Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

7-24 Νοεμβρίου ο ζωγράφος του "μαγικού ρεαλισμού" Γιάννης Νίκου στην Τεχνόπολη


Ο σημαντικός εκπρόσωπος του "Μαγικού Ρεαλισμού" στην Ελλάδα, πρόκειται να εκθέσει έργα απ' όλες τις θεματικές του ενότητες, πράγμα που αποτελεί και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εικαστικής του ταυτότητας, σύμφωνα με τους ιστορικούς Τέχνης που έχουν ασχοληθεί με το έργο του.
The Angel's world Romantic - Medieval Cycle Allegorical - Paganistic Cycle Bible - Apocalypse Transfigurations Mythology - Historical Cycle Drawings with Pencil
Η ευρεία θεματολογία του χωρίζεται σε ενότητες όπως: «Ο Ρομαντικός και Μεσαιωνικός Κύκλος», «Ο κόσμος των Αγγέλων», «Οι Μεταμορφώσεις», «Ο Αλληγορικός -Παγανιστικός Κύκλος», «Ο Μυθολογικός Κύκλος» και τα «Αρχαϊκά», καθώς και τα σχέδια με μολύβι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον «Ιστορικό Κύκλο» του ζωγράφου, με πυκνής γραφής και επικών διαστάσεων ελαιογραφίες που αναπαριστούν μεγάλες στιγμές της Ιστορίας. Χρησιμοποιώντας την δύναμη των Συμβόλων στους πίνακες του, άλλοτε μας αποκαλύπτει τους κρυφούς κώδικες της Αλληγορίας και του Μεταφυσικού κι άλλες φορές μας ταξιδεύει στον χώρο του έπους και του ηρωισμού.
Ώρες λειτουργίας: 11.00-21.00 Είσοδος: ελεύθερη
Γιάννης Νίκου
Για τον Γιάννη Νίκου

2 σχόλια:

stefanos είπε...

Επιτέλους, κάτι ενδιαφέρον.
Σχεδόν "σειρά" μου ο Iannis…
Φχαριστιέμαι το ρέπον
προς τα Comix στύλ του.
Η κόρη μου τον γουστάρει
πιο πολύ από μένα… (χεχε)
Ασφαλώς και θα δω τη νέα δουλειά του
(και μετά ένα καλό φαγητό
στο Bucher Shop,
με υγρή μαστίχα για χωνευτικό)
Αλήθεια,
που τον ξετρύπωσες τον Νίκου;
I’m really impressed…
;-))

Doc είπε...

6 Οκτωβρίου 2009-15 Μαρτίου 2015 ο ηγέτης του "σοσιαλιστικού σουρεαλισμού" Γιωργάκης Παπαμήτσου στην Αντίγκουα!


Ο διακεκριμένος ηγέτης του "σοσιαλιστικού υπερρεαλισμού" στην Αντίγκουα (κατά Ηλία Πετρόπουλο), πρόκειται να ασκήσει πολιτικές απ'όλες τις ιδεολογικές του ενότητες, πράγμα που αποτελεί και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κομματικής του ταυτότητας, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές που έχουν εκμισθωθεί από το κράτος του.

Η ευρεία θεματολογία του χωρίζεται σε ενότητες όπως: «Ο Πολυθεσιτικός και Κρατικοδίαιτος Κύκλος», «Ο κόσμος των Πρασινοφρουρών», «Οι Μεταμορφώσεις», «Η μοιρασιά των πόστων», «Ο Εργατοπατερικός Κύκλος» και η «Δημόσια Διαβούλευση της μίζας», καθώς και τα σχέδια επί χάρτου.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τον «Κύκλο Οικονομικής Πολιτικής» του ηγέτη, με πυκνών νοημάτων και επικών διαστάσεων σκουλουµπούρθες που θα αποτυπωθούν ως μεγάλες στιγμές της Ιστορίας. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη των Κλακαδόρων στις πολιτικές του, άλλοτε μας αποκαλύπτει τους κρυφούς κώδικες του Σοσιαλισμού και της Φαυλοκρατίας, κι άλλες φορές μας ταξιδεύει στο χώρο του σαρδάμ και της ιλαρότητος.
Ώρες λειτουργίας: 00.00-24.00 Είσοδος: www.closedgov.gr