Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Οι …αρεστοί και όχι οι άριστοι !

Πριν δέκα ημέρες, με αφορμή την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η κοινή γνώμη αναρωτιόταν εάν οι «αντεξουσιαστές της εξουσίας» ήταν τόσο θρασείς που θεωρούσαν τους πολίτες ιθαγενείς ή επρόκειτο περί μιας καθαρά συμπτωματικής περίπτωσης.
Έγραφα τότε (εδώ) ότι η γνωστοποίηση της τοποθέτησης του κ. Γιώργου Δημήτραινα στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, φαίνεται πως αρχίζει να θέτει ευθέως υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των διακηρύξεων της κυβέρνησης ότι θα επιλέξει τους «άριστους και όχι τους αρεστούς».
Το ΠαΣοΚ ανακοίνωσε και άλλα οκτώ (8) ονόματα της περίφημης... ανοιχτής και διαφανούς (?) αξιολόγησης της κυβέρνησης για την επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.
Η συντριπτική πλειονότητα (7/8) των προσώπων, έγραφε χθες ο Γιώργος Κατσιγιαννης, που ανακοινώθηκαν προέρχεται από τους ....τομείς Εργασίας και Πολιτικής της Ιπποκράτους. Το όγδοο πρόσωπο είναι η προερχόμενη από τους Οικολόγους Πράσινους κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη .
Όλοι οι υπόλοιποι εργάζονται για τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια και μάλιστα ανήκουν στον ευρύτερο κύκλο των συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, ήταν συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών, ο γενικός Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης, είναι μέλος της Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που είχε συγκροτήσει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ το Μάρτιο του 2009.
Σε ότι αφορά το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, προέρχεται από το Ινστιτούτο Πολιτικής Επιμόρφωσης του ΠαΣοΚ, ενώ ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, προέρχεται από τον Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος και στο παρελθόν ήταν σύμβουλος του Κώστα Σημίτη.
Το μεγάλο όμως ...«colpo grosso» σας έχω πει ότι θα γίνει στο ...περιβάλλον. Έτσι εκεί χρειάζεται ειδικούς και …έμπιστους ανθρώπους .Μετά την στενή επί χρόνια συνεργάτιδα και ...πολύ έμπιστη κυρία Μπιρμπίλη ακολουθούν και οι υπόλοιποι φίλοι , σύμβουλοι και ...έμπιστοι του κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο ειδικός γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, είναι... φίλα προσκείμενος στο ΠαΣοΚ. Ο γενικός γραμματέας Ενέργειας Κώστας Μαθιουδάκης είναι τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ενέργειας της Ιπποκράτους και συνδέεται φιλικά με τον κ. Γ. Παπανδρέου.
Η γενική γραμματέας Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης κυρία Μαρία Καλτσά ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνδέεται και αυτή φιλικά , αλλά ....με τον αδελφό του πρωθυπουργού κ.Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος θα αναλάβει την ...αφανή εργασία του ...project.
Δυστυχώς το ΠαΣοΚ προχωρά σε τόσα λάθη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, διαψεύδοντας τον Γερμανό Καγκελάριο Όττο Φον Μπίσμαρκ που έλεγε ότι «Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές». Το ΠαΣοΚ βλέπετε συνεχίζει και ...μετά τις εκλογές !

16 σχόλια:

stefanos είπε...

Δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε!
Είσαστε ένοχοι
ΓΙΓΑΝΤΟΣΚΑΝΔΑΛΩΝ

και στη Δημόσια διοίκηση...
Όλοι μπορούν να κρίνουν,
εκτός από εσάς...
Τραβάτε το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ
να βαπτισθείτε στις οσμές
του κόμματος σας...
Μόνο εκεί έχετε θέση και λόγο...
Που θα κριτικάρετε το ΠΑΣΟΚ
και υποθέσεις που δεν σας αφορούν!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

για αυτόν το λόγο κάνετε εσείς τα σκάνδαλα επειδή τα έκανε και η ΝΔ. Έσπασες πάλι τα ρεκορ απάντησες πρώτος σε όλες τις αναρτήσεις...άραγε εμεινε καμια κενή θέση χαχόλου να σε βάλουνε και σένα.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν έχετε δικαίωμα να ομιλείτε!
"

Φασισμός σε ολο του το μεγαλείο!!!

Μου θυμισες τον συγχωρεμενο τον Πουστογιωργα...

Ανώνυμος είπε...

Βρε Στεφανάκο, πότε προλαβαίνεις και μπογιατίζεις όταν κάθεσαι όλη μέρα στο πληκτρολόγιο γράφοντας ασυναρτησίες;
Εάν πάλι "μπογιατίζεις" και το πληκτρολόγιο πάσο.
Δεν είναι κακό, ούτε "τυφλώνει", όπως έλεγαν παλιά.

