Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Οι δήθεν πρωτοποριακές «τομές» του Παπανδρέου.

Ο Γιώργος υπόσχεται τις τελευταίες μέρες τρεις βαθιές τομές στη λειτουργία του κράτους. Οι τρεις αυτές τομές έχουν υποτίθεται εντυπωσιάσει τον ελληνικό λαό κυρίως εξαιτίας της προβολής που έτυχαν και του τρόπου που παρουσιάστηκαν από τα γιουσουφάκια του κατεστημένου! Ως καινοτομίες και προτάσεις που αν ισχύσουν θα μεταβάλλουν το τοπίο στον τρόπο διακυβέρνησης του τόπου.
Πρώτη τομή:το κόμμα μακριά από το κράτος ή ασυμβίβαστο κρατικού και κομματικού στελέχους. Ξελιγωθήκαν τα γιουσουφάκια με τη φαεινή αυτή ιδέα. Όμως ακόμα και αν εφαρμοστεί δεν έχει καμιά πρακτική αξία. Είναι δεδομένο ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να απομακρυνθεί από την κομματική του ταυτότητα κάποιος που διοικεί μια κρατική υπηρεσία. Εξάλλου μόλις απομακρυνθεί από την κρατική του θέση εξυπακούεται ότι επιστρέφει στο κομματικό του πόστο! Κόμμα(κυρίως Πασόκ) και κράτος έχουν σχέση αντιστρόφως ανάλογη. Μόνο υποκριτικά απομακρύνεται ένας στρατευμένος κομματικά δημόσιος υπάλληλος από το κόμμα του. Σχέση που ισχύει κυρίως στην περίπτωση του Πασόκ μια και οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι απλά ψηφίζουν αλλά «είναι» Πασόκ. Ο μηχανισμός που έχει κρατικοποιήσει το κόμμα ή το κόμμα που έχει κομματικοποιήσει το κράτος είναι το ίδιο το Πασόκ, άρα το Πασόκ μόνο στα λόγια μπορεί μα εφαρμόσει την αποκομματικοποίηση του κράτους. Ιδίως όταν ο κομματικός στρατός συμπεριφέρεται ήδη ρεβανσιστικά και ολοκληρωτικά!
Δεύτερη τομή:η συνένωση των υπουργείων. Στην Ελλάδα όταν μιλάμε για βαθύ και σπάταλο κράτος εννοούμε το μεγάλο δημόσιο τομέα. Τις δυσκίνητες, αντιπαραγωγικές και γραφειοκρατικές δημόσιες υπηρεσίες. Όσο και να συγχωνευθούν τα υπουργεία ή να δημιουργηθούν νέα, αφήνοντας ανέπαφο τον τεράστιο δημόσιο τομέα, τίποτα δεν αλλάζει στο «βαθύ κράτος». Η σπατάλη είναι πρόβλημα που χαρακτηρίζει τις δημόσιες υπηρεσίες και είναι ανεξάρτητη από τη διοίκησή τους ή τους υπουργικούς προϊστάμενους των υπηρεσιών. Η σπατάλη είναι τρόπος ζωής στις κομματικοποιημένες υπηρεσίες όπου στην πραγματικότητα διοικεί ο εργατοπατερισμός και όχι η εκάστοτε κυβέρνηση.
Τρίτη τομή:οι επιτροπές «σοφών» που θα προσφέρουν εμπειρία και γνώση από το εξωτερικό, στην κυβέρνηση. Οι «σοφοί» αποτελούν μια κάποια λύση! Πολυέξοδη μεν, αρκετά καλή δε. Με μια προϋπόθεση. Εάν ήμασταν κράτος αξιοκρατικά δομημένο με υπηρεσίες που δεν έχουν κανένα κομματικό χαρακτήρα! Πολλές φορές έχουν έρθει Έλληνες από το εξωτερικό για να βοηθήσουν στο χώρο που έχουν διαπρέψει και φεύγουν «με τα ίδια ζάλα πίσω»! Δεν κάνουν οι άνθρωποι σε συνθήκες Ελλάδας. Δεν μπορούν να υποταχθούν στο δεσποτικό ελληνικό «βαθύ κράτος»! Έχουν μάθει σε άλλες νοοτροπίες. Αξιοπρεπείς, ανταγωνιστικές και ελεύθερες. Έχουν ξεπεράσει τους φανατισμένους «αδερφοφάδες» που μισούν μια εκλεγμένη κυβέρνηση όταν δεν είναι της αρεσκείας τους! Απλά, έχουν μάθει να δουλεύουν και όχι να κάθονται και να τα παίρνουν εις βάρος της κοινωνίας! Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Και μόνον η καχυποψία και ο φθόνος που «θα» υπάρχει από τους συνδικαλιστές εις βάρος των «πετυχημένων σοφών» σκοτώνει την οποιαδήποτε επιτυχία του εγχειρήματος. Γιατί άραγε κανένας «πετυχημένος» δεν κάθεται στην Ελλάδα; Όσες φορές ήρθαν Έλληνες απ’ το εξωτερικό να «βοηθήσουν», το εγχείρημα κατέληξε σε τραγωδία . Υποτίθεται ότι τώρα θα κάτσουν γοητευμένοι από το «μεγαλείο» του προέδρου Γιώργου. Καλά κρασιά!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

