Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Περιβάλλον; Τι είναι αυτό αναρωτιέται η κυβέρνηση !

αναδημοσίευση από το politis-gr
Στην απόσυρση του νόμου Σουφλιά για την ανανέωση του στόλου οχημάτων προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομιών και Περιβάλλοντος επικαλούμενα το …τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα, που δεν επιτρέπει την συνέχιση του μέτρου αλλά και…. την απουσία περιβαλλοντικών κινήτρων (sic!).
Σύμφωνα με τον μετέχοντα στα ΔΣ του ΟΤΕ όταν η MIZENS έκανε πάρτι, υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου το ετήσιο κόστος της απόσυρσης υπολογίστηκε στα 400 εκ. ευρώ, χωρίς όπως είπε η χώρα μας να διαθέτει δική της αυτοκινητοβιομηχανία που θα συνέβαλλε στην τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης.
Το επιχείρημα που επικαλείται ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι φαιδρό ,ψευδές, και σίγουρα δεν κινείται στο πνεύμα των προεκλογικών περιβαλλοντικών ...ανησυχιών του ΠαΣοΚ.
Το κόστος των μέτρων που προέβλεπε ο νόμος Σουφλιά δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό αφού το όλο πρόγραμμα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο. Οι δαπάνες της δέσμης των μέτρων θα καλύπτονταν από την αύξηση των περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας, του Φ.Π.Α. και των επιπλέον τελών ταξινόμησης από τις επιπλέον πωλήσεις οχημάτων.
Μάλιστα υπάρχει η σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία ακριβώς προέβλεπε ότι δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Αυτή δεν μπορεί κανένας να την αμφισβητήσει μέσω ...πολυεξαρτημένων -διορισμένων επιτροπών.
Γέλωτες επίσης προκαλούν τα λεγόμενα της αρμόδιας υπουργού κυρίας Μπιρμπίλη ότι το κίνητρο της απόσυρσης θα μπορεί να συνοδευτεί με δύο κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Για παράδειγμα αν η επιδότηση της απόσυρσης ενός ΙΧ είναι 1.000 ευρώ τα 500 ευρώ θα είναι το ποσό της επιδότησης και το υπόλοιπο ποσό θα είναι οι δύο κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Μα αγαπητή μου κυρία εάν λόγω του φορτωμένου προγράμματος σας ως …λογογράφος του κ. Παπανδρέου δεν είχατε τον χρόνο να επισκεφτείτε και να γνωρίσετε την Ελλάδα ,πέραν της πάλαι ποτέ Χαριλάου Τρικούπη , την νυν Ιπποκράτους και το Κολωνάκι , θα γνωρίζατε ότι πέραν από το κλεινόν άστυ(και την Θεσσαλονίκη) το ελληνικό κράτος δεν διαθέτει δημόσιες εταιρείες μεταφορών του επιβατηγού κοινού, αφού αυτές πραγματοποιούνται στην επαρχία από τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ. Πως λοιπόν θα ...μοιράσετε κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Με ξένα κόλλυβα; Τους μετόχους και τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ τους ρωτήσατε;
Ερχόμαστε στις ...περίεργες περιβαλλοντικές αντιλήψεις που δείχνει το ΠαΣοΚ. Η μελέτη των μέτρων του νόμου Σουφλιά για την απόσυρση, η οποία μάλιστα είχε δημοσιοποιηθεί χωρίς η επιστημονική κοινότητα να φέρει καμία αντίρρηση, υπολόγιζε μέσω της απόσυρσης, μείωση από 20% έως 35% των εκπεμπόμενων ρύπων έως το 2012 και από 50% έως 60% έως το 2015.
Η Κυβέρνηση του ΠαΣοΚ αγνοεί εντελώς αυτές τις μελέτες, αγνοεί την τεράστια περιβαλλοντική παράμετρο της ρύπανσης από την κυκλοφορία και αγνοεί και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στους Διεθνείς Οργανισμούς και την Ε.Ε.
Παραπλανώντας τον ελληνικό λαό αφού προεκλογικά μας έλεγαν ότι «το μέτρο της απόσυρσης είναι ένα μέτρο που δεν μπορεί να το απορρίψει κανείς», η Κυβέρνηση Παπανδρέου σήμερα καταργεί ένα καλά μελετημένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα μέτρων μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και το αντικαθιστά με το.... καθαρά εισπρακτικό μέτρο της αύξησης των τελών κυκλοφορίας.
ΥΓ. Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα είναι έσοδο του προϋπολογισμού και δεν θα διατίθεται για την απόσυρση των οχημάτων, όπως προβλεπόταν στο νόμο Σουφλιά .Μάλιστα μεταθέτουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας τον ...Ιανουάριο και όχι μέχρι 31η Δεκεμβρίου που ισχύει όλα τα χρόνια. Φυσικά και αυτό εντάσσεται στο σχέδιο που έχω αναφέρει, το οποίο ....επιτάσσει μερίδα των εσόδων να μεταφερθούν στο 2010, προκειμένου το έλλειμμα του έτους 2009 να κλείσει (ΚΑΙ με την βοήθεια της εξαρτημένης-διορισμένης ,από τον κ. Παπακωνσταντίνου, επιτροπής) σε υψηλά επίπεδα, ώστε πλαστά τον επόμενο χρόνο να παρουσιαστεί το έργο ...της μείωσης του ελλείμματος!!!

