Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Σοσιαλισμός αλά ΓΑΠ


Σοσιαλισμός αλά ΓΑΠ σημαίνει να κλείνει ο Πειραιάς και η Λούκα να πηγαίνει βόλτα για δημόσιες σχέσεις με τους απεργούς-ψηφοφόρους της.

Σοσιαλισμός αλά ΓΑΠ σημαίνει να μαζεύεις βιογραφικά (προσωπικά δεδομένα) και να μην αναφέρεις κουβέντα για το πως θα γίνει η επιλογή.

Σοσιαλισμός αλά ΓΑΠ σημαίνει να κόβεις τη μια μέρα την πρόσθετη διδακτική στήριξη και μετά από δυο μέρες να την επαναφέρεις.

Σοσιαλισμός αλά ΓΑΠ σημαίνει να σουλατσάρεις με τον Ισπανό από Πύργο μέχρι Φάληρο και να λες ότι θα σε κάνει Βαρκελώνη αλλά να μη λες πως τον επέλεξες και πως θα τον πληρώσεις.

Οι πετυχημένοι Έλληνες του εξωτερικού τι απέγιναν αλήθεια; Δεν σπούδασε κανένας αρχιτεκτονική;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια!! Έπεσε αμέσως βέβαια σιωπητήριο γενικό απ' τα γνωστά πράσινα ΜΜΕ! Πουθενά και οι λαλίστατοι πρασινοφροροί των blogs! Κουβέντα για ευθύνες υπουργών! Κουβέντα για ευθύνη του πρωθυπουργού! Πουθενά οι δημοσιογράφοι να παρουσιάζουν εικόνες χάους και φρίκης! Πουθενά λοιδωρίες για αδυναμία πυρόσβεσης λόγω των δυνατών ανέμων και του δύσβατου. Και μιλάμε για μια εποχή που δεν υπάρχει ανά την Ελλάδα ούτε μια άλλη φωτιά!! Ετσι διμορφώνονται συνειδήσεις.. Ετσι κερδίζονται εκλογές... Γιατί ο κόσμος θυμάται ότι η ΝΔ έκαψε την Εύβοια!! Ο,τι 10 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την έκαψε το ΠΑΣΟΚ, δεν θα το ξέρει κανένας.. αντε περαστικά μας!!

aristos είπε...

Ο Κος Πρωθυπουργος, ως “αμερικανοτραφης” λειτουργει-δουλευει & σκεφτεται με τις αμερικανικες και οχι μονο πρακτικες “project management’. Αυτο δεν ειναι και τοσο κακο. Το κακο ειναι ειναι οτι αυτα που κανει δεν τα εχει σχεδιασει-μετρησει-υπολογισει η δεν γνωριζει πως να τα κανει.
Exει λοιπον καταρτησει μια λιστα θεματων (tasks) στο μπλοκακι του & καθημερινα σβηνει ενα-ενα τα θεματα (done), θεωροντας πως υλοποιηθηκαν.
Για παραδειγμα, ειχε πει προεκλογικα θα φερω τον Ασεμπιγιο και τον εφερε, ετσι εσβησε την εκκρεμοτητα (done), ειχε πει διαφανεια στις προκυρηξεις των γενικων γραμματεων ολα στο διαδικτυο (done) κλπ.
Με αυτον τον τροπο λοιπον ολα DONE, ολα καλως καμωμενα.
Του διαφευγει ομως οτι ενα προγραμμα (project) συμφωνα με τις βασικες αρχες του project management (βλεπε wikipidia
http://en.wikipedia.org/wiki/SMART_(project_management)
θα πρεπει να ειναι :
S Specific Significant, Stretching, Simple
M Measurable Meaningful, Motivational, Manageable
A Attainable Appropriate, Achievable, Agreed, Assignable, Actionable, Action-oriented
R Relevant Realistic, Results/Results-focused/Results-oriented, Resourced
T Time-bound Time framed, Timed, Time-based, Timeboxed, Timely, Time-Specific, Timetabled, Trackable, Tangible

με λιγα λογια θα πρεπει να εχει αναλυθει-κοστολογηθει-εξετασθει και καθορισθειεπακριβως ο σκοπος και το χρονοδιαγραμμα υλοποιησης του.
Τι εχει γινει απ ολα αυτα, ΤΙΠΟΤΑ!!!
Αν αυτου τι γινεται “show business” , επικοινωνιακα τρυκ και απλη διαγραφη (done) .
Μονο που σε λιγο θα ακουγονται πραγματικα done-done αλλα θα ειναι απο τα καμπανακια που θα χτυπανε σε ολα και για ολα τα θεματα.

DONE