............Παιδιά υπάρχει κρίση, αντίθετα στην φύση, παρέα όλοι πάμε, μ' ανάθεμα που πάμε
Παιδιά υπάρχει θέμα, βουλιάζουμε στο ψέμα, και έτσι όπως το πάμε, στην κόλαση θα πάμε...............

..........Ξύπνα Θανάση, λάβε δράση, έχει αλλάξει η ζωή, έχεις καλό σκοπό κι αισθήματα, μ' αυτό δεν αρκεί

Ανώνυμος είπε...

«Μας τελείωσε και ο Σουφλιάς... έφταιγε-δεν έφταιγε, ένα είναι σίγουρο: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ»

Την αποχώρησή του από την πολιτική ζωή ανακοίνωσε ο Γιώργος Σουφλιάς. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ και τη θύελλα των αντιδράσεων, υπεραμυνόμενος, ωστόσο, της θέσης του υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Στην επιστολή του, ο κ. Σουφλιάς σημειώνει: «Η διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα».

Το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι η ήττα του κόμματος είναι βαριά, ωστόσο δεν είναι αποτέλεσμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, αλλά πολλών άλλων παραγόντων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές ήταν πράξη ευθύνης προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και πως η ΝΔ δεν θα είχε καλύτερη τύχη το Φεβρουάριο.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη».

Ο κ. Σουφλιάς αφήνει αιχμές κατά εκείνων που τού απέδωσαν υστεροβουλία και μιλά για απρέπειες, τονίζοντας: «Αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά». Παράλληλα, δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει «καμία πολιτική θέση ή αξίωμα» εντός της ΝΔ ή ευρύτερα, επισημαίνοντας: «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής».

Επιπλέον, ο κ. Σουφλίας αναφέρει ότι είχε σκεφθεί να παραιτηθεί λίγο πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ωστόσο παρέμεινε, επειδή τού το ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Μετά τη συντριπτική ήττα της ΝΔ, στελέχη του κόμματος έβαλαν τον Γ.Σουφλιά στο στόχαστρο, κατηγορώντας τον έμμεσα ως κύριο εισηγητή της πρότασης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σουφλιάς ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ και τη βουλευτική έδρα του αναμένεται να καταλάβει ο Ευάγγελος Αντώναρος, που είχε την 5η θέση στο Επικρατείας.

Σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σουφλιά, η κα Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση του Γιώργου Σουφλιά αποδεικνύει στην πράξη ότι υπάρχουν πολιτικοί που υπηρετούν τον πολίτη με αρετή και τόλμη.

»Ο Γιώργος Σουφλιάς στάθηκε διαχρονικά ένα μαχητής για τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ. Έβαλε πάντα πάνω από οποιαδήποτε προσωπική προτίμηση ή και πικρία, το συμφέρον της χώρας και της παράταξης, κι απ΄όπου κι αν πέρασε άφησε σημαντικό έργο. Όσοι είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί του το γνωρίζουμε πολύ καλά και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και δημοσίως».

Ανώνυμος είπε...

