Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Σε μέγα σκάνδαλο εξελίσσεται ο δήθεν δημόσιος διαγωνισμός για τους γραμματείς οργανισμών και υπουργείων

Επείγον! Στείλτε στον Πάγκαλο τις αιτήσεις σας, μέχρι την 13η Οκτωβρίου 2009!
Είναι φανερή η κοροϊδία που παίζεται αλλά και η προχειρότητα στην ιστοσελίδα http://apps.opengov.gr/. Δεν κρύβεται η επιτηδευμένη προσπάθεια για τακτοποίηση αρεστών και κολλητών. Πολύ επικίνδυνη η απαίτηση για συμπλήρωση στοιχείων στη φόρμα για την «κοινωνική δραστηριότητα» των ενδιαφερόμενων και οι υποχρεωτικές «συστάσεις»! Ο ίδιος ο υπουργός συμπεριλαμβάνεται στα πιθανά πρόσωπα που θα συστήνουν υποψηφίους; Αν λάβουμε υπόψιν και την «Προϋπηρεσία» έδεσε το επικοινωνιακό τρικ . Όταν δεν αναφέρονται πουθενά απαραίτητα κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων αλλά και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, τότε είναι λογικό να είμαστε υποψιασμένοι απέναντι σε τέτοια επικοινωνιακά τρικ που είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν σε φιάσκο και τακτοποίηση ημετέρων!
Πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στη συμπλήρωση της φόρμας για τις «κοινωνικές δραστηριότητες». Η ερώτηση παραπέμπει σε άλλες εποχές και εργασιακή ποινικοποίηση των φρονημάτων. Είναι σίγουρο ότι εάν κάποιος δραστηριοποιείται στη ΝΔ θα αποφύγει να το αναφέρει για ευνόητους λόγους.
Έπειτα, είναι έτοιμος ο υπαλληλικός μηχανισμός στις υπηρεσίες να δεχτεί «άγνωστους» και ξένους προς τις δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες managers; Με την πρώτη «εργασιακή» σύγκρουση είναι δεδομένο ότι θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια! Μήπως πρέπει πρώτα να γίνει προσπάθεια αναβάθμισης ή μεταρρύθμισης στους κανόνες που καθορίζουν τη σημερινή νοοτροπία σε όλες αυτές τις αντιπαραγωγικές υπηρεσίες; Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής εκ των άνω θα αποτύχει παταγωδώς, όταν πρέπει να μεταβληθούν οι νοοτροπίες από κάτω. Πως μπορούν να αντιμετωπισθούν οι «λευκές απεργίες» και τα «ξέρεις ποιος είναι γω ρε;» σε χώρους που κανονικά θα έπρεπε να υπηρετούν τον πολίτη και όχι να τον καταπιέζουν;
Τέλος επείγει να ανακοινωθούν τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης… Θα είναι ανεξάρτητη επιτροπή ή κομματικοποιημένη; Εμείς ευχόμαστε το αποτέλεσμα να μην επιβεβαιώσει τις αμφιβολίες και τις υποψίες μας. Όμως έτσι όπως πάει θα αποδειχτεί ότι το New Administration επέλεξε το δρόμο των επικοινωνιακών τρικ. Με τη βοήθεια των μέσων πρόκειται να θάβονται όλες οι αστειότητες και οι μεταμοντέρνες φανφάρες των κυβερνόντων.

10 σχόλια:

stefanos είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ CLAUSEWITZ
Η΄ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ
ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ 2 ΠΡΑΜΑΤΑ
(και όχι Πράγματα, εν προκειμένω)

ΠΡΑΜΑ 1ο
ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ, κλπ...

ΠΡΑΜΑ 2ο
Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ
ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ
ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ
ΠΡΙΝ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙ
ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

(και Βασίλειε, μη με πεις αλαζόνα,
μιας και ομιλώ λογικά
και σε συμβουλεύω φιλικά)

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Στέφανος, πριν από λίγες ώρες έγραφε "Κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα".

