Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Κυβερνούν με διαρροές και «καλλιεργούν» προσδοκίες.

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί στη στρατηγικής της όλα τα ΜΜΕ και την τεχνική των διαρροών, ώστε να παραπληροφορεί, να καταγγέλλει και να δημιουργεί προσδοκίες. Το Μαξίμου και η Ιπποκράτους, παίζουν μπάλα χωρίς αντιπολίτευση, στο γήπεδο των εντυπώσεων και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Άλλα λένε τα γιουσουφάκια του Μαξίμου το πρωί, άλλα το μεσημέρι και το βράδυ έρχεται στα δελτία των οχτώ, η επίσημη εκδοχή, ενισχυμένη με αστυνόμευση γνώμης. Όποιος διαφωνεί γίνεται στόχος των «οχτώ»! Στο κεντρικό του Alter χθες ο προσκεκλημένος Χατζηδάκης σκεπάζονταν διαρκώς από τις φωνές των Χατζηνικολάου, Φράγκα και της ανεκδιήγητης Μακρή. Από κοντά και ο Παυλόπουλος. Όταν ζητήθηκε από τον πρώην υπουργό, να κάμει αυτοκριτική για την ήττα της ΝΔ, έκπληκτοι οι αγενέστατοι «οικοδεσπότες», άκουσαν τον πρώην υπουργό να κάνει αυτοκριτική. «Φταίμε εμείς, χάσαμε το ηθικό πλεονέκτημα…… κ.λπ.» Αμέσως τα θηρία των «οχτώ» επιτέθηκαν με σφοδρότητα, λοιδορίες και εκφράσεις όπως ...«Για την απόσυρση Αβραμόπουλου θα μας μιλήσετε; Αφήστε την απόσυρση των αυτοκινήτων», «Δεν κάνετε αυτοκριτική κύριε» και άλλες σαχλαμάρες! Έπρεπε με τη βία να υπερισχύσει η άποψή τους για την έλλειψη αυτοκριτικής στη ΝΔ.
Επίσης μεγάλη εντύπωση μου έκανε χθες που οι δημοσιογράφοι της ΝΕΤ είχαν αποκλειστικά για το «επίδομα αλληλεγγύης». Θα το πάρουν και αυτοί οι φτωχοί, θα το πάρουν και οι στέϊζερς! «Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσε κυβερνητικός αξιωματούχος»…. «Θα τα δώσουν οι πλούσιοι», «Άρχισε η αναδιανομή του πλούτου»! Ανταγωνίζονται οι δημοσιογράφοι του κρατικού καναλιού στο ποιος σκύβει περισσότερο το κεφάλι στη νέα εξουσία και ποιος είναι περισσότερο υπάκουος στους πράσινους "κατακτητές" της τηλεόρασης που ανήκει σε όλους του Έλληνες και επουδενί στην κλίκα της Ιπποκράτους. Μια κλίκα εθισμένη στην παραπληροφόρηση και στην προβοκάτσια!
Γιουσουφάκια της Ιπποκράτους! Εσείς μπορείτε να σκύβετε όσο πιο χαμηλά μπορείτε το κεφάλι σας στο Μαξίμου, μπορείτε να γλύφετε τα πατώματα της εξουσίας και όπου πάτησε ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης αλλά εμείς βρισκόμαστε από πίσω και βλέπουμε τους κώλους σας. Γελάμε με την υποτακτικότητά σας. Είστε "κλόουν" στην αυλή του Γιωργάκη!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρομοιάζοντας τους δημοσιογράφους με κλόουν ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ τους κλόουν.
Οι κλόουν μας διασκεδάζουν αλλά είναι σκληρά εργαζόμενοι και πτωχοί πλήν τίμιοι.
Οι δημοσιογράφοι μας κοροϊδεύουν αλλά είναι τεμπέληδες και πάμπλουτοι πλήν ανέντιμοι.

Παπουτσάκης είπε...

Αν το βάλω σε εισαγωγικά μάλλον επιδιορθώνεται η ρητορική παράβαση ...

stefanos είπε...

