Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ήρθε ο πρώτος γενικός γραμματέας! Αξιοκρατικά! Έχει γράψει βιβλίο με τη γυναίκα του υπουργού!

39.742 βιογραφικά για 88 θέσεις! Όσοι δεν γράψατε βιβλία με υπουργίνες ή βουλευτίνες ….. απορρίπτεσθε! Όξω απ’ την παράγκα. Σας δώσανε λίγο αέρα και πήρανε τα μυαλά σας αέρα ….. λιγούρια!
Επιτέλους ακούσαμε το όνομα του πρώτου ΓΓ. Ο Υπουργός «Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» κ. Καστανίδης, ανακοίνωσε το όνομα του ΓΓ του υπ. «Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Και το όνομα αυτού Δημήτραινας. Αξιολογήθηκε, μετρήθηκε και αποφασίστηκε «δημοκρατικά» ότι είναι ο μόνος Έλλην που δικαιούται τη θέση ΓΓ στο συγκεκριμένο Υπ. «Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»!!
Αποφασίστηκε ότι είναι ο ένας και μοναδικός «καταλληλότερος» μεταξύ των χιλιάδων συνδιεκδικητών της θέσης αυτής.
Εξάλλου ο κ. Δημήτραινας μαζί με όλους τους τίτλους του αυτή τη στιγμή είναι :
«Αξιότιμος κ.κ. ΓΓ του Υπ. Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Λέκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων» ….. Ουφ!!!! Ζαλίζεσαι, μόνο που το λες! Αυτός δεν είναι τίτλος ….. είναι σούπερ σιδηρόδρομος. Πολυάσχολος ο άνθρωπος. Δεν προλαβαίνει και γράφει και βιβλία…
Βέβαια τα βιβλία δεν έχουν καμιά σημασία. Ο σιδηρόδρομος στους τίτλους έπαιξε τον σπουδαιότερο ρόλο στην επιλογή του κ.κ. Δημήτραινα. Η δουλειά της επιλογής και της αξιολόγησης έγινε κανονικότατα και κανένας λιγούρης , άτιτλος και «ψιλικατζής» σε τίτλους δεν πρόκειται να δοκιμάσει τις φιλοδοξίες του, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Πέραν τούτων, είναι εντελώς κακοπροαίρετος όποιος θίξει το γεγονός ότι ο ΓΓ του υπ. «Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» έχει συγγράψει μαζί με τη σύζυγο του υπουργού περισπούδαστο βιβλίο, «ακατάλληλο» για το πλατύ κοινό λόγω του δυσνόητου θέματος και με τον «βαρύ» τίτλο:" Ο νέος νόμος 3064/2002 για την εμπορία των ανθρώπων". Στο περιεχόμενο του βιβλίου δεν συμπεριλαμβάνεται πραγματεία για την εμπορία διαφάνειας και βιoγραφικών μέσω opengov!
Α! Παρά λίγο να το ξεχάσω. Λεπτομέρεια θα μου πείτε που δεν αφορά τις ανοικτές διαβουλεύσεις του Γιωργάκη. Ο κ Δημήτραινας είναι μέλος του κινήματος από το 1974! Λεπτομέρειες…..

22 σχόλια:

socrates είπε...

Δεν έχω αρχείο με βίντεο, δυστυχώς.
Βάλε ρε φίλε exastal εκείνα τα προεκλογικά βίντεο του Γιωργάκη που έλεγε ότι θα πατάξει την αναξιοκρατία, ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.
Το είχε πεί τόσες δεκάδες φορές που κάπου θα το βρείς.
(Προφανώς ο Αϊνστάϊν θα εννοούσε ότι άξιοι είναι μόνο οι φίλοι και συγγενείς των υπουργών και της οικογενείας του).
Είδες δούλεμα ο αμερικάνος;

Ανώνυμος είπε...

