Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τίνα-Μπιρμπίλη News: «η πράσινη ανάπτυξη είναι οριζόντια!»

«Για μας το περιβάλλον δεν είναι μόδα, αλλά είναι συστατικό στοιχείο κάθε πολιτικής και είναι οριζόντια πολιτική, εάν θέλουμε κάποια στιγμή να λέμε ότι μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη»
δήλωσε η νέα υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Παναγία μου τίτλος! Δεν της έφτανε σκέτο, Περιβάλλοντος;) Τίνα Μπιρμπίλη (η αγαπημένη μας) κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.
Καταλάβατε τώρα γιατί μιλούσε κάθετα ο πρόεδρος
Γιώργος! Το "πλάγιο" άραγε περιλαμβάνεται στις πολιτικές προοπτικές της πράσινης ανάπτυξης; Και γιατί δηλαδή να μην είναι "κυκλική"; Πιο όμορφη θα ήταν! Η "κυρία Τίνα της ανάπτυξης" μπορεί να μας εξηγήσει;

Μοσχολίβανο-καρβουνάκιααααα!!!!
Πολύ γρήγορα άρχισε το Rock!!!!!


Satisfaction!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετα την καταργηση των ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, και ΑΙΓΑΙΟΥ (φαινεται εμποδιζαν την …πρασινη αναπτυξη..) μετα την καταργηση του ‘ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ’ σε ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (και εδώ το ‘εθνικης’ μαλλον εμποδιζε τα πρασινα αλογα…) ερχεται τωρα το ‘WWW.OLYMPIA.GR’ … να μας ανησυχησει ετι περαιτερω..

Χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλουμε την "πολιτική" της κυβέρνησης Παπανδρέου στα εθνικά θέματα , αλλά με τα προβαλλόμενα κατά καιρούς διευρυμένα ερείσματα από τις πολιτικές του παρελθόντος ,των οποίων όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες , προβάλουμε ένα σχετικό άρθρο των Financial Times, το οποίο δημοσιεύθηκε την 5/10/2009 20:25 :

Το εν λόγο άρθρο μεταξύ άλλων για τον Γ. Παπανδρέου και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του…..αναφέρει ……
"He may now try to put pressure on the Greek Cypriot government to accept reunification on terms more acceptable to the Turkish community (though leverage over Nicosia has diminished sharply since the island was allowed to join the EU)"
Μετάφραση: "Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να ασκήσει την πίεση στην ελληνοκύπρια κυβέρνηση να δεχτεί την επανένωση με όρους πιό αποδεκτούς στην τουρκική κοινότητα"

Ποιά "πίεση" και ποιούς "όρους" εννοεί το άρθρο?

Εδώ τι λινκ…

http://www.ft.com/cms/s/0/0d097e00-b1de-11de-a271-00144feab49a.html

Καποιοι τα ΞΕΡΑΜΕ… καποιοι ΤΩΡΑ θα τα ΜΑΘΟΥΝ…

Το σκοταδι απλωνεται στην χωρα…

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

"There are more grounds for optimism in foreign affairs." !!!!

Για τους Αμερικανούς φυσικά!!! Γιατί έτσι όπως τα γράφει, μάλλον μιλάει για πεσιμισμό στην Ελλάδα...

Πατριωτικός Λόγος είπε...