Έχετε φτάσει πια
στο χείλος του γκρεμού
...
Αυτό μας είπε ο Αλμούνια
Πολύ απλά και πολύ καθαρά…

Έκθεση – καταπέλτη
για το δημοσιονομικό μας έλλειμμα
δημοσιοποίησε χθες η Commission,
ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων.
Εκτιμά ότι το έλλειμμα θα παραμείνει
πάνω από 12% έως και το 2011
και διατυπώνει προβλέψεις σοκ
για 2ετή ύφεση,
έκρηξη του χρέους στο 135,4% του ΑΕΠ
και ανεργία στο 11%».

Ο κοινοτικός επίτροπος Χ. Αλμούνια
έβγαλε χθες (3/11/2009) κόκκινη κάρτα
στην απελθούσα κυβέρνηση Καραμανλή.
Είπε χαρακτηριστικά:
«Με τις πληροφορίες που έχουμε στην κατοχή μας
αλλά και μετά την αναπροσαρμογή
των στοιχείων για το έλλειμμα,
καθίσταται σαφές
ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα

κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών
από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας»

Εντός της επόμενης εβδομάδας
η Commission θα μας βάλει
σε σκληρότερη επιτήρηση
(άρθρο 104, παρ. 8 της Συνθήκης)
Ενώ μέχρι σήμερα πέφταμε πιο μαλακά
με την παράγραφο 7…
(θα μας κάνουν ξεφτίλα στα ίσια, δηλαδή)

Χρειάζεται να προχωρήσω κι’ άλλο;

Ή μήπως να αφήσω
τα εθνικόφρονα blogόπαιδα
να μας ξαναπούν ότι για όλα
φταίει ο γιός της «εβραίας»
και ο Παπακωσταντίνου
το «γουρουνάκι»
;

Αν θέλετε να στενοχωρηθείτε πιο πολύ
τότε κάντε κλικ εδώ:
TA NEA
Όπου πλήρες ρεπορτάζ
της Έλενας Λάσκαρη
και παραστατικό video
με τις δηλώσεις Αλμούνια…

stefanos είπε...

Βρε παιδί μου exastal
από που ξεσηκώνεις τέτοια κείμενα;
Αλήθεια, γιατί εκτίθεσαι;
Εδώ πέφτουν βροχή
οι δικές σας "πομπές":
ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ, κλπ...
(ομορφιές, ε;)
κι εσύ μας λες
για τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους
που σας αντιπαλεύουν;
Την ώρα που η πατρίδα
βυθίζεται στην χρεοκοπία
εξαιτίας των έργων και ημερών
του ακαταλληλότερου όλων των εποχών!
Αυτού που κρύβεται,
που δεν δευτερολογεί στη Βουλή
και όταν δεν μπορεί αλλιώς
κάνει μπουρδο-μαγκιές
στις ενδοΝεοδημοκρατικές συνάξεις.
"Θα έχετε να κάνετε με μένα"
και λοιπές αηδίες και ξεράσματα!
Σιγά τα λάχανα
ρε Κωστάκη!
Να απολογηθείς ΤΩΡΑ
αντί να κομπορρημονείς...
Εσύ και οι οικονομολόγοι σου
ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ και ΠΑΠΑΘΑΝΑΣ
(οι φανεροί)
ΣΟΥΦΛΙΑΣ και ΝΤΟΡΑ
(η κρυφή Τρόϊκα)

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ 2000000 ΑΤΟΜΑ 300-400Ε (ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ) ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...!!!!!!!

Α Σ Χ Ο Λ Ι Α Σ Τ Ο...............

ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ!!!!ΘΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ?????????

Ανώνυμος είπε...

Βρε exastal... πες μου κάτι.. Είναι δυνατόν, ο Σαμαράς, ένας άνθρωπος που πρόδωσε τη Ν.Δ. και έβριζε τους Νεοδημοκράτες και το κόμμα, να διεκδικεί να γίνει αρχηγός της...? Δεν μπορώ να το χωνέψω ρε γαμώτο!

Ανώνυμος είπε...

Βρε exastal... πες μου κάτι.. Είναι δυνατόν, η Θεοδώρα Μητσοτάκη, ένας άνθρωπος που πρόδωσε τη Ν.Δ. σπρώχνοντας τον Καραμανλή να κάνει πρόωρες εκλογές, κρύβοντας τον Καράμπελα για να σώσει το πασόκ, κάνοντας "μπίζνες" με το Χριστοφοράκο, λέγοντας ναί στο σχέδιο Ανάν (σαν το Γιωργάκη) να διεκδικεί να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας...? Δεν μπορώ να το χωνέψω ρε γαμώτο!

