Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Το πρόβλημα του Χρυσοχοΐδη είναι ο ίδιος ο εαυτός του!

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, δυστυχώς, έχει υπερεκτιμήσει τις ικανότητες του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλλεται ως ο μοναδικός εκφραστής της αντιτρομοκρατικής πολιτικής στην Ελλάδα. Εμφανέστατα χτίζει το μελλοντικό του προφίλ και επιδίδεται σε ρεσιτάλ υπερπροβολής και μεγέθυνσης των ικανοτήτων του! Πιστεύει ότι η αστυνομία μετά το 2004 δεν προσέφερε τίποτα στον τόπο, εξαφανίστηκε και πριν λίγες μέρες (όταν ο ίδιος ανέλαβε την «προστασία του πολίτη») άρχισε και πάλι να χτίζεται πετραδάκι-πετραδάκι. Η μεγάλη ιδέα που έχει ο Χρυσοχοΐδης για τον εαυτό του είναι και το πρόβλημά του. Ο εαυτός του είναι ο αντίπαλός του. Τα κανάλια δεδομένου της οικονομικής λαίλαπας που πρόκειται να ακολουθήσει το Πασόκ, έσπρωξαν τον Υπουργό «Προστασίας» σε μια πρωτόγνωρη αυτοπροβολή, ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στην κοινή γνώμη. Επί ένα χρόνο τα μέσα παραπληροφόρησης γκρέμιζαν συνειδητά και προβοκατόρικα το αίσθημα ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι νοικοκυραίοι και η μεσαία τάξη. Αποδομούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση με καθημερινά ρεπορτάζ ανασφάλειας και τρόμου.
Εάν ένας αστυνόμος προσπαθούσε να αμυνθεί για να προστατέψει της ζωή του, έβγαινε στη σέντρα των «οχτώ», ως σερίφης, αμετανόητος και ευθυγραμμισμένος με την «ανίκανη» ηγεσία του Υπουργείου! Για την ανασφάλεια των πολιτών αλλά και την «αδράνεια» της αστυνομίας, ευθύνονταν αποκλειστικά και μόνο η πρώην ηγεσία του Υπουργείου. Τα κανάλια καλλιεργούσαν συστηματικά και αστυνομοφοβία στην κοινωνία και ευθυνοφοβία στο σώμα των αστυνομικών. Στόχος ήταν η αποδόμηση του Καραμανλικού προφίλ! Ο στόχος επετεύχθη. Η κυβέρνηση έπεσε! Οπότε έπρεπε να αρχίσει η αναστροφή των κοινωνικών αισθημάτων. Με τη "βοήθεια" των μέσων ενημέρωσης ξεκίνησε ο τηλεοπτικός αγώνας ανοικο-δόμησης των «εντυπώσεων» που είχαν απολεσθεί μέχρι πρότινος. Γι’ αυτό και επελέγη η υπερπροβολή του νέου Υπουργού. Η «ανοικο-δόμηση» απέτυχε παταγωδώς. Εάν λάβουμε υπόψιν και την υποστήριξη σε κεντρικό επίπεδο μέσων ενημέρωσης, η αποτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη……
Σε πρώτη φάση, η αποτυχία, έγινε αντιληπτή, με την υποκρύπτουσα μιντιακή και φυσική αλαζονεία που χαρακτηρίζει τον Υπουργό και σε δεύτερη φάση, πρακτικά, με την επιστροφή της βίας. Τυφλά χτυπήματα κατά δόκιμων αστυνομικών αλλά και χτυπήματα κατά τραπεζών και πρεσβειών, συμπλήρωσαν ένα νέο κύμα βίας, που σφραγίστηκε με το χτύπημα κατά της Γιαννάκου. Οι αδίστακτοι τρομοκράτες έστειλαν 100 συμβολικές σφαίρες στις πρώτες 100 μέρες του Πασόκ! Η αλαζονεία του κυρίου «Προστασία» επανέφερε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια! Η επιχείρηση «αποκατάστασης της ψυχολογίας», μιντιακά, κατέληξε σε φιάσκο. Ο κύριος της «Προστασίας» δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι η αστυνομία διαλύθηκε μετά το 2004. Προκαλεί έτσι τους τρομοκράτες να χτυπήσουν μια και στο μυαλό τους προέχουν οι εντυπώσεις, όπως ακριβώς και στο "μυαλό" των μέσων ενημέρωσης. Το «παιχνίδι» από όλες τις μεριές είναι και επικοινωνιακό και απαιτείται να έχει συνέχεια, παραλαβή σκυτάλης και όχι αυτάρεσκους ηγεμονισμούς! Δεν χρειάζεται υπεροψία και περιφρόνηση προς τους προκάτοχους του σημερινού Υπουργού. Εφόσον οι τρομοκράτες καλούνται σε εύκολους εντυπωσιασμούς, θα δώσουν το παρών! Δεν πτοούνται ούτε από τα «ανταγωνιστικά» μίντια, ούτε από την «απειλητική» νέα ηγεσία! Για να χτυπηθούν, απαιτείται προσπάθεια, χαμηλό προφίλ, συνεργασία στην αστυνομία και ανοιχτό πνεύμα. Τίποτα από αυτά δεν ακολούθησε μέχρι στιγμής ο κ. Χρυσοχοΐδης!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλος μεγαλομαλακας αυτος οΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ. Αφου πρωτα ειπε στους αστυνομικους μπειτε μεσα και σαρωστε τα ολα.Οταν αυτοι τον πιστεψαν και αρχισαν να τα σαρωνουν εδιωξε τον αρχηγο. Τωρα αν αυτοι ξαναδουλεψουν σφυρα μου.ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΝ.

