Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Οι μαϊμουδιές του Παπακωνσταντίνου έφεραν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Ελλάδα.

Σενάρια ηρωικής απεμπλοκής από την δίνη που ενέπλεξαν την Ελλάδα, οι μαϊμουδιές του Παπακωνσταντίνου, επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Πως θα πάει, τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο το έλλειμμα στο 6-8%! Σενάρια υπάρχουν πολλά. Εν τω μεταξύ θα ληφθούν σκληρά μέτρα και το Μαξίμου θα ακολουθήσει αντικοινωνική πολιτική μια και «δεν μπορούν τελικά να τα πάρουν απ’ τους πλούσιους και να τα δώσουν στους φτωχούς»! Εξάλλου οι περισσότεροι πλούσιοι, κυρίως η διαπλεκόμενοι, στηρίζουν Πασόκ! Δεν υπάρχει όμως κανένα σενάριο που να γλυτώνει την Ελλάδα, από τα νύχια των αισχροκερδών τοκογλύφων που λύθηκαν τα χέρια τους και χωρίς κανένα φραγμό πρόκειται να αυξήσουν τα επιτόκια στα δάνεια που αιτείται η χώρα. Μας περιμένουν στη γωνία, ίσως σε ένα προκαθορισμένο παιχνίδι. Οι πολίτες εξαπατήθηκαν και παίζουν με σημαδεμένες τράπουλες σε ένα χαμένο παιχνίδι προς όφελος διεθνών και εγχώριων τραπεζικών κέντρων.
Εκτός και αν «διορθώσουν» το έλλειμμα μέχρι το τέλος του χρόνου. Σενάριο αδύνατο γιατί ήδη έχει υποστεί η αξιοπιστία μας βαρύτατο πλήγμα. Μας κοροϊδεύουν οι Αλμούνιοι με τα στοιχεία που τους δίνουμε. Και για όλα φταίει η ανευθυνότητα Παπακωνσταντίνου! Γίναμε αντικείμενο διεθνούς χλεύης για να εξυπηρετηθούν τα μικροκομματικά παιχνίδια του Μαξίμου. Όσο για τη «επιτυχία» στην παράταση που πήραμε για την πτώση του ελλείμματος κάτω του 3% ….. μην χαίρονται. Ουσιαστικά οι μεγάλες χώρες που πέτυχαν για δικό τους όφελος την παράταση κατάφεραν να συμπαρασυρθεί και η Ελλάδα στην «παράταση»
Ουσιαστικά ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να κόψει το κεφάλι του και να βρει άμεσα 7,5 δις ευρώ. Τους αμέσως επόμενους μήνες. «Λεφτά δεν υπάρχουν», η κοινωνία καλλιέργησε προσδοκίες με τα προεκλογικά ψέματα του Παπανδρέου. Το Πασόκ έδωσε πολλά προεκλογικά «σκουπίδια» στο λαό και ενδέχεται να τα πετάξει σύντομα πίσω στους εμπνευστές της «άλλης πολιτικής» που υπόσχονταν και επέμεναν για «τα λεφτά που υπάρχουν»(garbage in, garbage out)! Άρα το Πασόκ έχει πέσει στις παγίδες που έστησε για να υφαρπάξει την εξουσία. Όσο και αν το αρνούνται ή δε θέλουν να το πιστέψουν οι «οχτώ» των δελτίων παραπληροφόρησης. Ο Παπακωνσταντίνου απολογείται τώρα στον Αλμούνια για το «λάθος» που έκανε και αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να προβεί σε πλήρη «πραγματική απογραφή» της οικονομίας για να «διορθώσουν» λάθη και παραλείψεις! Έρχονται σε πλήρη σύγκρουση και με τον «πρόσφατο» εαυτό τους και με το παρελθόν τους. Μπορούμε να ξεχάσουμε τα επιχειρήματα περί «προδοσίας» που χρησιμοποιούσαν για την απογραφή του Αλογοσκούφη;
Παράλληλα βέβαια υποσχέθηκαν στους Ευρωπαίους, ότι θα πάρουν σκληρά μέτρα ενώ στα μέσα ενημέρωσης ακόμα υπόσχονται στον ελληνικό λαό λαγούς με πετραχήλια! Στο στόχαστρο βρίσκονται οι έμμεσοι φόροι. Οι περικοπές δαπανών αποδεικνύονται Λερναία Ύδρα. Κόβεις το ένα κεφάλι και ανοίγουν δύο. Χωρίς «πυρσό με φωτιά» δεν πετυχαίνεις τίποτα. Τσάμπα κόπος. Όταν όλα δείχνουν ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και μηδενικές αυξήσεις στο δημόσιο. Επιστρέφουμε δηλαδή στο προεκλογικό πρόγραμμα του Καραμανλή. Κάτι που δεν μπορούν να πιστέψουν ούτε στο Μαξίμου, ούε στα κανάλια, ούτε οι οπαδοί του Πασόκ! Ευχόμαστε μόνο να μην κάψουν το μέλλον μας, μια και πολύ φοβόμαστε ότι ολόκληρο το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο του Παπανδρέου είναι απροετοίμαστοι, χωρίς κανένα σχέδιο και μαθητευόμενοι μάγοι!