F5PILOT είπε...

@Stefanos

Θα πέσει πολύ ξύλο αν κρίνω από τα sms που φτάνουν στο κινητό μου. Ο Παπανδρέου για να μη γίνουν καυγάδες και ξυλοδαρμοί θα στείλει τον Ξυνίδη για διαιτητή.
Ε ρε γλέντια

Ανώνυμος είπε...

Νάτη και η κοτούλα!
Ο Γιωργάκης στέλνει τα τσιράκια (λέει) να βοηθήσουν την αυτοκράτειρα Θεοδώρα.
Ποιόν να βοηθήσεις ρε πιλότε, ούτε τον εαυτό σου δεν μπορείς να κουμαντάρεις, αφού ακόμη κατουράς τα πόδια σου!

stefanos είπε...

«Φυσικά το «ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών» θα επιδιώξει να παίξει το παιχνίδι που παίζεται στη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.
Δεν ήταν ένας αλλά περισσότεροι οι τραπεζίτες που αντέδρασαν στην τοποθέτηση του κ Δ. Σπυράκου στη θέση του Γ.Γ. Καταναλωτή κι αυτό διότι ο κ Σπυράκος είναι ο άνθρωπος που έχει κερδίσει σχεδόν κάθε δίκη που προκαλούσε για τους καταχρηστικούς όρους των πιστωτικών καρτών και τα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων.
Και φυσικά οι κατασκευαστές «λύσσαξαν» όταν είδαν την Μαργαρίτα Καραβασίλη να επιστρέφει επικεφαλής των επιθεωρητών περιβάλλοντος. Η κ. Καραβασίλη που δεν αρέσκονταν να της υποδεικνύουν που θα κάνει έλεγχο και που όχι, είναι υπέρ των αυτεπαγγέλτων ελέγχων της υπηρεσίας από την οποία την είχε απολύσει το 2005 ο κ Γ. Σουφλιάς επειδή είχε δικές της απόψεις που εξέφραζε δημόσια για τα μεγάλα θέματα του περιβάλλοντος. Η επιλογή της είναι ξεκάθαρο σήμα ότι η πολιτική της προϊσταμένη κ Τίνα Μπιρμπίλη «δεν μασάει», αν χρειαστεί θα συγκρουστεί .Ε και λοιπόν; Για αυτό δεν ψηφίστηκε το ΠΑΣΟΚ» ;

www.protagon.gr / Τάσος Τέλλογλου, 6-11-2009

F5PILOT είπε...

@Stefanos

Για ρίξε μόνο μια ματιά στις δημόσιες επενδύσεις των 10,5 δις για το 2010 θα σου απαντηθούν πολλές ερωτήσεις για τις επιθέσεις εναντίον της Μπιρμπίλη.

stefanos είπε...

Δε βλέπω αντιδράσεις...
Τι έγινε ρε παιδάκια;
Παρασκευή βράδυ
και θα κοιμηθώ
χωρίς τις ευχές σας;
;-)

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΘΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ,ΡΕ ΤΡΑΧΑΝΑ!!!!!!!!!!!!

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα τέλη κυκλοφορίας και την απόσυρση, απέδειξε ότι δυστυχώς η νέα κυβέρνηση τα έχει χάσει τελείως.

Τόσο η Τίνα Μπιρμπιλή όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Πρώτα απ' όλα κατάργησαν την απόσυρση που έδινε τη δυνατότητα για ανανέωση του στόλου των γηρασμένων αυτοκινήτων μέσω της επιδότησης λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Μα "τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα" όπως είχε δηλώσει ο Γ. Παπανδρέου.
Πράσινα άλογα δηλαδή.

Απ΄ότι φαίνεται η ανανέωση των γηρασμένων και ρυπογόνων αυτοκινήτων δεν αποτελεί μέρος της "πράσινης" πολιτικής του Γ. Παπανδρέου.
Να σημειωθεί επίσης ότι το μέτρο της απόσυρσης ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο και δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό.
Απεναντίας ενίσχυε τα ταμεία του Κράτους, από φόρους και τέλη της αγοράς των νέων αυτοκινήτων!
Το χειρότερο όμως είναι ότι...

η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διατήρησε το έκτρωμα Σουφλιά σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας. Επικαλούμενη την "προστασία του περιβάλλοντος" και άλλες τέτοιες ανοησίες η κυβέρνηση τιμωρεί τους φτωχούς που μη έχοντας τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούρια αυτοκίνητα, διατηρούν τα σαραβαλάκια τους.

Κανείς δε θα περίμενε από μια νέα σοσιαλιστική(;;;) κυβέρνηση να δείξει τέτοια συμπεριφορά προς αυτούς που δεν έχουν.
Το έκανε ο ανεκδιήγητος Σουφλιάς. Το κάνουν τώρα κι αυτοί!!!

Επιπλέον θα πρέπει να επισημάνω το εξής:
Όποιος δεν το καταλαβαίνει, απλά δε ξέρει τι του γίνεται και απ΄ότι φαίνεται στην κυβέρνηση του ΠαΣοΚ οι αρμόδιοι υπουργοί μάλλον δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Το χαζοαμερικανάκι έλεγε προεκλογικά: "Λεφτά υπάρχουν"! Και προσέθετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε τους φόρους που είχαν επιβληθεί τον τελευταίο χρόνο.

Τελικά: 1) Διατηρεί τις αυξήσεις εμμέσων φόρων (τσιγάρα, ποτά, καύσιμα) και μάλιστα από την 1.1.2010 θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση.

2)Διατηρεί το ΕΤΑΚ και μάλιστα από 1.1.2010 έρχεται πενταπλάσια (!!!) φορολογία για πάνω από 3.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

3)Διατηρεί την έκτακτη εισφορά στους ιδιώτες και μάλιστα από σήμερα επιβάλλει έκτακτη εισφορά και στις επιχειρήσεις.

4)Αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας, που πλήττουν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, αλλά καταργεί το μέτρο της απόσυρσης που θα έδινε σε κάποιο κόσμο τη δυνατότητα να αλλάξει το αυτοκίνητό του.

Πρόκειται για απίστευτους απατεώνες. Και μη μας πουν ότι η νοητική αντίληψη του Γιωργάκη τον δικαιολογεί για το ότι δεν είχε καταλάβει την κατάσταση της οικονομίας. Είχε συμβούλους, είχε συναντηθεί επανειλημμένα και με τον Προβόπουλο. Κάτι θα είχε καταλάβει.

Απλά πρόκειται για τα χειρότερα λαμόγια και τους χειρότερους απατεώνες στην ιστορία. Παγκόσμια η διάκριση του ΠΑΣΟΚ σε αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα θα περιοριστώ σε δύο ανακοινώσεις, άνευ σχολιασμού. Μια «ανεπίσημη-επίσημη» και μια ...επίσημη ανακοίνωση.
Η «ανεπίσημη-επίσημη» έρχεται από την πλευρά των 25 βουλευτών που πήραν τον λόγο προχθές στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠαΣοΚ.

Οι παραπάνω βουλευτές του ΠαΣοΚ αντέδρασαν έντονα για την... απόσυρση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων, για το νομοσχέδιο για το επίδομα αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.

Οι παρατηρήσεις τους, πολλές και αιχμηρές, κωδικοποιούνται στις εξής:
- Ένας άνθρωπος που έχει ένα αυτοκίνητο 15 χρόνια σημαίνει ότι δεν έχει χρήματα να πάρει άλλο. Με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας που είναι αναγκασμένος να πληρώσει δεν τον βοηθάτε, είναι σαν να τον τιμωρείτε. Δικαιότερο είναι να αυξηθούν τα τέλη στα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού».
-Αφήσατε το χαράτσι και πήρατε πίσω την απόσυρση...
-Πριν από τις εκλογές είχαμε υποσχεθεί ότι το επίδομα αλληλεγγύης θα είναι 1 δισ. 650 εκατ. ευρώ και τώρα το ρίξατε στο 1 δισ.
-Γιατί δεν δίνετε επίδομα θέρμανσης τη στιγμή που όλα τα προηγούμενα χρόνια εγκαλούσαμε τη Ν.Δ. ότι δεν το έδινε.
- Μελετάει η κυβέρνηση αύξηση έμμεσων φόρων, ενώ είχαμε πει προεκλογικώς ότι αυτό είναι άδικο μέτρο.
-Η αύξηση του ΕΤΑΚ για την ακίνητη περιουσία άνω των 600.000 ευρώ επί της ουσίας νομιμοποιεί ένα μέτρο που είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα το καταργήσουμε το 2010.
-Γιατί εξαγγείλατε την επιβολή έκτακτης εισφοράς στις μεγάλες επιχειρήσεις, όταν αυτό το ενδεχόμενο προεκλογικά το είχαμε απορρίψει.
Η βάση αρχίζει και αντιδρά. Μέσα σε ένα μόλις μήνα «καταφέραμε» και χάσαμε την αξιοπιστία μας!


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!1

F5PILOT είπε...

Καλώς τον μαλάκα με περι-ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΠΑΠΑΡΙΔΗ -ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ:


ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΦΟΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ !!!!!!!

Doc είπε...

Γουστάρω...