Η επιστολή παραίτησης του Γ.Σουφλιά έχει ως εξής:
«H διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα.
»Η αποχώρησή μου από την πολιτική ήταν κάτι που αρκετές φορές με είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Διάφορες καταστάσεις, διαδικασίες, μέθοδοι στην πολιτική, ήταν αντίθετες με τα πιστεύω μου και τα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Τα παραπάνω, μαζί με τα φίλια πυρά, με πίεζαν και πολλές φορές με πλήγωναν. Επέμεινα με την πίστη ότι είμαι χρήσιμος και πιστεύω ότι προσέφερα σημαντικό έργο στον τόπο και στην παράταξη.
»Έφτασα πολύ κοντά στο να λάβω αυτήν την απόφαση της αποχώρησης, λίγο καιρό πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Θεώρησα όμως -όπως το θεώρησε και η ηγεσία του κόμματος- ότι θα ήταν χρήσιμο για την παράταξη να είμαι υποψήφιος και αυτήν τη φορά.
»Δεν προτίθεμαι να ορκιστώ βουλευτής. Ξεκαθαρίζω και ότι δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός Νέας Δημοκρατίας είτε ευρύτερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής.
»Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά βαρύ. Πιστεύω, όμως, ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, όπως και η στάση του χθες το βράδυ, τιμούν τον ίδιο και το κόμμα μας.
»Σε ό,τι με αφορά στο θέμα των εκλογών -όπως έχω δηλώσει δημόσια- όταν μου ζητήθηκε η γνώμη τάχθηκα υπέρ των εκλογών, όπως τάχθηκαν και άλλα κορυφαία στελέχη. Η άποψή μου ήταν -και δεν την αλλάζω- ότι μία μακρά προεκλογική περίοδος σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία, θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον τόπο και ότι το παραταξιακό συμφέρον πρέπει να ταυτίζεται με το Εθνικό.
»Γι' αυτούς που σκέπτονται παραταξιακά και μόνον, έχω να τονίσω δύο πράγματα: Πρώτον, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα αίτια της ήττας δεν ήταν ο χρόνος των εκλογών, αλλά πολλά άλλα. Δεύτερον, στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη.
»Πιστεύω, επίσης, ότι η επιλογή να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, την οποία υποστήριζα σταθερά, αποτελεί σοβαρή κληρονομιά για την παράταξη αλλά και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου.
»Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει την άποψη όσων πιστεύαμε ότι έπρεπε να προκηρυχτούν εκλογές. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να αποδίδει υστεροβουλίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ομολογώ ότι απρέπειες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν τις περίμενα, αλλά δεν με επηρέασαν στην απόφασή μου να αποχωρήσω. Πολιτεύτηκα 35 χρόνια με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της παράταξης. Άλλωστε, αν ενδιαφερόμουν για διάφορα αξιώματα και, κυρίως, αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά.
»Ολοκληρώνοντας αυτήν την πολιτική διαδρομή, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν. Τους χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη και Ξενοφώντα Ζολώτα, καθώς και τον Τζανή Τζανετάκη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, που ως Πρωθυπουργοί μου ανέθεσαν σημαντικά Υπουργεία. Εργάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μου σε κάθε Υπουργείο, αλλά και για τα δύο Κυβερνητικά Προγράμματα, του 1989 και του 2004.
»Τα τελευταία 5,5 χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικό έργο στο Περιβάλλον και τις Υποδομές. Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε ότι αφήνουμε μία σημαντική κληρονομιά, που κάνει πραγματικά καλύτερη τη ζωή των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.
»Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Στην πολιτική μου διαδρομή γεύτηκα, όπως όλοι, πικρίες, αλλά οφείλω να τονίσω ότι γεύτηκα και την χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς. Αποχωρώ με γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως με αναλλοίωτα τα στοιχεία του χαρακτήρα μου.
»Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα τον τόπο. Πιστεύω ότι η παράταξή μας θα βρει γρήγορα και πάλι τον δρόμο της. Η προσωπική μου πολιτική διαδρομή ολοκληρώθηκε εδώ. Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους μου έδωσαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, αυτά τα 35 χρόνια».

Ανώνυμος είπε...

