Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Λίγα λόγια για τις προγραμματικές δηλώσεις του ΓΑΠ.

Το τι "βρήκε" ο πρόεδρος Γιώργος ,ποσώς μας ενδιαφέρει γιατί έτσι κι’ αλλιώς έλεγαν ότι ήξεραν, έχουν λύσεις και υπάρχει μια «άλλη πολιτική», όταν ο Καραμανλής παραδέχονταν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, τα δύο επόμενα χρόνια! Άρα μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι λύσεις που είχε και έχει στο μυαλό του ο Γιώργος και όχι οι αόριστες υποσχεσιολογίες ή οι καταγγελίες! Φαίνεται ότι ο Γιώργος δεν έχει καταλάβει ότι έγινε κυβέρνηση και πρέπει να περάσει πλέον στην εφαρμόσιμη πολιτική. Στην πράξη. Όσο για τα λεφτά μας έλεγε ότι υπάρχουν και ξέρει που βρίσκονται. Άρα ξέρει τώρα και να τα μοιράσει! Φαίνεται όμως ότι ο Γιώργος αποφάσισε να ενστερνιστεί την διαχρονική ροπή του Πασόκ στην οικονομική ιδεοληψία της καμένης γης. Παρέλαβαν καμένη γη το 1981, το 1993 και φυσικά σήμερα! Είναι αργά όμως για δακρύβρεχτα σενάρια όταν λέει ότι «η κατάσταση της οικονομίας μας είναι εκρηκτική». Η κατάσταση ήταν εκρηκτική και αυτός ανέλαβε να εφαρμόσει μια «άλλη πολιτική» όπως έλεγε μέχρι πριν λίγες μέρες. Τα προβλήματα τρέχουν, οι προσδοκίες μας εξαντλούνται και περιμένουμε λύσεις και όχι μελό εκθέσεις ιδεών. Αυτό πάντως που αποκομίσαμε σήμερα ως πραγματικά εφαρμόσιμο είναι ότι ετοιμάζουν αδίστακτη φοροεπιδρομή, έμμεσους φόρους και τεράστιο δανεισμό.
Άραγε η πράσινη ανάπτυξη κατέχει στην κυβερνητική πολιτική το ίδιο κέντρο βάρους που είχε και προεκλογικά; Ουσιαστικά η πράσινη ανάπτυξη παρουσιάστηκε ως το πασπαρτού για όλα μας τα προβλήματα! Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι για τον αν η Μπιρμπίλη μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Ή μήπως ο ρόλος της είναι περιστασιακός και ….. υβριδικός(διασταυρωμένη ύβρις!);
Εντύπωση προκαλούν οι αναφορές στην κατάσταση του κράτους! Μας στενοχωρείς Γιωργάκη όταν λες ότι η κατάσταση «στη δημόσια διοίκηση και στους δημοκρατικούς μας θεσμούς είναι αποκαρδιωτική»! Ρώτησε τους συνδικαλιστές σου για τις ευθύνες που έχουν γι’ αυτή την κατάσταση! Ελέγχουν πάνω από το 60% σε όλες τις υπηρεσίες και σε μερικές υπερβαίνουν το 90%. Αυτοί δημιούργησαν πασοκικό καθεστώς στο κράτος. Οι διορισμένοι, βολεμένοι και καλοπληρωμένοι συνδικαλιστές του συστήματος Πασόκ. Πως ακριβώς θα δεχτούν να παραδώσουν τα όπλα τους στη …. νομιμότητα; Το πρόβλημα περιπλέκεται αν δούμε κατάμουτρα ότι τους όπλισε το ίδιο το κίνημα για να γίνει πράξη η προτροπή «το Πασόκ είναι παντού»! Προτροπή που ηχεί σαν απειλή για ολόκληρη την κοινωνία!
Εν κατακλείδι, σήμερα συνειδητοποιήσαμε ότι το Πασόκ και ο αρχηγός Γιώργος, ποτέ δεν είχαν σχέδιο. Ο σκοπός τους ήταν από την αρχή η κατάκτηση της εξουσίας και να το ρίξουν στο φτηνιάρικο «τσιφτετέλι» της καμένης γης.
Γιωργάκη! Εάν παιδί μου βλέπεις ότι σου έχουν κλέψει τα ταμεία , στον Εισαγγελέα επιτόπου. Μην κάθεσαι. Για το δημόσιο χρήμα μιλάμε. Ξέρεις εσύ. Και αν δεν ξέρεις ρώτα τους εργατοπατέρες σου και τα μεγαλοστελέχη σου. Έχουν όλοι θητεύσει στη διαχείριση δημόσιου πλούτου και στους παχυλούς μισθούς! Το ανέκδοτο της «καμένης γης» έχει καταντήσει άχαρο και σίγουρα το βαρέθηκε η ψυχή μας!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το προβλημα του Γιωργακη ηταν παντοτε να γινει πρωθυπουργος.Ηταν γονιδιακης φυσης προβλημα.Τωρα τα καταφερε,ομως μας λεει οτι θα ακολουθησει μια αλλη πολιτικη απο αυτη που μας υποσχεθηκε πριν λιγες μερες.Οταν ηΝΔ δανειζοταν ο Παπακωνσταντινου ουρλιαζε καθε μερα για τον κακο Παπαθανασιου,τωρα αυτος που ειχε τις λυσεις στο μανικι του γιατι δεν τις εφαρμοζει και ακολουθει τον ιδιο δρομο?Τι τον εμποδιζει και δεν τα παιρνει απο τους κακους τραπεζιτες για να μας τα δωσει?Ετσι ξερω και εγω να λυσω τα προβληματα της οικονομιας-δανειζομαι και μοιραζω-το προβλημα ειναι οτι αλλοι οπως συμβαινει συνηθως θα κλειθουν να επιστρεψουν τα δανεικα καιτοτε καποιος αλλος Παπακωνσταντινου θα ουρλιαζει.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ?
Α Π Α Ν Τ Η Σ Η << Η ΔΙΨΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΨΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ>>.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές ο Γιωργάκης είχε δίωρη συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Προβόπουλο.
Δύο είναι οι πιθανότητες.
1. Ο Προβόπουλος είπε ψέματα στο Γιωργάκη για την οικονομία. Εάν είναι έτσι τότε γιατί δεν τον διώχνει ο Γιωργάκης σήμερα;
2. Ο Προβόπουλος είπε την αλήθεια στο Γιωργάκη για την οικονομία. Τότε γιατί μυξοκλαίγεται σήμερα ο αμερικάνος; Αφού ήξερε, γιατί δεν έλεγε την αλήθεια στο λαό σαν τον Kαραμανλή αλλά τάϊζε ένα σωρό κουτόχορτο τους Έλληνες;
ΤΑ ΑΤΙΜΑ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.
Γιωργάκη, Γιωργάκη, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Το ξέχασες πουλάκι μου;
Θα τρώτε εφεξής ομαδικά τόσα γιαούρτια, που θα κάνετε δερματάκι σαν της βοσκοπούλας της Άντζελας Γκερέκου.

