Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Οργιάζει παντού ο πασοκικός ρεβανσισμός!

Καταιγιστικές είναι πλέον οι καταγγελίες που δέχεται η Ρηγίλλης για το κλίμα τρομοκρατίας το οποίο καλλιεργούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε εργασιακούς χώρους τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Ιδιαίτερα έκδηλη είναι η ρεβανσιστική συμπεριφορά των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Κατηγορηματικός για την ύπαρξη χιλιάδων καταγγελιών που επιβεβαιώνουν την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να εξαπολύσει πογκρόμ κατά των Νεοδημοκρατών και όχι μόνο την επαύριον των εκλογών ήταν χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
Όπως είπε «υπάρχουν πράγματι πολλές τέτοιες καταγγελίες τόσο από μεμονωμένους πολίτες όσο και από συλλογικά όργανα, όπως η ΔΑΚΕ. Η βουλιμία για εξουσία δεν κρύβεται στη συμπεριφορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε διάφορους εργασιακούς χώρους. Είναι γνωστή αυτή η ρεβανσιστική τους νοοτροπία, η οποία με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα τελευταία έχει ενταθεί».
Δέκτης ανάλογων καταγγελιών έχει γίνει και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που καταδίκασε έντονα την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων. Αλλά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του κόμματός του προέβλεψε ότι «θα έχουμε επιστροφή στις ημέρες του 1981 από το ΠΑΣΟΚ». Τότε που οι λεγόμενοι "πρασινοφρουροί" κατέλαβαν, έχοντας ως μόνο εφόδιο την κομματική ταυτότητα, όλο το φάσμα του Δημοσίου, πετώντας σχεδόν στον δρόμο τους αντιφρονούντες και διορίζοντας εαυτούς σε θέσεις – κλειδιά με ιδιαίτερα παχυλούς μισθούς.
Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη «υπάρχει από την πλευρά των οπαδών του Γιώργου Παπανδρέου διάθεση ρεβανσισμού», γι’ αυτό και προειδοποίησε ότι «να μην πιστέψουν κάποιοι την Κυριακή το βράδυ πως θα γίνουν ιδιοκτήτες της Ελλάδας».
Το βέβαιο είναι ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα στην ΕΡΤ, προβάρουν καρέκλες, ενώ «βροχή» πέφτουν οι υποσχέσεις για προαγωγές και ευνοϊκές μεταθέσεις και οι απειλές για υποβιβασμό ή μετάθεση στην επαρχία στους πολιτικούς αντιπάλους.
Η κατάσταση είναι εφιαλτική σε πολλούς δημόσιους φορείς, αφού διευθυντές αλλά και απλοί υπάλληλοι δέχονται καθημερινά μπαράζ εκφοβιστικών δηλώσεων από συναδέλφους τους.
Οι περισσότερες είναι του τύπου «θα τα πούμε τη Δευτέρα», ενώ δεν λείπουν και τα ειρωνικά σχόλια όπως «αρκετά κάθισες σε αυτό το γραφείο, ήρθε η σειρά μου».
Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν το ΠΑΣΟΚ ανέλθει στην εξουσία!

10 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Νέα γκάφα από τον Γ. Παπανδρέου

