Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

40 χρόνια "δίνουμε στην ειρήνη μια ευκαιρία". 40ή επέτειος του “Give Peace A Chance”.

GIVE PEACE A CHANCE profits United Nations Peacebuilding Fund
Yoko Ono, Sean Lennon and Julian Lennon partner with EMI Music and Sony/ATV Music publishing to donate net proceeds from Plastic Ono Band’s “Give Peace A Chance” 40th anniversary digital single to the United Nations Peacebuilding Fund. Commemorative Digital Single Launches Today, Exclusively on iTunes, here.
Η Yoko Ono, ο Sean Lennon και ο Julian Lennon για να γιορτάσουν την 40ή επέτειο του “Give Peace A Chance” αποφάσισαν να χαρίσουν τις καθαρές εισπράξεις από την πώληση ενός αναμνηστικού ψηφιακού, του τραγουδιού, στο «Ταμείο θεμελίωσης της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών». Έχει ήδη ξεκινήσει στο iTunes store η προσφορά της ειδικής επετειακής έκδοσης στη συμβολική τιμή των $1.29. Η προσφορά θα συνεχιστεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Η Yoko Ono δήλωσε:«είμαι συγκλονισμένη και συγκινημένη με την τεράστια προσφορά και υποστήριξη από πάρα πολλούς καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας, για την 40ή επέτειο του “Give Peace A Chance” . Ήρθε πράγματι η ώρα να προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε για παγκόσμια ειρήνη έστω και μικρής διάρκειας. Αισθάνομαι ότι είμαστε όλοι μαζί ανεξάρτητα των πιστεύω μας».
Το τραγούδι γράφτηκε κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος του John Lennon και της Yoko Ono, το 1969, όταν αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ από το «γαμήλιο κρεβάτι» τους! Από τις 25 – 31 Μαρτίου του 1969 το ζευγάρι προσκάλεσε τα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου, να τους επισκεφτούν. Έδιναν συνεντεύξεις καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από το κρεβάτι τους, στο ξενοδοχείο του Amsterdam Hilton Hotel.

Το τραγούδι που προσφέρεται στο i-tunes ηχογραφήθηκε την 1η Ιουνίου του 1969 στο ξενοδοχείο Queen Elizabeth του Μόντρεαλ, παρουσία μόνο πολύ καλών φίλων. Οι φίλοι του ζεύγους κάνουν το χορωδιακό του τραγουδιού. Κυκλοφόρησε στις 4 Ιουλίου 1969 και έγινε γνωστότερο ως τον πρώτο παγκόσμιο ύμνο της ειρήνης. Ήταν το κατεξοχήν τραγούδι της ογκώδους πορείας διαμαρτυρίας, κατά του πολέμου στο Βιετνάμ, στις 15 Νοεμβρίου 1969, στην Ουάσιγκτον.
Στην πορεία πάνω από 500.000 άνθρωποι «έδωσαν στην ειρήνη μια ευκαιρία».
Το Peace Building Commission και το Peacebuilding Fund ιδρύθηκαν έπειτα από το «2005 World Summit» ώστε να υποβοηθήσουν την δημιουργία μηχανισμών βιώσιμης ειρήνης σε διάφορα κράτη που βρίσκονται σε σύγκρουση ή μόλις εξήλθαν του πολέμου.
Το Peace Building Commission είναι διακρατικό σώμα στο οποίο συμμετέχουν διεθνείς χρηματοδοτικοί οργανισμοί (όπως η Παγκόσμια Τράπεζα), πολλοί χορηγοί και εθνικές κυβερνήσεις. Με τη δημιουργία αυτής της ευρείας πλατφόρμας, το PBC διαδραματίζει βασικό ρόλο στην εξασφάλιση βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα σε χώρες που εξέρχονται πολεμικής σύγκρουσης ώστε να επιτευχθεί βιώσιμη ειρήνη με έναν συντονισμένο τρόπο.
Το Peacebuilding Fund υποστηρίζει μέσω τάχιστης και καταλυτικής χρηματοδότησης, προγράμματα που αποτέπουν χώρες να έρθουν σε πολεμική σύγκρουση με άλλες αλλά και την υποτροπή στη βία σε χώρες που κινδυνεύουν. Υποστηρίζει αυτήν την περίοδο 100 πρωτοβουλίες σε 14 χώρες και στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική χρηματοδότηση.
John Lennon’s sons and Yoko Ono revive ‘Give Peace a Chance’ to help UN
GIVE PEACE A CHANCE profits United Nations Peacebuilding Fund

8 σχόλια:

stefanos είπε...

“Give PASOK A Chance” θα έλεγα
και θα τραγουδούσα
το Gimme Some Truth...
:p

Παπουτσάκης είπε...

Give Pasok μια σφαλιάρα θα έλεγα εγώ
ή
Give Pasok μια μούτζα .... ΜΠΟΡΕΙΣ!

F5PILOT είπε...

Βασιλάκη μόνο τα εγγόνια σου θα ξαναδούν την δεξιά στην εξουσία. Οπότε μη σπαταλάς μούτζες θα σου χρειαστούν όλα αυτά τα χρόνια.

Παπουτσάκης είπε...

Ναι θα ταρριχεύσουμε το Γιωργάκη και τον Πάγκαλο και θα μας κυβερνάνε επ' άπειρον και απ' το υπερπέραν.
Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε!

Ανώνυμος είπε...

http://nonews-news.blogspot.com/2009/11/blog-post_8940.html

Βλέπω ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ο Χρυσοχοίδης και ο Πάγκαλος σε ένα σούργελο κοινής αποδοχής.
Βρε λές γι' αυτό να χάθηκε ο πιλότος σήμερα;
Συμπληρώνει την αίτηση ο κακομοίρης.
Έχει πάντως πολλές πιθανότητες.
Γιατί, δηλαδή, οι άλλοι πασόκοι είναι καλύτερα σούργελα;
(Έλα να σου γράψουμε συστατική επιστολή, μεγάλε).

Ανώνυμος είπε...

Ρε κότα, τώρα σε είδα.
Πάλι εδώ μαζεύεσαι;
Καλά τόλεγα ότι είσαι μαζόχας.
Ξού ρε!

F5PILOT είπε...

@ψευτοδωρούλα μητσοτάκη

Βρε καλώς τον ανισσόροπο σπουδαστή νηπιαγωγείου.
Αχαχαχαχαχα

Έχεις μεγάλη πλάκα. Γελάω με την ψυχή μου με σένα. Έχεις καταντήσει ο κλόουν τον blogs.
Αλλά τα καλά θα έρθουν με την εκλογή της Ντόρας. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Και ειδικά με σένα πανίβλακα.

stefanos είπε...

ΗΡΕΜΑ!
Ηρεμααααααααααααααααααααα...