Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

30 μέρες ΠΑΣΟΚ …… 30 ΨΕΜΑΤΑ …..

Ο γύρος του Πασόκ σε 30 μέρες, με 30 ψέματα!
1. Ειδικοί φόροι κατανάλωσης και αύξηση έμμεσων φόρων ( ποτά, τσιγάρα, κ.λπ.) Όταν το Πασόκ προεκλογικά διακήρυττε ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος. Η απάντηση ήταν βαριά φορολογικά χαράτσια!
2. Η απάτη του opengov. Ιδίως στο θέμα των Γενικών Γραμματέων όπου τελικά υπερίσχυσε ο διορισμός των φίλων και των κολλητών, όταν η διαδικτυακή κατάθεση βιογραφικών εμφανίστηκε ως πλήγμα κατά των πελατειακών σχέσεων και «πλάτεμα δημοκρατίας»! Τα χιλιάδες βιογραφικά που κατατέθηκαν αποτελούν λέει μια «δημοκρατική δεξαμενή»(!) βιογραφικών! Ξεχάστε δηλαδή τις «ανοιχτές διαδικασίες»!
3. Cosco (υπόσχονταν «επαναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση» της συμφωνίας Cosco στον ΟΛΠ)
4. Ο εξαφανισμένος «αγωνιστής» Νομάρχης Γιάννης Μίχας που κλαίει μπροστά στις κάμερες για το δίκιο του λιμενεργάτη όταν επί σειρά ετών αμείβεται -παρά τα όσα προβλέπει ο Νόμος περί του αξιώματος των Νομαρχών- ως αργόμισθος, από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.».
5. Παμπούκης. Ο ταλαντούχος κύριος της νέο-«σοσιαλιστικής» μπουρζουαζίας. Αμείβεται με 350 ευρώ την ώρα, εκπροσωπεί σχεδόν πάντα μεγάλες εταιρείες και είναι «αρχιτέκτονας» offshore εταιρειών. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το γραφείο του «boutique υπηρεσιών». Είναι ο νέος Υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, στη «σοσιαλιστική» μας διακυβέρνηση….
6. Επαναφορά φόρου κληρονομιάς και γονικής παροχής
7. Πλήρης έλλειψη ενδοεπικοινωνίας και συνεργασίας στη νέα κυβέρνηση
8. Σύγχυση αρμοδιοτήτων(φανταστείτε ότι για την «Ενημέρωση» έχουν αρμοδιότητες ΠΕΝΤΕ υπουργεία! )
9. Κατάργηση των stage και απόλυση άνω των 40.000 εργαζόμενων στα stage και συμβασιούχων έργου. Προσγειωμένες αναλύσεις προβλέπουν επιβάρυνση της ανεργίας στην Ελλάδα με 150.000 νέους ανέργους και εκτίναξη της «επίσημης» (εγγεγραμμένης) ανεργίας στο 12,5% (πραγματικής στο 18%).
10. Έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Ο Παπανδρέου προεκλογικά και στις Προγραμματικές του δηλώσεις, έλεγε ότι:«τα έσοδα του κράτους δεν αυξάνονται ούτε με έκτακτες εισφορές, ούτε με φοροεπιδρομές». Περίεργη θεωρείται η «σιωπηλή» συμπεριφορά του ΣΕΒ. Κυκλοφορεί ότι οι βιομήχανοι έχουν εξασφαλίσει με «συμφωνίες κάτω απ’ το τραπέζι» …. εγγυήσεις «με επώδυνες επιπτώσεις τόσο στον καταναλωτή, όσο και στους εργαζόμενους»….
11. Κατάργηση της απόσυρσης αυτοκινήτων και «επιδότηση» των ήδη αποσυρθέντων με …. κάρτες διαρκείας στο μετρό! Προεκλογικά το Πασόκ «υπόσχονταν»… βελτίωση της απόσυρσης!
12. Κατάργηση του πράσινου δακτυλίου. Η Μπιρμπίλη πιστεύει(!) ότι θα αλλάξει τη νοοτροπία του Έλληνα στη χρήση αυτοκινήτων και θα αποθαρρύνει σταδιακά τη χρήση αυτοκινήτου!!
13. Τεράστια αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Τον Οκτώβρη κάθε χρόνο το Πασόκ και τα «Πάμε Μαζί» ΜΜΕ, έστηναν στον τοίχο την Κυβέρνηση Καραμανλή για ισχνές αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Έστηναν το «χορό της φοροεπιδρομής», ενώ τώρα σφυρίζουν αδιάφορα.
14. Οι περιπέτειες του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Σύγκρουση της Γερμανικής Thyssen με την σημερινή Κυβέρνηση για μια συμφωνία που είχε υπογράψει το Πασόκ το 2002! Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά ενημέρωσαν επισήμως τους εργαζόμενους ότι εγκαταλείπουν το ναυπηγείο!!! Αφήνουν στο δρόμο 1300 εργαζόμενους! Ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγ. Βενιζέλος προειδοποιεί ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά». Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της γερμανικής εταιρείας!
15. Ο «φίλος» μας Αθεμπίγιο, τι θα κάμει τελικά; Θα μας φτιάξει τα δάση και τις πόλεις; Με ποιους όρους, πως θα πηρωθεί και ποια χρονοδιαγράμματα; Μήπως κατάλαβε ότι η Κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και την έκαμε με ελαφρά πηδηματάκια;
16. Η «αναδιανομή του πλούτου» ήταν η απόδοση «επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης» στους (κατά δήλωσή τους) φτωχούς; Έλεγαν ότι θα δώσουν στους φτωχούς 1300-1500 €, για ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας(!).Τελικά η πλειοψηφία θα πάρει …… 300€(εδώ οι καλές εκπτώσεις), σε δύο δόσεις και πολλά τους είναι! 1300 ευρώ θα πάρουν όσοι έχουν έξι παιδιά!!! Στην πραγματικότητα οι πραγματικοί φτωχοί μένουν εκτός επιδομάτων!
17. Πάγωμα της επιδότησης για αλλαγή κουφωμάτων και των προγραμμάτων για αντικατάσταση στους λέβητες (προγράμματα με ευρωπαϊκά κονδύλια φυσικά). Το πιο πιθανόν είναι ότι θα τα ξεπαγώσουν από το Μάρτιο για να τα εμφανίσουν ως «πασοκικά»!
18. Κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και του Υπουργείου Αιγαίου. Χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει κανένα απολύτως «αντάλλαγμα», ούτε από την Τουρκία, ούτε από τα Σκόπια.
19. Κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Μια κατάργηση που υποβαθμίζει την περήφανη ελληνική Ναυτιλία.
20. Αύξηση φόρων στα καύσιμα.
21. Κατάργηση της λέξης "Εθνικής" από το Υπουργείο Παιδείας
22. Δεν έχουμε καταλάβει. «Τα λεφτά υπάρχουν τελικά» ή και αυτό το γλειφιτζούρι ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα;
23. Διαβούλευση (θα μας διαβολεύσουν). Ανοικτή υποτίθεται διαδικασία με τη συμμετοχή του κοινού ως σχολιαστών, που κάθε άλλο από συμμετοχή μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα σχόλια ξευτιλίζουν τη διαδικασία, ενώ την απόφαση για την τελική μορφή του νόμου θα λάβει το επιτελείο του Υπουργού. Άλλη μια μασκαράτα που υποβαθμίζει τις έννοιες της δημοκρατίας και της συμμετοχής. Η κυβέρνηση χάνεται στην ανούσια και γραφική «διαβούλευση»!
24. Η προαναγγελθείσα προεκλογικά προανακριτική για τη Siemens τείνει να αφήσει εκτός ελέγχου την περίοδο 1997-2004(οπότε και έπεσαν τα πολλά λεφτά σε μίζες) και γίνεται προσπάθεια από τον Καστανίδη (προσευχόμενος υποκριτικά στο Θεό) να συρρικνωθεί στην περίοδο 2007-2009.
25. «Καταγραφή»: Η «Απογραφή» του Αλογοσκούφη σε μεγαλύτερη κλίμακα και νέα πιο “αιματηρή” version. Όταν οι ίδιοι κατήγγειλαν την «Απογραφή» ως έγκλημα!! [Οι μαϊμουδιές του Παπακωνσταντίνου έφεραν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Ελλάδα]
26. Η διαγραφή των χρεών και των δανείων στις Τράπεζες. Πρόκειται για ένα τεράστιο τρικ γεμάτο ασάφειες και με απίστευτη γραφειοκρατία. Οι Τράπεζες έχουν αντιδράσει. Να δούμε ποιος θα επιβάλει τις απόψεις του! Εν τέλει όποιος πιστεύει ότι θα χαρίσουν χρέη οι τράπεζες να έρθει να τον βαλσαμώσουμε.
27. ΓΓ του Υπουργείου "Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" κ. Δημήτραινας [1] , [2]
28. Υβριδικά. Φωτογραφίζουν συγκεκριμένα μοντέλα και συγκεκριμένες εταιρείες. Και μιλάμε για πολλά λεφτά διότι πρόκειται να αντικατασταθούν 55.000 αυτοκίνητα! Χοντρή μάσα!
29. Η υπερτίμηση του ελλείμματος με αλχημείες και μεταφέροντας δαπάνες και αποπληρωμές χρεών στον Προϋπολογισμό του 2009 ενώ καταχωρούν έσοδα του 2009, στο 2010. Αποτέλεσμα η υποβάθμιση της οικονομίας μας! Το Μάρτιο θα «πανηγυρίζουν» ότι έριξαν το έλλειμμα σε μονοψήφιο νούμερο! Ακούγεται …. 9,5%!!!
30. Άγριο φοροκυνηγητό σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε πλήρη και πάλι αναντιστοιχία με τα υπεσχημένα της προεκλογικής περιόδου. Πριν ένα μήνα «έταζαν» πλήρη κατάργηση του ΕΤΑΚ….
31. Οι επανακρατικοποιήσεις του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής που υπόσχονταν. Ειδικά για την Ολυμπιακή ήταν κάθετοι. Μιλούσαν για ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα.