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΟΙΓΑ
ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΩ
ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ
ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ...
ΜΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΛΗΞΑΝΕ ΝΩΡΙΣ
ΠΡΟΧΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
ΕΔΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΕΙΤΕΤΑΙ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ...
ΘΑ ΤΟ ΦΥΤΕΨΩ ΣΑ ΜΠΑΞΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ
ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΠΕΞΩ ΑΠ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ...

Unknown είπε...

Πηρα και εγω ενα υβριδικο αυτοκινητο - απο αυτα που λεει οτι θα παρει το κρατος για το περιβαλλον!!!!!!!!- πριν δυο χρονια.
Το κρατος για να με επαινεσει γιυτην την κινηση μου ειχε πολυ μειωμενα τελη και εισοδο στον δακτυλιο.
Τωρα ερχεται η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ερχετα το ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ και τελος τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ και μας λεν οτι θα δινετε απο 500 εως και 600 ευρω.
Αληθεια πιστεψατε ποτε τι ειπαν προεκλογικα????
Πιστεψατε οτι εχουν χασει τον υπνο τους για το περιβαλλον???
Πιστεψατε οτι δεν ειναι τo ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ??? Πιστεψατε οτι τους νοιαζει αν θα κυκλοφορουν τα σαραβαλακια στον δρομο αν οι περιπου 70000 εργαζομενοι στον κλαδο τι θα κανουν??? η τι θα κανουν οι 30000 εργαζομενοι στα STAGE η και πολλα αλλα ακομα που θα δουμε???
Το μαθατε οτι η αγορα των υβριδικων θα γινει με απευθειας αναθεση????
Νομιζουν οτι ειμαστε ΚΑΦΡΟΙ νομιζουν οτι υποτιμουν την νοημοσυνη μας αλλα κριμα για αυτους αλλα και για εμας κοιμουνται υπνο ΒΑΘΥ.

Ανώνυμος είπε...

"ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ ΕΝΝΟΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ"...
Φίλε exastal ξέρουμε που θα βρεθούνε...
Το πρώτο εύρετρο ήταν τα παιδιά των stage των 400 ευρώ.
Μετά η απόσυρση,δηλαδή το 1500 του μεροκαματιάρη που θα άλλαζε το σαραβαλάκι του...
Αλήθεια γιατί δεν ψάχνει προς ΟΛΠ μεριά στα κομματικά του golden boys του Λιμανιού των 150.000 ευρώ;
Αλλά ξέχασα, εκεί είναι τα πράσινα παιδιά.
Εκεί κάνει τζιζζζζ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ 70.000 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΘΛΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΑΦΛΟΥ ΦΩΣΤΗΡΑ, ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΨΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς οι μάσκες έπεσαν σε χρόνο dt .
Αυτοί που δεν βλέπουν πέρα απο την μύτη τους παίρνουν αποφάσεις που θα στείλουν κόσμο και κοσμάκη στην ανεργία .
Είναι τέτοιος ο πανικός και η ΑΛΜΟΥΝΙΑΣΗ που έχουν πάθει που δεν μπορούν να υπολογίσουν τα τεράστια έσοδα που θα είχε το αδηφάγο κράτος τους απο την είσπραξη δασμών & ΦΠΑ απο την πώληση αυτοκινήτων μέσο της αποσύρσης .
Έσοδα χάνουν οι ανοήτοι και δεν το ξέρουν . Για να μην μιλήσουμε για τις δικαιολογίες περι μη περιβαντολογικής οφέλειας , ειναι έγκλημα !!! να κυκλοφορούν αυτοκίνητα 30ετίας σαράβαλα ελλεινά που βγάζουν ατόφιο καρκίνο απο τις εξατμίσης τους .
Είναι εγκλημα να μην υπολογίζεις την οδική ασφάλεια και να κλείνεις τα μάτια στα δεκάδες ατυχήματα που οφείλονται στα άθλια οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Είναι ατόπημα επίσης να είσαι Υπουργός της χώρας και να μην γνωρίζεις οτι δεκάδες χιλιάδες ΄Ελληνες εργάζονται και ζούν απο τον κλάδο του αυτοκινήτου ( και ας μην έχουμε εγχώρια βιομηχανία).
Άλλο ένα τραγικό λάθος του κυρίου Παπανδρέου και της ερασιτεχνικής παιδο-παρέας του.
Αλήθεια, πώς προλαβαίνουν;

F5PILOT είπε...

Ρε νούμερο ποιούς νομίζεις ότι κοροιδεύεις; Τελικά είσαι πολύ ανισσόροπος.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι στον εαυτό σου μπροστά στον καθρέφτη μιλάς απόφοιτε του Πίκπα;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑ ΦΑΟΥΛ κύριοι του πασόκ.
Αυτή η απόφαση είναι μόνο υπέρ των εχόντων και κατεχόντων.
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΊΣΩ.
Δεν γίνεται ένας κάτοχος καινουργιου αυτοκινήτου αξίας 40000 ευρώ και πάνω να πληρώνει λιγότερα τέλη απο τον κάτοχο αυτοκινήτου 1000 ευρώ επειδή ρυπαίνει.
Γ΄αυτό γίνονται οι αποσύρσεις ,για να δώσεις ένα κίνητρο σ΄όσους δεν μπορούν να το αλλάξουν.
Αλλά αφού δεν μπόρείς να κάνεις απόσυρση, τα τέλη γιατί τ''αλλάζεις σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων;;;;;
H XEIΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ.ΑΙΣΧΟΣ.
Μαύρο στους ψεύτες της κυβέρνησης του πασόκ.

F5PILOT είπε...

@ψευτοδωρούλα μητσοτάκη

Βάλε το ονοματάκι σου για να εισπράξεις την απάντηση ανισσόροπε.

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλάκα F5PILOT, πόσο μαζόχας είσαι;
Όλη μέρα στο πληκτρολόγιο την περνάς και χαίρεσαι να σε βρίζουν και να σε κράζουν ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
Get a life, ρε μανιαμούνια, get a life, ρε ξεφτίλα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ούτε για να σε κατουρήσει ο σκύλος μου δεν κάνεις, κότα.

F5PILOT είπε...

Βρε σούργελο με τα πολλά ονόματα σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι και σε έχουν πάρει με τα ζαρζαβατικά και τις λεμονόκουπες. Αλλά εσύ εκει το χαβά σου. Ο κόσμος τόχει ντούμπανο βρε πανηλίθιε και συ κρυφό καμάρι βρε χαμένε.

Ανώνυμος είπε...

F5PILOT
Βρε σούργελο σε έχουν πάρει χαμπάρι όλοι και σε έχουν πάρει με τα ζαρζαβατικά και τις λεμονόκουπες.
Αλλά εσύ εκει το χαβά σου, ΜΑΖΟΧΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!.
Ο κόσμος τόχει ντούμπανο βρε πανηλίθιε και συ κρυφό καμάρι βρε χαμένε.