Δηλαδή έλεος με την βλακεία σας!!! Αν βιάζεται ας διορίσει προσωρινούς και μετά κάνει ότι διαγωνισμό θέλει. Αλλά αυτό είναι αστείο...

Μέχρι πριν δύο ώρες δεν είχαν καν signed certificate!!! Πριν από 12 δεν είχαν https...

Δεν είστε έτοιμοι; Μην το βγάζετε!!! Δεν θα σας πει κανένας τίποτα. Αλλά βιαστήκατε για να δείξετε ότι δουλεύετε σε τηλεοπτικό χρόνο και δεν αφήσατε τους developers να κάνουν σωστά την δουλειά τους!!!

Άσε που είναι διάτρητο καθώς ούτε το ΦΕΚ υπάρχει, ούτε για τις θέσεις υπάρχουν προαπαιτούμενα!!! Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε;

Η λογική λέει ότι όταν ο άλλος έχει δίκιο σήμερα, δεν του λες ότι χθες είχε άδικο και έτσι έχει και σήμερα άδικο... Αυτό είναι και παράλογο και... ΠΑΣΟΚικό!!!

stefanos είπε...

Τομές, αχ, άτιμες...
άρθρο μου στο 1klik-aristera

Καθώς ταξιδεύω με τον "ηλεκτρικό" προς την Ομόνοια ανοίγω ΤΑ ΝΕΑ (9/10/09) και πηγαίνω στη σελίδα Νο.3, όπου στο κεντρικό καθημερινό άρθρο (μονόστηλο Ριπές) διαβάζω:

"Στην υιοθέτηση του μοντέλου Γιώργου Παπανδρέου, με την εκλογή του αρχηγού του κόμματος από τη βάση και μάλιστα με διαδικασίες ανοικτές όχι μόνο στα μέλη αλλά και στους φίλους, οδηγούνται πια κορυφαία στελέχη στη Νέα Δημοκρατία".

Χαμογελάω και ίσα-ίσα που συγκρατώ με τα δόντια μου τον καγχασμό “ε, ρε πρόοδοι”! Θυμάμαι και θυμόσαστε βέβαια τις ειρωνείες του φραγκοδίφραγκου και τις γεμάτες απαξία κριτικές της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της... όταν ο ΓΑΠ εφάρμοζε την ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ...

Συνεχίζω να διαβάζω το κεντρικό άρθρο

"...Είναι ωστόσο φανερό πως μετά την ήττα και μετά τον αέρα ανανέωσης που έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τίποτα δεν μπορεί να μείνει ίδιο στη Νέα Δημοκρατία".

Αυτο, πιά! Θες δε θες σε κάνει διαφορετικό μια διαφορά που πάει και κάθεται στο Μαύρο, 10,5% (διαφορά, που ειρήσθω εν παρόδω, δεν φαίνεται να καλοκαταλαβαίνουν μέχρις στιγμής οι νεοδημοκράτες, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει ο κ. Στέφανος Μάνος). Τα πράγματα δεν είναι τα ίδια γιατί ο σκύμνος που λοιδορούσαν εκτός της συντριπτικής ήττας στην οποία ανάγκασε τη ΝΔ, στέλνει σπίτι τους τον Καραμανλή, τον Σουφλιά και τον Αλογοσκούφη.

Βέβαια ο Καραμανλής μας λέει ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, αλλά πως αυτό συμβιβάζεται με την αδιαφορία του στο ζήτημα της διαδοχής; Πως θέλει να είναι παρών πολιτικά και στην «πρώτη γραμμή» όταν στις 8 Νοεμβρίου «την κάνει αλα γαλλικά»; Τέλος πάντων ας αφήσω τον καημό και τη σκοτούρα σε αυτούς που καίγονται κι ας συνεχίσω την ανάγνωση του άρθρου…

«…Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κακόγουστης φάρσας όπου όλοι όσοι κατά καιρούς- δικαίως ή αδίκως- βρέθηκαν μπλεγμένοι στα σκάνδαλα της πενταετίας αντιμετωπίζουν περίπου ως προσωπική τους δικαίωση το εκλογικό αποτέλεσμα» .

