντριπτικης πλειοψηφίας των Νεοδημοκρατών που δίναμε πάντα σκληρές μάχες Πρώτης Γραμμής, οταν τα τσιράκια του Αποστάτη Σαμαρά, όπως ο Ανελεύθερος "ελεύθερος", περιπλανιώντουσαν έξω από το "μαντρί" παρέα με τους "λύκους"...

Ο Θρίαμβος της Ντόρας δεν θα εχει προηγούμενο! Ο Λαός καταλαβαίνει τα σκοτεινά συμφέροντα που την πολεμούν και επέβαλαν την Ετερόκλητη και Διαπλεκόμενη Σύμπραξη των δύο Αποσταστών!!!

Ντόρα Δυναμικά! Απόψε στο Περιστέρι σφραγίζεται η Μεγάλη Νίκη της Νέας Δημοκρατίας!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο κείμενο που δείχνει ξεκάθαρα στρατευμένο σε ένα πρόσωπο που δεν το έχει σε πολύ, να διαλύσουν την ΝΔ, αν δεν βγει η ντόρα τους! Έτσι μπράβο ξεσκεπαστείτε σιγά- σιγά.

SKANDALOS είπε...

http://gataros.blogspot.com/2009/11/blog-post_2761.html

socrates είπε...

Και οι σαραντάρηδες με τον Αντώνη.
Αναμένονται δηλώσεις από τους Σπηλιωτόπουλο, Καμμένο και Στυλιανίδη, μέχρι στο Σαββατοκύριακο.

Alex είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το post του exastal και απορώ πόσο εύκολα χάνουμε την κοινή λογική.

Στην Ντόρα το έχεις πεί αυτό που ήθελε να γίνει η εκλογή του νέου αρχηγού ερήμην του λαού;

έγραψε ο ελεύθερος, αλλά τι να του πεις που μόνο στην Ελλάδα είναι ένοχος όποιος σέβεται και δρα σύμφωνα με το καταστατικό. Ανοιχτέ τα μάτια σας και να ανησυχείτε όσο και ο Καρατζαφέρης, γιατί άραγε, με την πιθανή άνοδο Σαμαρά στην Αρχηγία της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πάρτι μέχρι το 2020 και δεν θα είστε καν καλεσμένοι....

Ανώνυμος είπε...

http://ixnos1.blogspot.com/2009/10/blog-post_4769.html

Doc είπε...

Ε, αφού ο νεποτισμός κυριαρχεί παντού, τι μας πειράζει ο νεποτισμός του Πασόκ τότε ?

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώην αρχηγός της «Πολιτικής Άνοιξης» και νυν υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισε να δώσει ρόλο εκπροσώπου Τύπου στον πρώην αρχηγό του ΚΕΠ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Από το μεσημέρι αναζητούσαν κανάλι για να βγει ο «βοηθός» υποψηφίου αρχηγού! Πήραν τηλέφωνα, τελικά τους έκατσε το Mega. Στο επιτελείο Σαμαρά ήθελαν να απαντήσει με τον Αβραμόπουλο στην συγκέντρωση της Ντόρας. Τελικά, τους γύρισε τούμπα το πράγμα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΚΕΠ διασύρθηκε. Ψέλλιζε. Δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα παραμύθια που έλεγε πριν από δεκαπέντε μέρες. Πλέον δεν τον πιστεύει κανείς. Ανεξάρτητα, όμως, από την εμφάνιση στο Mega, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι οι δύο έχουν αποφασίσει διαρχία στη Ν.Δ. Πάνε, δηλαδή να κάνουν την Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ. Διαθέτουν άλλωστε την συνταγή της αποτυχίας, από την περίοδο που διατηρούσαν τα δικά τους κόμματα!

unionist είπε...

Το γεγονος αυτο αλλαζει πολλα δεδομενα στη Νεα Δημοκρατια. Πρωτον, η συμπνοια Σαμαρα Αβραμοπουλου απογυμνωνει την Μπακογιαννη απο τα επιχειρηματα της. Πλεον η ιδια δεν μπορει ουτε να προβληθει ως εγγυητης της ενοτητας καθως η ενοτητα αυτη ενσαρκωνεται στα προσωπα των δυο πολιτικων ανδρων. Αντιθετα, και μονο η παρουσια της Μπακογιαννη πλεον στην κουρσα για τη διαδοχη διχαζει και ζημειωνει την παραταξη. Επιπλεον, η Μπακογιαννη δεν μπορει να εγγυηθει ουτε και το αμφιπλευρο ανοιγμα του κομματος στο κεντρο και τη δεξια. Αυτο πια εχει καληφθει πληρως αφενος το κεντρο απο τον Δ. Αβραμοπουλο και η κεντρο-δεξια απο τον Α. Σαμαρα.

Δευτερον, η συνεργασια Α. Σαμαρα- Δ. Αβραμοπουλου αναδεκνυει τη νεα γενια ηγεσιας της παραταξης. Απο μια τη στιγμη που κυριαρχουσε η τριαδα Σουφλιας, Μπακογιαννη, Μειμαρακης, το μελλον πλεον εδειχνε ξεκαθαρα το διδυμο Σαμαρα - Αβραμοπουλο. Τα προσωπα που τον τελευταιο καιρο απογοητευσαν τοσο πολυ τη βαση της Νεας Δημοκρατιας σαν σε λιγα λεπτα εγιναν παρελθον και νεα αφθαρτα προσωπα ηρθαν να αναλαβουν τα ηνια της παραταξης.

Ανώνυμος είπε...

"νεα αφθαρτα προσωπα"...

Είσαι γραφικός! Ο κύριος Τίποτα, ο πιο Αποτυχημένος Υπουργός Υγείας στην Ιστορία της Ελλάδος, εξαιτίας του οποίου κάθε Έλληνας που είχε την ατυχία να μπει σε Νοσοκομείο επί υπουργίας του έβριζε τον Καραμανλή απ' το πρωί μέχρι το βράδυ!

Για ξύπνα... σαμαράκι, γιατί σας έχουν φλομώσει πολλή... πατάτα εκεί στην "καθοδήγηση"!