F5PILOT είπε...

Τελικά πρέπι να σπουδάζεις σε νηπιαγωγείο ανισσόροπε./
Αχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΠΑΡΙΔΗ ΠΙΛΟΤΕ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΩΝ!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
F5PILOT είπε...

Τι να σχολιάσω ρε παπάρα τις μαλακίες ενός μαλάκα που ανακάλυψε το περιβάλλον μετεκλογικά για να κάνει αντιπολίτευση;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΑΝΤΙ ΦΑΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ , ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΑΠΑΡΟΠΙΛΟΤΕ!!!!!!!!!!!


ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΛΟΤΑΚΟ!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έσφιξαν οι κ.... κύριε Παπακωνσταντίνου
Εντονότατες διαφωνίες και σκληρή κριτική δέχθηκε το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στα μέλη της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ.

Ενδεικτικά είναι τα σχόλια (όπως αναφέρονται στο in.gr) μελών της κυβέρνησης...

"Βέλη εκ των έσω δέχθηκε την Τρίτη το νομοσχέδιο και προσωπικά ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το παρουσίασε στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για την Οικονομία. Ο υπουργός Οικονομικών δέχθηκε επικρίσείς τόσο για την φιλοσοφία, όσο και για την ουσία του νομοσχεδίου.

Έντονη κριτική ασκήθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Β.Παπανδρέου, η οποία επισήμανε ότι η κατάσταση στα δημοσιονομικά είναι πολύ χειρότερη από ότι την παρουσιάζει η κυβέρνηση και πως πρέπει να ακουστεί η αλήθεια και να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Αλλοι βουλευτές του ΠαΣοΚ επισήμαναν ότι το νομοσχέδιο παρουσιάζει ελλείμματα σε σχέση με τις δεσμεύσεις του ΠαΣοΚ, καθώς αφήνει εκτός κάποιες κοινωνικές ομάδες και δεν κάνει αναφορά στο επίδομα θέρμανσης, ενώ την ίδια ώρα, αναμένεται επιβολή φορολόγησης στα καύσιμα που θα επιβαρύνει περαιτέρω τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Ακόμη, αντιδράσεις υπήρξαν για την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε ακίνητες περιουσίες άνω των 600.000 ευρώ, καθώς επισημάνθηκε ότι νομιμοποιείται μια επιλογή της ΝΔ, η οποία είχε καταγγελθεί από το ΠαΣοΚ.

Ακόμη εντονότερη κριτική ασκήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Φ.Πετσάλνικο, ο οποίος προσήλθε στη συνεδρίαση για να επικρίνει τον Γ.Παπακωνσταντίνου για τον τρόπο που χειρίστηκε το -πρώτο- νομοσχέδιο, επισημαίνοντάς του ότι δεν θα πρέπει στο εξής οι βουλευτές και τα κοινοβουλευτικά όργανα να αιφνιδιάζονται και να πληροφορούνται το περιεχόμενο των νομοσχεδίων από τα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Πετσάλνικος άσκησε κριτική και στο θέμα της κατάργησης του μέτρου της απόσυρσης των ΙΧ"

Η κριτική αυτή αποδεικνύει ένα απλό πράγμα.

Η κατάσταση της οικονομίας που παρέδωσε η ΝΔ και ΓΝΩΡΙΖΕ το ΠαΣοΚ αλλά ΑΠΕΚΡΥΠΤΕ, είναι πολύ δυσκολότερη απ' ότι ισχυρίζονταν δημόσια ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να δικαιολογήσει τις παροχές ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ αλλά πλέον δεν μπορεί να κάνει.

Το ότι κορόιδεψε τον κόσμο είναι το λιγότερο.
Το χειρότερο είναι αυτά που έρχονται και οι συνέπειες που θα δημιουργήσουν. Φυσικά πολύ γρήγορα οι υπουργοί του ΠαΣοΚ κατάλαβαν ότι έσφιξαν οι κ... και πολύ γρηγορότερα απ' ότι φαντάζονται θα λουστούν το κόστος των επιλογών αλλά και των ψεύτικων υποσχέσεών τους.