1) Καταργήθηκαν τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου, δύο θεσμοί με ιδιαίτερη συμβολική σημασία σε σχέση με τα ανοικτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας έναντι των διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο και τη Θράκη και των Σκοπιανών στη Μακεδονία. Και αυτά είναι μόνο η αρχή! Το ξεθεμελίωμα του ελληνικού εθνικού κράτους ξεκίνησε από την πρώτη μέρα…
2) Έφυγε η λέξη «Εθνικής» από το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι, η συνολική εκπαιδευτική διαδικασία, χάνει πλέον τον χαρακτήρα καλλιέργειας της εθνικής συνείδησης και του πατριωτικού φρονήματος, που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει. Το επόμενο βήμα θα είναι στη θέση της λέξης «Εθνικής» να μπει η λέξη «Πολυπολιτισμικής» ή «Διαπολιτισμικής».
3) Νέα υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε η Α. Διαμαντοπούλου, η οποία το 2001 είχε προτείνει, έχουσα τότε την ιδιότητα της Επιτρόπου στην Ε.Ε., να θεσμοθετηθούν τα αγγλικά ως η δεύτερη επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα! Επίσης, η νέα υπουργός Παιδείας είχε στηρίξει την διευθύντρια σχολείου που είχε καθιερώσει απογευματινά μαθήματα αλβανικών και άλλων γλωσσών σε ελληνικά σχολεία για τα παιδιά των λαθρομεταναστών (με τα επίσημα κρατικά βιβλία των χωρών αυτών, που περιέχουν μίσος και ψεύδη κατά της Ελλάδας), χωρίς να υπάρχει καμία διμερής συμφωνία και συνεπώς κατά πλήρη παραβίαση της νομοθεσίας.
4) Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ο Δρούτσας, στενός φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου τότε στο ΥΠΕΞ και μάλιστα εκπρόσωπός του στην ομάδα που υπό την καθοδήγηση άγγλων και αμερικανών κατήρτισε το σχέδιο Ανάν…
5) Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ο Μπεγλίτης (επίσης στενός φίλος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου), ο οποίος έχει πει ότι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ κατά τη γνώμη του ήταν φασίστες τρομοκράτες που ήθελαν να κάνουν εθνοκάθαρση κατά των Τούρκων.
6) Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο Πάγκαλος, που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους και που, τη νύχτα των Ιμίων, πρότεινε στο ΚΥΣΕΑ να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα νησιά και να πουν ότι «την πήρε ο αέρας»..
7) Υφυπουργός στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Υπ. Εσωτερικών η Τζάκρη, που λίγους μήνες πριν είχε αναστατώσει τον κόσμο διαμαρτυρόμενη επειδή ο Δήμος κάποιου από τους νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου είχε χρηματοδοτήσει την έκδοση βιβλίου για την ελληνικότητα της Β. Ηπείρου.
Είναι εμφανές ότι από την πρώτη μέρα ο νέος πρωθυπουργός προχωρεί σε επιλογές που συμβαδίζουν με τις εθνικά επικίνδυνες απόψεις του. Η αποδόμηση της Ελλάδας, του έθνους και κάθε ιερού και οσίου μας, ξεκίνησε. Οι συμπατριώτες μας δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις, υποτίμησαν τους κινδύνους, υπερψήφισαν ένα ξενόφερτο καθεστώς και προτίμησαν να ρισκάρουν το ξερίζωμα κάθε στοιχείου ελληνικότητας με αντάλλαγμα λίγα – αβέβαια- ευρώ παραπάνω στο μισθό ή τη σύνταξη.
Βλέπουμε από την επαφή μας με τον κόσμο ότι σε κάποιο χλιαρό βαθμό ήδη άρχισε να καταλαβαίνει το λάθος του. Κάθε μέρα που περνά αυτό θα συμβαίνει ακόμα περισσότερο. Ας οργανωθούμε, λοιπόν, από την πρώτη στιγμή ώστε να εμποδίσουμε την εφαρμογή των ανθελληνικών σχεδίων και επιλογών. Και ας μην πτοείται κανείς από το ότι η νίκη του Γιωργάκη είναι φρέσκια και με μεγάλη διαφορά. Εδώ ξεφούσκωσε εντυπωσιακά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Ομπάμα, δεν θα ξεφουσκώσει και δεν θα πέσει ο Γιωργάκης; Αρκεί να μην έχει κάνει ήδη σημαντική ζημιά στην πατρίδα…
Κάθε δευτερόλεπτο ολιγωρίας θα δίνει χρόνο στο νέο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του ώστε να ξεριζώσουν βήμα-βήμα κάθε τι ελληνικό. Αγώνα λοιπόν από τώρα, κάθε στιγμή, ώστε γρήγορα να ξυπνήσουμε τους συμπατριώτες μας και να επιταχύνουμε τις εξελίξεις που θα λυτρώσουν την πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

«Η γλώσσα δεν είναι αθώα», υπογράμμιζε ο Ρολάν Μπαρτ. Σηματοδοτεί αξίες και νοήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας αναφερόμενος στην κατάργηση από την κυβέρνηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης δήλωσε τα εξής:

« Εκφράζω την απόλυτη αντίθεση μου για την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης από τη νέα κυβέρνηση. Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ως συνδετικός κρίκος και συντονιστικό όργανο της κεντρικής κυβέρνησης και όλων των υπουργείων με το βορειοελλαδικό χώρο και ως σύμβολο που τόνιζε την ελληνικότητα της Μακεδονίας διαδραμάτιζε ένα πολύ σημαντικό ρόλο, εξαιτίας του οποίου καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν το κατήργησε.