32 σχόλια:

stefanos είπε...

Ελεεινό άρθρο,
από ελεεινότερα μυαλά θα έλεγα...
που διαστρεβλώνουν την αλήθεια
και που θέλουν
και να τους πιστέψουμε...
Όμως ότι και να λένε
είναι πολιτικά πεθαμένοι...

Καταστρέψανε οικονομικά την Ελλάδα
και προσπαθούν να μας πείσουν
ότι αυτό συνέβη σε 25 ημέρες
που κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ
(καλά - καλά δεν έχει ανοίξει
ούτε η Κοινοβουλευτική Σύνοδος..
χεχε...)

Καταστρέψανε επίσης ηθικά
τη Δημοκρατία μας
με στρέβλωση και έκπτωση των Θεσμών
και παράγοντας ατέλειωτα Σκάνδάλα...
Δηλαδή μιλάνε αυτοί που πιάσανε
στο "επι τόπου" την Τσέκου
και την ρίξανε φυλακή επί 202 μέρες
(για να την τρομοκρατήσουν
και να μην ανοίξει το στόμα της)
ενώ αφήσανε εκ προθέσεως
το νεοδημοκράτη αρχιλαμόγιο Χριστοφοράκο
να την κοπανήσει στη Γερμανία…
(αλήθεια ο Καραβέλας τι έγινε;)

Και τώρα μας την λένε κι από πάνω!
Με ψέματα! Με ασυναρτησίες!
Κάνοντας το μαύρο άσπρο…
Με Χαζομάρες… Χαζομαααάρες…
(που λένε στο χωριό του Λαζόπουλου)
Κοιτάνε απελπισμένα να καλύψουν τα κενά
ενός συντετριμμένου κόμματος,
που έχοντας στην πλάτη
ένα χαστούκι 10,5% μεγατόνων
εξαντλεί τη δραστηριότητα του
σε έναν κωμικοτραγικό αγώνα διαδοχής:
2 αποστάτες και 1 κορη αρχιαποστάτη
που προσποιούνται τους δελφίνους
και παλεύουν για τα αποφάγια
που τους κληροδότησε ο πρώην…
(το παλιό υπερεκτιμημένο αφεντικό
την κοπάνησε σαν μικροσυνταξιούχος,
τους παράτησε σύξυλους,
και τώρα ψαρεύει κέφαλους και λαβράκια
στις όχθες του Αώου ποταμού)

Και δύο σειρές ως επίλογου
Με κάποια σοβαρότητα…
Η πολιτική αντιπαράθεση αστείοι αναλυτές
και αρθρογράφοι της πεντάρας
γίνεται πάνω σε θέσεις και πράξεις πολιτικές
και όχι με gossips τύπου «μεσημεράδικων»…

Επίσης μια κυβέρνηση
οφείλει να ξέρει την αλήθεια
και να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Η ΝΔ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΨΕΥΔΕΤΟ
ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ
ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟ
Γι αυτό
ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ
Και σας το προτείνω
όσο πιο ευγενικά γίνεται!

Μια αντιπολίτευση, πάλι, οφείλει να προσπαθεί
να πλησιάσει στην αλήθεια,
ώστε να τεκμηριώνει κάθε φορά
την κριτική της και να κάνει προτάσεις
ρεαλιστικές.
Η ΝΔ ΤΗΣ ΕΔΙΝΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΑΠ
ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…
Δίνουμε πίστωση χρόνου
Όχι για 100 και 200 ημέρες
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη 29-9-2009 : Σε συνέντευξή του στο REUTERS, ο – ακόμα – πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, τονίζει με έμφαση, πως «…αν όλα πάνε καλά, με την εφαρμογή των πολιτικών, που έχουμε ήδη κάνει, το έλλειμμα δεν θα ξεφύγει από το μέσο όρο της ευρωζώνης, που είναι γύρω στο 6%...».

Τετάρτη 30-9-2009 : Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος αποστέλλει στην Eurostat τα στοιχεία, τα οποία κάνουν λόγο για έλλειμμα 5% του ΑΕΠ, για το 2008, ενώ για φέτος, (2009), προβλέπουν ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί κοντά στην περιοχή του 6%.
Τα στοιχεία συζητούνται στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) και της ΕΕ (Ecofin), την Πέμπτη 1/10 και την Παρασκευή 2/10 στη Στοκχόλμη. Την Ελλάδα εκπροσώπησε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Τζαννίνης.