(Ήδη ο Δούκας ξεκίνησε ως νέος Ντρέϋφους τον αγώνα αποκατάστασης του ονόματός του και την απόδοση των ευθυνών σε Καραμανλή και κύκλωμα Μαξίμου)

«Είναι προφανές ότι ο πειρασμός για τους υποψηφίους που αναζητούν υποστηρικτές θα είναι μεγάλος. Αν όμως η εκλογή του νέου αρχηγού εκληφθεί ως παλινόρθωση όσων έχουν απομακρυνθεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα αποξενώσει ακόμα πιο πολύ τους ψηφοφόρους του κόμματος» .

Καλά ποιος γράφει αυτό το άρθρο; Good Lord, που λένε! Αν είναι ο κ. Παντελής Καψής, άνθρωπος αρκούντως έξυπνος, πως μπορεί να εκπέμπει τέτοιες νουθεσίες προς την κυρία… Ντόρα, όντας πασίγνωστη η μεθοδολογία της «άγιας οικογένειας»;

Καθώς η ζέστη (παράδοξη για Οκτώβρη μήνα) με έχει νανουρίσει, κλείνω τα μάτια μου και αφήνω την κυρία που κάθεται δίπλα μου και κρυφοκοιτάζει να σας διαβάσει τον επίλογο του κεντρικού άρθρου που ξέχασα να σας πω ότι έχει/είχε τίτλο: Τομές!...

«Αντιθέτως τώρα είναι η στιγμή να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης καινούργια στελέχη απαλλαγμένα από τα βαρίδια του παρελθόντος και να επιχειρηθεί μια ριζική ανανέωση.
Ακόμα περισσότερο όμως είναι ανάγκη για τη Νέα Δημοκρατία να επανεξετάσει την πολιτική της ταυτότητα και να προβάλει ένα νέο πρόσωπο με προτάσεις που να συμβαδίζουν με τις ανάγκες του σήμερα.
Η Δεξιά των κουμπάρων και των ρουσφετιών για τα δικά μας παιδιά είχε εξαρχής ημερομηνία λήξης. Θα ήταν έγκλημα να επιχειρηθεί η νεκρανάστασή της»
.

(εδώ μισάνοιξα το δεξί μου μάτι…)

«Ενώ όμως αυτά είναι τα σημαντικά, δυστυχώς παρακολουθούμε μια εσωκομματική αναμέτρηση που αρχίζει και τελειώνει στα εσωκομματικά μαχαιρώματα και τα διαδικαστικά τερτίπια των υποψηφίων. Είναι κρίμα. Γιατί η ποιότητα της Δημοκρατίας συναρτάται και με την ποιότητα της αντιπολίτευσης»!

(Οι τροχοί στριγκλίζουν πάνω στις ράγες…
Σταματάμε…
Πιάσαμε Ομόνοια!
Γειά χαρά)…

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Κλασσική τακτική... ΠΑΣΟΚ. Άλλα λεν τα χείλη μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου.

Να σου δώσω ένα πολύ καλό άρθρο για την κβαντική θεωρία; Την θεωρία Μ την ξέρεις;

Αχ ρε Στέφανος. Αυτές τις φυλλάδες να μην διάβαζες...

stefanos είπε...

Δεν είμαι ξερωλας...
Οχι... τιποτα απο Κβαντα!
Ουτε θεωρία "Μ"
(μη που πεις ότι εννοεις μ------
θα ηταν κακογουστο
εκ μερους σου)
;o))

stefanos είπε...

zzzzzzzphWITTEN.htm
ΑΥΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

Που είναι το σκάνδαλο οεο ???
Σας τσούζει που αλλάζουμε το σύστημα και αρχίσατε την καλψομουνίαση.
- Aχ καλή μου, δεν έχει καν https...
- Απαπα, χρυσή μου, αίσχος αυτοί οι σοσιαλιστές...

Κλάψτε, κλάψτε.