Και αυτο ειναι μονο η αρχη.
Περιμενετε, διερευνηστε και θα δειτε τι εχει να γινει.
Ανθρωποι του φιλικου περιβαλλοντος , των επωνυμων σχολειων "απο-φυτα" , αποτυχημενοι συνγραφεις, χωρις καμια εμπειρια αναμενουν τηλ. απο το opengov.
Τις τελευταιες μερες σερφαρισα λιγο στο διαδυκτιο και κοιταζα τα βιογραφικα αυτων που μας προεκυψαν για να μας πρασινοκυβερνησουν. Εχουμε γεμισει απο μελη νομαρχιακων , κομματικων, μεταπτυχιακων χωρις καμια εμπειρια. Χωρις καμια αναμετρηση στην αγορα και στον ΙΤ.
Αυτοι οι τυποι θα λυσουν τα προβληματα μας? Αυτοι οι τυποι θα υποστηριξουν τα εθνικα μας συμφεροντα? Αυτοι οι τυποι ξερουν τι σημαινει δημοσια εκπαιδευση, δημοσιο Πανεπιστημιο, κοστος σπουδων? Αυτοι οι τυποι ξερουν ποσο κανει ενα κιλο ντοματες η ποσο κοστιζει ενα εισιτηριο στις αστικες συγκοινωνιες?

Αυτο βεβαια ειναι κατι που εχει γινει καθεστως στην Ελλαδα ανεξαρτητα απο το κομμα. (Ισως εδω εξαιρηται το ΚΚΕ.)

Εγω περιμενω παλι να γινει μια νεα γενια Πυτεχνηματικων -Αρπακτικων-Σοβαροφανων-Ολαθελητων-Κομπηναδορων
(Π.Α.Σ.Ο.Κ).

Αληθεια τι εγινε με την αναδιανομη του πλουτου στο Παλαιο Πασοκ? Τι εγιναν οι επιχειρηματιες της Πληροφορικης, των δορυφορικων προγραμματων ,κλπ? Οι επιχειρησεις τους εφαγαν το χρημα του κοσμακη και τωρα ειναι εκτος διαπραγματευσης στο χρηματιστηριο. Ποιοι κλαινε? Οι υπαλληλοι και οι επενδυτες. Ποιοι γελανε? Οι επιχειρηματιες με τις βιλες , τα σκαφη και τις υπερακτιες εταιριες.

Τουλαχιστον αυτο δεν εγινε σε τετοια εκταση επι ΝΔ.

Εγω περιμενω ποτε θα αρχισουν τα ΜΜΕ τον χορο. Και τοτε θα καταλαβει ο κοσμος γιατι το παρτυ αρχισε.

ria είπε...

αξιοκρατία το λένε αυτό!

έχουν να πέσουν πολλά γέλια!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα και χρονια πολλα σε οσες/οσους γιορταζουν σημερα!

Και που να εισασταν παιδια στη γιορτη που εκανε ο Καστανιδης για την "θεση" που πηρε στο κομμα...ολος ο Τερκενλης επι ποδος ..μεχρι που πολλοι περαστικοι πηραν και στο σπιτι τους απο τα λουκουλια κερασματα που θα χορτεναν στρατο ολοκληρο...κατα τα αλλα λιτοτης..μονο για τον εργαζομενο ομως!

F5PILOT είπε...

Αλήθεια το έχει διαβάσει κανείς σας το βιβλίο;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΙΕΙ ! ! !

Ποιον συνήγορο είχε ο Χάρης Καστανίδης τόσο στο τριμελές πλημμελειοδικείο όσο ΚΑΙ στο εφετείο (φέτος το Μάρτιο), όταν δικαζόταν η υπόθεση δυσφήμησης που διέπραξαν σε βάρος του αστυνομικοί της συνδικαλιστικής εφημερίδα "αστυνομικό βήμα"?

Μα φυσικά τον μόλις διορισθέντα...
από αυτόν γενικό γραμματέα του υπουργείου δικαιοσύνης γιώργο δημήτραινα!!!!

Δηλαδή ο Υπουργός διόρισε ως γενικό γραμματέα του υπουργείου του τον δικηγόρο του!!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΗΛΘΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Καλή βδομάδα, Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.

Ποιος θέλει ελεύθερο κόμμα την Ν.Δ. και ποιος τσιφλίκι;
Παρακάτω παραθέτω στους φίλους συνομιλητές την επιστολή που έστειλα στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου της Ν.Δ. Θα ενημερώσω και για την απάντηση.

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2009


Προς κ. Δημήτρη Σιούφα
Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
Του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας


Θέμα: Έκτακτο Συνέδριο Ν.Δ.