Πέμπτη 1-10-2009 : Το ΠΑΣΟΚ «…εκφράζει ανησυχία και αμφισβητεί τα δημοσιονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η ΝΔ…». Τονίζει, πως αν εκλεγεί κυβέρνηση, θα περιμένει να του δώσει την πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά ισχύει, η Τράπεζα της Ελλάδος. «…Δεν θα κάνουμε πάντως απογραφή, όπως η ΝΔ, εκθέτοντας την Ελλάδα στην Κομισιόν…», δηλώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Κυριακή 4-10-2009 : Ο ελληνικός λαός ψηφίζει στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης του τόπου.

Τρίτη 6-10-2009 : Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος μιλάει στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη και στο περιθώριο της συνόδου ερωτηθείς για το έλλειμμα υπογραμμίζει, ότι αυτό, κινείται σε επίπεδα άνω του 10% !

Πέμπτη 8-10-2009 : Ο κ. Προβόπουλος επισκέπτεται τον πρωθυπουργό – πλέον – Γ. Παπανδρέου στο Μαξίμου και μετά τη συνάντηση δηλώνει : «…αισιοδοξώ πως το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10%...».

Παρασκευή 9-10-2009 : Ο διοικητής της Τ.Ε. πάει στο υπουργείο των Οικονομικών και μετά τη συνάντησή του με το νέο υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει στις κάμερες πως περιμένει «…εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος στο 12% του ΑΕΠ, πιθανώς και περισσότερο, μέχρι το τέλος του χρόνου !...».
Με βάση την ενημέρωση και τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος – όπως είχε δεσμευτεί πριν τις εκλογές – ο υπουργός Οικονομικών πηγαίνει τη Δευτέρα 19-9-2009 στο Λουξεμβούργο και ενημερώνει την Κομισιόν και το Eurogroup. Διαδραματίζονται τα γνωστά γεγονότα…

Τετάρτη 21-10-2009 : Ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, βγαίνει στην τηλεόραση και δηλώνει …εξοργισμένος : «…η κυβέρνηση αδιαφορεί για το έλλειμμα, το φουσκώνει για να πει ότι 'φταίει η ΝΔ' και του χρόνου να πει: 'κοίτα πως το έριξα'…».
Το ΠΑΣΟΚ έφερε τον χρεοκοπημένο κυβερνητικό θίασο της νεοδημοκρατίας αντιμέτωπο με την πραγματικότητα του θλιβερού έργου του στην Οικονομία, η οποία πραγματικότητα δεν προσδιορίστηκε από τη νέα κυβέρνηση και τους ανθρώπους της, αλλά από την Τράπεζα Ελλάδος και τον διοικητή της, τον νεοδημοκράτη κ. Προβόπουλο.
Το ποιοι είναι οι πολιτικοί απατεώνες και ποιοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους έλληνες πολίτες, ως χαχόλους, φαίνεται ξεκάθαρα !

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

έχουμε λεφτααααααααααααααααααααααααα
ααααααααααααααααααααααααααααααα
ααααααααααααααααααααααααααααααα
ααααααααααααααααααααααααααααααα
ααααααααααά !!!!

Alex είπε...

Επειδη οι αναρτησεις πεφτουν σαν το χαλαζι...

Είναι δύο υπάλληλοι σε ένα γραφείο και δεν την παλεύουν καθόλου!
Ιούλιος μήνας, αφόρητη ζέστη, πολλή δουλειά, όρεξη μηδέν!
Ο ένας σάλταρε τελείως, και έπειτα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να κερδίσει μία άδεια από το σκληρό αφεντικό, αποφασίζει να λάβει δραστικά μέτρα και να εκβιάσει λίγο την κατάσταση.
Πάει λοιπόν, κρεμιέται από το ταβάνι και αρχίζει να βγάζει περίεργους ήχους.
Μπαίνει το αφεντικό στο γραφείο, τον βλέπει, μένει κάγκελο.
- Τί έπαθες ρε; Γιατί κρεμάστηκες από το ταβάνι;
- Είμαι λάμπα!
- Α, δεν πας καλά εσύ... Πάρε μία αδειούλα, μήπως και ξελαμπικάρεις λίγο.
Κατεβαίνει κάτω ο τύπος και φεύγει.
Τον βλέπει ο συνάδελφος και σηκώνεται και αυτός και τον ακολουθεί από πίσω.
Τον βλέπει το αφεντικό:
- Εσύ που πάς;
- Ε, δεν μπορώ να δουλέψω μέσα στα σκοτάδια!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Σε ιδιοκτήτες νυχτερινού κέντρου έχει νοικιάσει το ακίνητό της η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, παρά το γεγονός ότι αυτό βρίσκεται σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως αμιγούς κατοικίας...ελα πιλότε σιγά-σιγά μόνοι σας θα βγάλετε τα μάτια σας!
Χωρις αντιπολίτευση και πέφτετεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

F5PILOT είπε...