Η ασυνέπεια της κυβέρνησης είναι εμφανής και επιβεβαιώνεται σε όλα τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί. Κυριαρχεί η προχειρότητα, ο φόβος των «αρνητικών εντυπώσεων», η έλλειψη σχεδίου και στόχευσης αλλά και η απώλεια της ψυχραιμίας σε πολλά επίπεδα! Εάν η κυβέρνηση δεν είχε με το μέρος της …. όλα τα μέσα ενημέρωσης, θα βρίσκονταν ήδη σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Μέσα σε ένα μήνα! Μόνο με τη βοήθεια των κρατικοδίαιτων μηχανισμών παραπληροφόρησης και της «εξουσίας των οχτώ» εξισορροπείται η κατάσταση επικοινωνιακά. Φαίνεται ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν υπολογίζει την παράμετρο του δύσκολου Χειμώνα που είναι «προ των πυλών»! Μόνο ανίδεοι δεν μπορούν να δουν ότι το Πασόκ θα πληρώσει το λαϊκισμό του και τη βουλιμία που είχε για εξουσία! Γιώργο… το μόνο σου στήριγμα είναι τα κανάλια, τα μεγάλα συμφέροντα και τα κατεστημένα. Προσπάθησε να βοηθήσεις το λαό που υποφέρει γιατί διαφορετικά θα σας πάρουν με τις πέτρες.
«Γιώργο, ή αλλάζεις ή βουλιάζεις»!
30 ψέματα και σκάνδαλα Πασόκ, σε 30 μέρες. Σκεφτείτε πόσα θα έχουμε σε 100 μέρες! 30 μέρες … 30 σφαλιάρες! Αντί για ψωροκώσταινα τελικά η Ελλάδα θα έπρεπε να λέγεται ψωρογιώργαινα! Σκεφτείτε το!

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης πάει να σπάσει τα απίθανα ρεκόρ ταχύτητας στη διπροσωπεία και τη λαμογιά ακόμη και του πατέρα του.
Ρε παιδιά, για να είμαι ειλικρινής, έχω εντυπωσιαστεί.
Είναι γρήγορος, είναι πολύ γρήγορος και αυτός και όλη η παρέα του.
Ξεχνάνε το οpengov και διορίζουν εκτός διαδικασίας δικά τους φιλαράκια η Μπατζελή, ο Βενιζέλος, όλος ο πράσινος λαός πάει να διορισθεί μέσα σε λίγες μέρες.
Διορίζουν αρχηγό της Πυροσβεστικής αυτόν που το πόρισμα λέει ότι φταίει για την καταστροφή του καλοκαιριού, διορίζουν, διορίζουν, σαν να μην υπάρχει αύριο.
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ.
Το καζάνι της κοινωνίας πάντως βράζει, βράζει πολύ.
Ειδικά οι απολυμένοι των stage και οι μαθητές είναι έτοιμοι να τα κανουν όλα λαμπόγυαλο.
Τώρα σκέφτομαι ότι σε λίγες μέρες έχουμε επέτειο Πολυτεχνείου, υποψιάζομαι ότι θα γίνει κόλαση στην Αθήνα από τους κοψοχέρηδες.

Ανώνυμος είπε...

Μας κυβερνούν εγκληματίες, κατεστημένα και μεγάλα συμφέροντα. Δηλαδή ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Από τη χθεσινή Καθημερινή, απόσπασμα από άρθρο του Κου Κασσιμάτη

"Γιατί όμως θυμήθηκα τώρα το περιστατικό και κάθομαι και το γράφω; Επειδή χθες κόντεψα να σπάσω την τηλεόρασή μου, όταν άκουσα την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη να δηλώνει -με ύφος επιτηδευμένης αθωότητας- ότι αδυνατεί να κατανοήσει τη "νομιμοποιητική βάση" της απόφασης των λιμενεργατών να προχωρήσουν σε νέα απεργία. Κάποιος πρέπει να θυμίσει στην κυρία υπουργό τις δικές της, παλαιότερες δηλώσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας του ΟΛΠ με την Cosco, οι οποίες και πυροδότησαν τη φασαρία στο λιμάνι. Ας αναζητήσει, λοιπόν, πρώτα τη "νομιμοποιητική βάση" του δικού της ανεύθυνου λαϊκισμού και, αν το καταφέρει, θα είναι στον σωστό δρόμο για να ανακαλύψει και τη "νομιμοποιητική βάση" των απεργών. Νισάφι πια, με όσους πολιτεύονται χαϊδεύοντας αυτιά και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των άλλων!.."

Παραπέμπω επίσης και στο σημερινό κύριο άρθρο της ίδιας εφημερίδας περί ΟΤΕ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ με ένα στίχο για την κυρα Λούκα:
"τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα..."