Κύριε Πρόεδρε,


Δύο ολόκληρα χρόνια μετά την κατάθεση των αγωνιών και των προβληματισμών μου σχετικά με την τύχη της κεντροδεξιάς παράταξης – και ενώπιον σας-, στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., έχουν έλθει δυστυχώς οι εξελίξεις ώστε να επαληθεύσουν πλήρως τις απόψεις μου. Απόψεις που κατέθεσα ανοικτά και δημόσια, χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς υστεροβουλία, δίχως να φοβηθώ για μια στιγμή τον πελέκι της διαγραφής που η απερχόμενη ηγεσία συνήθιζε να κραδαίνει επί των κεφαλών των βουλευτών της παράταξης. Δείγμα κι αυτό της παντελούς έλλειψης δημοκρατικότητας. Δείγμα της εξευτελιστικής απουσίας κάθε σεβασμού στον κοινοβουλευτισμό και το πολίτευμα. Δείγμα της παρωχημένης νοοτροπίας που διέτρεχε την ραχοκοκαλιά της συντριβείσας προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος.

Σήμερα, όλοι ομιλούν για την επόμενη ημέρα. Όντας βέβαιος ότι υπηρέτησα τόσο πιστά την παράταξη όσο και ανιδιοτελώς πορεύτηκα στον εικοσαετή μου κοινοβουλευτικό βίο. Όντας πλέον επιβεβαιωμένος στις οδυνηρές προβλέψεις που έκανα σε ανύποπτους καιρούς. Όντας απόλυτα βέβαιος και για τους χαλεπούς καιρούς που θα ακολουθήσουν αν συνεχίσουμε να πορευόμαστε κλειστοφοβικά, με παρέες και μηχανισμούς, με στεγανά στον ανοικτό και απροκάλυπτο διάλογο, με ηγεμονίσκους και δήθεν ηγετικά στελέχη,

Σας ζητώ να επιβεβαιώσετε εγγράφως το δικαίωμά μου να παρίσταμαι στο έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας ότι διατηρώ στο ακέραιο την ιδιότητά μου ως μέλος του κόμματος.

Και τούτο, διότι βάσει του Άρθρου 6 του Καταστατικού της Ν.Δ., σε συνδυασμό με τα Άρθρα 22 και 23 του Κανονισμού για τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, η διαγραφή μου από τον τέως πρόεδρο του κόμματος είναι αυθαίρετη και αντικαταστατική. Ουδέποτε συνεκλήθη η Επιτροπή Δεοντολογίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ως όφειλε, προκειμένου να κληθώ να καταθέσω τις απόψεις μου. Και μία τελευταία σημείωση. Στο άρθρο 20, το Σύνταγμα των Ελλήνων κατοχυρώνει το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου για κάθε μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή των συμφερόντων του. Η απόφαση συνεπώς του τ. προέδρου δεν είναι απλώς αντικαταστατική. Δεν είναι απλώς αντιδημοκρατική. Δεν είναι απλώς αυθαίρετη. Είναι και βαθύτατα αντισυνταγματική.

Άλλωστε, ακόμη και στην αντικαταστατική ανακοίνωση της 10.11.2008, αναφερόταν ότι αίρονταν οι κομματικές ιδιότητες που απέρρεαν από το αξίωμά μου ως βουλευτή, όχι ότι αίρεται η ιδιότητά μου ως μέλος του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πρόεδρε,

