Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Δεν το είπαν τα κανάλια:Τα άσχημα μηνύματα που έστειλε η G20 στην Ευρώπη και ο «ηθικότερος» καπιταλισμός του Σαρκοζί….

Τι απέγιναν άραγε τα συμπεράσματα της περίφημης «Επιτροπής Στίγκλιτς»; Τα παρέλαβε η G20 ή κατέληξαν στα σκουπίδια του Πίτσμπουργκ;
Λόγω εκλογών δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με την G20 του Πίτσμπουργκ. Ίσως πάλι με τις ψεύτικες προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει ο πρόεδρος Γιώργος δεν ακούμε και δεν βλέπουμε τίποτα που να έχει σχέση με την σκληρή διετία που προβλέπει ο Καραμανλής. Δεν ακούμε τον Αλμούνια, δεν ακούμε την ΕΚΤ, ούτε τον Παπαδήμο, ούτε το ΔΝΤ, ούτε την G20. Μας έχει τυφλώσει η «γοητεία» του Γιώργου και αποφεύγουμε επιμελώς οποιαδήποτε ενασχόληση με τις πραγματικές οικονομικές ειδήσεις που τρέχουν στον πλανήτη.
Τα μηνύματα που έστειλε, η πόλη με την μεγαλύτερη ανεργία στην Αμερική, το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας, στην Ευρώπη, είναι μαύρα κι’ άραχνα, άσχετα αν κανένας δεν ασχολήθηκε με αυτά. Ο Σαρκοζί μίλησε για την αναγκαιότητα ενός «ηθικότερου» καπιταλισμού και η Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία αξίωσαν αυστηρότερους κανόνες στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και όμως η G20 άφησε άθικτο το παγκοσμιοποιημένο τραπεζικό σύστημα και δεν μπόρεσε να καταλήξει σε μια απόφαση ούτε καν για τα μπόνους των golden boys! Για την «ηθική» που έκανε λόγο ο Σαρκοζί, κανένας δεν άκουσε. Όσο για τα καταθλιπτικά συμπεράσματα της «Επιτροπής Στίγκλιτς» (Commission Joseph Stiglits) που παρέδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος Γιώργος στον Θαπατέρο για να τα δώσει στην ….. G20, εννοείται ότι πουθενά δεν έγινε λόγος για Στίγκλιτς στη Σύνοδο!
Η Ευρώπη και η Αμερική τελικά υποχώρησαν μπροστά στις διαπιστώσεις του «συστήματος Πίτσμπουργκ» για τη διεθνή οικονομία. Αυξήθηκαν μάλιστα κατά 5% τα δικαιώματα των νέων οικονομιών εις βάρος της Ευρώπης και της Αμερικής. Η Ευρώπη υποχώρησε μπροστά στη ραγδαία ύφεση που κλονίζει τις αναδυόμενες οικονομίες (Ρωσία, Κίνα, Ινδίες, Βραζιλία), οι οποίες και επιτακτικά πρέπει τώρα να ενισχυθούν εις βάρος των δικών μας οικονομιών(Ευρώπης και Αμερικής). Οι γεωπολιτικοί δηλαδή συσχετισμοί ευνόησαν στην παρούσα φάση την ενίσχυση των αναδυόμενων οικονομιών γιατί η κατάρρευσή τους θα συμπαρασύρει και τις δικές μας οικονομίες ενώ η ενίσχυσή τους θα βοηθήσει στην γρηγορότερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Η καλπάζουσα ανεργία στις αναδυόμενες οικονομίες αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας και η Ευρώπη απέσπασε μόνο «ηθικά» ευχολόγια. Τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας! Το συζήτησε αυτό κανένας στην Ελλάδα; Η «σκληρή διετία» που βλέπει ο Καραμανλής έρχεται τώρα και από την G20 μέσω συνολικής πίεσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Οι ξένοι golden boys με τους οποίους βρίσκεται σε επαφή ο πρόεδρος Γιώργος δεν τον έχουν άραγε ενημερώσει για τα συμπεράσματα του Πίτσμπουργκ; Θα ήταν εγκληματικό να τον αφήνουν στο σκοτάδι όταν ο ίδιος ο Γιώργος προσωπικά ενδιαφέρθηκε για τη Σύνοδο, εγκατέλειψε την προεκλογική του εκστρατεία και παρέδωσε ο ίδιος κάποια θεωρητικά "συμπεράσματα" σε εκπρόσωπο της G20!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην οικογένεια του Γιώργου Παπακωσταντίνου, μιλούν πολλές γλώσσες. Η Ολλανδέζα σύζυγος του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιακολίν μιλά με τα δυο τους παιδιά Ολλανδικά, γλώσσα που δεν μιλά ο μπαμπάς. Ο Μπαμπάς με τα παιδιά μιλά ελληνικά. Το ζευγάρι συνεννοείται στα αγγλικά και αυτή αποτελεί κοινή γλώσσα για την οικογένεια. Αυτό ακριβώς οδήγησε και στην απόφαση, να ακολουθήσουν εφεξής τα παιδιά για τις σπουδές τους, το Αγγλόφωνο International Κολλέγιο ACG . Ο ευρωβουλευτής δρομολογεί την αλλαγή σχολείου για τον Νικόλα και τον Στέφανο που μέχρι φέτος πήγαιναν στο Κολέγιο Αθηνών και διδάσκονταν τα μαθήματα τους στα ελληνικά. για σπουδές με πιο Διεθνή δυναμική . Ως ευρωβουλευτής, το βλέμμα του , με αφετηρία πάντα την Ελλάδα, κοιτά το μέλλον εκτός συνόρων και κυρίως να συνεννοούνται όλοι στην ίδια γλώσσα….

