Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

1,5 δις δρχ μας στοιχίζει το πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου!

Πριν ένα περίπου μήνα η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA είχε χαρακτηρίσει τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο ως ....«μεγάλο τραγουδιστή» που κάποτε έλεγε ότι «εάν ο Γ. Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός εγώ θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός και σκεπτόμενος προφανώς ότι μια φυγή του κ. Πάγκαλου θα ήταν ...τεράστια (κυριολεκτικώς) απώλεια για το σοσιαλιστικό (?) κόμμα, τού ανέθεσε την αντιπροεδρία της κυβέρνησης με αρμοδιότητες συντονισμού του κυβερνητικού έργου σε θέματα ΚΥΣΕΑ.

Άλλωστε, έχει τεράστια εμπειρία ως ....συντονιστής. Θυμηθείτε την εποχή των Ιμίων, όσο και την περίοδο Οτσαλάν...Ο μοναδικός υπουργός Εξωτερικών που επί των ημερών του έκαναν οι Τούρκοι απόβαση σε ελληνικό έδαφος κι αυτός .....βρισκόταν σε tok show!!
Η ικανότητα του στον συντονισμό είναι παροιμιώδης: .....«Να πούμε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας και να κλείσουμε την υπόθεση».

Αυτά βέβαια είναι καταγεγραμμένα στην πολύ πρόσφατη ιστορία μας, αλλά ως λαός με κλινικά συμπτώματα πολιτικού Αλτσχάϊμερ τα λησμονούμε. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Πάγκαλος και με μεγάλη χαρά ανέλαβε τον ρόλο τού χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες ( εκτός των ....ειδικών αποστολών) αντιπροέδρου.

Αμέσως υπογράφει την 3/19.10.2009 απόφασή του (κοινή με τον μετέχοντα στα ΔΣ του ΟΤΕ όταν η SIEMENS είχε μετονομαστεί σε MIZENS, κ.Παπακωνσταντίνου), με τον βαρύγδουπο τίτλο “Σύσταση Πολιτικού Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ενιαίων θέσεων ειδικών συμβούλων – συνεργατών , μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα”.

Η απόφαση τους δημοσιεύεται στο ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 2316 της 30ης Οκτωβρίου 2009, τεύχος Β΄(φωτο). Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση τους:
«1. Συνιστάται από 8.10.2009 (....Αναδρομικά ;) Πολιτικό Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για να επικουρεί στο έργο του τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
2. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο συνιστώνται, για την εκπλήρωση του σκοπού του, 10 (δέκα) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 (πέντε) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών.

3. Στο ως άνω Πολιτικό Γραφείο για την εκπλήρωση του σκοπού του, αποσπώνται μέχρι 5 (πέντε) υπάλληλοι του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου του Δημοσίου Τομέα».Η διατύπωση του ΦΕΚ όπως διαπιστώνετε και εσείς λαμβάνει χαρακτήρα ....δελφικού χρησμού. Δέκα πέντε (15) υπάλληλοι συνολικά για το γραφείο του -χωρίς ουσιαστικού περιεχομένου- Αντιπροέδρου ή ...είκοσι(20) ;

Τα πιο καλά έρχονται στην συνέχεια όπου εν μέσω τεραστίου δημοσιονομικού «στραγγαλισμού» και εν μέσω διαφόρων φωνών περί... κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος οι δύο Υπουργοί (Πάγκαλος και Παπακωνσταντίνου) αποφασίζουν ότι: «4. Από τις διατάξεις της απόφασης αυτής προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 227.000 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2009, 1.123.000 ευρώ περίπου για το 2010 και 1.015.000 ευρώ περίπου, για καθένα από τα επόμενα έτη (2011-2014)».

Δηλαδή για να καταλάβουμε απλά: Σε μια κυβέρνηση που ευαγγελίζεται τον περιορισμό των δαπανών, σε μια οικονομία χρεοκοπημένη (κατά τους ίδιους), δημιουργείται μια θέση Αντιπροέδρου , άνευ ουσιαστικού περιεχομένου (εκτός του ρόλου του bulldog και ...των ειδικών αποστολών που έτσι και αλλιώς δεν χρειάζονται αυτή την τεράστια γραμματειακή υποστήριξη ) η οποία θα μας στοιχίσει 4,17 εκατομμύρια Ευρώ για μια τετραετία.