Ρε παπαδάκι από τις 9 και μισή άρχισες να βλέπεις όνειρά;
Χαχαχαχα
Δε βλέπεις τι έγινε σήμερα στη ΚΟ της ΝΔ. Γέλασε ο κάθε πικραμένος.

stefanos είπε...

Alex
πολύ καλό το ανέκδοτο,
αλλά όντως δεν μπορούσα
να δουλέψω μέσα στα σκοτάδια...
Ο "συνάδελφος"
εκτός απο το ότι
ενοιωθε σαν λάμπα
(μπορεί να το πιστοποιήσει αυτό
και ο Dr. Μυλωνάκης)
πήρε μαζί του
και την πραγματική...

Αχ... ρε ψωροκώσταινα!

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Στέφανε, τα δάκρυα για την ΠΑΣΟΚα Τσέκου είναι επειδή μπήκε φυλακή ή επειδή δεν δούλεψε ο εκβιασμός της;

Σε 25 μέρες φορτώσατε τον προϋπολογισμό του κράτους με άλλο 8 δις ευρώ, για να εμφανίσετε μεγάλο έλλειμμα και να έχετε μετά το... προνόμιο ότι το μειώσατε, εφαρμόζοντας την πολιτική που έλεγε η Νέα Δημοκρατία πριν τις εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία έπεσε γιατί αρνήθηκε να βολέψει τους δικούς της και είχε όλα τα ΜΜΕξαπάτησης των νταβατζίδων μεγαλοεργολάβων/εμπόρων όπλων εναντίων της. Εσείς είστε σίγουροι ότι θα μείνετε στην εξουσία επειδή θα βολέψετε τους δικούς σας (ξεκινήσατε ήδη αδειάζοντας το δημόσιο από τα stage για να βάλετε ορισμένου χρόνου πρασινοφρουρούς) και έχετε όλα τα ΜΜΕξαπάτησης μαζί σας.

stefanos είπε...

@Vassilis…
Δεν φαίνεται ηλικιακά
να είσαι κανένας νεαρούλης...
Κατά συνέπεια
δεν δικαιολογούνται
και τέτοιες "ρουκέτες"
περί ελλείμματος +4% (περίπου)
μέσα σε 25 ημέρες...
Ποιόν προσπαθείς
να κοροϊδέψεις;
Το μεγαλύτερο βήμα
προς ένα καλύτερο
και κυρίως δημοκρατικότερο κόμμα
θα ήταν να είχατε τη δύναμη
για πραγματική ανάλυση
της συντριβής σας...
Εσείς στρουθοκαμηλίζετε
νομίζοντας ότι μπορείτε
να αποφύγετε τα επώδυνα...
Να "βγάλετε" αρχηγό
και όλα μέλι – γάλα…
Αμ δεν είναι έτσι...
Στην 5ετία 2004 - 2009
υπήρξε αγαπητέ μου
ανείπωτη διαφθορά,
εντυπωσιακή αδυναμία διακυβέρνησης,
εξάρθρωση των Θεσμών,
κατασπατάληση πόρων και χρήματος,
κομματικοποίηση των πάντων
και ένας εκπληκτικά
ανεπαρκής πρωθυπουργός
(που διέπρεψε μόνον στα λόγια).
Είναι τελικά
σαν να σου δικαιολογήσω
την τελευταία περίοδο
της κυβέρνησης Σημίτη...
Γίνεται;
Δεν γίνεται!

F5PILOT είπε...

@Vassilis
Χτες στη ΚΟ άλλα λεγαν τα στελέχη της ΝΔ. Γιατί δεν τους λες αφού ξέρεις γιατί πέσαν; Αυτοί άλλα λέγαν χτες. Μάλλον αυτοί της ΝΔ δεν ξέρουν. Ξέρεις εσύ.
Μυαλό δεν βάζετε δικό σας πρόβλημα. Αμετανόητοι δεξιοί του 60. Αυτοκριτική σας λέιπει και ευτυχώς γαι τη ΝΔ κάποια στελέχη σας άρχισαν να κάνουν και να αρθρώνουν κάποια κριτική σ' αυτούς που διαχειρίστηκαν την εξουσία και να συζητούν τι έφταιξε.

Ανώνυμος είπε...