Θλίβομαι βαθύτατα γι αυτή την απαράδεκτη και ακατανόητη ενέργεια.»

stefanos είπε...

Ο κ. Γκιουλέκας πριν κάνει μαθήματα
σημασιολογίας περί Μακεδονίας,
ας μας πει 2-3 λόγια
περί του έργου της ΝΔ
εις το πάλαι ποτέ Υπ. Μακεδονίας - Θράκης
ή και Βορείου Ελλάδος αποκαλούμενο...
Τα εθνικόφρονα αισθήματα τον μαράνανε...
Τώρα όσο για τα άλλα φληναφήματα
αγνώστων και επωνύμων
(γεια σου Vassilis, χρόνια και ζαμάνια!)
τι να πει κανείς
μετά την σωτήριο περίοδο 2004-09;
Φίλοι τρέξτε να σώσετε το κόμμα
από την επικείμενη έφοδο
των Μινωικών δυνάμεων…
Και μην ξεχνάτε
ότι έχετε καθήκον να ξετρυπώσετε
τον κ. Πάκη!…
Θα έχει να πει πολλά
περί των καταστροφικών πυρκαγιών,
περί των νέο-Δεκεμβριανών,
κλπ, κλπ, …
Άσε δε τα περί Εθνικής Παιδείας
που έγινε σκέτο Παιδείας,
λες και θα μπορούσε κανείς
να μπερδέψει τα πράγματα
με κάποια άλλη Παιδεία,
Ιταλική Παιδεία ας πούμε ή Ιρανική!!!
Χμμμμ…

Ανώνυμος είπε...

ε ναι αφού πια δεν θα χρειάζονται οι εθνικότητες....ΈΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΊ , ΑΛΒΑΝΟΊ, ΙΡΑΝΟΊ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΜΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ!....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ δεν εξαπέλυε μύδρους κατά ΝΔ και Καραμανλή για την εύνοια που επιδείκνυαν στους "ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ";;;

Χθές ορκίστηκε το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του ΓΑΠ.

Παμπούκης - Μπιρμπίλη - Δρούτσας - Γερουλάνος ακόμη και οι Ραγκούσης - Παπακωνσταντίνου - Μπεγλίτης είναι οι "ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΓΑΠ"

Απλώς το επισημαίνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε, εάν δεν σε ενοχλούν αυτά τα πρώτα καμώματα του Γιωργάκη και της κυβέρνησής του, εμάς μας περισσεύει.
Δεν νομίζω ότι έχετε καταλάβει ότι το να είσαι κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το να είσαι αντιπολίτευση.
Τέρμα τα αφηρημένα οράματα, τέρμα οι σημειολογίες, τέρμα η ανέξοδη κριτική, τέρμα οι ωραιοποιήσεις, τέρμα οι επιδερμικές εντυπώσεις, τέρμα ο φτηνός λαϊκισμός.
Τώρα πρέπει να προσφέρετε έργο.
Τώρα κυβερνάει το πασόκ, άρα κρίνεται το πασόκ.
Με τέτοια μυαλά δεν θα κρατήσετε ούτε έξι μήνες.
Ζητήσατε 100 ημέρες, άντε πάρτε 200 και τα ξαναλέμε το Πάσχα.

Ανώνυμος είπε...

Στα οικονομικά το σενάριο είναι γραμμένο πριν από τις εκλογές, τώρα σχεδιάζονται οι τελευταίες σκηνοθετικές λεπτομέρειες και στο τέλος του μηνός αρχίζει το γύρισμα της ταινίας:
"Χα, χα, σας δουλέψαμε, τώρα τα κεφάλια μέσα, suckers".

Doc είπε...

