Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ο Μεϊμαράκης πήρε το όπλο του. "Μην ποντάρετε στην εσωστρέφειά της Νέας Δημοκρατίας".

«Γιατί μονομερώς πήρατε θέσεις για καταργήσεις ονομασιών υπουργείων, χωρίς αντάλλαγμα;»
Από το βήμα της Βουλής ο Μεϊμαράκης απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση:
«Ακουσα πάρα πολλούς να λένε ότι οι εκλογές έγιναν για να μην αντιμετωπίσει η ΝΔ τα προβλήματα. Θέλω να υπενθυμίσω πως η θητεία της κυβέρνησης έληγε το 2011. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα νοσηρό κλίμα, θέλοντας ακριβώς να εκβιάσει για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές σε περίοδο κρίσης, την ώρα που απαιτείτο ενότητα ομαλότητα και σταθερότητα, καθώς έβλεπε ότι η ΝΔ θα ξεπερνούσε την κρίση και θα έκανε τα σωστά.
»Ο Κώστας Καραμανλής, έχοντας υπόψη του μονάχα το κοινωνικό συμφέρον και γνωρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθούσε να επωφεληθεί, πήρε την απόφαση της προσφυγής στον ελληνικό λαό».
«Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση δεν μας αφορά», αλλά «τους επικίνδυνους ακροβατισμούς δεν πρόκειται να τους στηρίξουμε».
«Όταν αμφισβητείτε εθνικής σημασίας στρατηγικές συμμαχίες, που σύνηψε η κυβέρνησή μας, τύπου λιμανιού Πειραιά, ή αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, θα βρεθούμε απέναντί σας. Αν τολμήσετε να περάσετε τις διαχωριστικές γραμμές στα εθνικά θέματα, θα είμαστε απέναντί σας».
«Γιατί μονομερώς πήρατε θέσεις για καταργήσεις ονομασιών υπουργείων, χωρίς αντάλλαγμα; Συνεννοηθήκατε με τα Σκόπια να καταργήσουν κάποιες δικές τους ονομασίες, πριν αλλάξετε την ονομασία του υπουργείου, ή με την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου, πριν καταργήσετε το υπουργείο Αιγαίου; Από πού ως πού επιτρέπεται σε σας να τα κάνετε μονομερώς;».

1 σχόλιο:

Παπουτσάκης είπε...

Επιδοκιμάζουν οι ΗΠΑ τη συμφωνία ΠΓΔΜ - Κοσόβου

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε την συμφωνία μεταξύ ΠΓΔΜ και Κοσόβου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους συνόρων και για την σύναψη διπλωματικών σχέσεων. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Δημοκρατίας του Κοσόβου και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς και την επιτυχή ολοκλήρωση της οριοθέτησης των κοινών συνόρων τους», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Συγχαίρουμε τις ηγεσίες των δύο χωρών για την αποφασιστικότητα τους, ως προς την ανάληψη ενός τέτοιου βήματος, ιδιαίτερα σημαντικού ως προς την Ευρω-Ατλαντική ενσωμάτωση, με τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας και την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας.

Επιδοκιμάζουμε, επίσης, το Διεθνές Πολιτικό Γραφείο για το βασικό ρόλο διαμεσολάβησής του στην ολοκλήρωση της οριοθέτησης των συνόρων, η οποία αποτελεί σημαντικό στοιχείο του σχεδίου Αχτισάαρι», προστίθεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμνετ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/10/2009_302896