@F5PILOT
Την περασμένη εβδομάδα στην εκλογή του Γραμματέα άλλα έλεγαν τα στελέχη της πασόκ. Γιατί δεν τους λες αφού ξέρεις γιατί γελάει με τα καμώματά τους όλη η κοινωνία; Αυτοί άλλα λέγαν χτες. Μάλλον αυτοί του πασόκ δεν ξέρουν. Ξέρεις εσύ.
Μυαλό δεν βάζετε δικό σας πρόβλημα. Αμετανόητοι αριστεροί του 60. Αυτοκριτική σας λέιπει και ευτυχώς και στο πασόκ κάποια στελέχη σας άρχισαν να κάνουν και να αρθρώνουν κάποια κριτική σ' αυτούς που διαχειρίστηκαν την εξουσία και να συζητούν τι έφταιξε και έχετε γίνει το απόλυτο ρεντίκολο της κοινωνίας.
ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ..
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ;
Τελικά το μόνο ΑΛΗΘΙΝΟ σχέδιο που είχατε προετοιμάσει είναι το πώς θα υφαρπάξετε την ψήφο του λαού.

F5PILOT είπε...

@οξεία γωνία

Για κοίτα ανισσόροπε την ημερομηνία. Οι εκλογές έγιναν όσο και αν θέλεις να μην το πιστεύεις. Όσο και να θες να γυρίσουμε στη προεκλογική περίοδο εγώ δεν μπαίνω στο παιχνίδι σου.
Μου αρέσει που κάποτε το έπαιζες σοβαρός.
Αυτά τα παιχνίδια νομίζεις ότι είναι σοβαρά επιχειρήματα; Μα τι ρωτώ. Που να την βρήτε την σοβαρότητα κατάλοιπα της ΕΡΕ;

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Stefanos είπε..
Ελεεινό άρθρο,
από ελεεινότερα μυαλά θα έλεγα...
Καταστρέψανε οικονομικά την Ελλάδα
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΑΠ
ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…
Δίνουμε πίστωση χρόνου
Όχι για 100 και 200 ημέρες
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ!


ΠΟΣΟ ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ?
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ, ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ?

Υ.Γ.

ΛΙΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα σχεδόν μετά τις εκλογές, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα, την οποία αγνόησε πριν τις εκλογές, υποτιμώντας την νοημοσύνη του ελληνικού λαού!
Ενώ γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας, τουλάχιστον 4 ημέρες πριν την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εφ’ όσον είχε ενημερωθεί από τον Διοικητή της Τ.τ..Ε. κ. Προβόπουλο.
Γνώριζαν τους αριθμούς και τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, κάτι που υπενθυμίσθηκε στον κ. Παπακωσταντίνου στη σύνοδο του Ecofin ο επίτροπος Αλμούνια.
Παρ’ όλα αυτά υποσχέθηκαν τα “πάντα στους πάντες”, λέγοντας ότι “λεφτά υπάρχουν”,χωρίς να υπολογίσουν την επόμενη μέρα των εκλογών, την οποία καλούνται να “εξυπηρετήσουν” σήμερα!
Για τη φετινή χρονιά, το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα κλείσει στα 28,9 δισ. ευρώ, μέγεθος που οδηγεί τον υπουργό σε σκέψεις για δραστικότερα μέτρα από τα αρχικά προγραμματισμένα
Ο Κ. Παπακωσταντίνου, με επιστολή του προς τον επίτροπο κ. Χοακίν Αλμούνια, αφού έκανε μία αναδρομή στα αποτυχημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, παρουσίασε τη δέσμη των μέτρων που προσανατολίζεται να πάρει το ΠαΣοΚ.
Ο υπουργός όπως και προεκλογικά είχε εξαγγείλει το ΠαΣοΚ, θα προχωρήσει σε αύξηση της άμεσης φορολογίας με νέα φορολογική κλίμακα, κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων και φοροαπαλλαγών καθώς και των έμμεσων φόρων όπως ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, στα ποτά και στα τσιγάρα.
Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική πολιτική του υπουργού είναι η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ.
Αν και προεκλογικά σύσσωμο το ΠαΣοΚ είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνει αύξηση του ΦΠΑ, κάτω από το πρίσμα των νέων δεδομένων για τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας που φέρνει η καταγραφή, και με την comition να «απειλεί» και να πιέζει για άμεσα μέτρα, ο κ. Παπακωστντίνου αποφάσισε να δεχτεί τις εισηγήσεις για αύξηση του ΦΠΑ.
Για κάθε μονάδα αύξησης του ΦΠΑ τα έσοδα του Κράτους αυξάνονται κατά 600 εκατ. ευρώ.
Οι σκέψεις που κυριαρχούν στο οικονομικό επιτελείο τη κυβέρνησης είναι να αυξηθεί ο συντελεστής από 19% σε 21% και συγχρόνως σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης να μειωθεί ώστε να υπάρξει η απαραίτητη κοινωνική ισορροπία στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Και εδώ ερχόμαστε στην μεγάλη αντίφαση της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ για δίκαιη φορολογική πολιτική.
Έχουμε τονίσει και άλλη φορά ότι η χειρότερη μεταχείριση του κράτους προς τον πολίτη είναι η αύξηση της έμμεσης φορολογίας!
Και τούτο γιατί τους ίδιους φόρους πληρώνουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως του εισοδήματος τους!
Δηλαδή τον ίδιο φόρο πληρώνουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοεισοδηματίες και οι φοροδιαφεύγοντες !
Αυτή είναι κοινωνική δικαιοσύνη;
Αυτός είναι ο σοσιαλισμός;
Να πληρώνουν τους φόρους τα χαμηλά εισοδήματα και οι άνεργοι και να απαλάσσουμε φορολογικά τους “σκαφάτους”;
Και κυρίως πάνω απ’ όλα γιατί είπατε ψέμματα στον ελληνικό λαό;