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΛΕΟΣ.

leon είπε...

λετε να προλαβουμε να βγαλουμε αρχηγο ή παλι με τον Καραμανλη θα τους παρουμε?

Ανώνυμος είπε...

30 ΜΕΡΕΣ 30 ΣΚΑΝΔΑΛΑ

ή αλλιώς:

ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ.

Γειά σου ρε αθάνατε ελληνικέ λαέ με το "αλάνθαστο" κριτήριό σου.

Μας αξίζουν.

Ανώνυμος είπε...

δεν πρόκειται για διπροσωπεια αλλά για πολυπροσωπεία, πολυγλωσσία, διαστρεβλωγλωσία, και παγκαλογλωσσία το μόνο βέβαιο. ο κ.Πεταλωτής, ξεπέρασε τον αντώναρο που ενώ του λένε οτι το περιβόητο επίδομα αλληλεγγύης 2 δόσεων, 1 τον Δεκέμβρη και 1 τον Ιούνιο, θα εξανεμιστεί από την αύξηση τωνέμμεσεων φόρων, άλλα λόγια ν΄αγαπιώμαστε. τελικά η πολιτική ειναι η τέχνη της ειδικής φρασεολογίας και της εμφύτευσης στο υποσυνείδητο του εγκεφάλου ότιπραγματικό ειναι αυτό που ακούει κι άς ειναι μεταμφιεσμένο . πως αλλιώς να εξηγηθεί οτι η αύξηση των μισθω΄ν 1,5% θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, που πρίν πάρουν κάν τα 10 και 15 ευρώ ήδη τάχουν ξοδέψει από το πιο ακριβό πετρέλαιο, κι επομένως για τους έμμεσους φόρους θα χρειαστεί να δόσουν από τον ήδη μισθό τους, δηλαδή πάγωμα που έλεγε κι ο Καραμανλής. Τελικά, ρε παιδιά μπάς και μεταμφιέστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση σε πασοκ και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική?

Ανώνυμος είπε...

F5 Pilot και Στέφανε που είσαστε; Εδώ σας χρειάζεται ο Γιωργάκης. Να πείτε ότι δεν είναι 30 ψέμματα σε 30 μέρες!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ:ΧΑΧΑΧΑΧ:Χ:Χ:ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Πιλοτάκο μου και Στεφανάκο μου. Τρέξτε για να βγάλτε το μεροκάματο!

Ανώνυμος είπε...

Το Ανύπαρκτο κράτος του ΠΑΣΟΚ καταδυναστεύει τους Ελληνες για χάρη των Λαθρομεταναστών SΟS ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ 0 SΟS


http://makelio.blogspot.com/
2009/11/ss-0-ss.html

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Αναρωτιέμαι
αν το μυαλό και η λογική
ενός Δεξιού, από τη μια
και ενός Δημοκράτη,
από την άλλη
έχουν τεχνικές διαφορές
που σχηματοποιούνται
κατά την κύηση.
Γιατί δεν μπορεί τελικά
να γίνεται το άσπρο - μαύρο!
Βέβαια στα λογικά
δεν συμπεριλαμβάνω το ηθικό
ή συναισθηματικό μέρος,
γιατί εδώ
το χάσμα είναι αβυσσώδες.
Το ερώτημα προς
το ξεφτισμένο μυαλό του αρθρογράφου
(και όσων πρόθυμα τον υποστηρίζουν
με τα σχόλια τους)
είναι: Μέχρι που μπορεί
να φτάσει η Αλητεία σας;
Με χαρά
θα ακούσω τις απαντήσεις σας
και με απόλαυση
τις ύβρεις
- που είναι αναπόσπαστο μέρος
του ιδεολογικού σας χώρου -
(του ακροδεξιού)...

F5PILOT είπε...

@Stefanos

Μην απαντάς στον πληθυντικό. Ένας ανισσόροπος ανώμαλος είναι που γράφει τα σχόλια. Μη τσιμπάς.
Έχω αρχίσει να τον λυπάμαι το νούμερο γιατί εκτός των άλλων βλέπει ότι βγαίνει η Ντόρα αρχηγός ενώ υποστηρίζει τον Σαμαρά. Είναι τό βλάκας όυτε μια επιλογή σωστή δεν μπορεί να κάνει. Γεννημένος loser.

F5PILOT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ,ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΜΑΙΜΟΥΔΕΣ(ΣΤΕΦΑΝΟΠΙΛΟΤΑΚΙΑ)!!!!!!!!!!!!!
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΛΕΕΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ,ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΣΑΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΔΩ TI ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ?
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΕΛΟΙΟΙ!!!!!!!!!!!!


ΑΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.

F5PILOT είπε...

Βρε γελοίε δεν βλέπεις ότι το κόμμα που υποστηρίζεις επικροτεί βρε άσχετε τις περισσότερες κυβερνητικές επιλογές; Εσείς οι δυό τρείς έχετε απόψεις δεξιού ΚΚΕ δεν το αντιλαμβάνεστε; Τουλάχιστον η αρχηγός σας το έχει αποδεχτεί και έχει ζητήσει συγνώμη από τον λαό για το κακό που του κάνατε.
Μου θυμίζετε κάποιους κακομοίρηδες αποκομένους Γιαπωνέζους που συνέχιζαν το πόλεμο καιρό μετά από την επίσημη συνθηκολόγηση γιατί δεν είχαν επικοινωνίες.

Χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Βρε F5PILOT,
Χαίρομαι που νιώθεις την ανάσα μου ακόμη και όταν δεν είμαι εκεί.
Μην προσπαθείς να ανοίξεις κουβέντα μαζί μου, δεν θα ανταποκριθώ γιατί δεν είσαι άνθρωπος της κουβέντας.
Είναι κρίμα γιατί έχω φίλους καλούς που είναι πασόκοι και από τη συζήτηση κερδίζουμε όλοι, ακόμη και όταν δεν συμφωνούμε.
Απλά να θυμάσαι ότι το blogging δεν είναι στρατός, δεν υπάρχουν φανταράκια από κάτω σου να τους υποτιμάς επειδή κουβαλάς προσωπικά κόμπλεξ.
Μην αναφέρεσαι (με υπονούμενα βέβαια γιατί η λέξη ίσιος είναι μάλλον άγνωστη σε σένα - ξέρω τι θα γράψεις ότι τσίμπησε ο χάνος, κλπ, τα γνωστά σου παιδικά φληναφήματα) σε μένα γιατί θα με αναγκάσεις πάλι να σου μιλήσω άσχημα.
Αυτό δεν είναι ευχάριστο για μένα και σίγουρα δεν αρέσει και στον exastal αυτό το επίπεδο σχολίων.
Αν συνεχίσεις όμως θα ανταποκριθώ.
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου έλεγε "για να επιβιώσεις με τους ανθρώπους να είσαι δύο φορές άνθρωπος και με τα γαϊδούρια δυό φορές γαΙδούρι".
Την έχω υιοθετήσει σαν στάση ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Στέφανος.
Είναι τόσο ραγδαίος ο ρυθμός μείωσης των εγκεφαλικών κυττάρων που η ζημιά έχει γίνει μη αναστρέψιμη.
Δεν μπορεί να αφομοιώσει τίποτε από αυτά που διαβάζει, γι' αυτό τα σχόλιά του είναι μονίμως κουκουρούκου.
Τα άσπρα τα βλέπει μαύρα και τα μαύρα άσπρα.
Έχει χάσει την επαφή με τον πραγματικό κόσμο ο μπογιατζής.

