Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Μπακογιάννη: «Η ΝΔ χάραξε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδος»

«Προβληματίζομαι, όταν η ελληνική κυβέρνηση συναντάται και σε επίπεδο πρωθυπουργού μάλιστα, με τους κυβερνώντες των Σκοπίων, πριν ακόμα καλά καλά οριστεί η συνάντηση με τον κατ' εξοχήν αρμόδιο εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματεα του ΟΗΕ.

Προβληματίζομαι, όταν λίγες μέρες μετά ακούω τον κ Γκρούεφσκι να μας απειλεί ότι εκείνος θα διακόψει το διάλογο αν δεν συμμορφωθούμε».

Η κ Μπακογιαννη αναφέρθηκε και στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Κυπριακό.

«Προβληματίζομαι, όταν για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξιδεύει πρώτα στην Τουρκία για συναντήσεις και μετά μεταβαίνει στην Κύπρο.

Προβληματίζομαι, όταν λίγες μέρες μετά ακούω για επιστολές του κ Ερντογάν που δεν έχουν δημοσιευτεί και για διαπραγματεύσεις που δεν ξέρω αν γίνονται».

Η κυρία Μπακογιάννη έκανε γνωστό ότι μετά το τέλος των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ θα επισκεφθεί την Κύπρο, για να στείλει όπως είπε μήνυμα συμπαράστασης ότι η αντιπολίτευση όπως και όταν ήταν κυβέρνηση, βρίσκεται στο πλευρό της.

«Η ΝΔ χάραξε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδος. Εμείς ορθώσαμε το ανάστημα της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, όταν ακόμα και η Αμερική και η Τουρκία υπέγραψαν ότι τα Σκόπια δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το θέμα της ονομασίας

Ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία και φέρνει την σφραγίδα της ΝΔ», είπε η κ Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι οι μάχες δίνονται και κερδίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ρεαλισμό και όχι με κραυγές.

10 σχόλια:

F5PILOT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
F5PILOT είπε...

ΜΥΣΤΙΚΟ είχε κρατήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι η νέα αποστολή που σχεδίαζε για την ελληνική δύναμη στο Αφγανιστάν ήταν, βάσει μελέτης, υψηλής επικινδυνότητας και με πιθανές τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά και με εξαιρετικά μεγάλο, πρόσθετο, οικονομικό κόστος.

Μάλιστα η προηγούμενη κυβέρνηση προέβαλε συστηματικά, σε ανώτατο επίπεδο, ότι η αποστολή θα είναι στη «μέτριας» επικινδυνότητας πόλη Χεράτ, ενώ χθες αποκαλύφθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από το ΓΕΕΘΑ ότι ο βασικός σχεδιασμός αφορούσε τελικά μετακίνηση στην πόλη Φαράχ, που σύμφωνα με το ΝΑΤΟ ανήκει στη λίστα των περιοχών «υψηλού» βαθμού επικινδυνότητας.

Η δέσμευση της κυβέρνησης Καραμανλή προς το ΝΑΤΟ για τη μετακίνηση αυτή δημιουργεί πονοκέφαλο στη νέα κυβέρνηση που έχει να διαχειριστεί μια εξαιρετικά «καυτή πατάτα». Ήδη ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλος δήλωσε χθες το βράδυ με αφορμή όσα προέκυψαν στο πλαίσιο σεμιναρίου για τους εκπροσώπους του Τύπου, ότι τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν θα εξετασθούν συνολικά σε προσεχή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πολύ περισσότερο τα θέματα θα τεθούν εξ αρχής στο τραπέζι, καθώς ο κ. Ευάγγ.

Μεϊμαράκης είχε αποφύγει να υπογράψει τη σχετική διαταγή για τη μετακίνηση παρ΄ όλο που του είχε υποβληθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κρυφή αποστολή συνοδεύεται και με άλλες, παράλληλες, οι οποίες ανεβάζουν τον αριθμό των Ελλήνων που βρίσκονται σήμερα στην Καμπούλ από 145 σε 280 το 2010. Επίσης οι νέες αυτές υποχρεώσεις θα κοστίσουν άμεσα στον Έλληνα φορολογούμενο άλλα 67 εκατ. ευρώ. Γιατί τόσα χρειάζονται για την απαραίτητη αγορά 28 τεθωρακισμένων οχημάτων για τις περιπολίες 20 τεθωρακισμένων εκσκαφέων μαζί με το κόστος συντήρησης για το πρώτο έτος.

Η προηγούμενη κυβέρνηση ήξερε εδώ και πάρα πολύ καιρό το πόσο μεγάλη ήταν η επικινδυνότητα στην περιοχή ΧΕΡΑΤ, καθώς η επιτροπή του ΓΕΣ που πήγε επιτόπου επέστρεψε τον Μάιο και κατέθεσε σχετική έκθεση.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη μία κούφια είδηση του σαχλαμαροκουβαλητή από τα ΔΟΛια Νέα κατευθείαν στον exastal.
Μία θλιβερή ιστορία ενός αποτυχημένου που προσπαθεί να βρεί λόγο ύπαρξης.
get a life !