F5PILOT είπε...

Θοδώρα και ξερό ψωμί.

Ανώνυμος είπε...

Να πιλότε έχεις δίκιο, οι νεοδημοκράτες θα ψηφίσουμε ότι μας λένε οι πασόκοι, οι καρατζαφέρηδες και τα Γιωργοκάναλα.
Μη φάς, έχουμε γλαρόσουπα.

Ανώνυμος είπε...

Άν δέν ψηφίσετε ότι σας λένε οι πασόκοι, οι καρατζαφέρηδες και τα Γιωργοκάναλα εξουσία δέν ξαναβλέπετε.
Το πάθημα στις 4 Οκτωβρίου ακόμα να σας γίνει μάθημα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή προηγούμενε ανώνυμε, σήμερα που είναι Σάββατο και ο καιρός είναι βροχερός ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟΚΑΝΑΛΑ μου επιτρέπετε να "βολέψω" την κυρά μου ή να ξανακάνω πάλι αίτηση από Δευτέρα και βλέπουμε;
Πλάκα έχουν τα χαζαμένα!

aggelos είπε...

Σε 14 ημέρες:
- Ο Πειραιάς είναι κλειστός ακόμη. Η Λούκα συζητά ακόμη με τους απεργούς-ψηφοφόρους της.Μάλλον περιμένουν να δοθεί το επίδομα στους ανέργους και μισθωτούς, να τονωθεί η αγορά και να διοχετευθούν τότε τα προϊόντα. Φρέσκα!
- Φωτιά στην Έύβοια αλλά που να τρέχουμε τώρα. Κυβερνάμε.
- Επιδρομή στα Εξάρχεια μπαχαλάκηδων-συλλήψεις; ακόμη ψάχνουν γιατί μετακόμισαν αλλού
- Το έλλειμμα ανεβοκατεβαίνει αλλά δεν αγχωνόμαστε γιατί όπως έλεγε: “Υπάρχουν λεφτά κ. Καραμανλή!” Έρχεται δανεισμός 14 δις € πάντως!
- Ο Πάγκαλος βρίσκει δικαιολογίες αλλά αυτός δεν πιάνεται γιατί τά ίδια έλεγε και στους Αμερικάνους στα Ίμια. Η διαφορά είναι ότι οι Κινέζοι δεν είναι Αμερικάνοι.
- Τα εμβόλια έχουν έρθει αλλά η Μαριλίζα ακόμη ψάχνει τι θα κάνει με τα σχολεία και ζητάει παραιτήσεις επιτροπών. Πρώτα τα δικά μας παιδιά και μετά όλα τα άλλα. Μάλλον για κόλπο των βιομηχανιών πρόκειται και βλέπω τον Αβραμόπουλο κατηγορούμενο ότι παρήγγειλε πολλά από το καλοκαίρι και δεν περίμενε!
- Κρατικά αυτοκίνητα: σωστό εν μέρει αλλά σκεφτείτε στην Αθηνών-Κορίνθου να σας κυνηγάει το υβριδικό αστυνομικό Χοντάκι. Τα υπόλοιπα τι θα τα κάνουν;
-ΠΔΣ,Αθεμπίγιο,ξύλο Λοβέρδου τα αφήνω ασχολίαστα γιατί υποτομούν απλά τη νοημοσύνη μας!