Δεξί Εξτρέμ:
Ήταν λογικό και αναμενόμενο να παραιτηθεί μιας και δεν χωρούσε πλέον μέσα στη ΝΔ. Εγώ του τα είχα χώσει προεκλογικά και παλαιότερα ειδικά για την περίπτωση με το αυθαίρετο (αν και το σωστό είναι να λέμε «αυθαίρετες προσθήκες» και όχι «αυθαίρετο», αλλά η ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο). ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΡΓΟ... ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ (και μάλιστα τα δυσκολότερα κομμάτια της και σχεδόν τελείωσε η μισή σε 5 χρόνια όταν οι άλλοι είχαν τελειώσει την άλλη μισή με τα εύκολα τμήματα σε 10 χρόνια). ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ (πχ. Ελληνικό)...
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΓΑ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΤΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΦΡΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΝΔ.
ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ... ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ... ΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΣ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΗΣ ΣΙΕΜΕΝΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ
Η ΜΑΛΑΚ... ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΝ ΝΑ ΕΚΦΟΒΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ... ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ... ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΑΕΙ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ...

Τέλος πάντων το σίγουρο είναι ότι ο Σουφλιάς δεν θα λείψει από κανέναν μέσα στη ΝΔ...

stefanos είπε...

Είναι βέβαια μια άποψη
του να πιστεύει ή να θέλει κανείς
τον αναχωρητισμό, το μοναχισμό,
τον απομονωτισμό, ή ότι άλλο...
Από τα πρώτα threads (εδώ ή αλλού)
φαίνεται ότι μερικοί νεοδημοκράτες
δεν θέλουν να καταλάβουν
τι συμβαίνει γύρω τους...
Το να συμπεριφέρεσαι έτσι
όταν έχεις την πολιτική επικυριαρχία
είναι ένα θέμα...
Το να καμηλοπαρδαλίζεις, όμως,
όταν βράζεις στο καζάνι
μιας συντριπτικής ήττας
είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά!
Δεν καταλάβατε, με λίγα λόγια,
το μήνυμα των Ψηφοφόρων.
Σας καταψήφισαν για τα έργα
και τις ημέρες της κυβέρνησης Καραμανλή,
αλλά ταυτόχρονα σας "μαύρισαν"
ΚΑΙ για αυτού του είδους την συμπεριφορά
που τηρείτε και σήμερα...
(Αυτά)

Παπουτσάκης είπε...

ο Stefanos θέλει να σταματήσει η κριτική στο Γιώργο, θέλει να λειτουργεί ο διάλογος με δικούς τους όρους και εν τέλει να γίνουμε υμνητές του "μεγαλείου" του Γιώργου!

Δεν θα γίνουμε Stefane. Θα ήταν απαράδεκτο να απεμπολήσουμε αξίες για μια ήττα!
Εξάλλου κάνουμε και χιούμορ. Εννοείται ότι η ειρωνική μας σάτυρα θα γίνει σύντομα πιο βαριά και αντιπολιτευτική.
Σε αντίθεση με τα προσκυνημένα και γονατισμένα γιουσουφάκια του κατεστημένου.
(α ναι αυτού τυο κατεστημένου που τρέμει τον ερχομό του Γιώργου ..... χα χα χα χα ......Αλήθεια πότε ακριβώς προβλέπεται να ξεκινήσει η μάχη με τα μεγάλα συμφέροντα;)

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε μην αυταπατάσαι,
ο κόσμος έχει αλλάξει δεν είμαστε στο 1981. Ο λαός ψήφισε το Γιώργο συντριπτικά γιατί του έδωσε ελπίδα και περιμένει συγκεκριμένα-απτά αποτελέσματα. Πίστωση χρόνου θα υπάρξει αλλά η ανοχή μας έχει φτάσει στα όριά της. Κι αν νομίζετε εσείς οι κομματικοί πως σας ψηφίσαμε γιατί σας αγαπάμε, είστε γελασμένοι. Ο Κώστας από το 46% έπεσε στο 33% σε 5,5-6 χρόνια. Αν αρχίσετε τα συνήθη ρεβανσιστικά-αλαζονικά των προηγούμενων χρόνων θα πέσετε γρηγορότερα και πιο απότομα. Το Γιώργο τον εμπιστευόμαστε (όπως πιστέψαμε και τον Καραμανλή), αλλά οι συνδικαλιστάδες και τα κομματόσκυλα έχουν καταλάβει τις νέες συνθήκες; Ο λαός θέλει να δει αποτελέσματα και γρήγορα. Όπως αποδομήθηκε ο ένας πόλος του δικομματισμού έτσι εύκολα θ'αποδομηθεί και ο άλλος.

stefanos είπε...