Παπουτσάκης είπε...

ΔΝΤ: Νέες αρνητικές προβλέψεις για την ελληνική οικονομία
Ο κ.Ντομινίκ Στρος Καν εμφανίζεται αισιόδοξος για την παγκόσμια οικονομία, αλλά οι εκτίμησεις του Οργανισμού είναι αρνητικές για τη χώρα μας.

Η κρίση στην Ελλάδα κι επισήμως πλέον δείχνει να έρχεται με μερικούς μήνες καθυστέρηση. Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την εθνική οικονομία φέτος αλλά και του χρόνου είναι μάλλον απογοητευτικές, γεγονός ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.

Κατ' αρχήν τα θετικά νέα.

Η παγκόσμια ανάκαμψη «έχει πράγματι ξεκινήσει», αλλά η κρίση δεν έχει τελειώσει καθώς η ανεργία θα είναι ανοδική και ορισμένοι κίνδυνοι παραμένουν στις χρηματοοικονομικές αγορές, ανέφερε σήμερα ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν από Κωνσταντινούπολη, όπου σήμερα παρουσιάστηκε η έκθεση του Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές.

«Τα καλά νέα… είναι ότι κατά την άποψή μας η ανάπτυξη έχει όντως αρχίσει. Αυτό όμως, και θα είναι ξεκάθαρος σε αυτό, δεν σημαίνει ότι η κρίση έχει τελειώσει», ανέφερε σε ομιλία τους προς φοιτητές.

Αν όμως το ΔΝΤ είναι γενικότερα αισιόδοξο για τις εξελίξεις διεθνώς, για την ελληνική οικονομία οι προβλέψεις στο ετήσιο outlook που κάνει για την επόμενη διετία είναι μάλλον αρνητικές.

Συγκεκριμένα στη σελίδα 29 της έκθεσης γίνεται πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης φέτος -0,8% και για του χρόνου -0,1%. Για το έλλειμμα, η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι φέτος θα φτάσει στο 6,4% του ΑΕΠ και του χρόνου στο 7,1%. Για την ανεργία, η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι φέτος θα φτάσει στο 9,5% και του χρόνου στο 10,5%, ενώ την ίδια ώρα για την Ισπανία η πρόβλεψη που γίνεται είναι ότι ο δείκτης θα φτάσει στο 20,5%. Τέλος, για τον πληθωρισμό στη χώρα μας, η εκτίμηση είναι ότι φέτος θα φτάσει 1,1% και του χρόνου στο 1,7%.

Ανώνυμος είπε...

Προχθές το βράδυ ο Τζόζεφ Στίγκιτς έλεγε στο CNN αυτό ακριβώς που λέει εδώ και καιρό η Άγγελα Μέρκελ.
Δηλαδή, ότι μπορεί να έχει διασωθεί πια από την κατάρρευση το παγκόσμιο χρηματο-οικονομικό σύστημα αλλά ο δρόμος για την ανάπτυξη θα είναι βραδύς και ανηφορικός.
Είπε επίσης ότι θα πρέπει σταδιακά να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποστήριξη του αμερικανικού δημοσίου προς τις προβληματικές επιχειρήσεις γιατί κινδυνεύει η οικονομική σταθερότητα, όχι μόνο των μεγάλων εταιριώ και τραπεζών αλλά και των ίδιων των χωρών, υπονοώντας κυρίως το αερικάνικο δημόσιο.
Προφανώς δεν είναι εποχή για διοχέτευση άλλων κρατικών πόρων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέει ο φωστήρας ο Γιωργάκης.
Προσωπικά πιστεύω ότι το παιδί αυτό έχει άγνοια κινδύνου, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Ανώνυμος είπε...

Στο πασόκ δεν είναι ΟΥΤΕ ΚΑΝ μαθητευόμενοι μάγοι!
Το ξέρουν όμως το κόλπο.
Θα δανειστούν τον άμπακο και θα μας αφήσουνε τα χρέη, όπως πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Μπειτε τωρα στο greek american news agency.

Unknown είπε...

Πολύ γέλιο έχετε όταν χάνετε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ,ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ!!!!!!!!!!!!
ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!