Και επειδή από τότε που μπήκε το Ευρώ στην ζωή μας έχουμε πάθει μια ομαδική παράκρουση , υπενθυμίζω ότι το ανωτέρω ποσόν αντιστοιχεί σε... 1,5 δισεκατομμύριο παλαιές δραχμούλες!

Κουίζ: Πόσο αμείβεται ετησίως και κατά μέσο όρο το προσωπικό του πολιτικού γραφείου του κ. Πάγκαλου. Μια απλή διαίρεση θα βοηθήσει! Μόνο για καλό και κακό να .....κάθεστε πριν την κάνετε!
Κάποιοι από την κυβέρνηση κοροϊδεύουν... κάποιους. Ποιους αλήθεια; Μήπως όλους εμάς;

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά τουμπεκί και πάλι τα πράσινα ΜΜΕ στην ιδιότυπη χούντα που ζούμε μετά το 1980. Αντε και περαστικά μας....
Πιλότε, κάνε αίτηση για να πληρώσεις καμμία θέση.. Εχεις "πλούσιο βιογραφικό". Με τέτοια "προσφορά" στην παράταξη, εεε στη χώρα ήθελα να πω, είναι δικιά σου μια θέση ειδικού συμβούλου, ανευ άλλων αρμοδιοτήτων.

F5PILOT είπε...

Σιγά τα λεφτά. Αυτά τα ποσα τα είχαν οι κουμπάροι για καραμέλες.

Σιγά τα κλάματα. Όταν κάποιοι οικονομούσαν τον μήνα 500000 πού είσασταν για να κλάψτε.

Ρε δεν τα αφήνετε αυτά που σας έπιασε ο πόνος.

Αχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

KALA KALA.ΣΕ ΤΑΠΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΙΛΟΤΕ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΣΑΙ!

ΡΕ ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι κουμπάροι πιλότε;; Αυτοί που υπήρχαν μόνο στη φαντασία των πράσινων ΜΜΕ; Ποιοι κουμπάροι; Αυτοί που όλοι τους είχαν προυπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ;Αλλώσατε το δημόσιο επί 20 χρόνια, έχετε ποσοστά στην ΑΔΕΔΥ σταλινικά του 70%, και έχετε το θράσος και μιλάτε. Αντί να πάτε όλοι σας φυλακή το 2004, σας χαριστήκαμε, και τώρα ξαναβγήκατε και τολμάτε και μιλάτε, με την πλάτη των πράσινων ΜΜΕ και των τεράστιων συμφερόντων που τα στηρίζουν!! Αλλά τώρα δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή την επόμενη φορά!!

Ανώνυμος είπε...

μεχρι να περασει η περιοδος χαριτος στο ΠΑΣΟΚ,θα εχει εγκατασταθει για τα καλα το γνωστο ΠΑΣΟΚ.θα εχουν παρει τις θεσεις τους ολα τα λαμογια και οι κλεφτες.αυτο θελουν τα ΜΜΕ.ο δε ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ,ουτε εχει παρει χαμπαρι τι γινεται,ουτε φυσικα θα του το πει κανεις.ΔΕΝ τον υπολογιζει κανενας.οσο για τον PILOT,MIA ψυχραιμη ματια σε αυτα που γραφει δειχνει οτι εχει ζαλιστει απο τις απανωτεσ σφαλιαρες που του ριχνει το ΠΑΣΟΚ καθημερινα.θελει να δικαολογησει πραγματα και φανερωνει πιο πολυ τις αδυναμιες του.φιλε πες ξεκαθαρα εκεινο που πιστευεις,και αυτο εινα鴨ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΑΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΕΣΕΙς ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.κανω λαθος?

F5PILOT είπε...

