Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009

Ο χορός της διαπλοκής μόλις ξεκίνησε. Η ΓουΓου ΥΠΕΧΩΔΕ Μαρία Καλτσά μέλος της κατασκευαστικής ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, μέχρι την 26.6.2011

Κατ' αρχάς, άρχισε να μας κουράζει η ιστορία με τους Αμερικανοσπουδαγμένους του Γιώργου. Και μάλιστα πάρα πολύ !
Έπειτα, δεν μποορύμε να αφήσουμε αναπάντητη την τοποθέτηση της κ. Μαρίας Καλτσά στη θέση της νέας Γενικής Γραμματέως του "ΥΠΕΧΩΔΕ ". Επελέγη φυσικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των βιογραφικών από το EGOM, μεταξύ 23.000 βιογραφικών.
Η υποθεση βγάζει μάτι. Η κ.Καλτσά, αρχιτέκτων με λαμπρές σπουδές συμμετέχει [με θητεία μέχρι την 26-6-2011, (ΦΕΚ 7540/11-7-2007)] στο Δ.Σ. των τεχνικών εταιρειών-γιγάντων, ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ, ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.
Παράλληλα, είναι και μέλος και ουσιαστικά ιδιοκτήτρια της εταιρείας... "ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΤΣΑ-ΠΑΝΑΓΟΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΕ", με έδρα το Ψυχικό.
Το αιώνιο δίλλημμα του "ταγμένου κομματόσκυλου": και τώρα που με φτύνουν πάλι, τι να (ξα)ναπώ; ότι (ξανα)ψιχαλίζει;
Η κ. Μαρία Καλτσά (Αμερικανοσπουδαγμένη σοσιαλίστρια, κάτοικος Ψυχικού), ήταν από τα πρώτα ονόματα γενικών γραμματέων, που επελέγησαν μέσω της διαδικασίας του opengov.gr. Η κυβέρνηση την τοποθέτησε ως νέα γενική γραμματέα Χωροταξίας. ΤΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ! Γραμματέας στο Υπουργείο, που τους αναθέτει τα έργα !
Υπάρχει πρόβλημα;

Για μας, κανένα. Απλά κάποιοι έγραφαν διατριβές περί "νομίμου και ηθικού" πριν μερικούς μήνες
Το εντυπωσιακό στην υπόθεση είναι ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ "κρύβει" σήμερα το γεγονός ότι η κ. Μαρία Καλτσά ανήκει στο Διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Υποψιαζόμαστε συμπαιγνία, έτσι; Κοιτάξτε το διοικητικό Συμβούλιο ΣΗΜΕΡΑ και ρίξτε μια ματιά και στο Διοικητικό Συμβούλιο ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ wayback στιγμιότυπο, πριν αναλάβει η κ. Καλτσά, ΓουΓου ΠΑΣΟΚ! Εκπληκτικό. Παρά τη λήξη της θητείας της το 2011, έχει "διαγραφεί"!!!

ΔΙΑΠΛΟΚΗ: Μαρία Καλτσά: ΓουΓου ΥΠΕΧΩΔΕ και ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ! Χαζομάρεεεεςςς...(που λέει κι ο Λαζόπουλος)

Η κυρία Καλτσά, επελέγη με τη διαδικασία αξιολόγησης των βιογραφικών από το EGOM, ανάμεσα σε 23.000 βιογραφικά.

Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ήταν στέλεχος αυτής της μεγαλοκατασκευαστικής των εργολάβων…

Το βιογραφικό της Μαρίας Καλτσά σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ

8 σχόλια:

Καθημερινές Πινελιές είπε...

Άξιοι... κουμπάροι

Τον Παύλο Γερουλάνο τον είχαμε σε εκτίμηση. Κάτι η αριστοκρατική καταγωγή του, κάτι το αριστοκρατικό ύφος του, κάτι οι προχωρημένες και σύγχρονες απόψεις του, που τον κάνουν... να μην είναι ΠΑΣΟΚ, λειτουργούν υπέρ του. Μας απογοήτευσε όμως. Όταν ρωτήθηκε για την καθυστέρηση στην επιλογή των νέων Γενικών Γραμματέων των υπουργείων, απάντησε σαν... Αθανασάκης, Σκανδαλίδης και Παναγιωτακόπουλος μαζί: «Η κοινωνία αισθάνεται ασφαλής ότι θα επιλεγούν οι άξιοι και όχι κουμπάροι». Μα κύριε υπουργέ, ήδη έχετε επιλέξει σειρά... άξιων κολλητών. Άξιων φίλων. Άξιων συνεργατών. Είναι αλήθεια ότι άξιο κουμπάρο δεν έχετε βρει ακόμη. Μεταξύ μας όμως, συνήθως... με τον κουμπάρο σου δεν μιλάς.