Ανώνυμος είπε...

Πιλότος μαλακίζων τις ιδέες του!!

Ανώνυμος είπε...

Πιλότος μαλακίζων το πουλί του

F5PILOT είπε...

Πολύ δυνατό πρωτοσέλιδο της Real Νews με πολιτικό ρεπορτάζ πολύ καλά πληροφορημένο το οποίο αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των αναγνωστών της κεντροδεξιάς αλλά και συνολικά του πολιτικού συστήματος. Η εφημερίδα καταγράφει μέσω της δημοσκόπησης (Rass) την απόγνωση των στελεχών και των ψηφοφόρων της... Νέας Δημοκρατίας για τη διάλυση που επέρχεται. Η Ν.Δ. είναι στο 22,1%(!) ποσοστό που προκύπτει από την αγανάκτηση και την οργή των ψηφοφόρων του κόμματος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η Real News φιλοξενεί συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη και έχει καλό ρεπορτάζ για την είδηση που σας δώσαμε πρώτοι χθες το απόγευμα για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Δ. Σταμάτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Πιλότος = Μαρικούλα

Ανώνυμος είπε...

Για να δείτε πόσο μαλάκας είναι ο Πιλότος αλλά και πόσο ψεύτης δείτε το μπλοκ του χαχαχαχχαχαχαχα
f5pilot.blogspot.com/
Λέει ότι είναι 47 χρονών ενώ είναι γεννημένος στις 26-03-1983

Τελικά πρόκειται για νούμερο !!
Παρακαλώ όλους τους σχολιαστές να του δείξουν κατανόηση.
πετάει αλλά μόνο το μυαλό του!

F5PILOT είπε...

Βρε ανισσόροπε εμπαθή μέχρι και μπλόκ μου έκανες για να ικανοποιήσεις την αρρώστια σου; Δεν μπορείς να με ξεπεράσεις ψυχολογικά γιατί σε ξεφτιλίζω καθημερινά ρε νούμερο. Δε πας να σε δει κανενας ψυχίατρος μπας και ξεπεράσεις την καθημεριμή σου ξεφτίλα.

Πάντως σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις με τις ενέργειές σου ότι σε έχω καταξεφτιλίσει.

Δε πας να δημιουργήσεις 45 μπλοκς με το δικό μου nickname νομίζεις ότι σε παίρνω στα σοβαρά; Ποτέ δεν παίρνω στα σοβαρά ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και σοβαρές ψυχικές ασθένειες σαν και του λόγου σου.

Απλώς το διασκεδάζω να δουλεύω ψιλό γαζί κάτι ψυχασθενείς σαν και σένα.


Χαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ρε παπάρα, εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα.
Στα μεσαία μου αν με πιστεύεις ή δεν με πιστεύεις!
Εγώ δεν είμαι ούτε αγράμματος σαν και σένα ούτε καταφεύγω να μεταφέρω τα κείμενα των πρασινοφρουρών στα δεξιά μπλόγκς, μπας και τσιμπήσει κανας αδαής.
Γράφω και αυτή είναι μόνο η δύναμή μου, καμία άλλη.
ΤΙΣ ΦΤΗΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΚΚΕ.
(Αν, λέω σε περίπτωση που, άν λές την αλήθεια και κάποιος σε σαμποτάρει, του εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ να "του μαραθεί και να του πέσει", να τον κερατώσει η γυναίκα του με τον καλύτερό του φίλο, να του πάρει η τράπεζα το αμάξι και να σπάσει την σπονδυλική του στήλη πέφτοντας στις φρεσκο-σφουγγαρισμένες σκάλες).
Τέλος αυτό.
Για τα ξεφτιλίσματα κλπ, όλος ο κόσμος ξέρει ποιός έχει επιχειρήματα και ποιός λέει μόνιμα μαλακίες και σαχλαμάρες.
Εξάλλου, εάν έχουν μάθει κάτι καλά στη ζωή μου είναι να μην με ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη όσων δεν εκτιμώ.
Άντε τώρα να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα με τη φοροεπιδρομή που φέρνετε στον Ελληνικό λαό, να δικαιολογήσεις τα ψέματα που λέγατε πριν από ένα μήνα και να διορίσετε και κανα γραμματέα, αφού έχουν περάσει 45 μέρες και ακόμη τίποτε.
Φτάνουν και τα Χριστιούγεννα ρε χατζηπαπάρα, να δώ τί θα λέτε μετά τις 100 μέρες που μας τάξατε.
Την απόσυρση την ξεχάσατε, την αποπληρωμή των δανείων μας στις τράπεζες την ξεχάσατε, την κοινωνική ευαισθησία σας τη δείξατε απολύοντας 25 χιλιάδες φτωχά παιδιά και έχουμε και συνέχεις, από ότι καταλαβαίνω.
Θα σου κάνω και μία πρόβλεψη.
Η κοινωνική αναταραχή που θα φέρει η ανεργία που μας συσσωρεύετε θα κάνει τα επεισόδια του περασμένου δεκέμβρη να φαίνονται διαδήλωση του Γκάντι.