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΨΕΥΤΟΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως δεν... λύνεις ένα πρόβλημα;;;

Φτιάχνεις μία Επιτροπή!

Πριν ακόμα οριστούν οι Γενικοί Γραμματείς στα Υπουργεία έχουν ανακοινωθεί οι κάτωθι επιτροπές:

1. Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτροπή για τον εκλογικό νόμο.

2. Υπουργείο Εσωτερικών: Επιτροπή για τη νέα αρχιτεκτονική στη Διοίκηση.

3. Υπουργείο Οικονομικών: Ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία θα παρακολουθεί τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας, έλλειμμα, χρέος, ισοζύγιο και άλλα.

4. Υπουργείο Υγείας: ...
Επιτροπή που θα ελέγχει τις δαπάνες των νοσοκομείων και τις προμήθειες.

5. Υπουργείο Παιδείας:Επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο και το εξεταστικό σύστημα.

6. Υπουργείο Εργασίας: Επιτροπή που θα μελετήσει τη διαδοχική ασφάλιση ενώ υπάρχει και η επιτροπή για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

7. Υπουργείο Υποδομών: Επιτροπή κάτι σαν ΑΣΕΠ για τον έλεγχο της πορείας και της ποιότητας των δημόσιων έργων.

8. Υπουργείο Περιβάλλοντος: Επιτροπή για τους ημιυπαίθριους χώρους όπου θα καταγραφούν οι απόψεις και θα μελετηθούν όλα τα σενάρια.

Αλήθεια όλες αυτές οι Επιτροπές θα πληρώνονται; Και αν ναι που είναι οι περικοπές των δαπανών στο Δημόσιο;;;

Και αν ξεκίνησαν με 8 Επιτροπές πριν συμπληρωθεί 1 μήνας τότε σε 6 μήνες πόσα φύλλα excel θα χρειάζονται μόνο και μόνο για να καταγραφούν οι Επιτροπές που θα δημιουργηθούν;;;



ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΨΕΥΤΟΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πασοκόσκυλο F5PILOT,
Ρε χαμένο κορμί, ΕΣΥ να κοιτάξεις την ημερομηνία.
Πράγματι έγιναν οι εκλογές και τώρα ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΗΔΕΣ.
Μυαλό δεν βάζετε, δικό σας πρόβλημα. Αμετανόητοι αριστεροί του 60. Αυτοκριτική σας λέιπει και ευτυχώς και στο πασόκ κάποια στελέχη σας άρχισαν να κάνουν και να αρθρώνουν κάποια κριτική σ' αυτούς που διαχειρίστηκαν την εξουσία και να συζητούν τι έφταιξε και έχετε γίνει το απόλυτο ρεντίκολο της κοινωνίας.
ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ..
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ;
Τελικά το μόνο ΑΛΗΘΙΝΟ σχέδιο που είχατε προετοιμάσει είναι το πώς θα υφαρπάξετε την ψήφο του λαού.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΙΛΟΤΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΗΡΥΚΑΣΤΙΚΑ:

Πλάνες «ζυμώσεις» από τον κ. Παπακωνσταντίνου

Δεν ξέρω εάν γνωρίζετε ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνο την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».

Ως «Νοηματική γλώσσα» θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον» (δηλαδή η λέξη) και το «σημαινόμενο» (δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει -πράγμα,κατάσταση,ιδέα ) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση ( π.χ γεωμετρία = γη +μετρώ) .

Αντίθετα «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το Α «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με την Α λέξη (σημαίνον).