Ανώνυμος είπε...

exastal, κοίτα και στο antιnews θα βρείς και άλλα ωραία και ενδιαφέροντα για τη ΔΟΛια κυρία.

ελεύθερος είπε...

Σαν χθές μου ακούγονται στο μυαλό μου τα υποκριτικά προεκλογικά λόγια του Γιωργάκη:
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ . . .
Μας έπεισες ρε αμερικάνάκι.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ, ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΟΥ, γα** τα υπουργεία σου.
Τελικά άλλοι ήταν τα αμερικανάκια και όχι ο Γιωργάκης.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερές δηλώσεις στα πράσινα ΜΜΕ: Γελάνε και λένε ειρωνικά "τόσες ημέρες και ούτε 1 σκάνδαλο το ΠΑΣΟΚ"!!!!!!!!!!. Αυτοί που ονόμαζαν σκάνδαλο το να διορισθεί πρόεδρος νοσοκομείου 8ος ξάδελφος πολιτικού της Ν.Δ., τώρα κάνουν τουμπεκί για τους φίλους-συνεργάτες στα συνέδρια κτλ. γενικούς γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που περνούσαν από 40 γεννεές όταν άλλαζε η Ν.Δ. αρχηγό σε κάποιο σώμα ασφλαλείας, τώρα αδιαφορούν για τις αλλαγές όλων μα όλων των αρχηγών των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού σε 40 ημέρες!! Αυτοί που έβριζαν τη Ν.Δ. γιατί σε αντιστάθμισμα της απόσυρσης ανέβαζε τα τέλη, τώρα κάνουν τουμπεκί που το ΠΑΣΟΚ και την απόσυρση κατήργησε και τα τέλη αύξησε ακόμα περισσότερο. Αυτοί που έλεγαν ότι η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για τη νέα γρίππη, δεν κοιτάνε τώρα να δούνε ανέτοιμα τα κέντρα εμβολιασμού, τους ελληνες να νοσούν τον έναν μετά τον άλλο, και την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου. Συγχαρητήρια στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ για το κόμμα που υποστηρίζουν- το μόνο κόμμα στον κόσμο δημιούργημα και στήριγμα των πράσινων ΜΜΜΕ. Ούτε στη χούντα ........

F5PILOT είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούσης, απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τους Νομάρχες, τους Δημάρχους και τους Προέδρους Κοινοτήτων, σχετικά με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛ. ΔΙΑΚ/ΣΗΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓ. ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤ. ΟΤΑ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27
Τ.Κ. 10183, Αθήνα
Πληροφορίες: Μ. Ντιντιούμη
Τηλέφωνο : 2131364378
2103744378
Fax : 2103744383 ΕΠΕΙΓΟΝ-FAX
Αθήνα, 9/ 11 /2009

Αριθ. Πρωτ.: οικ. 68406


ΠΡΟΣ : α)Τους Νομάρχες
β)Τους Δημάρχους και
Προέδρους Κοινοτήτων

Κοινοποίηση:
1. Νέα Δημοκρατία (κ. Δ. Σιούφα)
Ρηγίλλης 18
Τ.Κ. 10674 Αθήνα
2. Τους Γενικούς Γραμματείς
των Περιφερειών της Χώρας


Θέμα : Διευκόλυνση εκλογικής διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Σας ενημερώνουμε ότι αποδεχτήκαμε αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας για τη διευκόλυνση εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, εφόσον χρειαστεί.
Για τη διευκόλυνση της εκλογικής αυτής διαδικασίας παρακαλούμε όπως διαθέσετε, κατά το μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές σας ανάγκες, δημοτικά ή νομαρχιακά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων των ΚΕΠ ή όποιους άλλους χώρους κρίνετε, σε συνεργασία με τους κατά τόπους υπευθύνους της Νέας Δημοκρατίας, ότι είναι κατάλληλοι για τη διενέργεια της εκλογής, καθώς επίσης και εκλογικό υλικό (κάλπες και παραβάν) που τυχόν σας ζητηθεί.
Η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με την επιστολή των κκ. Σιούφα και Ζαγορίτη εγγυάται την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων ασφάλειας και επιμέλειας που θα τεθούν και την έγκαιρη παράδοση των χώρων, ώστε την επομένη των εκλογών, στις 30 Νοεμβρίου και ενδεχομένως και 7 Δεκεμβρίου, να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι υπηρεσίες.
Ο Υπουργός

F5PILOT είπε...