F5PILOT είπε...

«Πως είναι δυνατόν να δίνει συνέντευξη η Ντόρα στο ραδιόφωνο του συκοφάντη»

Τη ώρα που κάποιοι υπερασπίζονται την Μπακογιάννη απέναντι στις "συκοφαντίες" του Αναστασιάδη λέγοντάς μας ότι είναι γνωστό το ποιον του και μας παροτρύνουν να συνεχίσουμε να κάνουμε τους μουγκούς και να σπρώχνουμε τα κακάκια κάτω από το χαλί... η ίδια η Ντόρα φροντίζει να τραβάει αυτό το χαλί κάτω από τα πόδια τους μιας και προφανώς δεν της είναι γνωστό το ποιον του Αναστασιάδη!!!

ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ...
ΧΘΕΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ;

ΟΧΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ...

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΟΤΙ ΖΗΣΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΤΟΚΛΑΣΑΤΩΝ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ;

ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΜΕ;
ΕΙΔΙΚΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ;



ΥΓ. Και μπορεί και χθες να εμφανίστηκε ο Ψωμιάδης στο ΟΛΑ, αλλά άλλο να κάνεις χαβαλέ με κάποιον που κατηγορεί τους συναδέλφους σου και άλλο να πηγαίνεις εκεί που σε συκοφαντούν!!! Και ναι μεν εγώ στη θέση του Ψωμιάδη δεν θα πήγαινα, αλλά ο Ψωμιάδης του είπε και σε μια φάση «με κατηγορείς ότι είμαι λαγός της Ντόρας» και ο Αναστασιάδης έκανε ότι δεν άκουσε και δεν τόλμησε να του τα επαναλάβει μπροστά του. Η Ντόρα από την άλλη χθες είπε σε κανέναν εκεί που πήγε: «τι συκοφαντίες είναι αυτές που διαδίδετε;»;

Και μην ακούσω τίποτα αφελές του στύλ έδωσε συνέντευξη στον Κούτρα και όχι στον Αναστασιάδη... γιατί η ακροαματικότητα που έδωσε στο ράδιοσταθμό τους, μεταφράζεται σε χρήματα μέσω διαφημίσεων που πάνε στην τσέπη του Αναστασιάδη και του Μπόμπολα...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα θα περιοριστώ σε δύο ανακοινώσεις, άνευ σχολιασμού. Μια «ανεπίσημη-επίσημη» και μια ...επίσημη ανακοίνωση.
Η «ανεπίσημη-επίσημη» έρχεται από την πλευρά των 25 βουλευτών που πήραν τον λόγο προχθές στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠαΣοΚ.

Οι παραπάνω βουλευτές του ΠαΣοΚ αντέδρασαν έντονα για την... απόσυρση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων, για το νομοσχέδιο για το επίδομα αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.

Οι παρατηρήσεις τους, πολλές και αιχμηρές, κωδικοποιούνται στις εξής:
- Ένας άνθρωπος που έχει ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια σημαίνει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει άλλο. Με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας που είναι αναγκασμένος να πληρώσει δεν τον βοηθάτε, είναι σαν να τον τιμωρείτε. Δικαιότερο είναι να αυξηθούν τα τέλη στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού».
-Αφήσατε το χαράτσι και πήρατε πίσω την απόσυρση...
-Πριν από τις εκλογές είχαμε υποσχεθεί ότι το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι 1 δισ. 650 εκατ. ευρώ και τώρα το ρίξατε στο 1 δισ.
-Γιατί δεν δίνετε επίδομα θέρμανσης τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια εγκαλούσαμε τη Ν.Δ. ότι δεν το έδινε.
- Μελετάει η κυβέρνηση αύξηση έμμεσων φόρων, ενώ είχαμε πει προεκλογικώς ότι αυτό είναι άδικο μέτρο.
-Η αύξηση του ΕΤΑΚ για την ακίνητη περιουσία άνω των 600.000 ευρώ επί της ουσίας νομιμοποιεί ένα μέτρο που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα το καταργήσουμε το 2010.
-Γιατί εξαγγείλατε την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις μεγάλες επιχειρήσεις, όταν αυτό το ενδεχόμενο προεκλογικά το είχαμε απορρίψει.
Η βάση αρχίζει και αντιδρά. Μέσα σε ένα μόλις μήνα «καταφέραμε» και χάσαμε την αξιοπιστία μας!