Με απλά λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η ΜΟΝΗ γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν δηλαδή κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

Όταν λοιπόν διαβάζω ότι ο μετέχων στα ΔΣ του ΟTE, όταν η Siemens έκανε πάρτι μίζας με τον οργανισμό ( το επισημαίνω διαρκώς καθώς οι Νεοέλληνες έχουμε ασθενή μνήμη), υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, συνέστησε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ( sic!) επιτροπή που θα καταγράψει την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία (απογραφή κατ` ουσία ), τότε σίγουρα δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.

Είτε ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν γνωρίζει ελληνικά και προέρχεται από άλλη χώρα ,όπου η γλώσσα της είναι συμβατική ( δηλ. αυθαιρέτως ορίζεται το σημαινόμενο να εννοείται με το σημαίνον), είτε ηθελημένα προσπαθεί να υποβιβάσει ,προς χάριν της επικοινωνίας ,το πνευματικό μας επίπεδο.

Η λέξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ/Η σημαίνει αυτόν που δεν επηρεάζεται ή δεν ελέγχεται από κάποιον άλλο.
Πως λοιπόν ονομάζει ο κ. Παπακωνσταντίνου «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν τα μέλη αυτής επιλέγονται και ορίζονται όχι μέσα από τις διαδικασίες μιας γενικής συναίνεσης, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο ;

Παρόμοιες πλάνες «ζυμώσεις» μεταξύ λέξεως και έννοιας επιχειρούν απολυταρχικά καθεστώτα. Η Ιστορία βρίθει παραδειγμάτων με τέτοιου είδους πλάνες «ζυμώσεις» στην επτάχρονη περίοδο της δικτατορίας στην χώρα μας.

Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν ανακοινώνει ότι το συντονισμό της ....«Ανεξάρτητης Επιτροπής» θα έχει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε), τον οποίο ( Γ.Ζανιάς) ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου όρισε σ` αυτή την θέση πριν.... δύο ημέρες;

Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν σ` αυτή μετέχει πρώην σύμβουλος του κ. Σημίτη;
Πως ονομάζεται «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» μια επιτροπή όταν μεταξύ των μελών βρίσκονται κομματικά προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ των οποίων μάλιστα το παρελθόν είναι ....πολυτάραχο;

Για να μην «βιάζει» λοιπόν κανείς ούτε την ελληνική γλώσσα ,ούτε την νοημοσύνη μας, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ = Άνευ Εξάρτησης. Και αυτή η επιτροπή μόνο έτσι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται.


ΑΝΤΑ ΓΕΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Χαχαχα
Ρε τι πλάκα έχεται. Νόμίζετε λάθος.
Νομίζεις ότι κοροιδεύεις κανέναν ρε παπάρα οικονομολόγε της κακιάς ώρας.

Βρε δεξιό παρατράγουδο της Πάνιας νομίζεις ότι με τις μαλακίες σου ξεφεύγεις από την πραγματικότητα της ψωλής που έφαγες στις εκλογές.

Για κοίταξε το θέατρο σκιών της ΝΔ που ακόμη προσπαθεί να αποφασίσει τις διαδικασίες γαλαζια βρωμούσα.

Άντε γειά και καλοχώνευτη η ψωλή.

Χαχαχαχα

Alex είπε...

@ Ανώνυμος 1:12
Πόσο μεγάλες είναι επιτελούς οι παρωπίδες που σου έχουν βάλει, πως και γιατί φυγαδεύτηκαν Χριστοφοράκος και Καρβέλας, δεν σου λένε τα γεγονότα και ημερομηνίες τίποτα!!!!
Το σκάνδαλο της Μιζενς είναι πρασινογαλάζιο αλλά για μένα τον απλό πολίτη ο μεγάλος ένοχος είναι η ΝΔ γιατί απλά επί διακυβερνήσεώς της το σκάνδαλο παραγράφηκε, κουκουλώθηκε και μας έφτυσαν κατάμουτρα όλοι αντάμα, και το ΠΑΣΟΚ σφυρίζει αδιάφορα και καλά κάνει και η ΝΔ ισχυρίζεται ότι το σκάνδαλο είναι αποκλειστικά πράσινο και κάτι χαχόλοι σαν εσένα κατακεραυνώνουν τους μεν και χειροκροτούν τους δε.
Κρίμα φίλε μου μεγάλο....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΟΠΙΛΟΤΕ (ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΙΣΩΣ!!)!!!!!!!!!!!!

ΑΛΕΞ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΙΖΙΕΝΙΑΡΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΟΤΕ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΙΖΕΝΣ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΛΟΤΑΚΟ ,ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα
Ρε τι πλάκα έχετε. Νόμίζετε λάθος.
Νομίζεις ότι κοροιδεύεις κανέναν ρε παπάρα ούφο πιλότε της κακιάς ώρας.

