Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Καυστικά σχόλια και πύρινα άρθρα κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου από το διεθνή τύπο.

Με διθυραμβικά σχόλια αποδέχθηκαν και «ενέκριναν» τα γιουσουφάκια της διαπλοκής τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης Παπανδρέου. Παρά τα προβλήματα, την ανευθυνότητα , τη σύγχυση και τις τριβές που ήδη εμφανίστηκαν στο προσκήνιο! Τα έντυπα της διαπλοκής αναλώθηκαν σε εκτεταμένες αναφορές για τον τρόπο που υποδέχτηκε ο διεθνής τύπος τη νέα κυβέρνηση! Λένε ψέματα! Στο διεθνή τύπο δεν ήταν καθόλου διθυραμβικά τα σχόλια όπως μας είπαν οι «ψάλτες» του πανελλήνιου σοσιαλισμού.
Στο διεθνή τύπο, υπήρξαν καυστικά σχόλια και πύρινα άρθρα κατά της κυβέρνησης και τις παλινωδίες που παρουσιάζει από τις πρώτες μέρες. Το περίεργο είναι ότι έντυπα και μέσα που ελέγχουν ρεπουμπλικάνικα λόμπι στην Αμερική τίθενται σαφώς υπέρ Παπανδρέου (τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο) ενώ άλλα "αριστερά" κρίνουν με σκληρότητα τις πρώτες μέρες. Αρκετοί σχολιαστές εκφράζουν απόλυτη βεβαιότητα για την αποτυχία της νέας διακυβέρνησης.
Σε άρθρο του τελευταίου γερμανικού newsmagazine, «Der Spiegel» διαβάζουμε:
«Ο ηγέτης του Πασόκ θα έχει τα στοιχεία που απαιτούνται για την αναμόρφωση της Ελλάδας και τη σωτηρία της από την οικονομική δυσπραγία; Ελάχιστοι γερμανοί σχολιαστές πιστεύουν ότι θα έχει είτε τα μέσα είτε τη βούληση για να φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις που πραγματικά χρειάζεται η χώρα!»
Παρατήρηση:στη Γερμανία δεν υπάρχουν τα ελληνικά μέσα διαπλοκής που κρύβουν την ανευθυνότητα, την αβεβαιότητα, την πλήρη έλλειψη σχεδίου και τη σύγχυση αρμοδιοτήτων που παρατηρείται από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης Πασόκ!
Ο Economist διατηρεί τις επιφυλάξεις του για την τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων του Παπανδρέου και περιγράφει ως γραφική την προεκλογική εμμονή του Παπανδρέου στο θέμα της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης». Προβλέπει ότι η Ελλάδα χρειάζεται σε πρώτη φάση ένα δάνειο άνω των 60 δις ευρώ, άσχετα αν η νέα κυβέρνηση κατεβάζει συνεχώς τον πήχη των άμεσων απαιτήσεων. Επισημαίνει ότι η οικογενειακή πολιτική παράδοση των Παπανδρέου είναι πολύ κακή:«ο πατέρας του και ο παππούς του δεν ήταν καλοί διαχειριστές της οικονομίας» …… Ο παππούς του Γιώργου (το ρολόι) σε μια πάρα πολύ βραχύβια κυβέρνηση επιδόθηκε σε υπερβολικές δαπάνες και ο πατέρας του (το κομπολόι) ακολούθησε την αρχή «φορολογώ και δαπανώ».
Ο Economist καταλήγει:«Ως το πλέον πρόσφατο μέλος της δυναστείας στη θέση, ο νέος Γιώργος έχει να αποδείξει πολλά»
[Mr Papandreou’s father and grandfather, both prime ministers, were poor economic managers. His father Andreas founded Pasok as a tax-and-spend Socialist party. His grandfather George led a short-lived centrist government that overspent in the 1960s. As the latest member of the dynasty to hold the job, young George has much to prove.]

10 σχόλια:

stefanos είπε...

ρε φουκαρα exastal
που θα καταντήσεις
αμά απο τώρα μετέρχεσαι τέτοια...
αν όμως με αυτό
πρόκειται να αποφύγεις
τα αγχολυτικά,
τότε ΟΚ
βάρα "κόπιες"
από όποια δεξιά πατσαβούρα
βρεις μπροστά σου...

stefanos είπε...

ΚΟΙΤΑΖΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ
ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΨΕΥΤΕΣ
ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ
ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!
ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΕΝΟΧΟΙ
ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΕΝΟΧΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και τώρα άμεση φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, οι τραγόπαπες με τις λιμουζίνες πρέπει και αυτοί να σφίξουν το ζωνάρι να δώσουν τον όβολο τους για την οικονομική κρίση.
Δήμευση της κλεμμένης μοναστηριακής περιουσίας, ο πορνόγερος Εφραίμ να δώσει αμέσως πίσω όλες τις Βαλτοπεδινές ληστείες και να ξυριστεί.
Γιώργο προχώρα είμαστε μαζί σου!