Της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Σε γκάφα υπέπεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ισοπεδωτική κριτική για όλα σε σχέση με τη λειτουργία της υπηρεσίας... ακόμα και νομοθετικές πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου αφού ανακάλυψε την ύπαρξη "εργασιακού μεσαίωνα", έκανε λόγο για "εξοντωτικά ωράρια εργασίας, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, συμβάσεις με μπλοκάκια που υποκρύπτουν θέσεις εργασίας και να ενοικίαση εργαζομένων".
Πέραν αυτών, όμως, κατήγγειλε και ανεξέλεγκτες ομαδικές απολύσεις, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο νόμος που επιτρέπει τη διεύρυνση των επιτρεπόμενων ορίων των ομαδικών απολύσεων υπεγράφη το 2000, επί ΠΑΣΟΚ. Ερωτηθείς για το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, υποστηρίζοντας ότι "ξαναβλέπει κανείς το νομοθετικό πλαίσιο και μέσα στις συνθήκες που υπάρχουν. Σήμερα, έχουμε μία συνθήκη ύφεσης. Εδώ, σε συνθήκες ύφεσης οι ομαδικές απολύσεις είναι πολύ πιο συχνές, άρα πρέπει να έχει κανείς και ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο διασφαλίζει περισσότερο τους εργαζομένους και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε".
Πέραν αυτού, κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο Γ. Παπανδρέου αποφεύγει τα debates για αν μην αποσαφηνίσει τις προτάσεις του, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως "είναι προφανές ότι αυτές τις τρεις μέρες δεν προλαβαίνει κανείς να τα κάνει όλα".
Στο μεταξύ, ψήφο αυτοδυναμίας για να σχηματίσει κυβέρνηση και μάλιστα ισχυρή ζήτησε χθες το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.
Απευθυνόμενος στο κομματικό του ακροατήριο ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε παρακμή και τόνισε ότι ο ίδιος έχει ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στο τελευταίο χωριό της χώρας.
Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε την κρισιμότητα της ψήφου στις 4 Οκτωβρίου και προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργεί η απροθυμία του απαντήσει στα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από το σχέδιο του κόμματός του, υποστήριξε πως ο πολιτικός διάλογος γίνεται εξολοκλήρου στη βάση των δικών του προτάσεων. Κάνοντας άνοιγμα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, τους οποίους όπως όλοι οι πολιτικοί αναλυτές τονίζουν χρειάζεται για να κερδίσει την κρίσιμη αναμέτρηση, κάλεσε σε "προσκλητήριο ενότητας" ακόμα και τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=3201

Παπουτσάκης είπε...

Δυσαρέσκεια και από το Πεκίνο

Μετά τη Ρωσία, που αντέδρασε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη Γερμανία για την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναδιαπραγματευτεί την πώληση του ΟΤΕ, τώρα είναι η σειρά των Κινέζων να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους για την τύχη της συμφωνίας όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά, την οποία αμφισβητεί το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό του προβληματισμού των Κινέζων είναι το σχετικό τηλεγράφημα με την ένδειξη «Επείγον – Εμπιστευτικό» του Έλληνα πρέσβη στο Πεκίνο προς την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η βούληση της ασιατικής χώρας «να εφαρμοστεί η συμφωνία ως έχει».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας το θέμα, χαρακτήρισε «πολιτικό κόλαφο» για την εκτός ορίου ανευθυνολογία του ΠΑΣΟΚ την αντίδραση του Πεκίνου. «Τι θα πουν τώρα; Θα κρυφτούν και για την ανεύθυνη στάση τους για το λιμάνι του Πειραιά; Θα κρυφτούν πάλι; Θα κρυφτούν όπως και στην περίπτωση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, που η ακατανόητη θέση τους περί επαναδιαπραγμάτευσης προκάλεσε ήδη αντιδράσεις σε ολόκληρη τη Θράκη και τη Μακεδονία; Αλλά και στη Μόσχα και τη Σόφια; Τι θα κάνουν ακριβώς με τον ΟΤΕ; Μαθαίνουν για τις συνέπειες των λεγομένων τους;», διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:
«Όλες αυτές οι μείζονος σημασίας μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον και ενισχύουν τη διεθνή θέση και την οικονομία της χώρας, μπαίνουν σε μεγάλες περιπέτειες από την ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ και του κρυπτόμενου κ. Παπανδρέου. Η πολιτική τους είναι μηδενιστική, είναι ρεβανσιστική. Είναι συνταγή μεγάλης περιπέτειας».
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=3243

Παπουτσάκης είπε...

