Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Τραγωδία Λούκας στο λιμάνι! Άλλα λέει στους πράσινους συνδικαλιστές το πρωί και άλλα λέει στους Κινέζους το βράδυ!

Η κυβέρνηση βιώνει την πρώτη μεγάλη της ήττα! Το Πασόκ περνά το δικό του «βασικό μέτοχο»! Αλαλούμ, προχειρότητα, σύγχυση, αυτοακύρωση και απώλεια τριών εκατομμυρίων ευρώ για κάθε μέρα απεργίας!
Μια τραγωδία ζει η κυρία Λούκα του Πασόκ! Το πρωί με τους συνδικαλιστές υπόσχεται πλήρη επαναδιαπραγμάτευση και το βράδυ στέκεται προσοχή μπροστά στους Κινέζους! Στη συνάντησή της με τον πρέσβη της Κίνας, σε πολύ καλό κλίμα παρακαλώ, διαβεβαιώνει την Κίνα ότι δεν εξετάζεται ακύρωση της ισχύουσας σύμβασης. Βγαίνει καπάκι και ο πρέσβης και εκφράζει δημόσια «την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση».
Το πρωί όμως στο λιμάνι η κυρία Λούκα είχε σηκώσει παντιέρα αντίστασης, επαναδιαπραγμάτευσης και ανακατάληψης της προβλήτας από τις δυνάμεις των βολεμένων εργατοπατέρων και των κομματικών εγκάθετων συνδικαλιστών. Αντί να τους τραβήξει το αυτί, …… τους χαϊδεύει τα αυτιά γιατί απέσπασε τους ψήφους τους και τώρα δεν γίνεται να τους πετάξει στη βρώμικη θάλασσα του λιμανιού!
Για να τη δούμε αύριο να λύνει την απεργία γιατί έτσι υποσχέθηκε στους Κινέζους! Μάλιστα διαβεβαίωσε τον πρέσβη ότι έχει τον τρόπο να λύσει το πρόβλημα της απεργίας το συντομότερο δυνατό. Οι απεργοί επιμένουν ότι εξασφάλισαν υποσχέσεις από τη Λούκα για συζητήσεις με τους Κινέζους «από μηδενική βάση» και απέσπασαν υπονοούμενα για ενδεχόμενη επανακρατικοποίηση του λιμανιού!
Δείτε τι έλεγε ο ίδιος ο ΓΑΠ στους συνδικαλιστές ένα χρόνο πριν!
“Είναι απαράδεκτη, είναι ανεύθυνη η κερδοσκοπική πολιτική της ΝΔ”

Big αλαλούμ στη χώρα της πράσινης ανάπτυξης και της νέας διακυβέρνησης!

9 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Παπαρήγα: «Το ΠΑΣΟΚ φτιάχνει τη μόστρα του»
Ομιλία της γγ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη.

Σε ετοιμότητα κάλεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τα μέλη του ΚΚΕ για να είναι και το λαϊκό κίνημα έτοιμο να αντιμετωπίσει την επίθεση που θα δεχθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία που έκανε σε εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αποθήκη 1 του ΟΛΘ προέβλεψε ότι έρχεται «ξεθεμελίωμα» κατακτήσεων των εργαζομένων, μέσα από την απελευθέρωση των απολύσεων, την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κ.α.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «φτιάχνει τη μόστρα του», αλλά δεν πειράζει το κεφάλαιο. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι το πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας, θα υλοποιήσει τις αποφάσεις του κεφαλαίου, επισήμανε και πρότεινε να καταργηθούν οι αυξημένες βουλευτικές συντάξεις και φορολόγηση κατά 45% των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Επίσης, χαρακτήρισε «ανατριχιαστικό και απαράδεκτο» το ότι ο τουρισμός πέρασε πλέον μαζί με τον πολιτισμό στο ίδιο υπουργείο.

Σε ότι αφορά τη Ν.Δ. τόνισε ότι είναι σε κρίση, το «σύστημα» θα την στηρίξει, αλλά δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι ήταν «το καλύτερο δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ».

Για τον ΛΑ.Ο.Σ παρατήρησε ότι «τα έχουν χαμένα», μετά τις εκλογές, ενώ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α «τα πράγματα είναι μπερδεμένα», δεν έχει περάσει η κρίση και αργά ή γρήγορα θα συνεργαστεί με τη σοσιαλδημοκρατία.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τα μέλη του κόμματος να είναι έτοιμα για μια νέα επίθεση εναντίον του ΚΚΕ με το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που θα καταθέσει η κυβέρνηση και δήλωσε με νόημα: «Μην ξεχνάτε ποιος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης».