Ο διάλογος σε τούτη τη φάση πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής. Απόλυτα ανοικτός. Χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς φόβο για τις πικρές αλήθειες. Οι ευθύνες της συντριβής είναι υπαρκτές. Βαραίνουν κατ’ αρχήν τον τ. πρόεδρο. Κατά δεύτερον την ηγετική του ομάδα. Κατά τρίτον όλους τους βουλευτές που σιώπησαν. Ας μην στεκόμαστε με διάθεση ύστερου επικοινωνισμού μπροστά στο κάδρο της καταστροφής, προσπαθώντας να βρούμε τι καλό αφήνουμε πίσω. Ακόμη και κάποια καλά που υπήρξαν δεν τα αξιοποιήσαμε, δεν τα συνεχίσαμε, δεν τα ολοκληρώσαμε. Αν συνεχίσουμε να μιλούμε με αυτή τη διάθεση, η κοινή γνώμη θα μας ξεγράψει οριστικά από τον χάρτη του πολιτικού συστήματος, μην μπορώντας να αντέξει πλέον άλλον εμπαιγμό. Τόσο η ανικανότητα, όσο και η αναποτελεσματικότητα, αλλά κυρίως η διαφθορά διαθέτουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο. Αν συνεχίσουμε, τέλος, να μιλούμε για «κάποιες συμπεριφορές που πλήγωσαν», επιχειρώντας να διαχύσουμε τις ευθύνες και να συγκαλύψουμε για πολλοστή φορά τους ανέντιμους που συνεχίζουν να υπάρχουν ανάμεσά μας, δεν θα προχωρήσουμε ποτέ στην δική μας αυτοκάθαρση, με αποτέλεσμα η όποια πρόταση διακυβέρνησής μας για το μέλλον να είναι εκ των προτέρων αφερέγγυα.


Πέτρος Τατούλης
Ιατρός χειρουργός – τ. Βουλευτής

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 7:38 μμ

Ανώνυμος είπε...

Όμηροι στις μειωμένες προσδοκίες.
Όπως συνηθίζεται άλλωστε στον τόπο τούτο και η συζήτηση για τα stage είχε πολύ ένταση, λίγη δόση ορθολογισμού, μπόλικο λαϊκισμό και ολίγον από συναίσθημα. Προσωπικά θεωρώ ορθή την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει αυτήν την διαδικασία, η οποία με τον καιρό στερήθηκε κάθε επιμορφωτικής χροιάς, εξελισσόμενη σε χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των κομματικών δημοκόπων. Ούτε την επιλεκτική μοριοδότηση μπορεί κανείς να τεκμηριώσει, ούτε ασφαλώς τις αβυσσαλέες διακρίσεις που καταγράφονται ανάμεσα στους εργαζομένους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Η τακτική δε αυτή των προεκλογικών διορισμών – και στα stage , αλλά ακόμη και στη Βουλή υπό τις διαταγές όπως φαίνεται του κ. Σιούφα- θα πρέπει να κάνει πολλούς να ντρέπονται. Κυρίως όμως πρέπει όλες οι προσλήψεις να μπουν στο μικροσκόπιο και αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να ακυρωθούν. Δεν υπάρχουν ούτε μπλε, ούτε γαλάζια, ούτε κόκκινα παιδιά. Υπάρχουν μόνο νέοι που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία- κατά πως δήλωσε και όψιμα «κορυφαίο» στέλεχός της, ο κ. Σαμαράς έφτασε να θεωρεί ότι καταργώντας τα stage διαψεύδονται οι προσδοκίες εκατομμυρίων παιδιών μας! Ίσως επειδή επί των ημερών της και επί της τελευταίας υπουργίας του, οι προσδοκίες δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ούτε καν τριτοκοσμικές…


*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η χώρα"

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 7:37 μμ

Ανώνυμος είπε...