Τα ονόματα των "νέων" υπουργείων είναι καθαρά "Οργουελικά". (Αν και η τάση αυτή ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, και αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος-στα πλαίσια της περίφημης "επικοινωνιακής" πολιτικής, που έστειλε στο διάολο τους προηγούμενους, και που θα στείλει και τους τωρινούς, αν επιμείνουν στα παλαιο-αριστερίστικα φληναφλήματα περί οριζόντιας και κάθετης ανάπτυξης και μπουρδολογίας).
Στα θετικά το ότι, έστω και κατ'ελάχιστον, μειώθηκε ο αριθμός των υπουργείων.
Δεν συμφωνώ ότι η κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.
Αυτά δεν προωθούνται από τις καρέκλες, αλλά από συγκροτημένες-και συγκεκριμένες- πολιτικές.
Το θέμα είναι αν θα μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και των καρεκλοκένταυρων πρασινοφρουρών που καραδοκούν με τα σάλια να τρέχουν...
Ελπίζω να μη βγουν από την πόρτα και μπουν ...από το παράθυρο!
(Σύμβουλοι, μέλη Δ.Σ., επιτροπές, χρηματοδοτούμενοι από τον φορολογούμενο σύλλογοι και λοιπές θέσεις ...κοινωνικής προσφοράς, που ακόμα και ο κάθε κακομοίρογλου αποτυχημένος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή κατά φαντασίαν πολιτευτής λιγουρεύεται...)
Ίδωμεν...

Γιώργος είπε...

Ο βασικός πυλώνας της πολιτικής Παπανδρέου υποτίθεται ότι ήταν και είναι η Πράσινη Ανάπτυξη.
Σήμερα όμως η νέα Υπουργός Ενέργειας κα Τίνα Μπιρμπίλη, μας ανακοίνωσε μέσω Διαδικτύου ότι ΔΕΝ αναγνωρίζονται τα σεμινάρια κατάρτισης Ενεργειακών Επιθεωρητών, που διοργάνωναν εδώ και δυό χρόνια τα κατα τόπους ΤΕΕ, υπό την αιγίδα - ή χωρίς- του κεντρικού ΤΕΕ, στα πλαίσια εφαρμογής του πολύπαθου ΚΕΝΑΚ που φυτοζωεί εδώ και χρόνια και πήγε να αναστηθεί τους τελευταίους μήνες.Αυτή η ενέργειά της θα πάει πίσω το πρόγραμμα των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων 1-2 χρόνια, αφού οι διδάσκοντες είναι δυσεύρετοι, γι'αυτό άλλωστε καθυστερούν σε όλη την Ελλάδα τα Σεμινάρια.
Αν επιμείνει σε αυτήν την απόφασή της, έχω τα εξής να επισημάνω:
1) Ότι η νέα υπουργός εξευτελίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο και τα κατά τόπους Τμήματά του, αφού αμφισβητεί τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα.
2) Ουσιαστικά δίνει ένα καίριο χτύπημα στην εκπεφρασμένη πρόθεση της νέας κυβέρνησης για ταχύρρυθμη Πράσινη Ανάπτυξη
3) Δεν διαθέτει τεχνικές γνώσεις σε ένα κατ'εξοχήν ¨Τεχνικό" Υπουργείο, αφού οι Ενεργειακές Επιθεωρήσεις θα χαρτογραφήσουν την Ενεγειακή σπατάλη στη χώρα μας και θα χρησιμοποιηθούν για μια ΤΑΧΕΙΑ και ορθή Ενεργειακή Πολιτική.
4) Θα επιβαρύνει την χώρα μας με περαιτέρω πρόστιμα προς την Ευρωπαική Ένωση για την μη συμμόρφωσή της με την αντίστοιχη Οδηγία (5000Ευρώ/Ημέρα!).

Μηχ.-Μηχ. Ε.Μ.Π.

Γιώργος είπε...

Τώρα για όσους μιλάνε για ιδεολογικά και πολιτικά .."φληναφήματα", θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν μέσα τους τί ακριβώς είναι.
Αν αισθάνονται Έλληνες,αν αγαπάνε την πατρίδα τους, αν αισθάνονται ότι πιστεύουν στον ίδιο θεό με τους συμπολίτες τους, αν θέλουν να μιλάμε όλοι οι Έλληνες την ίδια γλώσσα όπως την παραλάβαμε από τους παλιότερους, αν θέλουμε να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και να γνωρίζουμε γιατί είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας, αν θέλουνε η πατρίδα να είναι δυνατή και να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της χωρίς να εξαρτάται από "νταβαντζήδες" κλπ κλπ.
Είναι πολλά που πρέπει να αναρωτηθούν, οι πιθικίζοντες εισαγόμενα ιδεολογήματα και παντελώς ανυποψίαστοι για την αξία αλλά και δυναμική της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης.

Doc είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.