Σχετικά με το ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου η κ. Παπαρήγα αναγνώρισε ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε το κόμμα και το κίνημα. Το ΚΚΕ έχασε δυνάμεις σε περιοχές (εργατικές γειτονιές) που το 2007 είχε τη μεγαλύτερη άνοδο και κατά την εξήγηση που έδωσε ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που το 2007 πήγαν στο ΚΚΕ επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν άντεξαν την πίεση. «Έχουμε κουσούρια, αλλά όχι αυτά που μας καταμαρτυρούν οι άλλοι», είπε. Τόνισε την ανάγκη να «ανέβει» το ΚΚΕ, γιατί δεν είναι ακόμα στο ύψος των περιστάσεων και σημείωσε πως οι μεγάλες συζητήσεις στο κόμμα πρέπει να γίνονται πιο συχνά και όχι μόνο κάθε συνέδριο και κάθε εκλογές.

Η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε στον θάνατο ενός μεταλλωρύχου και τον τραυματισμό ενός άλλου στα μεταλλεία του «Μαντέμ Λάκο» στη Χαλκιδική και κατήγγειλε «εργοδοτικό έγκλημα» κάνοντας λόγο για έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Παπουτσάκης είπε...

Μπακογιάννη: Σύγχυση αρμοδιοτήτων στην κυβέρνηση

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα στη γενικότερη σύγχυση αρμοδιοτήτων που υπάρχει σε αυτή την κυβέρνηση κι επειδή ορισμένοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, θυμίζω ότι από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, το Δημόσιο χάνει κάθε μέρα 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων παραμένουν εγκλωβισμένοι ή μεταφέρονται σε λιμάνια του εξωτερικού.

Καλό θα ήταν λοιπόν, η υπουργός Οικονομίας αν έχει απορίες να ρωτήσει τους χιλιάδες επαγγελματίες που υφίστανται τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων και των ανεύθυνων και λαϊκίστικων εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ που τις προκάλεσαν.

Αν, παρά ταύτα, εξακολουθεί να έχει απορίες, ας ρωτήσει τον κ. Πάγκαλο».

Παπουτσάκης είπε...

Αβραμόπουλος: «Η στάση της κυβέρνησης, αποπνέει προχειρότητα»

Σχετικά με την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης, που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με την κινεζική εταιρεία COSCO, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η στάση της κυβέρνησης, αποπνέει προχειρότητα, έλλειψη κατανόησης της σοβαρότητας των ζητημάτων, που αφορούν διεθνείς Συμβάσεις της χώρας και μάλιστα με κράτη όπως η Κίνα, και άγνοια του ύψους των ζημιών, που προκαλεί στη χώρα η πολιτική αυτή.

Παράλληλα, δημιουργούνται κίνδυνοι για τον Ο.Λ.Π., (εισηγμένη εταιρεία στο ΧΑΑ), από το ενδεχόμενο να κληθεί ν' ανταποκριθεί στις τεράστιες οικονομικές αξιώσεις της COSCO, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συνεχίσει, την αμφισβήτηση της σύμβασης και εμποδίζει την υλοποίησή της.

Τα οικονομικά στοιχεία που έγιναν γνωστά κατά την συζήτηση στη Βουλή, πιστοποιούν ότι η σύμβαση είναι πολύ συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο. Πέραν από τα έσοδα, διατηρούνται οι θέσεις εργασίας στον Ο.Λ.Π., που θα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τον καινούργιο προβλήτα Ι αντί του ΙΙ, ενώ δημιουργούνται παράλληλα 1.000 νέες θέσεις εργασίας στον προβλήτα ΙΙ.

Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει, ποια ακριβώς εργασιακά δικαιώματα υπερασπίζεται και προστατεύει, άγνωστα σε μας, γιατί όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται τόσο στο νόμο, όσο και η Επιχειρησιακή Σύμβαση η οποία υπογράφηκε, σε συμφωνία με τους εργαζομένους πολύ πρόσφατα, είναι απόλυτα κατοχυρωμένα, αφού με διάταξη που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π. είναι μόνιμοι υπάλληλοι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά την κατάργηση του υπουργείου Ναυτιλίας και τον κατακερματισμό των υπηρεσιών του, άρχισε να θερίζει πολύ νωρίς τα πρώτα δείγματα επικίνδυνης ανευθυνότητας».

