Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Όσοι βιάστηκαν να ράψουν καινούργια σκούρα κουστούμια ,συνεπαρμένοι από τον τηλεοπτικό νεοφασισμό ....

....... την δημοσκοπική δημοκρατία και τα πλάνα γραπτά των υποτακτικών των «νταβατζήδων», σε λίγες ώρες θα θυμίζουν αυτό που ο Ξενοφώντας περιγράφει χαρακτηριστικά:«Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα».

Ένθεν, κείθεν και ..εντεύθεν! Οι λόγοι πολλοί ! Ήρθε βλέπετε η ώρα να αποφασίσουμε υπεύθυνα. Να αποφασίσουμε για την πατρίδα μας. Να αποφασίσουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.

Τα εξωπραγματικά αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι σίγουρο ότι θα αποδειχτούν για ακόμη μια φορά ..."πλάνες".

Ας μην ξεχνάμε τον Φεβρουάριο του 2008, τη μέρα που έγινε εκείνη η σημαδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών στη Βουλή με θέμα τις δημοσκοπήσεις.
Ας μην ξεχνάμε τι ακούστηκε τότε από τους βουλευτές. Ο κ.Γ. Σούρλας της Ν.Δ. είπε πως ένα σωρό συνάδελφοί του άδειασαν τον τραπεζικό τους λογαριασμό για να αγοράσουν ζηλευτή θέση σε κάποια λίστα δημοφιλίας.
Ο Μ. Παπαϊωάννου του ΠαΣοΚ είπε ευθέως ότι δημοσκόποι του ζήτησαν 3 εκατομμύρια δραχμές για να τον "βγάλουν" στους πλέον δημοφιλείς πολιτικούς , ο δε κ.Φώτης Κουβέλης του Συνασπισμού μίλησε για πλάνους γκαλοπίστες που συμπληρώνουν μόνοι τους τα ερωτηματολόγια για να είναι ...σίγουροι για το αποτέλεσμα...

Όσοι πίστευαν ή διέδιδαν ότι ο Καραμανλής πήγε στη μάχη για να "πεθάνει", δεν τον ξέρουν καλά, όπως δεν ξέρουν, δεν έχουν μετρήσει καλά, και τις πιθανές εκδοχές στα αποτελέσματα αυτής της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Αυτό που μπορώ μόνο να πω είναι ότι σήμερα δεν είναι το τέλος του οδοιπορικού. Σήμερα είναι ...η αρχή του! Πολλά από τα σημερινά δεδομένα θα αναθεωρηθούν και πολλές από τις σημερινές προτεραιότητες, θα αλλάξουν.

Όσο για τους αναποφάσιστους της τελευταίας στιγμής , να θυμίσω τα λόγια του κυνικού φιλόσοφου Αντισθένη :«Οι πόλεις χάνονται, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πια τους κακούς από τους καλούς».

YΓ. Timeo Danaos et dona ferrentes.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη στιγμή στο ALPHA ο Βερύκοκος είπε πως το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει το βράδυ πανηγύρι στο Καστρί με "σοσιαλιστικό" κέτερινγκ από ξενοδοχείο πολυτελείας.
Άρχισαν οι σοσιαλιστικές μάσες αλλά αφού είναι "σοσιαλιστικές" δεν πειράζει τα κανάλια.

F5PILOT είπε...

Ρε Βασιλάκη τι σ' έπιασε και αναδημοσιεύεις τις μαλακίες του πολίτη; Βάλε ετικέτα σάτυρα για να μη γίνεις ρόμπα. Νομίζω ότι είσαι μακράν πιο σοβαρός από τον πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ψηφιζουμε για το μελλον και την πορεια της χωρας μας.Δεν ξεχναμε ουτε τα Ιμια ουτε τον Οτσαλαν ουτε τη Μαδριτη.Δεν χωραει αλλη εθνικη ντροπη.Δεν θελουμε αλλες γκριζες ζωνες.Βαζουμε στην ακρη τα προσωπικα μας και κοιταζουμε την ΕΛΛΑΔΑ μας.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