Πάμε τώρα στην επίσημη ανακοίνωση. Αυτή προέρχεται από την πλευρά της ΝΔ και συγκεκριμένα από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος απαντώντας σε σημεία της ομιλίας του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπ. Βούγια, κατά την έναρξη των εργασιών της πρώτης ημέρας του Παγκόσμιου Forum για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, δήλωσε:

Το ΠαΣοΚ διαστρεβλώνει προκλητικά την πραγματικότητα. Όταν ο αρμόδιος Υφυπουργός διατείνεται ότι η Κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να καταστεί σαφές πως η παράνομη μετανάστευση δεν συνιστά ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα (!), είναι προφανές ότι αγνοεί – ή θέλει ν’ αγνοεί – ότι το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που υπεγράφη στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου του 2008 και στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε η Κυβέρνηση Καραμανλή, αυτό ακριβώς καθιερώνει: Ήτοι οργανωμένη κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική -και όχι πολιτική κάθε κράτους–μέλους- και μάλιστα για πρώτη φορά στη διαδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλά θα έκανε επιπλέον ο κ. Υφυπουργός να συνομολογήσει ότι το Σύμφωνο αυτό όχι μόνο καθιερώνει εκείνο που διατείνεται ότι θα διαπραγματευθεί τώρα η Κυβέρνησή του, αλλά, στην παρ. ΙΙΙ, ορίζει σαφώς πως τα σύνορα των κρατών – μελών, όπως καθορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά – άρα και τα Ελληνικά Σύνορα- είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τον τρόπο αυτόν – διότι η συμπερίληψη της πρόβλεψης αυτής έγινε τότε με Ελληνική πρωτοβουλία – η Κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε, τουλάχιστον στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν’ αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα περί «γκρίζων ζωνών» που κληροδότησαν, δυστυχώς, στον Τόπο η τραγωδία της νύχτας των Ιμίων και τα κείμενα της Μαδρίτης και του Ελσίνκι, για τα οποία ευθύνονται, μεταξύ άλλων, ιδίως οι διατελέσαντες διαδοχικά Υπουργοί Εξωτερικών των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ.κ. Παπανδρέου και Πάγκαλος.

Και κάτι τελευταίο: Όποια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και μηδενισμού του έργου της Κυβέρνησης Καραμανλή και αν επιχειρήσει η σημερινή Κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει.

Θ’ αποκαθιστούμε, με συγκεκριμένα πάντα στοιχεία, την ΑΛΗΘΕΙΑ και για όσα θετικά έγιναν μεταξύ 2004-2009 και, επίσης, για όσα προεκλογικά δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου και δεν τα πράττει».

Ανώνυμος είπε...

Η Μπιρμπίλη δημιούργησε εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ με την απόσυρση


Πολλές αντιδράσεις και αναστάτωση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κυβέρνηση, η απόφαση της Μπιρμπίλη να καταργήσει το μέτρο της απόσυρσης. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι και η αντίδραση του προέδρου της Βουλής και στενού συνεργάτη...

επί χρόνια του Παπανδρέου Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος είπε στο επιτελείο της: « Τι είναι αυτά που κάνετε».

Οι πασόκοι θεωρούν ότι η Μπιρμπίλη παρέσυρε τον Παπακωνσταντίνου να δεχτεί ουσιαστικά μείωση εσόδων. Αυτό, γιατί το κράτος υπολογίζεται πως θα έπαιρνε 1,9 δις(τέλη ταξινόμησης, ΦΠΑ κ.α.) και θα έβαζε 400 εκατομμύρια πληρώνοντας την επιδότηση της απόσυρσης, δηλαδή τα έσοδα από το μέτρο θα ήταν 1,5 δις.

Μετά από αυτό υπάρχουν ήδη σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο να βρεθούν τρόποι για την επαναφορά του μέτρου, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τουλάχιστον οποίος και να βγει απο τους 2 μνηστήρες αρχηγός της Ν.Δ θα είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι αμερικανάκι στεφανάκο παρλαπίπα!!!
Υποτελή-ανιδιοτελή-χαραμοφάη