Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ο Καρχιμάκης απάντησε στην ανάρτησή μας για την κακοκαιρία που έπληξε το νησί.

Οφείλω να προσθέσω ότι η "καταγγελία" ήρθε από τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα. Προσωπικά αγνοούσα εντελώς ακόμα και την παρουσία του Καρχιμάκη στον Άγιο. Η πληροφορία ότι πολλοί εξοργίστηκαν με την παρουσία του Υπουργού στο ποδόσφαιρο(σε αγώνα παλαίμαχων) την ώρα που η κακοκαιρία έπληττε το Νότιο κυρίως Λασήθι, δεν είναι κατασκευασμένη είναι υπαρκτή και προέρχεται κατευθείαν απ' την Ιεράπετρα και μάλιστα όχι από ένα μόνο e-mail αλλά και από ψηφοφόρους του Καρχιμάκη! Προσωπικά δεν έχω καμμία άλλη πηγή πέραν της επαφής με απλούς ανθρώπους που τις προηγούμενες ημέρες υπέφεραν από την κακοκαιρία που έπληξε πολλές περιοχές στο νησί! Η φωτό δίπλα από χθεσινή επίσκεψη του Καρχιμάκη στην Γρα Λυγιά, η οποία και υπέστη τις μεγαλύτερες ίσως καταστροφές στο Λασήθι.
Η απάντηση έχει ως εξής:
"Αγαπητό exastal,
Σήμερα το πρωί δημοσίευσες μία ανάρτηση με τίτλο «Ο Καρχιμάκης αντί να επισκεφτεί πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Κρήτης, προτίμησε να πάει …. ποδόσφαιρο!», που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και στην οποία νιώθω την ανάγκη να απαντήσω, όχι μόνο γιατί με αδικεί, όπως αδικεί και το κριτήριο των 21.000 Λασιθιωτών και Λασιθιωτισών που τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και την δημοκρατική εντολή τους (η οποία δυστυχώς στην ανάρτηση αυτή προσβλητικά ανάγεται σε σύμπτωμα «σταλινισμού»), αλλά και γιατί υποβιβάζει σε μοχλό δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις καταστροφές οι αγρότες της Κρήτης.
Δεν γνωρίζω την πηγή ή τα αίτια αυτής της - ελπίζω όχι ηθελημένης - λανθασμένης πληροφόρησης, αλλά η αλήθεια είναι πως και στις 27 και στις 28 του Οκτώβρη επισκέφτηκα τις πληγείσες περιοχές μαζί με τον Νομάρχη Λασιθίου και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκα με τους αγρότες και είδα ο ίδιος την έκταση των καταστροφών. Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις αυτές, παρευρέθηκα σε απονομή (όχι αγώνα!) παλαιμάχων Κυπρίων ποδοσφαιριστών, που έγινε ειδικά την 28η Οκτωβρίου, με ιδιαίτερο πολιτιστικό, αλλά και ιστορικό συμβολισμό. Δεν συμμετείχα ούτε σε γλέντια, ούτε σε διασκεδάσεις. Η δε παρουσία μου στην απονομή έγινε, γιατί, εκτός από τα καθήκοντα Υφυπουργού που προσφάτως μου ανατέθηκαν, είμαι και παραμένω Βουλευτής Λασιθίου και οφείλω θεσμικά να εκπροσωπώ το Νομό μου και τους συντοπίτες μου εντός και εκτός Βουλής και να υποστηρίζω έμπρακτα τις τοπικές πολιτιστικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες. Είναι, άλλωστε, αυτός ο λόγος, που θα συνεχίσω, στο μέτρο του εφικτού, να βρίσκομαι μαζί με τους συντοπίτες μου στο Λασίθι σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, όπως έκανα από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα βουλευτής μέχρι σήμερα.
Σχετικά, τέλος, με τα εσωτερικά της λειτουργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αναφέρονται, και αυτά κινούνται, δυστυχώς, στο ίδιο κλίμα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Και δεν νομίζω πως έχει νόημα να υπερασπιστώ με λόγια τη σκληρή συνεργατική δουλειά που έχει ξεκινήσει να γίνεται στο Υπουργείο, όταν στόχος μας είναι η παραγωγή έργων, για την οποία τόσο η Υπουργός όσο και εγώ δουλεύουμε καθημερινά με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό τα σημερινά ασφυκτικά προβλήματα του Έλληνα αγρότη.
Πιστεύω, λοιπόν, πως, για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα δημοσιεύσεις την απάντησή μου αυτή, κάνοντας πράξη την αμεσότητα του διαλόγου που προσφέρει η δημοκρατία του διαδικτύου, στην οποία τόσο πολύ έχουν συμβάλλει και οφείλουν να υπηρετούν τα blogs.
Ευχαριστώ.
Μιχάλης Καρχιμάκης. "

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λεει ο Καρχιμάκης πότε πήγε στις 27 ή στις 28;;;

Οι ζημιές πότε έγιναν και τι περίμενε για να παει; Είναι δυνατο να βάζει προτεραιότητα το ποδόσφαιρο;;;

Όσο για τον γεραπετριτη, ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ. Το διαψεύδει ο ίδιος ο Καρχιμάκης με τις ημερομηνίες που αναφέρει. Από τις 25 του μήνα δεν πάτησε ούτε στις 26 ενώ το ζόρι του στις 27 ήταν το ποδόσφαιρο !!!!!!!!