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 7:37 μμ 0 σχόλια
Η κοινή λογική θα εκδικηθεί την πολιτική και την ενημέρωση.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν το έχει μόνο η πολιτική. Το έχει ασφαλώς και η επικοινωνία. Η ενημέρωση. Αντιγράφω από γνωστό αρθρογράφο του ημερήσιου Τύπου: «Η Ιστορία δεν θα τον τοποθετήσει (τον Κώστα Καραμανλή) στους σημαντικότερους πρωθυπουργούς που είχε η χώρα. Όμως, η δωδεκάχρονη παρουσία του στην προεδρία της Ν. Δ. και η σχεδόν εξαετής θητεία του στο αξίωμα του πρωθυπουργού, του δίνουν το δικαίωμα να παρεμβαίνει στοχευμένα στα εθνικά θέματα αλλά και σε καίρια κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος και η μεταρρύθμιση στην παιδεία, με έναν ώριμο και, στον βαθμό του δυνατού, υπερκομματικό λόγο ο οποίος θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από όλους». Ενδιαφέρουσα άποψη. Είναι ωστόσο καθόλου ρεαλιστικά ή σοβαρά αυτά που λέγει; Γιατί δηλαδή ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ ‘οψιν όταν μιλήσει για το ασφαλιστικό ή την παιδεία ή τα εθνικά ζητήματα; Αφού δεν κατάφερε να αρθρώσει επί της ουσίας καμία σοβαρή άποψη ή να προωθήσει καμία καίρια τομή ή να εκφράσει κανένα συγκεκριμένο όραμα επί μια εξαετία στον πρωθυπουργικό θώκο, για ποιο λόγο θα έχει κάτι να πει στο αμέσως προσεχές μέλλον; Από πού δε, απορρέει η υπερκομματική του διάθεση; Από την μόνιμη άρνηση του όσο ήταν ισχυρός να έλθει σε οποιαδήποτε συνεννόηση με τον κ. Παπανδρέου ή από την αλαζονική συμπεριφορά των φίλων του που είχε επιλέξει να κυβερνά μαζί τους τη χώρα;
Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω ακόμη μια. Το κρισιμότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν είναι αν θα κινηθεί δεξιά ή αριστερά ή στο κέντρο, κοινωνικό ή «ακοινώνητο»… Το πρόβλημα είναι ότι αδυνατούμε να κινηθούμε ορθολογικά. Διατυπώνουμε κρίσεις στον δημόσιο διάλογο δίχως καμία ουσιαστική επιχειρηματολογία, ξεπληρώνοντας προσωπικά ή άλλα γραμμάτια. Φωνάζουμε για το ξεπούλημα του Λιμανιού, ενώ είναι ξεκάθαρο κατ’ αρχήν ότι πρόκειται για ενοικίαση (καλώς ή κακώς). Εξανιστάμεθα για την αστυνόμευση των Εξαρχίων, λες και πρόκειται για κράτος εν κράτει. Ξεχνούμε γρήγορα το παρελθόν του ενός ή του άλλου, τους βαπτίζουμε πρωτοκλασάτους και ακούμε ανερυθρίαστα να ομολογούν ότι «οι πολιτικοί σε κάθε εκλογή αναβαπτίζονται στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ»…Πολιτική και ενημέρωση είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Κάποιος πληρώνει και κάποιος πωλείται. Η ανατροπή αυτής της ιστορίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για τις δύο πλευρές, διότι κάποια στιγμή η κοινή λογική βγαίνει από την χαύνωση και εκδικείται.

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η χώρα"

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 7:36 μμ

Ανώνυμος είπε...

Εμείς να σοβαρευτούμε;
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω πώς είναι δυνατόν πρώην πανίσχυροι άνδρες της εξουσίας να το βάζουν στα πόδια. Και μάλιστα να μην νιώθουν καμία απολύτως ανάγκη να απολογηθούν για αυτό. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη στάση του πρώην υπουργού Οικονομίας, κ. Παπαθανασίου που μέχρι προ ολίγων εβδομάδων μιλούσε για έλλειμμα της τάξης των 6 μονάδων και σήμερα, που αποκαλύπτεται ότι είναι ακριβώς το διπλάσιο μας καλεί να σοβαρευτούμε κιόλας! Πρώτη παρατήρηση. Θα μπορούσε να πει ο σκληροπυρηνικός δεξιός «Ε, κι εμείς παραλάβαμε από το Σημίτη έλλειμμα υποτίθεται 1,7% και τελικά με την απογραφή το έλλειμμα έφθασε στο 7,4». Υπάρχουν σε αυτό το επιχείρημα δύο στοιχεία που συνιστούν μια μεγάλη ειδοποιό διαφορά. Κατ’ αρχήν το ΠΑΣΟΚ, είχε αντιδράσει με πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα στις αιτιάσεις του κ. Αλογοσκούφη. Για παράδειγμα, είχαν μιλήσει τότε για παραποιήσεις στοιχείων και συγκεκριμένα για διαφορετικό υπολογισμό στις αμυντικές δαπάνες, πράγμα για το οποίο δικαιώθηκε αργότερα ο κ. Σημίτης όταν επανήλθαμε το 2007 με την έξοδο από την επιτήρηση σε αυτόν τον τρόπο υπολογισμού. Κατά δεύτερον, σήμερα δεν έχει γίνει απογραφή.

