Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ο «Βατοπεδινός απατεώνας» Προβόπουλος αναβαθμίστηκε σε έγκριτο συνομιλητή της νέας Κυβέρνησης!!!

Το “σκάνδαλο” του Βατοπαιδίου ήταν ο βασικός μοχλός της αντιπολιτευτικής επιχειρηματολογίας. Για να τεκμηριωθεί το σκάνδαλο, έπρεπε να βρεθούν “μαύρα χρήματα” που έκοβαν βόλτες σε σακούλες. Αλλιώς πως θα τεκμηριωνόταν ότι τα δημόσια ταμεία ζημιώθηκαν; Ο κύριος Προβόπουλος λοιπόν δέχθηκε τότε μια άθλια συκοφαντική επίθεση και πληθώρα απειλών επειδή επέμενε πως δεν υπήρξε “ξέπλυμα” στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα ο Προβόπουλος τύγχανε διοικητής της Εμπορικής την επίμαχη περίοδο, πριν αναλάβει την Τ.Ε.
Αντιγράφουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (πριν το κατεβάσουν):
«Αλήθεια, ποια άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, διορισμένοι «εκλεκτοί» της Κυβέρνησης εμπλέκονται και σε αυτή την επιχείρηση συγκάλυψης; Και γιατί κανείς δεν διερευνά τον ρόλο τους; Γιατί, λόγου χάρη, δεν ελέγχεται ο ρόλος του κ. Προβόπουλου, επισκέπτη του Αγίου Όρους μαζί με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα (κατά το πρότυπο Καραμανλή), όταν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του σκανδάλου έρχονταν και έφευγαν από τις τράπεζες μέσα σε βαλίτσες;
Γιατί δεν ελέγχεται ως προς την ευνοϊκή δανειοδότηση 2 εκ ευρώ, που έδωσε, ως Διοικητής της Εμπορικής, στον Εφραίμ το 2005 για να αγοράσει η Μονή ακίνητο της Τράπεζας στον Κολωνό και μετά να το πουλήσει σε τρίτους ακριβότερα!
Ουσιαστικά με λεφτά της Τράπεζας που διοικούσε ο κ. Προβόπουλος η Μονή αγόρασε ακίνητο της ίδιας Τράπεζας και έκανε, αντ’’ αυτής, επικερδές real estate με ξένα κόλλυβα, εισπράττοντας τα κέρδη»!!

Βατοπαιδινός και απατεώνας λοιπόν ήταν ο Προβόπουλος για το ΠΑΣΟΚ λίγους μήνες πριν. Συκοφαντίες και αθλιότητες που είχαμε αποκαλύψει τότε αλλά τα ΜΜ”Ε” το έθαψαν και στήριξαν την προανακριτική οπερέτα του ΠΑΣΟΚ για το Βατοπαίδι!!

Γράφαμε λοιπόν στις 18 Ιανουαρίου:
Στην πρώτη σελίδα το "Πρώτο Θέμα" προαναγγέλλει «Νέα αποκάλυψη για το Βατοπαίδι» και για μαύρα χρήματα που κατέθεταν λίγα – λίγα μετρητά σε έναν χρόνο. Το κυρίως άρθρο στη σελίδα 14 υπογράφεται από τον κο Γιάννη Μακρυγιάννη. Περιγράφει τον αναφερόμενο λογαριασμό του Εφραίμ στην Εμπορική ως “κρυφό”. Αναφέρεται σε καταθέσεις της τάξης των 10 εκατομμυρίων Ευρώ που έγιναν 2 φορές σε μορφή “τούβλων”. Προαναγγέλλει ευθύνες για τον κο Προβόπουλο διότι δεν ενεργοποίησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Υποστηρίζει δε ότι η επίθεση στον κο Προβόπουλο θα γίνει από το ΠΑΣΟΚ. Δείτε τώρα τι ανακρίβειες ταΐζουν τον κόσμο κάποιοι κονδυλοφόροι χωρίς καμία συνέπεια: Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα που παρέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στην Εξεταστική της Βουλής στις 4 Δεκεμβρίου 2008, ο λογαριασμός αυτός μόνο κρυφός δεν είναι, αφού είναι το κύριο αντικείμενο της έρευνας. Η χρονική διάρκεια του ενός έτους που αναγράφεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αυτοδιαψεύδεται από το ίδιο το άρθρο που περιγράφει συναλλαγές από τις 10/01/2006 έως τις 23/10/2008. Στο ίδιο επίσημο πόρισμα, στη σελίδα 10, παρ. 1.4 αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι μαύρες (όπως αναφέρει το άρθρο) καταθέσεις (10 εκατ. έκαστη) προήλθαν από ΙΣΟΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟ που χορηγήθηκε στην ΙΜΒ από την εμπορική τράπεζα (λογ. 204611… καταστήματος … Θεσσαλονίκης).Άρα ο κύριος Προβόπουλος έκανε ορθώς το ελεγκτικό του έργο ως διοικητής της ΤΕ και βεβαίως δεν δέχτηκε κάποιο “τούβλο” ως διοικητής της Εμπορικής όπως αθλίως εγκαλείται από την εφημερίδα.