F5PILOT είπε...

@ψευτοδωρούλα μητσοτάκη

Βρε ανισσόροπε σπουδαστή νηπιαγωγείου.

Ποιός υπολογίζει εσένα και τη ανάσα σου βρε χατζαηβάτη; Δηλαδή τι μας λες να σε φοβηθούμε γιατί θα μας κάνεις ντα; Πρέπει να έχεις μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα πρέπει να σε δει ψυχίατρος επειγόντως.
Και στο φινάλε γιατί τσιμπάς; Γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου;
Δεν σου φταίει κανένας αν οι επιλογές σου είναι για κλάματα. Ας επέλεγες ΠΑΣΟΚ ή Ντόρα.

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Γ. Κουμουτσάκου για το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση:

"Ο προϋπολογισμός για το 2010:

Αποκαλύπτει την αναξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.
Φέρνει περισσότερους φόρους για όλους τους πολίτες.
Οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και σε έξαρση της ανεργίας.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010, αποκαλύπτει ...
για μια ακόμη φορά τα επικίνδυνα μικροκομματικά παιχνίδια που παίζει η Κυβέρνηση με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
Τα τεχνάσματα του ΠΑΣΟΚ για να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 και να εμφανίσει πλασματική βελτίωση το 2010, είναι εμφανή παντού.

Τελευταίο παράδειγμα είναι ότι το ½ της δαπάνης για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του 2009, ενώ τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και στην μεγάλη ακίνητη περιουσία από την οποία θα χρηματοδοτείτο το Επίδομα, μεταφέρονται στο 2010.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει επίσης και με τα έσοδα από την είσπραξη του ΕΤΑΚ για το 2009. Και αυτά θα εμφανισθούν το 2010.

Τεχνάσματα που έχουν αποκλειστικό στόχο το μικροκομματικό όφελος.

Πέρα όμως από τα λογιστικά κόλπα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού αντικατοπτρίζει μια άλλη, διαφορετική πολιτική από εκείνη με την οποία το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε και πήρε την ψήφο των πολιτών. Είναι ένα σύνολο φοροεισπρακτικών μέτρων, τα οποία απέχουν έτη φωτός, τόσο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Ό,τι έδωσε η κυβέρνηση με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης το παίρνει πίσω με την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, αντί για τη μείωση των δαπανών, πέφτει στην αύξηση των εσόδων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει «κόμμα υψηλής φορολογίας». Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση, με πάγωμα των παραγωγικών επενδύσεων και αύξηση της ανεργίας.

Απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία είχε προεκλογικά την υπευθυνότητα και το θάρρος να καταθέσει ένα σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος. Παρουσιάσαμε ένα σύνολο συγκεκριμένων μέτρων, που μπορούν να περιορίσουν το έλλειμμα κατά 4,2 δισ. το 2010 και κατά 5,25 δισ. το 2011, χωρίς αύξηση των φόρων, αλλά με δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε, ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, δεν μπορεί το κράτος να ζητά περισσότερους φόρους από τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις.

Μόνη επιλογή για την αύξηση των εσόδων πρέπει να είναι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, επιμένουμε στη γλώσσα της αλήθειας και στις πολιτικές επιλογές που υπηρετούν το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. "

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ , ΤΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΠΙΛΟΤΑΚΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση του Εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Γ. Κουμουτσάκου για το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση:

"Ο προϋπολογισμός για το 2010:

Αποκαλύπτει την αναξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ.
Φέρνει περισσότερους φόρους για όλους τους πολίτες.
Οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και σε έξαρση της ανεργίας.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010, αποκαλύπτει ...
για μια ακόμη φορά τα επικίνδυνα μικροκομματικά παιχνίδια που παίζει η Κυβέρνηση με το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.
Τα τεχνάσματα του ΠΑΣΟΚ για να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 και να εμφανίσει πλασματική βελτίωση το 2010, είναι εμφανή παντού.

Τελευταίο παράδειγμα είναι ότι το ½ της δαπάνης για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του 2009, ενώ τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και στην μεγάλη ακίνητη περιουσία από την οποία θα χρηματοδοτείτο το Επίδομα, μεταφέρονται στο 2010.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει επίσης και με τα έσοδα από την είσπραξη του ΕΤΑΚ για το 2009. Και αυτά θα εμφανισθούν το 2010.

Τεχνάσματα που έχουν αποκλειστικό στόχο το μικροκομματικό όφελος.

Πέρα όμως από τα λογιστικά κόλπα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού αντικατοπτρίζει μια άλλη, διαφορετική πολιτική από εκείνη με την οποία το ΠΑΣΟΚ διεκδίκησε και πήρε την ψήφο των πολιτών. Είναι ένα σύνολο φοροεισπρακτικών μέτρων, τα οποία απέχουν έτη φωτός, τόσο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Ό,τι έδωσε η κυβέρνηση με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης το παίρνει πίσω με την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Το κύριο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, αντί για τη μείωση των δαπανών, πέφτει στην αύξηση των εσόδων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει «κόμμα υψηλής φορολογίας». Η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση, με πάγωμα των παραγωγικών επενδύσεων και αύξηση της ανεργίας.

Απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία είχε προεκλογικά την υπευθυνότητα και το θάρρος να καταθέσει ένα σαφές και κοστολογημένο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος. Παρουσιάσαμε ένα σύνολο συγκεκριμένων μέτρων, που μπορούν να περιορίσουν το έλλειμμα κατά 4,2 δισ. το 2010 και κατά 5,25 δισ. το 2011, χωρίς αύξηση των φόρων, αλλά με δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, πιστεύουμε, ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, δεν μπορεί το κράτος να ζητά περισσότερους φόρους από τους συνεπείς φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις.

Μόνη επιλογή για την αύξηση των εσόδων πρέπει να είναι από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, επιμένουμε στη γλώσσα της αλήθειας και στις πολιτικές επιλογές που υπηρετούν το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον. "

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ , ΤΙ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΠΙΛΟΤΑΚΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

@ Γιαπωνέζους που χάσαν τις επικοινωνίες

Πέρα από την προσπάθεια να δικαιολογηθεί για την οικονομική κατάσταση λίγο πριν την χρεωκοπία που άφησαν δεν μας λέει ξεκάθαρα που και γιατί διαφωνεί. Και δεν το λέει γιατί συμφωνεί.

Ειρήνη. Ο πόλεμος τελείωσε. Η Ιαπωνία συνθηκολόγησε χωρίς όρους.
Χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Στην αρχή σπάγαμε πλάκα. Τώρα άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι!!!

Tις πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης, πράγματι σπάγαμε πλάκα με τις εξαγγελίες για "αξιοκρατία" και "διαφάνεια", αφού μόνο αφελείς και εθελοτυφλούντες θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να εφαρμοστούν όλα αυτά στην πράξη από το Γ. Παπανδρέου. Καθώς περνούσαν οι μέρες και άρχισαν να πέφτουν οι μάσκες με τους Δημήτραινες, Κουκοδήμους κλπ, η πλάκα άρχισε να γίνεται εκνευρισμός. Σήμερα, με την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Γενικών Γραμματέων που...

όλως τυχαίως είναι κολλητοί, γνωστοί και φίλοι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ ο εκνευρισμός έγινε απογοήτευση.
Το χειρότερο όλων όμως είναι η εξαγγελία για επιβολή νέων ΕΜΜΕΣΩΝ φόρων 10% σε ποτά και τσιγάρα.
Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο στο in.gr
Αν θυνηθούμε τι έλεγε η αρμόδια Υπουργός Λούκα Κατσέλη εδώ->
ενδεικτικά αναφέρω τα παρακάτω
"Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Βεβαίως, θα πάρουμε μέτρα! Αλλά μέτρα που είναι σε άλλη λογική και σε άλλη κατεύθυνση. Ξέρετε αυτή η διάκριση η οποία έντεχνα καλλιεργείται, ότι τελικά όλοι θα πάρουν μέτρα, βεβαίως θα πάρεις μέτρα...

ΕΥ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Δεν γίνεται να μην πάρετε και δεν ξέρω μέτρα που να είναι ευχάριστα κα Κατσέλη.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Σταθείτε, το τι μέτρα θα πάρεις και ποιος θα επωμιστεί το βάρος είναι πολιτικό ζήτημα. Να σας πω ένα παράδειγμα: Όταν εμείς λέμε ενιαία τιμαριθμοποιημένη κλίμακα σημαίνει πως το μέρισμα που διανέμεται και μπαίνει στη φορολογική κλίμακα θα φορολογηθεί όχι με 10% αλλά με 27% ή 29%. Δηλαδή για κάποιον που έχει μεγάλα εισοδήματα και μπορεί να μην φορολογηθεί καθόλου, αν κάποιος έχει κάποια μετοχή άλλα έχει πάρα πολύ χαμηλό εισόδημα.

ΕΥ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Δηλαδή εσείς δεν θα βάλετε έμμεσους φόρους;

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Η δική μας η προσέγγιση είναι πως αυτό όχι μόνο είναι άδικο, αλλά και σε λάθος κατεύθυνση!...Επομένως αυτό που μετράει είναι ποια μέτρα παίρνεις και ποιος πληρώνει το λογαριασμό. Επίσης στο σκέλος των δαπανών, το ίδιο πράγμα...Παίρνεις αγροφύλακες; Αυτή είναι η προτεραιότητά σου; Ή παίρνεις νοσηλευτές για τα νοσοκομεία; Αυτή είναι πολιτική απόφαση. Μέτρα είναι και τα δυο. Κόβεις δαπάνες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως έχει κάνει η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αυξάνεις τις προμήθειες και τις Επιτροπές στο δημόσιο τομέα, ή αυξάνεις το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κάνεις πολύ μεγάλες περικοπές στα λειτουργικά και μη χρήσιμα έξοδα των Υπουργείων;

ΕΥ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ: Είστε σαφής. Ότι είναι θέμα πολιτικής.

Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ: Εναλλακτικών προτάσεων οικονομικής πολιτικής."

τότε καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι.
Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές αυτοανερούνται και πράτουν τα αντίθετα απ' ότι έλεγαν. Φασταστείτε τι έχει να γίνει στη συνέχεια.

Μόλις ένα μήνα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης άρχισαν να αποκαλύπτονται τα ψέμματα και οι υπερβολές του Γ. Παπανδρέου.

Είναι τουλάχιστον κρίμα γιατί πολλοί αφελείς πίστεψαν ότι κάτι μπορεί και να άλλαζε.


ΡΕ ΟΥΣΤ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα λάθη της πολιτικής Καραμανλή, ήταν η λεγόμενη «Ήπια Προσαρμογή». Λάθος τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια. Η ήπια προσαρμογή έπρεπε να εγκαταλειφθεί από το 2007 λόγω της διεθνούς πετρελαϊκής κρίσης αλλά και της παγκόσμιας που εμφανίστηκε το Σεπτέμβρη του 2008.
Οι «διαρροές» από το επιτελείο του Παπακωνσταντίνου κάνουν λόγο για καθαρά έσοδα το 2010 53 δις. ευρώ (φέτος είχαμε έσοδα 48 δις, δεδομένου ότι ένας μεγάλος όγκος φετινών εσόδων συμπεριελήφθη τελικά στο 2010). Οι δαπάνες όμως για το 2010 προϋπολογίζονται σε 66 δις (το 2009, προϋπολογίζονταν σε περίπου 75 δις. με την προσθήκη σε αυτόν και έξοδα του 2010).
Επίσημα το έλλειμμα για το 2010 προϋπολογίζεται σε 23 δις. περίπου(φορτώνοντας περίπου 5 δις. (μέχρι στιγμής) στον Προϋπολογισμό του 2009). Ουσιαστικά ο επόμενος Προϋπολογισμός αυξάνει τα έσοδα, παρά τις αλχημείες (μόνο) 4 -6 δις. και μειώνει μόνο 4-6 δις. τα έξοδα (περίπου). Φαίνεται ότι στο τελικό σχέδιο τα νούμερα θα παίξουν λίγο διαφορετικά, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον Προϋπολογισμό του 2009. Ο Αλμούνια, η Ευρώπη, οι διεθνείς πιστοληπτικοί οίκοι και οι διεθνείς κερδοσκόποι, «βλέπουν» τις παλινωδίες της νέας κυβέρνησης και άλλο που δε θέλουν για να μας αποκαλούν αναξιόπιστους!
Σοβαροί αναλυτές αναγνωρίζουν μέσα στις συνολικές διαρροές, την ήπια Καραμανλική προσαρμογή, όταν θεωρείται δεδομένο από όλες τις πλευρές ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική προσαρμογή και τουλάχιστον συμμάζεμα του ελλείμματος. Η ήπια προσαρμογή τελείωσε. Τα δύο τελευταία χρόνια επιδείνωσε όλα τα μεγέθη της οικονομίας και έφθειρε την Κυβέρνηση Καραμανλή, τάχιστα. Αν λάβουμε υπόψη ότι η πετρελαϊκή κρίση δεν έχει εκλείψει τότε καταλαβαίνουμε ότι η «ηπιότητα» θα τινάξει στον αέρα όλες τις «προσδοκίες» που καλλιεργούν τα κανάλια για λογαριασμό της Κυβέρνησης, με την πρώτη έκρηξη της τιμής του πετρελαίου.
Η νέα κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι η παγκόσμια κρίση ήρθε και στην Ελλάδα. Το 2010 προβλέπεται σκληρό και οι ενέσεις επιδομάτων 300-1300 ευρώ (σε αυτούς που έχουν έξι παιδιά), αποτελούν ασπιρίνες. Είναι αστείο να λέμε ότι 300 ευρώ(σε δύο δόσεις) πρόκειται να ενισχύσουν τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας. Κοροϊδεύουν τον κόσμο με τα μέσα ενημέρωσης και τα κανάλια που ελέγχουν. Τρεις μέρες τώρα τα κανάλια ασχολούνται με το αστείο «επίδομα αλληλεγγύης»! Ούτε ένα ευρώ την ημέρα! Και έχουν ανέβει στα κεραμίδια τα γιουσουφάκια της διαπλοκής για να ζητωκραυγάσουν την «επιτυχία» της κυβέρνησης!
Εάν ο Παπανδρέου πράγματι πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη (και δεν αντιπολιτεύεται απλά την αντιπολίτευση) τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε πραγματικά μέτρα σοκ. Ο δανεισμός και μάλιστα με δυσβάσταχτους όρους επιδεινώνει τη σημερινή κατάσταση και αυξάνει τα ελλείμματα. Έτσι έλεγαν μέχρι πριν λίγες μέρες. Που πήγαν οι κραυγές των υποταγμένων μέσων, τώρα που ο Παπανδρέου επιδεινώνει τα δημοσιονομικά της χώρας, όπως κατήγγειλαν την προηγούμενη κυβέρνηση, με απίστευτη καταστροφολογία;

Ανώνυμος είπε...