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτός ο πασόκος ο Στέφανος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει, παρά να είναι ομάδα κρούσης του Γιωργάκης;
Αγόρι μου ηρέμησε. Είσαστε κυβέρνηση. Χαρείτε το όσο είναι ακόμη καιρός. (Αλλά δεν θα σας αφήσει βλέπω ο Γιώργος καθόσον ετοιμάζει λύση Ανάν για την Κύπρο και macedonia plain για τα Σκόπια). Εγώ σας τόλεγα. Ο Καραμανλέας δεν είναι χαζός που έφυγε άρον-άρον. Κάποιοι θα φύγουν άρον-άρον από την Ελλάδα ως πρόσωπα non gratis as soon as possible.

stefanos είπε...

Καθώς ήδη βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης το ζήτημα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, δηλαδή του νέου τρόπου λειτουργίας του Κράτους, με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια, θα ήθελα να καταγράψω ορισμένες σκέψεις και προβληματισμούς πάνω στο ζήτημα.
Στο primeminsister.gr και στο opengov.gr προσκαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επιθυμούν να καταλάβουν θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης, αλλά και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών.

Εντυπωσιακό (δεν λέω), αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακή η σε χρόνο dt (δηλαδή σε «απειροστό διάστημα χρόνου») υλοποίηση της εξαγγελίας Παπανδρέου. Η περίπτωση, μάλιστα, φτάνει μέχρις σημείου να κινδυνέψει να δεχτεί υποβολιμαίες κριτικές (ξέρετε από "ποιούς)... για δήθεν όχι επαρκή διαφάνεια στις επιλογές. Η στόχευση του νέου Πρωθυπουργού της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου και του "Νέου" ΠΑΣΟΚ στρέφεται κατά της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της αναξιοκρατίας και του κομματισμού. Προσωπικά χαίρομαι για την έναρξη της καμπάνιας για μια νέα και Ανοιχτή Διακυβέρνηση, που ταιριάζει στην μοντέρνα Αριστερά και που επιτέλους δικαιούται η χώρα μας!

Όμως δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ, ελαφρώς... Ξέρω ότι για να ξεφύγουμε από τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, πρέπει να χτυπηθεί ο κομματισμός. Πρέπει να σαρωθούν οι δύο ακρογωνιαίοι λίθοι της Ελληνικής Ντροπής:
- Τα ρουσφέτια στις προσλήψεις για μια θέση στο δημόσιο, και
- οι κομματικές εκκαθαρίσεις μετά από την έλευση μιας νέας κυβέρνησης.

Αν όμως η εμπνευσμένη πρωτοβουλία Παπανδρέου δεν τύχει στην πράξη της αποδοχής από τους Γενικούς που θα επιλεχτούν; Οι πολιτικές και η δεδομένη κοινωνική ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ θα συνδυαστεί με την επιστημονική και διοικητική επάρκεια του κάθε Γραμματέα Περιφέρειας ή Υπουργείου; Κι αν ο έλεγχος των περίπου 100 «Γενικών» μπορεί να είναι εύκολος από τους επικεφαλείς Υπουργούς ή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, θα είναι το ίδιο επαρκής στους διάφορους Φορείς και Οργανισμούς του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα;

Είναι προφανές, όπως κι αν έχει, ότι στη δημοκρατική πρόταση του ΠΑΣΟΚ κρίνεται σημαντικό μέρος της τύχης αυτού του Κράτους και της κοινωνικής εξέλιξης.
Είτε συλλογικά, είτε προσωπικά πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση...

Από τον αριστερό Στέφανο
και όχι αποκλειστικά πασόκο
(η μάχη σήμερα δίνεται εδώ,
αύριο εκεί)...
Από Άρθρο του στο 1klik-aristera

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε για τουε φόρους που βάζετε θα μας πει αυτά μας τσούζουν και ίχι αν προσπαθειτε να τρυπώσετε με νέες βρώμικες μεθόδους στο δημόσιο!
Αφού θα σας βάλουν σε θέσεις είτε με ανοιχτιύς, είτε με κλειστούς διαγωνισμούς θα μπείτε ....
Για τους φόρους που συνεχίζετε ακριβώς την πολιτκή της ΝΔ θα μας πεις κάτι;