Με τη Βούλτεψη δεν συμφωνούμε πάντα. Πρόκειται όμως για μια καθαρή φωνή από τον χώρο της Ν.Δ. και μια έντιμη δημοσιογράφο που διαθέτει πολιτικό λόγο, κατάρτιση και ασκεί κριτική στην εξουσία ακόμα και όταν αυτή είναι γαλάζια. Μάθαμε ότι... απολύθηκε από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 επειδή υποστήριζε τη Ντόρα Μπακογιάννη. Το ζήτησε ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς επιτακτικά από τον φίλο του Μίνωα Κυριακού. Από χθες το βράδυ έχει βουίξει η δημοσιογραφική πιάτσα για την εξέλιξη αυτή. Ας ελπίσουμε ότι δεν υπήρξε πίεση από την πλευρά Σαμαρά. Γιατί εάν έγινε κάτι τέτοιο, τότε ο Σαμαράς επιβεβαιώνει αυτό που λένε για αυτόν ορισμένοι στη Ν.Δ. Κατηγορεί τη Ντόρα για διαπλοκή, αλλά "ο ίδιος είναι αυτός που διατηρεί υπόγειες σχέσεις με επιχειρηματίες".

F5PILOT είπε...

Είναι απολύτως κατανοητό ο καθένας να έχει τις συμπάθειές του. Άλλος υποστηρίζει τον Σαμαρά, άλλος τη Ντόρα, άλλος τον Ψωμιάδη. Την αλητεία όμως να χρησιμοποιείται η δημόσια συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης για να παίζει συνεχώς πίσω από τους παρουσιαστές το... πλάνο της Ντόρας δεν την έχουμε ξανασυναντήσει. Έσπασαν τα τηλέφωνα στη ΝΕΤ, μας ενημέρωσαν πριν από λίγο με e-mail επειδή από τις 7 το πρωί το πλάνο της Ντόρας ήταν μόνιμο πίσω από τους παρουσιαστές. Δεν επιρρίπτουμε την ευθύνη στους δημοσιογράφους γιατί ξέρουμε ότι τέτοιες αλητείες τις σκηνοθετεί η διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτή που έπρεπε να είχε φύγει αλλά παραμένει στη θέση της....

F5PILOT είπε...

Ωραίος ο Αντώνης στο Συνέδριο...

Να καθαρίσουμε πρώτα το κόμμα! Συμφωνώ απόλυτα! Ας ξεκινήσει λοιπόν πρώτα από το επιτελείο του:

1. Πάνος Λειβαδάς. Δεξί χέρι του Καραμανλή. Γ. Γραμματέας Επικοινωνίας και κολλητός του Θ. Ρουσόπουλου. Από τους βασικούς εμπνευστές της γραμμής ΔΕΘ του 2008. Ο άνθρωπος που επέμενε περισσότερο από όλους στις πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2009...

2. Χ. Χατζηεμαννουήλ. Στην επικοινωνιακή ομάδα - μοντέλο του Καραμανλή. Διευθύνων στον ΟΠΑΠ. Ο άνθρωπος που προσπάθησε να αποδράσει στον ΟΟΣΑ μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Άνθρωπος ειδικών αποστολών του Καραμανλή. Ο "αγαπημένος" του Θ. Ρουσόπουλου.

3. Γρηγόρης Τσιμογιάννης. Το δεξί χέρι του Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη. Ο άνθρωπος που οδήγησε τον Βουλγαράκη ως σύμβουλός του στο περίφημο "το νόμιμο είναι και ηθικό".

4. Φ. Πατριανάκου. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Με το που ανέλαβε την κατηγόρησε αμέσως το ΠΑΣΟΚ για ύποπτες συμβάσεις της επιχείρησής του συζύγου της. Αποτυχημένη υπ. Βουλευτής Λακωνίας.

Όλο αυτό το σύστημα που έχει καίριες ευθύνες για την συντριβή της Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές αποτελεί σήμερα το "στρατηγείο" του Αντώνη Σαμαρά.