Δημόσιο: Κατάληψη ετοιμάζουν οι πρασινοφρουροί

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Κομματικό καπέλο σε όλες τις θέσεις - κλειδιά του Δημοσίου θα βάλει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που επανέλθει στην εξουσία.
Ηδη στελέχη του που υπηρετούν στον κρατικό μηχανισμό προβάρουν καρέκλες, ενώ «βροχή» πέφτουν οι υποσχέσεις για προαγωγές και ευνοϊκές μεταθέσεις.
Ως όχημα για την κατάληψη των 8.500 θέσεων διευθυντών, προϊσταμένων και τμηματαρχών του δημοσίου τομέα θα χρησιμοποιηθούν τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια που θα συσταθούν σχεδόν την επαύριον των εκλογών. Μέσω αυτών θα αρχίσει και η μαζική εκκαθάριση των πολιτικών αντιφρονούντων, ώστε να γίνει πιο εύκολη η άλωση του Δημοσίου, αφού η (εξ)αναγκαστική αποχώρησή τους θα δημιουργήσει κενό, το οποίο θα σπεύσουν να καλύψουν είτε με νέους διορισμούς είτε με τοποθετήσεις υπαλλήλων φίλα προσκείμενων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι σε κάθε υπουργείο και δημόσιο φορέα να υπάρχει μια κάστα διορισμένων υπαλλήλων, με πολλά κομματικά ένσημα, η οποία ουσιαστικά θα εποπτεύει και θα νουθετεί τους «απείθαρχους» δημοσίους υπαλλήλους. Ενεργό ρόλο στην υποστήριξή τους θα διαδραματίσουν τα μέλη των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων τα οποία και αυτά θα επιλεγούν με βάση τις κομματικές περγαμηνές τους.
Τα συγκεκριμένα, αφού ελέγξουν τις πολιτικές πεποιθήσεις των υποψηφίων προς προαγωγή υπαλλήλων, θα αποφασίζουν για την εξέλιξη ή τη στασιμότητά τους. Ως άλλοθι για το πισωγύρισμα στο κράτος των πελατειακών σχέσεων θα χρησιμοποιηθεί η καθιέρωση ειδικών και γενικών δεικτών αποδοτικότητας, οι οποίοι θα είναι διαφορετικοί ανά γενική διεύθυνση, διεύθυνση και τμήμα.
Στην πραγματικότητα θα δοθεί η δυνατότητα σε μια κομματική ιεραρχία, να επιλέγει το όργανο, τη διαδικασία αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης της παραγωγικότητας αλλά και της εν γένει συμπεριφοράς εκάστου δημοσίου υπαλλήλου. Πρόκειται για το ίδιο μοντέλο που εφαρμόστηκε την περίοδο 2002–2004 οπότε εκατοντάδες καρεκλοκένταυροι ανήλθαν στα υψηλά δώματα του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά, μετεκπαίδευση, ξένες γλώσσες κ.λπ.).
Για την αναρρίχησή τους, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέφυγε σε πλήθος τρικ που καμιά σχέση δεν είχαν με την πραγματική προσφορά και το εκπαιδευτικό επίπεδο του κρινόμενου υπαλλήλου.
Για παράδειγμα, έπαιρνε κάποιος «μπόνους» για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσέφερε όπως και για τις γνώσεις του σε θέματα της νέας τεχνολογίας.
Όπως αποδείχθηκε, όμως, σε πολλές περιπτώσεις ο «βραβευμένος» υπάλληλος δεν διέθετε ούτε καν προσωπικό υπολογιστή. Οσον αφορά στις «καλές υπηρεσίες», αυτό αποκλειστικά και μόνο εξαρτιόταν από τη βαθμολογία του προϊσταμένου του, δηλαδή τις σχέσεις φιλίας ή αντιπαλότητας που είχαν αναπτύξει μεταξύ τους.
Αλλά δεν είναι μόνο οι θέσεις ευθύνης που έχουν μπει στο μάτι των «πράσινων» μανδαρίνων. Στο στόχαστρό τους τώρα είναι και τα λεγόμενα «πλούσια» υπουργεία, οι υπάλληλοι των οποίων εισπράττουν κάθε είδους επιδόματα που σχεδόν διπλασιάζουν τις μηνιαίες αποδοχές.
Οσοι υπηρετούν στα «προνομιούχα» υπουργεία όπως είναι το Οικονομικών, το ΥΠΕΧΩΔΕ και το Μεταφορών (ΥΠΑ) λαμβάνουν μηνιαίως επιδόματα που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ. Εύλογα, λοιπόν, έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των οπαδών του ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν στον δημόσιο τομέα και καλοβλέπουν τη μετακίνησή τους σ’ ένα απ’ αυτά.
Προηγουμένως, όμως, πρέπει να αδειάσουν θέσεις, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με πογκρόμ, όπως αυτό που είχε εκδηλωθεί τα φθινόπωρο του 1993, όταν πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των σοσιαλιστών, οι Νεοδημοκράτες κάτω από ένα κλίμα τρόμου άδειαζαν τα γραφεία τους!
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=3129

Ανώνυμος είπε...