Παπουτσάκης είπε...

Στεφανε,
δε ντρέπεστε να "δίνετε" έτσι την Ελλάδα μας, για να αποφύγετε τις προεκλογικές παροχές σας;
Μόνο για την εξουσία ρε;
Καταστρέφετε το μέλλον μας.
Όσο για τις ευθύνες του ελλείμματος γίνεστε απολύτως αναξιόπιστοι όταν τα ρίχνετε όλα στον Καραμανλή! Αυτά παρέλαβε κύριοι και η διεθνής συγκυρία.
Anyway κύριοι. Game iw over!
Να σας δούμε τώρα τι έχετε να κάμετε.
Γι' αυτό σας ψήφισε ο λαός!

stefanos είπε...

EXASTAL ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ...

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ, ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ

ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΣ ΟΦΗ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΝΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Του τα χώσανε του Παπακωνσταντίνου? χαχαχα
Είναι που ο Γιωργάκης τα έλεγε με τον Αλμούνια.
Μα, τι μπούλης ο "κουμπαράς". Αμ΄ςσως έβαλε τα κλάματα και έτρεξε στην μαμά-ΜΜΕ να πεί μια καλή κουβέντα. Ρεζίληδες ΠΑΣΟΚΟΙ, οι ευρωπαίοι κατάλαβαν τα κόλπα σας. Τώρα θα καταλάβει ο λαός. Θα σας πάρουν με τις πέτρες για τις ψευτιές σας.

Παπουτσάκης είπε...

ρε φουκαρα stefane

O Economist και το "Der Spiegel" ..... πατσαβούρες;

Όταν προ ολόγων μηνών έκανε αρνητική κριτική ο Economist στην κυβέρνηση Καραμανλή το παρουσιάζατε ως ..... είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου!

Τώρα είναι πατσαβούρες; Ε όχι! Η ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου κάνει πλεόν το γύρο του κ΄σμου ..... χωνέψτε το. Ε΄'αν δεν μπορείτε θα σας βοηθήσουμε εμείς σε αυτό ...... με τις "κόπιες" από διεθνείς "πατσαβούρες"!!!

Ανώνυμος είπε...

Στον Ανώνυμο για την εκκλησιαστική περιουσία: υπάρχουν μερικοί -μόνο μερικοί- που είναι έτσι που τους περιγράφεις. Ο Εφραίμ δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία. Να αφήσουν την εκκλησία να κάνει τη δουλειά της που βοηθάει οικογένειες για μήνες και χρόνια και εαν δεν υπήρχαν μερικά μοναστήρια δεν θα βλέπαμε άσπρη μέρα απο το "κοινωνικό" κράτος ποτέ. Τα μοναστήρια και οι εκκλησίες είναι σε άψογη κατάσταση και να δώσουνε στην εκκλησία να κάνει κουμάντο και μερικά δημόσια πάρκα και κτίρια που είναι μέσα στη μπίχλα.

Ανώνυμος είπε...

Για πές μας βρε Στέφανε.
Πώς μπορεί ένα άνθρωπος στα βαθειά του γεράματα να κουβαλάει τόσα κόμπλεξ;
Ποιό να είναι το πρόβλημα;
Το μέγεθος ή η πλήρης ανεπάρκεια (πάντα για τα επιχειρήματα μιλάω);
Στην "πρωτιά" βέβαια πάς καλά, θα έχεις το έχεις χρόνια το "χόμπυ".
Δεν μας είπες τελικά:
Δεξιά, αριστερή ή και με τα δύο;

ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ:

Αν δεν ήταν η Εκκλησία να αναλάβει το κοινωνικό έργο της χώρας, θα έπρεπε να το αναλάβει το κράτος και η κάθε κυβέρνηση. Δηλ. να φιλανθρωπεύει, να δίνει γεύματα στους απόρους, να δίνει χρήματα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ. Κατάλαβες, ανώνυμε της δεκάρας;
Και όπως και να το κάνουμε κάποιος παπάς θα σε θάψει και σένα -όπως και όλους μας- εκτός βέβαια αν γίνει κάτι όπως στην περίπτωση του Παπαρήγα!
Εξάλλου, και ο Φλωράκης είχε πάρα πολλές φορές επισκεφθεί το Αγιον ΄Ορος, και όχι μόνον για λόγους αναψυχής (είχε επισκεφθεί το Βατοπαίδι, στην εποχή του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, ο οποίος σημειωτέον είχε κι αυτός κυνηγηθεί όσο δεν φαντάζεσθε).