Πολλές αντιδράσεις και αναστάτωση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κυβέρνηση, η απόφαση της Μπιρμπίλη να καταργήσει το μέτρο της απόσυρσης. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι και η αντίδραση του προέδρου της Βουλής και στενού συνεργάτη...

επί χρόνια του Παπανδρέου Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος είπε στο επιτελείο της: « Τι είναι αυτά που κάνετε».

Οι πασόκοι θεωρούν ότι η Μπιρμπίλη παρέσυρε τον Παπακωνσταντίνου να δεχτεί ουσιαστικά μείωση εσόδων. Αυτό, γιατί το κράτος υπολογίζεται πως θα έπαιρνε 1,9 δις(τέλη ταξινόμησης, ΦΠΑ κ.α.) και θα έβαζε 400 εκατομμύρια πληρώνοντας την επιδότηση της απόσυρσης, δηλαδή τα έσοδα από το μέτρο θα ήταν 1,5 δις.

Μετά από αυτό υπάρχουν ήδη σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο να βρεθούν τρόποι για την επαναφορά του μέτρου, μέχρι το τέλος του χρόνου.



ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται ίσως για το πίο ηλίθιο δίλημμα που έχει αναπαραχθεί στη χώρα μας από τα απανταχού «παπαγαλάκια».
Η απόσυρση δήθεν δεν υλοποιείται γιατί προτιμήθηκε να δοθούν τα χρήματα στην Παιδεία.
Μεγαλύτερης ανοησίας επιχείρημα από αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει και παραπέμπει σε ένα ανάλογο πριν από 6 - 7 χρόνια, όταν είχε διατυπωθεί το περίφημο «βούτυρο ή κανόνια».
Ξαφνικά, μας ενέσκηψε ανάγκη στήριξης της Παιδείας, λες και το θέμα της υποχρηματοδότησης - της υποτιθέμενης δωρεάν παιδείας - προέκυψε τώρα. Όπως επίσης, ξαφνικά μας προέκυψε και θέμα «φιλοπατρίας» γιατί λέγεται ότι θα δίναμε λεφτά αγοράζοντας αυτοκίνητα από το εξωτερικό.
Αφήνουμε παράμερα το γεγονός, ότι η άποψη αυτή είναι μάλλον για γέλια, γιατί αυτός που κερδίζει τα περισσότερα από την πώληση κάθε αυτοκινήτου χωρίς να έχει κάνει τον παραμικρό κόπο για την κατασκευή του, είναι το ελληνικό κράτος.
Να δούμε όμως και την άλλη παράμετρο. Τόσα εκατομμύρια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αγορασμένα όλα από το εξωτερικό επί τόσα χρόνια, μας πείραξαν αυτά που θα κυκλοφορούσαν τώρα;
Ένα είναι σίγουρο.
Πολιτική με διλήμματα επιπέδου πρώτης δημοτικού δεν μπορεί να γίνει...

Εστω λοιπόν αποσύρουμε ενα παλιο αυτοκίνητο και θα κερδίσουμε 1.500 ευρώ τα οποία θα τα βάλει το κράτος!!!Εμεις αγοράζουμε ενα καινουριο αυτοκίνητο των 15.000 για το οποίο πληρωνουμε 13.500 αφού τα 1.500 τα βαζει το κρατος!!!

Μετράτε εσοδα...

Ο εμπορος θα κόψει τιμολογιο για 15.000 που σημαινει 15.000 επι 19% ΦΠΑ 2.850 τα οποία τα παιρνει το κράτος..και ξερετε και κατι..Αυτο το ΦΠΑ δε γινεται να μην εισπραχτει...!!!Ηδη το..



κρατος ειναι 2.850 που παιρνει μειoν 1.500 που εδωσε 1.350 ευρω κερδος ηδη

Θελετε και συνεχεια... Μετράτε
Στα 15.000 πληρωνουμε το τελος ταξινόμησης... Ναι ναι αυτο που το καλοκαιρι εφερε τη μειωση στις τιμες το οποίο ειναι καθαρος φόρος! Για ενα αυτοκινητο ταξεως 15.000 ευρω 1.400cc περίπου το τελος ειναι κατ ελάχιστον 1.500 τα οποία τα παιρνει...μαντεψτε ποιος! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Στα σακουλι λοιπόν και τα 1.500 αρα 1.500 και 1.350 παμε στα 2.850!!!
Θελετε και αλλο... Εσοδα από Πινακίδες, νεο σημα τελων κυκλοφορίας για το καινουριο χωρις να επιστρεφονται τα λεφτα από το παλιο σήμα, νεα ασφάλεια! καινουριο αυτοκίνητο αρα και λιγο πιο ακριβη η ασφαλεια αλλά ακομα πιο πολλα λεφτα απο το ΦΠΑ της ασφαλειας στο κρατος!
Το κρατος τελος θα φορολογήσει και τις αντιπροσωπείες αφου...οσο πουλανε αυτοκίνητα θα εχουν και κερδη
Ποιο κοστος ρε παιδια!!!!
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΑΠΑΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λίγο μετά τις εκλογές του 2004, και αφού είχε λίγο κατασταλάξει το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο τωρινός πρωθυπουργός, είχε δώσει το σύνθημα της απαισιοδοξίας. Κάθε φορά που μιλούσε δημόσια, η λέξη απαισιοδοξία ακουγόταν πάνω από μια φορά. Τότε φαινόταν λίγο ξεκομένο από την πραγματικότητα, γιατί το κλίμα στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά απαισιόδοξο ήταν.Σιγά σιγά όμως, τα παπαγαλάκια του ΓΑΠ που μέχρι το 2007 είχε καταφέρει να ξαναπέρει με το μέρος του (εκβιαστικά πλέον μιας και το δίλημα ήταν ή αυτός ή η ΝΔ), άρχισαν να περνάνε και αυτά το μήνυμα της απαισιοδοξίας και της μιζέριας. Για να ακούσεις καλή είδηση σε TV ή ραδιόφωνο έπρεπε να περιμένεις πολύ στο ακουστικό σου. Ακόμη και στο κρατικό ραδιόφωνο δεν άκουγες εύκολα χαρούμενη μουσική.Ώσπου μια μέρα, μια νέα μέρα ξημέρωσε στον τόπο. Ο ΓΑΠ πλέον πρωθυπουργός και όλα αλλάξαν. Πάει η απαισιοδοξία. Τα πρόσωπα των δημοσιογράφων στην τηλεόραση, έλαμψαν ξανά λες και τους είχε πλακώσει η φοβέρα. Η μουσική στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ ξανάγινε εύθυμη. Οι καλές ειδήσεις άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται στα δελτία. Οι προθέσεις των κυβερνώντων πλέον εμφανίζονται ως αποφάσεις ενώ πριν οι αποφάσεις τους ήταν ψεύτικες προθέσεις ή στην καλύτερη περίπτωση προθέσεις υπό αμφισβήτηση.Ήρθε επιτέλους η άνοιξη, έστω και μέσα στο καταχείμωνο.Μπορεί να σας φαίνονται όλα αυτά αστεία και υπερβολικά, αλλά αν καθησετε λίγο να θυμηθείτε τί γινόταν την προηγούμενη περίοδο ίσως διαπιστώσετε αυτά που λέω.Το συμπέρασμα είναι ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ οργανωμένο και βαθιά εγκατεστημένο στην κοινωνία μας. Δυστυχώς μόνο σε φασιστικά καθεστώτα, παρατηρείται τέτοιος εναγκαλισμός εξουσίας και ΜΜΕ ( ή μάλλον, ακόμη χειρότερα, δημοσιογράφων

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

Το χαζοαμερικανάκι έλεγε προεκλογικά: "Λεφτά υπάρχουν"! Και προσέθετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε τους φόρους που είχαν επιβληθεί τον τελευταίο χρόνο.