Ανταπόκριση από την συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο πεδίον του άρεως

πολύχρωμια και πολυπολιτισμικότιτα στην συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, είναι μια όμορφη εικόνα που δίνουν οι πακιστανοί μετανάστες με τις σημαίες του κινηματος, η ενωση μουσουλμάνων, η ενωση αφρικανών, η ενωση φιλιππινέζων, και όλοι μαζί μια γροθιά φωνάζουν για μια Ελλάδα παγκόσμιο χωριό, για μια Ελλάδα χωρίς Εθνικισμό, για μια Ελλάδα χωρίς φασίστες, για μια Ελλάδα που θα σέβεται την θρησκευτική ελευθερία του Μετανάστη. όλοι οι μετανάστες είναι δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου!!

Unknown είπε...

χαχαχα

Τελικά από σάτυρα το έχεις γυρίσει στην κομωδία.
αχαχαχαχχαχαΜπράβο γέλασα με την ψυχή μου.
Τελικά όταν χάνετε έχετε μεγάλη πλάκα.

Χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΡΙΚΤΡΑ!!!!!

ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.Χ.Α

stefanos είπε...

Ωραία άρθρα φίλε exastal...
Μπράβο!
Πάντα ο ΑΤ αρεσκόταν στο ρόλο της Δεξιάς πατσαβούρας...
Λαμπρό δίδυμο με την Αυριανή...

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Χμμμ...
μπας κι έχεις δίκιο μωρέ Βασίλειε?
Προχθές, λοιπόν, έπρεπε να ανέβω
νωρίς στο κέντρο
και πήρα τον ηλεκτρικό...
Τα βαγόνια φίσκα!
Κόσμος και κοσμάκης που
τράβαγε για τη δουλειά…
Ανάμεσα τους, είδα ανθρώπους με θολό μάτι,
να φοράνε πράσινα περιβραχιόνια
μ’ ένα σηματάκι σαν ήλιο…
(μπας και ήταν πρασινοφρουροί?)
και στις κωλότσεπες
να εξέχουν μαχαίρια,
(ναααα με το συμπάθιο κάτι κάμες)
και κλαδευτήρια...
Μερικοί σφίγγανε στο χέρι
μέχρι κονσερβοκούτια από Rio Mare,
λες και ήμασταν
στον συμμοριτοπόλεμο
(είδατε, δεν τον λέω εμφύλιο!
συμμοριτοπόλεμο το αποκαλώ
για να μη σας στενοχωρήσω
με τα τόσα προβλήματα που έχετε)
Τότε μου έκανε εντύπωση...
αλλά δεν υποψιάστηκα!
Μάλιστα μου πέρασε από το μυαλό
ότι γυρνάγανε κάποιο σποτακι
(ξέρεις από αυτά τα σαχλά του ΠΑΣΟΚ,
ΠΑΜΕ, πρώτα ο πολίτης…
ξέρεις... αυτές τις πράσινες σαχλαμάρες)
αλλά με το άρθρο σου μωρέ exastal
αντιλαμβάνομαι τώρα τη φοβερή αλήθεια..
Πηγαίνανε στις φαμπρικες
και στα γραφεία να πάρουν ρεβάνς!
Ώστε έτσι
οι κωλοκάμπιες της Ιπποκράτους...
Πρέπει να σκεφτώ ((μάλλον)
να αναθεωρήσω...
για το που πάω να ρίξω την ψήφο μου!
Τι δουλεία έχω μαζί τους
εγώ ένας άνθρωπος των Τεχνών..
Τρείς μέρες μείνανε
μέχρι τις εκλογές
και μπαίνω σε χοντρό δίλλημα...
ΚΚΕ δε γουστάρω
Με ΣΥΡΙΖΑ σαλτάρω...
Λες Μ-Λ ΚΚΕ?
χμμμμ...
Τέλος πάντων 3 μέρες είναι αυτές
(μπορεί και να προλάβω)

F5PILOT είπε...

Πωπωπω
Πωπωπω
Τι τσιμπούκι είναι αυτό.