stefanos είπε...

Άσε μας ρε "παραμύθι ανώνυμε"...
Σήμερα είναι πολύ στο: Σιγά μην κλάψω! Σιγά μη φοβηθώ!
Γι αυτό faca d'oro...

Ανώνυμος είπε...

@Στέφανος
Και οι ασυναρτησίες συνεχίζονται, καμμία θεραπεία δεν φαίνεται να αποδίδει.
Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια.

stefanos είπε...

αει τετραγωνίσου ρε "πως σε λένε"..
εγώ "είμαι" στα λασηθιώτικα βουνά..

Μου λεν αν βγω από τον κύκλο
θα χαθώ
στα όρια του μοναχά να γυροφέρνω.
Και πως ο κόσμος είν' ανήμερο θεριό
κι όταν δαγκώνει
εγώ καλά είναι να σωπαίνω.
Κι όταν φοβούνται
πως μπορεί να τρελαθώ
μου λεν να πάω κρυφά
κάπου να κλάψω.
Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
είμαι μικρός, πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.

Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό
σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.
Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω
Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ
καλύτερα στη λάσπη
εδώ μαζί τους να κυλιέμαι.
Και πως αν θέλω περισσότερα να δω,
σ' ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι.
Κι όταν φοβούνται πως μπορεί να τρελαθώ
μου λεν να πάω κρυφά κάπου να κλάψω.
Και να θυμάμαι πως αυτό το σκηνικό
είμαι μικρός πολύ μικρός για να τ' αλλάξω.

Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό
σαν αετός πάνω απ' τις λύπες θα πετάξω.
Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ
Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό,
θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω
Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ,
σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.

socrates είπε...

Εσύ ρε μπαγάσα στέφανε χαραμίζεσαι.
Βάλτο το ποίημα και σε βίντεο να σε δούμε να χορεύεις, να ξεχάσουμε την τιμή της βενζίνης.
Ποιά θεραπεία μπορεί να σε σώσει πιά, κούκλα μου;
Μη αναστρέψιμη η κατάσταση, με βούλα μάλιστα.

F5PILOT είπε...

@ μαλάκα με τα πολλά ονόματα που ντρέπετε.

Ρε ανισσόροπε Καραγκιόζη επιτέλους θα μας πεις γιατί άλλαξες μετεκλογικά τα ονόματά σου;

Ανώνυμος είπε...

Λυση θα βρεθει,οταν γινουμε κανονικα υπηρετες των Ευρωπαιων..οχι γκαρσον ..υπηρετες ,με τα μυαλα που εχουν ,καποιοι και κανουν την πατριδα μας ενα σωρο σκουπιδια.
Ποσες κυβερνησεις περασαν?ποσοι αρχηγοι????τι εγινε??
Οι "πατριωτες" ανικανοποιητοι υπομονοι θα ηρεμησουν ...εμεις τι φταιμε..

Ανώνυμος είπε...

βασικα ο Χρυσοχοιδης εντος ολιγων ημερων απεδειχθη "νουλα"... ενω εκανε τον παληκαρα. Προφανως θα προσπαθησει να τα φορτωσει στην "προηγουμενη κυβερνηση" - κλασσικα... η κριτικη στους αλλους ειναι παντα ευκολη, αλλα οταν αναλαβει καποιος να κανει τη δουλεια, πως δυσκολευουν βρε παιδι μου τα πραγματα... απαπα