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και τι έλεγε ο ακαταλληλότερος, ένα χρόνο πριν για το θέμα:

http://wp.me/pEfax-1D

Παπουτσάκης είπε...

Σκληραίνουν τη στάση τους οι απεργοί αλλά κι οι Κινέζοι
Το υπουργείο Οικονομίας θα επιδιώξει σήμερα νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ, ενώ η αγορά εμφανίζει τα πρώτα προβλήματα τροφοδοσίας.
Μια ακόμα προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο μέτωπο της απεργίας του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) θα αναληφθεί σήμερα το απόγευμα από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προγραμματίζεται νέο ραντεβού της υπουργού κ. Λούκας Κατσέλη με τα προεδρεία των απεργών, οι οποίοι, ως γνωστόν, χθες αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων - άμεσα ή έμμεσα, μέσω της αποχής από την εργασία τα Σαββατοκύριακα - έως και την Κυριακή.
Ως γνωστόν, η πλευρά των απεργών ζητά την πλήρη ακύρωση της συμφωνίας με την Cosco, η οποία προβλέπει την 35ετή εκμετάλλευση εγκαταστάσεων του ΟΛΠ. Από την πλευρά της, η κινεζική πλευρά πιέζει για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι από την 1η Νοεμβρίου θα μπουν σε εφαρμογή οι ρήτρες που προβλέπονται σε περίπτωση μη ισχύος τους.
Στο μεταξύ, με ερωτήσεις ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είχαν κατατεθεί πριν τις εκλογές, είχε ζητηθεί η γνωμοδότηση των Βρυξελλών, σχετικά με το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Cosco, όπως προβλέπεται στη συμφωνία που υπογράφηκε. Για την ακρίβεια, είχε τεθεί θέμα για το αν και κατά πόσο αυτή η πρόβλεψη είναι συμβατή με την κοινοτική νομοθεσία. Η οριστική απάντηση εκκρεμεί, αλλά το γεγονός λαμβάνεται υπόψη αυτές τις δύσκολες ώρες των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες η κινεζική πλευρά δεν θέλει να μιλά ούτε ως ενδεχόμενο.
Το ίδιο άκαμπτη όμως είναι και η στάση των απεργών, γεγονός το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα πάνω από 270.000 τόνοι εμπορευμάτων να παραμένουν στοιβαγμένοι στις αποκλεισμένες εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, ενώ η αγορά να παρουσιάζει ήδη τα πρώτα δείγματα δυσλειτουγίας.

Παπουτσάκης είπε...

"Η διεύρυνση της συνεργασίας με τον κινεζικό κολοσσό της ΚΟΣΚΟ για τον τρόπο εκμετάλλευσης και λειτουργίας των δύο προβλητών στο λιμάνι του Πειραιά εξετάστηκαν στη συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, με τον Κινέζο πρέσβη στην Αθήνα, με φόντο τη συνεχιζόμενη απεργία των λιμενεργατών και τις απώλειες δημοσίων εσόδων από τις κινητοποιήσεις.
Ο Κινέζος πρέσβης εξέφρασε την επιστοσύνη του στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ενώ η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι δεν υπαρχει θέμα κατάργησης της υπαρχουσας σύμβασης, αλλά διάθεση για συνομιλίες με τη συμμετοχή ΚΟΣΚΟ και ΟΛΠ προκειμένου να βρεθεί λύση που θα αποσπάσει τη συναίνεση των λιμενεργατών" μετέδωσε ο Αθήνα984

Ανώνυμος είπε...

Απατεώνα Γιωργάκη.
Εξαπάτησες τον ελληνικό λαό.

Αλλά να ξέρεις ότι ο ψεύτης γίνεται πολύ γρήγορα και κλέφτης!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ τη Λούκα.
Έχει άντρα τον άλλο μαρξιστή πασόκο οικονομικό φωστήρα, τον Αρσένη, ξέρετε εσείς, αυτόν που κάθε φορά μας τίναζε στον αέρα κοπάναγε και μια υποτίμηση.
Χέστα και άστα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω σαν αναλύτρια τί καπνό φούμαρε η Λούκα, αυτό που ξέρω είναι ότι, σε πρακτικό επίπεδο, είναι πανάσχετη.
Αυτά που προσπαθεί να συμβιβάσει, ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ.
Απλά μας βάζει περισσότερο μέσα στην κινούμενη άμμο μέχρι να πνιγούμε.
Άντε χοντρούλα πίσω στα θρανία, ο πραγματικός κόσμος δεν είναι καθηγητιλίκι σε φοιτητάκια.