@ exastal
και @Ανώνυμε Οκτ.05, 2009, 10:35 μμ
κανένας δεν είπε να εγκαταλήψετε
τα ιερά και τα όσια
της παράταξης σας...
Νομίζω ότι μιλάω για συμπεριφορές
και όχι για αξίες.
Η επιλογή είναι δική σας...
Όσο για μένα,
ήδη αρχίζω κριτική στο ΠΑΣΟΚ
μέσα από το μικρό blogάκι μου
(ετοιμάζω 3 άρθρα
1. περί του τρόπου διοίκησης
των δημόσιων οργανισμών
2. για τα Γράμματα και τις Τέχνες
3. για τη μη τήρηση της δέσμευσης για αποφυγή της αφισορύπανσης)

Παπουτσάκης είπε...

Προσωπικά για μένα δεν υπάρχουν ιερά και όσια με τον υποτιμητικό τρόπο που το αναφέρεις. Υπάρχει ένας βασικός κορμός αξιών ελευθερίας, πολιτισμού και δημοκρατίας, τον οποίο και υποστηρίζω. Πιστέυω ότι εξυπηρετείται καλύτερα από τον πολιτικό χώρο της "Κεντροδεξιάς". Που φτάνει "ως τις παρυφές της Αριστεράς" έλεγε ο Καραμανλής.
Δεν έχω στερεότυπα(νομίζω, αν και όλοι έχουμε) και δεν αυταπατώμαι από ορθότητες και δογματισμούς!

Μου αρέσει πάντως ο "διδακτικός" χαρακτήρας της αντιστροφής των ρόλων. Θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρουσα τη θέση της ΝΔ στην αντιπολίτευση.
Πιο απελευθερωτική!

stefanos είπε...

@exastal...
Θα συμφωνήσω απόλυτα
με την "απελευθερωτική" αίσθηση
που σου δίνει ο αντιπολιτευτικός αντίλογος.
Όσο για τα περί "ελευθερίας, πολιτισμού και δημοκρατίας"
πως συμβαδίζουν οι λοιδωρίες
κατά του κ. Παπανδρέου;

Καλή σου μέρα

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Exastal συμφωνώ στην τοποθέτηση σου τώρα πιά όπως και πρίν το 2004 οι νεοδημοκράτες στα κεφενεία θα μπορούν να ομολογούν με θάρρος την κομματική τους ταυτότητα.

Ανώνυμος είπε...

Στέφανε, η καλύτερη υπηρεσία που μπορείς να προσφέρειςς στον Γιωργάκη αυτή τη στιγμή είναι να σταθείς κριτικά (όχι επικριτικά)απέναντί του ώστε να μην "παραστρατίσει". Και μόνον που ακούσθηκε το όνομα τηςς Διαμαντοπούλου για το Παιδείας καταλάβαμε το στίγμα. (Τ΄αγγλικά και η μητρική μας γλώσσα)! Γι΄αυτό κάνε κάτι πιο εποικοδομητικό παρά να ελέγχεις το τί λέει ο ένας και ο άλλος για τον Γιωργάκη. Αυτό λέγεται φασισμός!

Παπουτσάκης είπε...

Δεν είναι λοιδωρίες βρε Στέφανε!
Ειρωνία είναι και σάτυρα. Μάλλον εδώ δεν τα καταφέρνω καλά και το εκλαμβάνεις ως λοιδωρία.
Η ειρωνία και η σάτυρα είναι "δυνάμεις" δημοκρατίας.
Όσο περισσότερο έδαφος αποκτούν σε μια κοινωνία τόσο περισσότερη δημοκρατία έχει αυτή η κοινωνία.

(επιμένω ότι η ειρωνία είναι δημοκρατική ενώ ο σαρκασμός κρύβει φασίζουσες συμπεριφορές. Πιστεύω δεν ξεπέφτω στον σαρκασμό!)