Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Ντόρα Μπακογιάννη:"Πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία"

Αγαπητέ φίλε - αγαπητή φίλη
Η προσπάθεια μας να επανεκκινήσουμε το κόμμα μας, καθιστώντας το και πάλι δύναμη εξουσίας και προοπτικής για τους Έλληνες, πρέπει να στηρίζεται σε ένα πλαίσιο αρχών που αξιοποιεί τις καλύτερες παραδόσεις της παράταξης μας και απαντά αποτελεσματικά στις προκλήσεις του μέλλοντος για την κοινωνία μας.
Δημοσιοποιώ σήμερα ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία, μια δυνατή Ελλάδα. Είναι ένα πλαίσιο αρχών συνεπές με την ιδεολογία μας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Καλώ κι εσένα να καταθέσεις τις δικές σου θέσεις και να συζητήσουμε το πως θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η μάχη για τη ηγεσία είναι καθαρά πολιτική και η βάσ η της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να ξέρει ποιος εγγυάται την προοπτική του κόμματος, και ποιος την περιχαράκωση του.
Αυτό το πλαίσιο αρχών στηρίζεται σε ένα σύνολο αξιών και στόχων τους οποίους θέλουμε και μπορούμε να επιτύχουμε:

* Τη διαφύλαξη της Ελευθερίας και ευημερίας της πατρίδας μας ως πρωταρχική αξία.

* Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, με ανάκτηση του ηθικού μας πλεονεκτήματιος.

* Την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα ενισχύεται από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ένα κράτος που θα ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά θα ενισχύει και το δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

* Ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, και που αξιοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις όλων των Ελλήνων, και κυρίως της νέας γενιάς. Ένα μοντέλο που σπάει τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και του εξωτερικού δανεισμού.

* Την ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας που πρέπει να νιώθει ο Έλληνας προκειμένου να είναι πραγματικά ελεύθερος, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος μας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι η ανάπτυξη μας βιώσιμη με μια ποιότητα ζωής που μας αξίζει.
Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση παντού. Διαρκή ανανέωση και προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής, μέσα από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας διαλόγου, τη σύναψη ενός «Συμβολαίου Τιμής» με την κοινωνία.
Και η ανανέωση δεν είναι μόνο θέμα προσώπων. Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, δεν είναι ένα μωσαϊκό προσωπικοτήτων. Η ανανέωση είναι πάνω από όλα θέμα νοοτροπίας, νέων ιδεών, νέου περιεχομένου. Μια Νέα Δημοκρατία με νέο Πρόεδρο και παλιά νοοτροπία, δεν έχει μέλλον.
Σε καλώ να διαβάσεις αναλυτικά το πλαίσιο αρχών που προτείνω για τη νέα εποχή στο κόμμα μας, με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας.
Η στήριξη σου είναι σημαντική
Μην ξεχάσεις να δηλώσεις την υποστήριξη σου στην υποψηφιότητα μου μέσα από την ιστοσελίδα votedora.gr που δημιουργήσαμε γιαυτό το σκοπό. Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί!
Ντόρα Μπακογιάννη

2 σχόλια:

SKANDALOS είπε...

Σωστός, έτσι που παρουσιάζεις και των δύο απόψεις αλλά και πάλι με μεροληψία, εντάξει δικαίωμά σου, αφού στηρίζεις Ντόρα.
Βάλε όμως και κάτι που Παναγιώτη Ψωμιάδη που πράγματι είναι το κάτι διαφορετικό.

Ανώνυμος είπε...

Πλαίσιο "αρχών " από την κυρία Μητσοτάκη έτσι;
Αρχών;
Μμμμμ . . .
Θα γεννηθήκαμε προχθές φαίνεται γι' αυτό έχει το θράσος να εξαγγέλει τέτοια πράγματα.