Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Γιώργο, πρέπει "πάση Θεού" να πετύχεις!

Η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του νέου Πρωθυπουργού, σύζυγος ενός πρώην Πρωθυπουργού και νύφη ενός άλλου πρώην Πρωθυπουργού, συνιστά προφανώς μοναδικό φαινόμενο για την ελληνική πολιτική ιστορία. Ας δούμε την περίπτωσή της ανθρώπινα. «Ο Γκιόγκος θα γίνει μια μέρα προτιπουργκός», έλεγε. Και εμείς νομίζαμε ότι έκανε πλάκα. Τελικά δικαιώθηκε. Και επειδή με τη φιγούρα της μητέρας δεν παίζουμε ποτέ, οφείλουμε να σταθούμε μπροστά της με προσοχή. Αν μάλιστα μας έλεγε και μερικούς αριθμούς για τον επόμενο διαγωνισμό του τζόκερ, ακόμη καλύτερα.
Ούτε να παντρευτείς δεν μπορείς με την ησυχία σου σε αυτή τη χώρα. Λίγο λείψαμε (ευχαριστούμε τον «αντ' αυτού» που δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το... χώσιμο), και ο Jeffry έγινε από Γιωργάκης... Γιώργος. Παπανδρέου ο 3ος λοιπόν. Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Με χουσεϊνικά ποσοστά, για τα δεδομένα της εποχής. Όχι τόσο ως προς το 44% του ΠΑΣΟΚ, όσο για το 34% της Νέας Δημοκρατίας. Με τέτοια ποσοστά, προφανώς και δεν δικαιούμαστε να βγάλουμε κιχ. Ακόμη τουλάχιστον. Όπως άλλωστε είπε το βράδυ των εκλογών και ο Κώστας Καραμανλής, κανένας σοβαρός Έλληνας δεν εύχεται να αποτύχει ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή όλων μας. Πρέπει να πετύχει. Πάση... Θεού, που θα έλεγε και ο Jeffry, πριν γίνει Γιώργος Παπανδρέου. Διαφορετικά, καληνύχτα και καλή τύχη.
Επέστρεψε ο Μάνος Οικονομίδης στις "Καθημερινές Πινελιές"
Επί τη ευκαιρία ..... "Να ζήσεις"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η μαργκαρετ εχει και αλλα σχεδια για το μελλον. εχει δηλωσει οτι τωρα θελει να δει και την εγγονη της μαργαριτα στην πολιτικη!!!! καταλαβατε τωρα...

Ανώνυμος είπε...

10 monades ponane e maresei poli .meta apo 20 xronia mporei pali na bgite .ante me tis ygeia sas.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Να πετύχει, σύμφωνοι, αλλά στοχεύοντας στα συμφέροντα ποιάς από τις δύο χώρες καταγωγής του;