Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Σε ποιόν έδωσαν την Πυροσβεστική;

Έτσι ξεπληρώνονται τα "γραμμάτια"!
Στο τιμόνι της Πυροσβεστικής ο άνθρωπος που έλεγε ότι του αρκούν δύο αεροσκάφη και δύο ρίψεις για να την καθαρίσουμε τελείως... την φωτιά της Αττικής.
Ο Γ. Παπανδρέου χαιρετά τον υπεύθυνο του ολοκαυτώματος. Η επιλογή σήμερα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), του έως τώρα υπαρχηγού κ. Στ. Στεφανίδη στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος δείχνει πως εννοούν το σεβασμό στις ανεξάρτητες αρχές ο Παπανδρέου και η Κυβέρνηση του.
Στα σκουπίδια πετάνε το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο επέρριπτε ευθύνες για το
ολοκαύτωμα της Βορειοανατολικής Αττικής στον κ. Στ. Στεφανίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής» ( 12-9-2009), στο πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, «καίγονται» κάποιοι εκ των στρατηγών του Σώματος για «κακή εκτίμηση του κινδύνου τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, κακό συντονισμό, ασυνεννοησία μεταξύ τους και καθυστερημένη ενεργοποίηση των εναέριων μέσων». Συγκεκριμένα, πληροφορίες από το 23σέλιδο πόρισμα αναφέρουν
ότι, κατʼ αρχάς «εγκαλείται» ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, για αργοπορημένη μετάβαση στο μέτωπο της φωτιάς, καθώς προκύπτει ότι πέταξε με ελικόπτερο μετά τις 11 π.μ. του Σαββάτου.
Ο δεύτερος αξιωματικός που «εγκαλείται» στο πόρισμα είναι ο υπαρχηγός της Π.Υ. αντιστράτηγος Στ. Στεφανίδης στον οποίο καταλογίζεται εσφαλμένη εκτίμηση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, 21 Αυγούστου, στη χαράδρα και το γεγονός ότι καθησύχασε την πολιτική ηγεσία τα ξημερώματα Σαββάτου λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο αντιστράτηγος Στ. Στεφανίδης σε ερώτηση του πολιτικού του προϊσταμένου Χρ. Μαρκογιαννάκη για το τι μέσα σκόπευε να ζητήσει από την Ελευσίνα, φέρεται να απάντησε: «Στην Ελευσίνα υπάρχουν τα πάντα. Μας αρκούν όμως δύο αεροσκάφη και δύο ρίψεις για να την καθαρίσουμε τελείως...».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MA ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗΓΟΣ-ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ?

Doc είπε...

Πάντως σ'εμένα δεν την έδωσαν.
Ρε παιδιά, όλοι εσείς εδώ μέσα που ξιφουλκείτε υπέρ των κομμάτων σας (ήμαρτον ρεεεε!) έχετε πάρει τίποτα? (έστω ληγμένο)
Ή είστε αγνοί ιδεολόγοι?