Μήπως γνωρίζετε τον κύριο Χατζηεμμανουήλ; Το κύριο Αθανασόπουλο; Τον Παναγόπουλο; τον Γκράτσιο τον Σημαιφορίδη; τον Βερναδάκη μήπως; Τον Κωνσταντινίδη, τον Πανάγο τον Αναγνωστόπουλο; Το μπουμπουκομπούμπουκο τον Αδαμόπουλο;
Θέλετε και άλλα λαμόγια που 5,5 χρόνια λυμένονταν το δημόσιο χρήμα;
Ρε άντε πάτε παρακάτω να παίξετε που ζητάτε και τα ρέστα.
Όλοι οι υπεύθυνοι για τη χρεωκοπία της χώρας μας θα περάσουν γραμμή προανακριτική, εισαγγελέας, και κορυδαλλός. Όλοι γραμμή για ριγέ κουστουμάκι. Ξέρω ότι αυτό σας στεναχωρεί γιατί είναι φιλαράκια σας. Αλλά ας προσέχατε τα φιλαράκια σας. Τώρα για να τους στηρίξετε να τους πηγαίνετε τσιγάρα στα σίδερα.

Αχαχαχαχαχα

Doc είπε...

Ρε συ F5Pilot, αν κάθε φορά που βγαίνουν στη φόρα τα σκάνδαλα των καινούργιων μας λες για το τι έκαναν οι παλιοί, δεν καταλήγουμε πουθενά.

Εμείς δηλαδή που δεν έχουμε βγάλει την Ανώτατη Σχολή Κομματικών Τρωκτικών τι να συμπεράνουμε απ'αυτό τον σκυλοκαβγά ? Πόσο μ...ες είμαστε ?

Άσε που είναι και ύποπτο. Είναι σα να λες ότι, αφού έκλεψαν οι προηγούμενοι, αφήστε κι εμένα να κλέψω λιγουλάκι ρε παιδιά...

Υ.Γ.: O τελευταίος που έλεγε "δεν δικαιούσθε να ομιλείτε", βρέθηκε με 2 εκατομμύρια δολλάρια (σημερινά περίπου 17) σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία...

Αν δε θυμάσαι τις λεπτομέρειες, διάβασε το "Κ" του Βασίλη Βασιλικού...

Doc είπε...

4,17/15=278.000 ευρώ, δια 4= 70.000 το χρόνο...
Καθόλου άσχημα για κοματόσκυλο!
Χώρια οι διπλό-τριπλό -(αργο)μισθίες...

Να το κίνητρο σύντροφοι για να γραφτείτε σε κάποιο κόμμα...
(Και να τρέχετε βέβαια...Τι νομίζετε, έτσι θα τις πάρετε τις θέσεις?)

Απλώς, ενώ αλλού εκπαιδεύονται οι νέοι για την καριέρα τους στην πραγματική ζωή, στην Ελλάδα η καλύτερη επιλογή είναι να γίνεις κομματόσκυλο από τα 18, να πάρεις πτυχίο-μεταπτυχιακό με τη βοήθεια των νεολαιών, να διοριστείς στο δημόσιο και γύρω στα 30 να είσαι έτοιμος για ...μετακλητός, ...σύμβουλος ή ...ειδικός συνεργάτης...

F5PILOT είπε...

@Doc

Μα που το είδες το σκάνδαλο στο όνειρό σου.
Μαζί σου στα σκάνδαλα αλλά όχι στον κιτρινισμό και τον αυριανισμό του πολίτη. Πήρε τον προυπολογισμό του υπουργείου και τον διαιρεί για 15 άρα σκάνδαλο. Μπράβο να επέμβει ο εισαγγελέας τότε.

Χαχαχαχαχα

Alex είπε...

Όπως όλοι γνωρίζεται ο ΓΑΠ είναι αμερικανοσπούδαστος.
Κάποτε συζητούσα κάποιο πρόβλημα της εταιρείας που εργαζόμουν με κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της EXXON και μου είπε το εξής αμερικάνικο, όταν κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος γίνει αρνητικό η EXXON δεν τον απολύει γιατί γνωρίζει πάρα πολλά μυστικά της εταιρείας αλλά τον κάνει αντιπρόεδρο, του παραχωρεί πολυτελές γραφείο γραμματείς κλπ αλλά χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα εκτός από το κύριε Αντιπρόεδρε.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι θετική εφόσον θα απαλλαγεί ο Ελληνικός λαός ουσιαστικά από αυτόν τον κύριο.

Doc είπε...

Ότι έκανε και ο Κοσκωτάς στον παλιό αντιπρόεδρο δηλαδή...(επί Καρρά).
Μιας και θυμηθήκε και το "Κ"...