Εδώ το δημοσίευμα της εφημερίδας Ανατολή που λέει οτι το ενημέρωσαν:
http://www.anatolh.com/index.php/ierapetra/ierreportaz/6233-2009-10-27-17-53-57.html
Αναφέρεται στον Νομάρχη οτι επισκέφτηκε τις πληγεισες περιοχές αλλά κουβέντα για τον Καρχιμάκη. Τι μας λετε ρε ότι δεν τον γράψανε στο άρθρο;;;;;

Ο Καρχιμάκης τώρα που ξεμασκαρεύτηκε τρέχει για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Χθες 28 πήγε γιατί επειδή έβρεχε στον Άγιο και δεν έγινε παρέλαση και αναγκαστικά πήγε Ιεράπετρα για να παίξει παιχνίδι.

Ο exastal λέει ΑΛΗΘΕΙΑ σε όλα και ας προσεχει ο Καρχιμακης μην την ξαναπατησει.

stefanos είπε...

Κάθομαι και σκέφτομαι
αν ποτέ σας έκοφτε
για τις δραστηριότητες
των Νεοδημοκρατών βουλευτών
των περιόδων 04-07 και 07-09...
ή αν βγάλατε άχνα
με τα ανδραγαθήματα
του Μαρκογιαννάκη στον Πειραιά
ή τις δραστηριότητες "άλλων"
υπέρ του υποκόσμου
στην μεγαλόνησο...
Επειδή φαίνεται ότι υποφέρετε πολύ
από την απολεσθέντα παράδεισο
της κυβερνητικής εξουσίας,
(χεχε.. βουλιμικοί για την καρέκλα)
Κάντε υπομονή
γιατί έχετε μεγάλο δρόμο
για να διαβείτε…
Κρατήστε δυνάμεις… γιατί
έρχονται μέρες ξηρασίας
για τις επιθυμίες σας!
(που λέει και ο ποιητής)

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Εντάξει δικαιολογήστε τον Καρχιμάκης αλλά για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι τι θα λέμε;
Για την τρομοκρατική επίθεση τι θα λέμε;
Για τους Ειδικούς γραμματείς τι θα λέμε;
Για την απόσυρση τι θα λέμε;
Για το φιάσκο των stage τι θα λέμε;
Για τον διορισμό κάποιου Ε Γραμ. τι θα λέμε;

stefanos είπε...

San-Den-Varethikan...
μερικοί...
την...
γραφικότητα!..

F5PILOT είπε...

Ρόμπα και τι ρομπα σε έκανε. Άλλη φορά να προσέχεις γιατί από την βία σου για αντιπολίτευση γίνεσαι ρόμπα και στο έχω ξαναπει.
Τώρα βάλε την ρομπίτσα σου.
Αχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρχιμάκης είναι σκληρός αγωνιστής του πεζοδρομίου δίπλα στον λαό. Τί τον περάσατε δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρχιμάκης είναι αγωνιστής της δημοκρατίας και εσείς είστε φασίστες. Νομίζω ότι τελικά θα είναι και ο μόνος που έχει τα προσόντα και τα φόντα να διαδεχτεί τον Παπανδρέου, όταν η παράραξή μας το χρειαστεί.

socrates είπε...

Έχουν σαλέψει από τις "πρωτιές" τα πράσινα χαζόπαιδα.
Τέτοιες ασυναρτησίες ούτε στις ταινίες του Ψάλτη της δεκαετία του 80.
Ο Καρχιμάκης, ο καλύτερος μαθητής του επίτιμου προφέσορα της λασπολογίας Λαλιώτη, εξανίσταται τώρα που αρχίζει να εκτ΄θεται ο ποπός του.
Δεν έχετε δεί τίποτε ακόμη, κυρίες μου.
Εμείς θα σας ***άμε και εσείς θα τραγουδάτε την Ιτιά μέχρι τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Οφείλει να απολογείται ο μέχρι τώρα τιμητής των πάντων και Νταρτανιαν του λαού. Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα, γιατί μέχρι τώρα όλο φρου φρου κι αρώματα ήσουν.

F5PILOT είπε...

Μην κρύβεσαι. Θέλεις να αρχίσουμε τα προεκλογικά; Γιατί ντρέπεσε; Μήπως τελικά είσαι ανισσόροπος;