Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Γιατί πανικοβλήθηκαν στο Mega της διαπλοκής και των εργολάβων και έβγαλαν ληγμένες δημοσκοπήσεις, μια μέρα πριν τις εκλογές;

Στο ίδιο μοτίβο με το ηλεκτρονικό υπόγειο της Ιπποκράτους, εννοώ το «φίμωτρο του Πασόκ», κινήθηκε και το Mega της διαπλοκής και των εργολάβων. Η τακτική είναι τόσο απλή, όσο και βρώμικη. Παίρνουμε δημοσκοπήσεις ληγμένες, τις παρουσιάζουμε (δεν αναφέρουμε καθόλου ότι αφορά δημοσκόπηση 20 ημερών, ληγμένη ή το λέμε στα ψηλά γράμματα) και δημιουργούμε εντυπώσεις …… προς επηρεασμό των αναποφάσιστων!
Ο πανικός τους αποδεικνύει όσα λέγαμε τόσες μέρες. Τις εκλογές θα κρίνουν οι αναποφάσιστοι. Η συμπεριφορά τους μοιάζει ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη από την «σοσιαλιστική επανάσταση» της διεφθαρμένης διαπλοκής. Οι άνθρωποι αυτοί γελάνε όταν ακούνε ότι ο Γιωργάκης βρίσκεται σε πόλεμο με τα κατεστημένα(!!!!)….. Λογικά αυτοί παρασύρονται από το πρώτο κόμμα αλλά στη συγκεκριμένη συγκυρία (με το πολύ το Κύριε Ελέησον στο Γιωργάκη, που το βαρέθηκε κι ο παππάς) η αυτονόμηση των αναποφάσιστων μοιάζει ακόμα ισχυρότερη. Το παιχνίδι χάθηκε και προς τη μεριά του «δεξιού» πλαγιοκοπήματος της ΝΔ με την υπερ-υπερπροβολή του ΛΑΟΣ. Στις τελευταίες κυλιόμενες φαίνεται ότι και από το ΠΑΣΟΚ οδεύουν «καχύποπτοι» υπερπατριώτες προς το ΛΑΟΣ! Η αυτοδυναμία μοιάζει αδύνατη και η ΝΔ παρουσιάζει τάσεις ισχυρής επανασυσπείρωσης και διαρκούς ανόδου …..
Τι βγήκε από τις τελευταίες κυλιόμενες; Ακόμα και οι δεδομένοι ψηφοφόροι του Πασόκ δεν δηλώνουν καθόλου αισιόδοξοι από την ενδεχόμενη (ή σίγουρη γι’ αυτούς) κυβέρνηση Παπανδρέου!!! Βγέστε μια βόλτα στου δρόμους και θα το διαπιστώσετε. Οπαδοί του Πασόκ να δηλώνουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να καταφέρει ο Γιώργος, «όποιος κι’ αν βγει το ίδιο θάναι», «χειρότερα θα είναι με τον Παπανδρέου». Ο λεγόμενος παράγοντας της προσδοκίας και ελπίδας, βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο, ακόμα και στους δεδομένους ψηφοφόρους του Πασόκ. Είναι πολύ εύκολο να παίρνεις τους αναποφάσιστους και να τους «δίνεις» στο πρώτο κόμμα των δημοσκοπήσεών σου. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται η «προσδοκία» να είναι δεδομένη. Πως είναι δεδομένη όταν οι ίδιοι οι οπαδοί του Πασόκ εκφράζουν δυσπιστία στην «αναμενόμενη» κυβέρνηση Παπανδρέου!!! Ένας άλλος παράγοντας που προκάλεσε πανικό στο Mega ήταν η τάση των αναποφάσιστων να οδεύσουν προς τα μικρότερα κόμματα! Δε γίνεται! Άδικα προπαγάνδιζαν και παραπληροφορούσαν το πανελλήνιο; Στη δημοσκόπηση «χαρίζουν» τους αναποφάσιστους στο κόμμα «της καρδιάς τους» χωρίς καμιά επί της ουσίας στατιστικά μελετημένη «βέβαιη» συμπεριφορά των αναποφάσιστων. Αντιθέτως οι κυλιόμενες έδειχναν χθες πολύ ψηλό ποσοστό αναποφάσιστων με τάσεις προς τα μικρότερα κόμματα! Γι’ αυτό πανικοβλήθηκαν τα γιουσουφάκια του Mega.

Δεν υπάρχουν σχόλια: