Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Σαράντα ημέρες διακυβέρνησης ΠαΣοΚ. Για γέλια ή για κλάματα;

Μετά τις πρώτες σαράντα ημέρες διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ εύλογα αναρωτιούνται οι πολίτες εάν θα πρέπει να γελάνε ή να κλαίνε.
Τι άλλο να αναρωτιούνται όταν οι οποιεσδήποτε προεκλογικές εξαγγελίες ανατρέπονται από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Προχθές ο κ. Γ. Παπανδρέου βγαίνοντας από το άτυπο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ...υπερηφάνως ότι: «Δίνουμε μάχη για την ανόρθωση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς»…..
Μία ώρα αργότερα οι Βρυξέλλες ανακοίνωναν την υπαγωγή της Ελλάδας σε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης κλιμακώνοντας τις πιέσεις τους για δημοσιονομική προσαρμογή!..

Το ΠαΣοΚ βλέπετε τα ...παραφούσκωσε (πράγμα που σας είχα προειδοποιήσει εξ αρχής) στην προσπάθειά του να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια , αγνοώντας ότι καταρρακώνει την αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς.

Προεκλογικά βέβαια ο κ.Γ.Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται επ` ουδενί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της... επάρατης ΝΔ και της απογραφής του κ. Αλογοσκούφη !
Εάν θέλουμε μάλιστα να είμαστε δίκαιοι η απογραφή Αλογοσκούφη είχε κάποιους πυλώνες λογικής επάνω στους οποίους εδράζετο. Αυτή η καταγραφή- του μετέχοντος στα ΔΣ του ΟΤΕ όταν η SIEMENS …έκανε πάρτι-κ. Παπακωνσταντίνου στερείται οποιασδήποτε λογικής.

Είναι σαν να πυροβολεί τα ίδια τα πόδια του! Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο διεθνώς, η κυβέρνηση υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας καθαρά για μικροκομματικούς σκοπούς, προκειμένου από την μία να κατηγορήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και από την άλλη να έχει την ...ευχέρεια την επόμενη χρονιά να παρουσιάσει οικονομικούς δείκτες που θα φανερώνουν ,με την μείωση τους, το ...μεγαλοπρεπές έργο της κυβέρνησης.

Συγχρόνως όμως αυτή η υποβάθμιση θα δυσκόλεψε το έργο της ίδιας της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ αφού θα οδηγήσει σε αυξημένο κόστος δανεισμού και για τη χώρα και για τις επιχειρήσεις. Και εν μέσω κρίσης αυτό είναι ….αυτοκτονικός ιδεασμός !

Είναι τελείως αντιφατικό να δηλώνεις :«Δίνουμε μάχη για την ανόρθωση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς» και την ίδια στιγμή να δίνεις μάχη προκειμένου να πείσεις τις Βρυξέλλες-που θυμούνται την δημιουργική λογιστική του κ. Σημίτη και...κάτι παθαίνουν- ότι ….η Ελλάδα είναι ψεύτρα και αναξιόπιστη …!!!

Είναι τελείως αντιφατικό προεκλογικά με κομπορρημοσύνη να δηλώνεις: « Εμείς ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε με την ΕΕ» και μετεκλογικά ο κ. Παπακωνσταντίνου σαν βρεγμένη γάτα να τους παρακαλά να …μην βαράνε πολύ και να δηλώνει ότι θα ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί ….!!!

Είναι τελείως αντιφατικό από την μια προεκλογικά να λες: «Λεφτά υπάρχουν» και μετεκλογικά να ισχυρίζεσαι ότι …«είμαστε στο χείλος της χρεοκοπίας»…!!!

Είναι τελείως αντιφατικό να δηλώνεις έλλειμμα 12.5% από την δεύτερη ημέρα που ανέλαβες την εξουσία ,(χωρίς να γνωρίζεις καν τους οικονομικούς δείκτες, αφού ήταν αδύνατο σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με την κρατική μηχανή σε ...αδράνεια λόγω των αλλαγών στα υπουργεία) και από την άλλη να διορίζεις μετά δεκαπέντε ημέρες ....ανεξάρτητη αρχή προκειμένου να διαπιστώσει ...πόσο είναι το έλλειμμα…!!!

Αφήστε που η αντίφαση ....διορισμένη - ανεξάρτητη αρχή ...βγάζει μάτια!!!! Πόσο μάλιστα όταν αυτή ( η …διορισμένη-ανεξάρτητη ντε!) αποτελείται από φίλα προσκείμενους και κομματικά στελέχη) .
Έχουν άδικο λοιπόν οι πολίτες που δεν ξέρουν αν θα πρέπει να γελάνε ή ...να κλαίνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: