Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Γ. Κουμουτσάκου για το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ο προϋπολογισμός για το 2010:

* Αποκαλύπτει την αναξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.
* Φέρνει περισσότερους φόρους για όλους τους πολίτες.
* Οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και σε έξαρση της ανεργίας.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά τα επικίνδυνα μικροκομματικά παιχνίδια που παίζει η Κυβέρνηση με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.

Τα τεχνάσματα του ΠΑΣΟΚ για να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 και να εμφανίσει πλασματική βελτίωση το 2010, είναι εμφανή παντού.

Τελευταίο παράδειγμα είναι ότι το ½ της δαπάνης για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του 2009, ενώ τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και στην μεγάλη ακίνητη περιουσία από την οποία θα χρηματοδοτείτο το Επίδομα, μεταφέρονται στο 2010.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει επίσης και με τα έσοδα από την είσπραξη του ΕΤΑΚ για το 2009. Και αυτά θα εμφανισθούν το 2010.

Τεχνάσματα που έχουν αποκλειστικό στόχο το μικροκομματικό όφελος.

Πέρα όμως από τα λογιστικά κόλπα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού αντικατοπτρίζει μια άλλη, διαφορετική πολιτική από εκείνη με την οποία το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε και πήρε την ψήφο των πολιτών. Είναι ένα σύνολο φοροεισπρακτικών μέτρων, τα οποία απέχουν έτη φωτός, τόσο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Ό,τι έδωσε η κυβέρνηση με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης το παίρνει πίσω με την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, αντί για τη μείωση των δαπανών, πέφτει στην αύξηση των εσόδων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει «κόμμα υψηλής φορολογίας». Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση, με πάγωμα των παραγωγικών επενδύσεων και αύξηση της ανεργίας.

Απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία είχε προεκλογικά την υπευθυνότητα και το θάρρος να καταθέσει ένα σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος. Παρουσιάσαμε ένα σύνολο συγκεκριμένων μέτρων, που μπορούν να περιορίσουν το έλλειμμα κατά 4,2 δισ. το 2010 και κατά 5,25 δισ. το 2011, χωρίς αύξηση των φόρων, αλλά με δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε, ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, δεν μπορεί το κράτος να ζητά περισσότερους φόρους από τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις.

Μόνη επιλογή για την αύξηση των εσόδων πρέπει να είναι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, επιμένουμε στη γλώσσα της αλήθειας και στις πολιτικές επιλογές που υπηρετούν το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλά πράγματα.
Όλα τα έξοδα μπαίνουν στο 2009 και όλα τα έσοδα στο 2010.
Πρέπει, πάσει θυσία, να αποδείξουμε ότι το έλλειμμα του 2009 δεν ήταν 6% αλλά 12% και ότι τα στοιχεία βελτιώθηκαν το 2010.
Χρηστή διαχείριση με βαλέρ.
Πιστοί στις αλχημείες που πρωτοχάραξε ο ανεκδιήγητος Χριστοδουλάκης.
Άς είναι, του χρόνου να δούμε πως θα δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
θα μου πείς, του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα είναι στην κυβέρνηση, οπότε δεν πολυ-ιδρώνουν.
Δεν θάχεις και πολύ άδικο.

F5PILOT είπε...

Πριν από ένα μήνα Ο Καραμανλής βλέποντας ότι οδηγεί την χώρα στην χρεωκοπία αποφάσισε να παραδώσει την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ γιατί κατάλαβε ότι αυτός και η παρέα του ήταν απολύτως ανίκανοι να ανακοψουν την πορεία της χώρας προς την χρεωκοπία.
Η εντολή του λαού προς το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές είναι να σώσει τη χώρα από τη χρεωκοπία προς την οποία την οδήγησε η ΝΔ.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διορθώσει τις μαλακίες της ΝΔ.
Το ερώτημα είναι. Θα τα καταφέρει;
Έχει μεγαλύτερες πιθανότητες από αυτές που είχε η ΝΔ.
Το αναγνώρισε Ο Καραμανλής η Ντόρα ο Σουφλιάς και τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ που εισηγήθηκαν εκλογές.

Πέρα από την προσπάθεια του Κουμουτσάκου να δικαιολογηθεί για την οικονομική κατάσταση λίγο πριν την χρεωκοπία που άφησαν δεν μας λέει ξεκάθαρα που και γιατί διαφωνεί. Και δεν το λέει γιατί συμφωνεί.

Ανώνυμος είπε...

F5PILOT,
Αυτά τα κλόπυ-πέιστ ποιός στα δίνει ρε κουραμπιδό-μυαλε;
Ο μέγας οικονομολόγος μπουρδολόγος Kακουνάκης;

F5PILOT είπε...

@ψευτοδωρούλα μητσοτάκη
Βρε Χατζαηβάτη ξεχνάς; Μιλάς για αλχημίες και ξεχνάς τον προφέσορα αλχημίας Αλογομούρη και τον έμπορο αλχημίας Παπαθανασίου που πήγενε κάθε λίγο στις Βρυξέλλες για να πουλήσει τη πραμάτια. Αλλά που να πουλήσει έψαχνε έψαχνε να βρει κανέναν σαν και σένα αλλά που να βρει μαλάκα όλοι τον πήρανε χαμπάρι και ο ελληνικός λαός τον πήρε με τα ζαρζαβατικά στις εκλογές. Αφου να φανταστείς έχει περάσει ένας μήνας και στη λαική θα πάει το Πασχα από τα ζαρζαβατικά που μάζεψε.
Ο άλλος έφυγε για άλλη χώρα που να σταθεί η χλαπάτσα πήγαινε σύννεφο.

Ευχαριστώ που έμμεσα αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα.

stefanos είπε...

Ε... ΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥ-ΜΟΥ-ΤΣΑΚ
ΟΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...
ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ ΜΩΡΕ!
ΧΑΧΑΧΑ...
ΑΛΗΘΕΙΑ,
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ
ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
ΤΟΥ αποΚΟΜΜΑΤΟΣ;
ΜΗΠΩΣ Ο ΣΙΟΥΦΑΣ;
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ;
(που καταντήσατε, μωρέ)

F5PILOT είπε...

Ρε Στέφανε τι μας λέει αυτός; Το Καραμανλή τον ρώτησε; Έρχεται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση με την προεκλογική αλήθεια του Καραμανλή που θα χρειαζόταν δύο χρόνια σκληρών μέτρων.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε, ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, δεν μπορεί το κράτος να ζητά περισσότερους φόρους από τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις.


Τότε λέγαν αλήθεια ή τώρα;
Ποιόν κοροιδεύουν;

Ανώνυμος είπε...

η νέα δημοκρατία δέν μπορεί να αθρωσει πολιτικό λόγο, και να κολλήσει το πασοκ στον τοίχο, οχι τώρα που ειναι μαγκωμένη λόγω της κατραπακιάς, αλλά ούτε και πρίν. πρέπει να πάει στη σχολή μαθητείας του πασοκ, οπου διδάσκονται προπαγάνδα ανώτερου επιπέδου, κάτι σάν στέϊτζ άς πούμε, μήπως και μπορέσει καμμιά φορά να καταφέρει να μην χρεώνεται και εκείνα τα σκάνδαλα που δέν ήταν της περιόδου της....

Ανώνυμος είπε...

Ε, ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΡΑΧΑΝΑΔΕΣ
(ΣΤΕΦΑΝΟΠΙΛΟΤΟΙ) ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΕ ΟΕΟ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ!!!!!!!

ΚΛΑΙΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ Γ....Ω ΚΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Καλώς τον μαλάκα με περι-ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΠΑΠΑΡΙΔΗ -ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΡΑΧΑΝΑ:


ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΦΟΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ !!!!!!!