Βρε αριστερό παρατράγουδο της Πάνιας νομίζεις ότι με τις μαλακίες σου ξεφεύγεις από την πραγματικότητα της ψωλής που σου χώνω καθημερινά μετά τις εκλογές;

Για κοίταξε το θέατρο σκιών του πασόκ που ακόμη προσπαθεί να αποφασίσει να ορίσει γενικούς γραμματείς ένα μήνα μετά τις εκλογές ρε μπουχέσα αδελφή, που σε ξέσκισαν οι δεξιοί και καλά σου έκαναν γιατί τέτοιες ξεφτιλισμένες σκύλες σαν και σένα τέτοιους πούτσους αξίζουν.

Σε έσκισαν εκεί που ανήκεις, στο σπιτάκι σου άχρηστο τομάρι, σαν ξεπουπουλιαμένη κότα σκούζεις που σε ξεφτίλησαν.

Σε έστειλαν στο περιθώριο της κοινωνίας, να κάθεσαι όλη μέρα να βαράς μαλακία και να ξανασκέπτεσαι κάθε μέρα τη δυστυχία της θλιβερής ύπαρξής σου.

Άντε γειά και καλοχώνευτη η ψωλή που θα τρώς κάθε μέρα μέχρι να σας ρίξουμε, μουνόπανα, ψεύτες και απατεώνες.

Χαχαχαχα

F5PILOT είπε...

@Νοέμβριος 01, 2009 6:27 μμ
Από σένα αποκλείεται.
Αχαχαχαχα

F5PILOT είπε...

@οξεία μαλάκινση εγκεφάλου.

Το όνομά σου είναι και η αρρώστια σου.

Αχαχαχαχαχα

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Μερικοί
"γνωστοί - άγνωστοι"
που κρύβονται πίσω
από υπογραφές ΑΝΩΝΥΜΟΥ
είναι πραγματικά γαλαντόμοι...
Με τα υβριστικά παράσημα
που μου απονέμουν
με κάνουν να νοιώθω
σαν τον Μπρέζνιεφ εν επισήμω στολή!
Εσύ PILOTάκο
πως νοιώθεις;

Ανώνυμος είπε...

@F5PILOT,
Όλο για δεκάρα μιλάς.
Τί γίνεται ρε αποτυχημένε πιλότε της φακής;
Θυμάσαι συνεχώς το μέγεθος από το "γαριδάκι σου" και στενοχωριέσαι;
Ή απλά δεν μπορείς να χωνέψεις που σε έδιωξαν κλωτσηδόν από την υπηρεσία από τη μαλακία που κουβάλαγες;

@Στέφανος
Και οι ασυναρτησίες συνεχίζονται, καμμία θεραπεία δεν φαίνεται να αποδίδει.
Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια.

F5PILOT είπε...

@Stefanos

Διασκεδάζω αφάνταστα με τους ανισσόροπους που νομίζουν ότι μας κοροιδεύουν. Έχω ξεραθεί στο γέλιο.
Αχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΚΟΠΥ -ΠΕΙΣΤ


ΕΣΥ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΡΕ ΠΑΠΑΡΟΠΙΛΟΤΕ (ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΙΣΩΣ!!)!!!!!!!!!!!!

ΣΤΕΦΑΝΑΚΟ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ Η ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΧΑΖΟΜΑΑΑΑΡΕΣ!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Όπα Όπα

Γουστάρω γλέντια. Μειμαράκης εναναντίον Σαμαρά. Σαμαράς εναντίον Ντόρας. Αβραμόμουλος εναντίον Σιούφα. Ψωμιάδης εναντίον Ντόρας. Χαμός. Έλα να δεις και συ μπάρμπα.
Τα όργανα έχουν αρχίσει. Το γλέντι συνεχίζεται.
Ε!! ρε γλέντια
Ε!! ρε γέλια

Μόνο κάποιοι γελοίοι αδιάντροποι μείνανε που γελιωποιούνται ασύστολά.

Ε!!!! Ρε γέλια με τους γελοίους. Φχαριστιέμε γέλιο και διασκέδαση με τους γελοίους της υπόθεσης.

Αχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕ ΓΚΕΜΠΕΛΣ!!!!!!!!!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ
(ΤΟΥ ΜΙΖΕΝΙΑΡΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ ΣΑΣ Γ.Α.Π.!!!!!!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ,
ΦΑΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΨΩΛΙΑ
ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΣΟΥ!!!!!!!!

ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΟΥ ΠΙΛΟΤΑΚΟ!!!!!!!!!!!!!


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

F5PILOT είπε...

@Νοέμβριος 02, 2009 7:30 μμ

Χαχαχαχα
Είπαμε να είσαι ανισσόροπος αλλά εσύ το παραξήλωσες.
Χαχαχα

Μάλλον η ψωλή του Τζέφρυ έχει φτάσει στον εγκέφαλο σου.

Χαχαχα