Τελικά: 1) Διατηρεί τις αυξήσεις εμμέσων φόρων (τσιγάρα, ποτά, καύσιμα) και μάλιστα από την 1.1.2010 θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση.

2)Διατηρεί το ΕΤΑΚ και μάλιστα από 1.1.2010 έρχεται πενταπλάσια (!!!) φορολογία για πάνω από 3.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

3)Διατηρεί την έκτακτη εισφορά στους ιδιώτες και μάλιστα από σήμερα επιβάλλει έκτακτη εισφορά και στις επιχειρήσεις.

4)Αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας, που πλήττουν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, αλλά καταργεί το μέτρο της απόσυρσης που θα έδινε σε κάποιο κόσμο τη δυνατότητα να αλλάξει το αυτοκίνητό του.

Πρόκειται για απίστευτους απατεώνες. Και μη μας πουν ότι η νοητική αντίληψη του Γιωργάκη τον δικαιολογεί για το ότι δεν είχε καταλάβει την κατάσταση της οικονομίας. Είχε συμβούλους, είχε συναντηθεί επανειλημμένα και με τον Προβόπουλο. Κάτι θα είχε καταλάβει.

Απλά πρόκειται για τα χειρότερα λαμόγια και τους χειρότερους απατεώνες στην ιστορία. Παγκόσμια η διάκριση του ΠΑΣΟΚ σε αυτά...



ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...

Όταν, πριν από λίγους μήνες, είχε ανακοινωθεί η απόσυρση των αυτοκινήτων ως μέτρο-πακέτο με τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας, το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει θετική γνώμη για την απόσυρση και αρνητική για τα τέλη. Είχε, δηλαδή, αφήσει να εννοηθεί ότι αφενός θα καταργούσε τα τέλη αυτά και αφετέρου θα έδινε στους πολίτες ακόμα περισσότερα οικονομικά οφέλη για να αποσύρουν το αυτοκίνητό τους. "Λεφτά υπάρχουν" έλεγε άλλωστε το ΠΑΣΟΚ...

Με τον τρόπο αυτό, αρκετός κόσμος περίμενε να προχωρήσει στην απόσυρση από τώρα και μετά. Κι έρχεται τώρα η νέα κυβέρνηση να κάνει το ακριβώς αντίθετο. Αυξάνει το πρόστιμο κατοχής παλαιού αυτοκινήτου, τιμωρώντας τους φτωχούς ανθρώπους που δεν μπορούν να το αλλάξουν, και καταργεί το μέτρο της απόσυρσης. Δηλαδή, αντί να κρατήσει το θετικό και να ακυρώσει το αρνητικό, η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο. Καταργεί το θετικό για τους πολίτες και κρατάει, χειροτερεύοντάς το μάλιστα, το αρνητικό.

Πρόκειται για ανέντιμη και ανήθικη στάση. Αποτελεί ορισμό της πολιτικής εξαπάτησης του λαού. Κι έρχεται να προστεθεί σε όλες τις άλλες τραγελαφικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου. Η νέα κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα "την έφερε άγρια" στους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται ανίκανο και ανέντιμο ως προς τα οικονομικά ζητήματα και επικίνδυνο ως προς τα εθνικά. Ήρθε η ώρα να γίνει ακόμα πιο έντονη η αντίδραση της κοινής γνώμης.


ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?????

Ανώνυμος είπε...

Του Γιάννη Αγγέλη στο capital.gr

Πέρασε κάπως στα "ψιλά" χθες, λόγω της... "εκκωφαντικής" ανακοίνωσης-προειδοποίησης, των Φθινοπωρινών Προβλέψεων της Κομισιόν για τον μακράς διάρκειας (μέχρι και το 2011) εκτροχιασμό του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας, είδηση που σχεδόν μονοπώλησε την προσοχή των ΜΜΕ, μαζί με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις έκτακτες εισφορές.

Όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου αυτά τα ήξερε και δεν τον απασχόλησαν πολύ. Εκείνο που τον απασχόλησε πολύ έντονα ήταν μία υπόκωφη αλλά ιδιαίτερα έντονη πίεση που δέχθηκε λίγο μετά το υπουργικό Συμβούλιο από επώνυμα κυβερνητικά και μη στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία συνήθως εμφανίζονται να εκφράζουν την άποψη του Γ. Παπανδρέου.

Λίγο-πολύ ο κ. Παπακωνσταντίνου «κατηγορήθηκε» ότι ...
με την δρομολόγηση των έκτακτων φόρων σε επιχειρήσεις και ακίνητα «διαψεύδει» όχι μόνο τον εαυτό του (αυτό άλλωστε δεν θα τους πείραζε) αλλά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό...

Στην κυβερνητική γλώσσα αυτό ισοδυναμεί με μία άτυπη προειδοποίηση για τις «άγνωστες βουλές του Κυρίου» τις οποίες κάθε υπουργός ακόμα και ο υπουργός οικονομίας πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα στα «πρώτα του βήματα» στον υπουργικό θώκο... Άλλωστε τα παραδείγματα από το παρελθόν είναι πολλά για το που μπορούν να οδηγήσουν τέτοιες «προειδοποιήσεις».

Το ερώτημα βέβαια για τον κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν διαθέτει προηγούμενη υπουργική πείρα, είναι πως θα μπορέσει να έχει και την πίτα (της δημοσιονομικής προσαρμογής) ολόκληρη και τον σκύλο (των απαιτήσεων για δαπάνες) χορτάτο.

Η προειδοποίηση από την Κομισιόν ήταν σαφής, έλλειμμα και χρέος ταξιδεύουν με ταχύτητα, προς περιοχές ανάλογες του πρώτου μισού της δεκαετίας του ’90.

Η διαφορά είναι ότι τότε η «διόρθωση» στηρίχθηκε κυρίως σε μία -χωρίς προηγούμενο στα μεταπολεμικά χρόνια- μείωση του κόστους του χρήματος, που κράτησε μέχρι πριν από ένα χρόνο και τροφοδότησε πρωτοφανείς σε διάρκεια υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τώρα η «διόρθωση» θα πρέπει να γίνει -αν μπορεί να γίνει- σε μία μακρά χρονική περίοδο σε συνθήκες αύξησης του κόστους του χρήματος και οικονομικής ύφεσης. Αυτό ήταν λίγο πολύ το μήνυμα της Κομισιόν.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει ίσως περισσότερο από κάθε άλλο συνάδελφό του στην Κυβέρνηση ότι το «μήνυμα» αυτό έχει ήδη καταγραφεί από τους Οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού δημοσίου, που περιμένουν τον προϋπολογισμό για να... κινηθούν απέναντι στο ελληνικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό.