Η ερώτηση προς τον αρθρογράφο είναι απλή: Κύριε Μακρυγιάννη τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στο επίσημο πόρισμα της Τ.Ε. Το διαβάσατε ως οφείλατε σαν έγκριτος δημοσιογράφος; Ή είναι άλλη μια σκοπιμότητα για εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων; Αυτά λέγαμε λοιπόν τότε που ο διοικητής της ΤΕ δεχόταν απειλές και συκοφαντίες. Δυστυχώς σιώπησε μπροστά στη λαίλαπα της προπαγάνδας. Και το θαύμα έγινε! Ο Προβόπουλος είναι ο μόνος επίσημος και αξιόπιστος συνομιλητής της νέας κυβέρνησης για την οικονομία! Αντιγράφουμε από την “Πολιτική Πρόταση”:
Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο κ. Παπακωνσταντίνου
Η συνάντηση του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο έβγαλε σύμφωνα με τους “έγκυρους” και “έγκριτους” δημοσιογράφους “είδηση”. Το έλλειμμα ενδέχεται να φτάσει στο τέλος του έτους το 12%!!! Μάλιστα! Εμένα μου φαίνεται ότι μας δουλεύει ο κ. Παπακωνσταντίνου ψιλό γαζί. Δηλαδή αν… στο ΠΑΣΟΚ καλούσαν τον κ. Προβόπουλο πριν τις εκλογές να τους εκθέσει την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, θα τους έλεγε ψέματα; Θα έλεγε άλλα πράγματα; Θα απέκρυπτε την αλήθεια; Προφανώς όχι. Είναι βέβαιο ότι στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν μεθοδικά αλλά άγαρμπα να ψάχνουν δικαιολογίες για να υπαναχωρήσουν από τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν το νομίζω. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και απ’ ότι φαίνεται θα το ξαναδούμε στη χειρότερη έκδοσή του.
σσΟ: Αυτά είναι τα νέα ήθη της νέας διακυβέρνησης; Μάλλον όχι, απλώς ο αυριανισμός αλλάζει πρόσωπο σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής. Εμείς ήμασταν οι μόνοι εκείνη την περίοδο που υπερασπίσαμε τον κύριο Προβόπουλο και αναρωτιόμασταν για την σιωπή του απέναντι στις ψευδείς κατηγορίες. Τώρα μας λύθηκε η απορία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον ακουσατε τον Παγκαλο κυριοι της Νεας Δημοκρατιας? Ετοιμαστειτε αυτο που εσεις δεν κανατε οταν επρεπε και τους αφησατε και αλωνιζανε θα σας το κανουν τωρα αυτοι.Εσεις θελατε να εφαρμοσετε πολιτικο πολιτισμο.Ναθυμαστε κυριοι της ΝΔ οτι τα ιδια λαθη που κανατε επι Μητσοτακη τα κανατε και τωρα.Χαιδεψατε τους πρασινοφρουρους που μας ηπιαν τοαιμα 20 χρονια και αφησατε στην απεξω τους δικους σας ανθρωπους που εφτυσαν αιμα για να παρετε εσεις καρεκλες και εξουσια.Και κεραταδες λοιπον και δαρμενοι.Αφηστε τη φαγομαρα και βαλτε μυαλο για να υπαρχει αρχηγος πρεπει να υπαρχουν και οπαδοι.Αν συνεχισετε ετσι μαλλων θα ξεμεινετε.
ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ μέσα σε 3 ημέρες το ΠΑΣΟΚ και το New Administration κτάφερε και...

- Κατάργησε το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

- Κατάργησε το Υπουργείο Αιγαίου.

- Κατάργησε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

- Επανασυστάθηκε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, υπό τον πιο εύηχο τίτλο Υπουργείο Προστασία του Πολίτη. Σε πλήρη αντίθεση με την προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ (Jeffrey 72η ΔΕΘ, 2007) που ευαγγέλιζε τη συγχώνευση των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Την κατάργηση του Δημοσίας Τάξης, την είχε κάνει τότε σημαία ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας έντονη αντιπολίτευση στη τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους.

- Αφαιρέθηκε η λέξη "Εθνικής" από τον τίτλο του Υπουργείο Παιδείας.

- Κατάργησαε την ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία, αφήνοντας ξεκρέμαστα όλα τα παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Σπρώχνοντάς περισσότερους "πελάτες" στην παραπαιδεία...

- Τοποθετήθηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ο Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή κατάρτισης του σχεδίου Ανάν, του οποίου και είναι φανατικός υποστηρικτής!

- Ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει την "φοροκαταιγίδα της δεξιάς" καθώς θα σταλεί κανονικότατα ο ΕΤΑΚ για το 2009 και θα πληρωθεί η τρίτη δόση της έκτακτης εισφοράς και θα πληρωθεί η εισφορά για τα σκάφη και θα γίνει η αύξηση των τελών των αυτοκινήτων (αν και με αλλαγμένο το νόμο ώστε να μην λαμβάνει υπ' όψην παλαιότητα αλλά μόνο ρύπους). Όσα οικονομικά μέτρα έλεγαν δηλαδή ότι θα καταργήσουν, έμειναν.

-ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ Ή ΑΛΛΙΩΣ... ΤΗΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ"

Ελπίζω να μην παραξενεύτηκε κανείς... έτσι παιδιά; Το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ... Και μην ξεχνάτε... ούτε μια βδομάδα δεν έχει περάσει έτσι;

Σε όποιους δεν άρεσε ο Καραμανλής, φάτε την παπάρα τώρα... :))

Γι' αυτό αδέρφια, κόψτε την εσωστρέφεια, να ξεμπλέξουμε να βγάλουμε Πρόεδρο και να πάμε για την ολική επαναφορά τον Μάρτη. Ψηλά το κεφάλι!