Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Προς τον επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Ένα από τα βασικά μηνύματα των εκλογών που πρέπει να λάβει υπόψιν του ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (και συνάμα επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας) είναι ότι οι Έλληνες δεν επιβραβεύουν την ειλικρίνεια αλλά ψηφίζουν αρνητικά!
Η ανακολουθία προεκλογικού και κυβερνητικού προγράμματος είναι κανόνας στην πολιτική ζωή του τόπου! Επιβραβεύονται οι «ψεύτες»! Aρκεί να βρεθούν τα ψέματα που θα συγκινήσουν(παρασύρουν) περισσότερο, τη συγκεκριμένη συγκυρία! Εξάλλου υπάρχουν(ή μπορούν να εφευρεθούν) πάρα πολλά μετεκλογικά επιχειρήματα για να αποφευχθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις: η Ευρώπη, η «πραγματικότητα», οι τρέχουσες συνθήκες, τα άδεια ταμεία και οι κάθε λογής «Προβόπουλοι»!
Μόνον αφελείς έχουν πιστέψει τις δήθεν δεσμεύσεις του Γιωργάκη ….. Αν κοιτάξεις προσεκτικά πίσω από τις πέντε πρώτες μέρες του πρωθυπουργού της καρδιάς μας εύκολα διαπιστώνεται ότι όλα ήταν φούμαρα και το Πασόκ για άλλη μια φορά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες δεν πάνε στις κάλπες για να ψηφίσουν αλλά για να καταψηφίσουν! Με την τάση να καταψηφίσουν ευκολότερα αυτόν που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αν και καμιά φορά θεωρείται επανάσταση να καταψηφιστεί (και) η αντιπολίτευση!
Οι περισσότερες υποσχέσεις που έδωσε το Πασόκ αναδεικνύονται ήδη σε προεκλογικά επικοινωνιακά τρικ. Ακόμα και σε κρίσιμες προεκλογικές επιλογές(βλέπε λιμάνια-Cosco) το Πασόκ δεν μπορεί να τηρήσει την προεκλογική του υποσχεσιολογία και δίνει εντολές απόσυρσης των καταλήψεων και των δήθεν πασοκικών αντάρτικων στα λιμάνια!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ εχασετις εκλογες επειδη δεν φροντισε τους δικους της ανθρωπους.Αν διοροζε και αν εκανε ρουσφετια θα κερδιζε σιγουρα.Γιαυτο και οι δεξιοι δεν πηγαν να ψηφισουν. Δειτε και τα νουμερα.

Ανώνυμος είπε...

Aυτό θα γίνεται πάντοτε όσο υπάρχουν μονάχα τα δύο κόμματα και βάζετε στην ανυπαρξία όλα τα υπόλοιπα.

Ανώνυμος είπε...

η ν.δ. δέν έχασε τις εκλογές γιαυτό το λόγο. η λογική του ρουσφετιόύ τελειώνει γιατί οι ΔΕΚΟ εχουν μισοιδιωτικοποιηθεί από εποχής πασοκ, άλλες επί Ν.Δ. και άλλες ειναι στην αναμονή. πού λοιπόν θα βάζουν και οι μέν και οι δέ? γιαυτό τελευταία ολο και πιο συχνά ακούμε οτι το πελατειακό κράτος πρέπει να τελειώσει. δέν τους έπιασε ο πόνος για την αξιοκρατία. αλλά δέν μπορούν να επιβάλλουν στους μετόχους ή στον μέτοχο να πάρει τον τάδε ή τον δείνα. ξέρετε τα κριτήρια που προσλαμβάνουν οι ιδιώτες. δέν ειναι του αφισοκολλητή ή του πιο πιστού κομματικού. Ο νέος αρχηγός της ν.δ. άν ειναι η κ. Μπακογιάννη, τα πράγματα θα οδηγηθούν σε άλλες καταστάσεις. την κ. Μπακογιάννη δέν την συμφέρει εκλογή από τη βάση γιατί εκεί θα τα βρεί σκούρα. Εάν τώρα της γίνει το χατίρι θάχουμε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση made in usa. Για να μην διαλυθούν πρέπει να παρακαλάνε να δεχτεί να μείνει ο καραμανλής γιατί διαφορετικά άλλοι θα πάνε με τον ομπάμα χέρι-χέρι κι άλλοι με τον καρατζαφέρη.