Σε μία τέτοια κατάσταση όντας ο ΥΠΟΙΚ δέχθηκε... τις υποδείξεις-κριτικές των συναδέλφων του, λίγο μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, υποδείξεις που του... συνέστησαν μεγαλύτερη προσοχή, γιατί έτσι χαλάει το προφίλ των προεκλογικών δεσμεύσεων του Προέδρου.

Μένει να δούμε πως θα απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου στις «υποδείξεις». Ο χρόνος μετράει ήδη και πρόκειται να εξαντληθεί κάπου στα μέσα Δεκεμβρίου. Τότε όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί -αν δεν έχει στο μεταξύ επισπευσθεί- η αντίδραση των Οίκων αξιολόγησης στο ε γχώριο (δημόσιο και ιδιωτικό) χρέος ….

ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΟΟΟΟ---ΠΙΛΟΤΑΚΟΟΟΟΟΟΟ
Τ ΑΚΟΥΟΥΟΥΟΥΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεύτερο εσωκομματικό ταρακούνημα στο ΠαΣoΚ
«Λεφτά υπάρχουν, τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα» έλεγε και ξανάλεγε προεκλογικά ο Παπανδρέου κι όμως ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα κυβέρνηση, ξεκίνησε την επιβολή άγριας φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, υπό τη μορφή έκτακτης εισφοράς και σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κορυφαίοι οικονομικοί και τραπεζικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι οι πρόσθετοι φόροι ειδικά στις επιχειρήσεις, θα επιφέρουν κύμα απολύσεων από αυτές καθώς μεγάλο μέρος των κερδών τους δεν είναι πραγματικό αλλά λογιστικό, με την έννοια ότι αρκετές από τις οφειλές πελατών τους (επιταγές, εγγυητικές κτλ) θα παραμείνουν ανείσπρακτες λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο γι΄ αυτό χθες ο Πεταλωτής άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» των αλλαγών στο νομοσχέδιο του Παπακωνσταντίνου ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα έσουραν στον Πετσάλνικο, λέγοντας του ότι η κυβέρνηση βγάζει πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω, ειδικά με τις τελευταίες αποφάσεις της.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που εκδηλώνεται εσωκομματικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ.

Την πρώτη, παραλίγο να την ... πληρώσει ο Ξυνίδης ο οποίος μόλις και μετά βίας εξελέγη γραμματέας χάρη στα λευκά και τα άκυρα, καθώς η υποψηφιότητα του που υποδείχθηκε από τον Παπανδρέου δεν έτυχε την απαιτούμενη πλειοψηφία.


ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΟΟΟΟ---ΠΙΛΟΤΑΚΟΟΟΟΟΟΟ
Τ ΑΚΟΥΟΥΟΥΟΥΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Πριν από ένα μήνα Ο Καραμανλής βλέποντας ότι οδηγεί την χώρα στην χρεωκοπία αποφάσισε να παραδώσει την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ γιατί κατάλαβε ότι αυτός και η παρέα του ήταν απολύτων ανίκανοι να ανακοψουν την πορεία προς την χρεωκοπία της χώρας.
Η εντολή του λαού προς Το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές είναι να σώσει τη χώρα από τη χρεωκοπία προς την οποία οδήγησε τη χώρα η ΝΔ.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διορθώσει τις μαλακίες της ΝΔ.
Το ερώτημα είναι. Θα τα καταφέρει;
Έχει μεγαλύτερες πιθανότητες από αυτές που είχε η ΝΔ.
Το αναγνώρισε Ο Καραμανλής η Ντόρα ο Σουφλιάς και τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ.

Ποιός περιμένει να το αναγνωρίσεις και συ ρε καραγκιόζη;

Ανώνυμος είπε...

F5PILOT,
Πως τόπες αυτό;
Δεν το κατάλαβα.
Ας επέλεγα πασόκ ή ντόρα;
Δηλαδή, ξεπουλημένο αμερικάνο ή ξεπουλημένη μητσοτάκαινα;
Επειδή δηλαδή εσύ είσαι κουνουπιδό-μυαλος να γίνουν και οι υπόλοιποι;
Άντε ρε ξεπουπουλιασμένη κότα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο που θα μας κάνεις και υποδείξεις.
Ανθρωπάκια σαν και σένα έχω γνωρίσει πολλά πολλά, αλλά ΤΕΤΟΙΟ ΟΥΦΟ σαν και σένα είναι περίπτωση.
Οι φανατικές εμμονές σου εναντίον της Ν.Δ. ΣΙΓΟΥΡΑ συνδέονται είτε με το μικρό σου "μέγεθος" είτε με την πλήρη ανεπάρκεια.
Εάν είναι πιό προχωρημένο απωθημένο (πχ. σε εγκατέλειψε ο νεοδημοκράτης που σε έκανε να βογγάς και να χαίρεσαι) εσύ θα μας το πείς.

F5PILOT είπε...

@ψευτοδωρούλα μητσοτάκη

Τι να απαντήσει κανένας σε κάποιον υποτίθεται άρρεν που αυτοαποκαλείται ψευτοδωρούλα μητσοτάκη.
Αν μη τι άλλο θα πρέπει να το προσέξει γιατί υποψιάζομαι ότι φοράει και ζαρτιέρες.

Αχχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Πάλι παραμιλάει ο άρρωστος ο f5pilot.
Ρε κακομοίρη, τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;
Δεν βλέπεις ότι δεν προλάβατε καλά καλά να γίνετε κυβέρνηση και έχει αφηνιάσει ο λαός;
Ψεύτες σας ανεβάζουν, απατεώνες σας κατεβάζουν.
Τους τάζατε λαγούς με πετραχήλια, τους λέγατε "λεφτά υπάρχουν", τους μιλούσατε για αξιοκρατία και ένα σωρό άλλες παπαριές και τώρα δείξατε το πραγματικό σας πρόσωπο.
Το πρόσωπο της υποκρισίας που κουβαλούσανε πάντα οι Παπαντρέου εδώ και 70 χρόνια.
ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ 35% ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΡΕ!!!!
Σας βρίζει όλος ο κόσμος ρε μαλάκα, δεν τόχεις πάρε χαμπάρι;
Βγές λίγο εξω ρε να μιλήσεις με κανα άνθρωπο που κάθεσαι όλη μέρα και παίζεις το πουλάκι σου μπροστά στο πληκτρολόγιο να δείς τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο.
Βράζει η κοινωνία από την τσαντήλα ρε κοραμπιεδό-μυαλε, δεν το βλέπεις;
Ούστ ξεφτίλα, που αφήνω τις δουλειές μου και ασχολούμαι με παράσιτα και αργόσχολους σαν και σένα.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Μην βρίζετε την Μαρίκα!!!

F5PILOT είπε...

@ψευτοδωρούλα μητσοτάκη

Τι να πω που να το ξέρω ότι η ψευτοδωρούλα μητσοτάκη δεν είναι δεσμευμένη αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΗ;

Axaxxaxaxa

Doc είπε...

Συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο των σχολίων!