Ακόμη μια παρατήρηση. Ουδείς στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή φαίνεται να ασχολείται με αυτήν την βαρύτατη κατηγορία, λες και από τη στιγμή που απώλεσαν την εξουσία δεν έχουν να δώσουν κανέναν λογαριασμό για τα πεπραγμένα τους. Αντίθετα, συνεχίζουν να πιπιλάνε την καραμέλα ότι κάποια στιγμή η δική τους αλήθεια θα δικαιωθεί. Είτε ο κ. Καραμανλής και οι φίλοι του συνεχίζουν να μας εμπαίζουν ή είναι πολύ κουρασμένοι και θέλουν να φύγουν έστω και τρέχοντας. Από την άλλη πλευρά ωστόσο, δύσκολα καταλαβαίνει κανείς και την ανοχή του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Τράπεζα της Ελλάδας και κυρίως τον κ. Προβόπουλο, ο οποίος ανεκάλυψε κι αυτός ελαφρώς όψιμα και κατόπιν εορτής περιέργως …τον τροχό.

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η χώρα

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 7:34 μμ

Ανώνυμος είπε...

Η ψυχή βγαίνει, το χούι δεν φεύγει…
Σε αυτήν την παράταξη, κάποιοι από όσους πέρασαν από θέσεις ευθύνης έχουν προφανώς ψυχολογικά προβλήματα. Παράλληλα εμμένουν να απευθύνονται σε όλους εμάς, λες και διαθέτουμε μνήμη κώνωπος. Δύο τινά συνέβησαν προχθές το βράδυ. Πρώτον. Παρακολουθώντας την εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου άκουσα με κατάπληξη τον κ. Δένδια, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο πρώην υπουργός θα ψηφίσει για νέο αρχηγό με κριτήριο της εξεύρεση ενός «αντι- Παπανδρέου», το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας να απαντά με ένα ύφος διόλου κολακευτικό για τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας. Λες και δεν είναι ο κ. Παπανδρέου αυτός που νίκησε κατά κράτος το δήθεν ισχυρό χαρτί της κεντροδεξιάς, τον κ. Καραμανλή. Την ίδια στιγμή, από τη δική του πλευρά, ο κ. Σαμαράς, ως πρωταγωνιστής των ημερών και διεκδικητής του νεοδημοκρατικού θρόνου, μας πληροφόρησε ότι οι ενέργειες του το 1993, οπότε έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή, είχαν ως στόχο να αποτρέψουν την ευόδωση μιας εθνικής προδοσίας.

Για να θυμηθούμε ωστόσο λίγο καλύτερα. Ο τ. πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενθυμούμαι καλά ότι ήταν Κωστάκης, πριν γίνει Κώστας, για να εκπέσει σήμερα και πάλι στο Κωστάκης και πολύ σύντομα να ξεπέσει στην ανωνυμία όσων η κοινή γνώμη προσπαθεί να λησμονήσει για το α-έργο και το δυς- έργο τους. Ο Γιωργάκης, όπως συνεχίζουν να αποκαλούν ορισμένοι κοντόφθαλμοι τον κ. Παπανδρέου, στη συνείδηση του Έλληνα έχει γίνει εδώ και καιρό Γιώργος, και λίγο έξυπνα να κινηθεί με γνώμονα την διεθνή εμπειρία και τους ειδικούς, πολύ φοβούμαι/ χαίρομαι ότι θα γίνει και Γεώργιος. Ας θυμηθούμε και λίγο παλαιότερα. Ο κ. Σαμαράς προφανώς αναφέρεται στο πακέτο Πινέιρο, που τότε ως υπουργός Εξωτερικών απέρριψε (επειδή ήταν τάχα πιο πατριώτης από εμάς τους λίγους που επισημαίναμε το θετικό αποτέλεσμα της εξεύρεσης λύσης μεταξύ των Σκοπίων και της χώρας μας). Σήμερα ωστόσο η ηγεσία της παράταξης στην οποία επανεντάχθηκε θα προσευχόταν στον Κύριο να ξαναεπιτύχει μια τέτοια διαπραγμάτευση.

Τα λέγω όλα αυτά με πολιτικά και καθόλου προσωπικά κριτήρια. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει κι αυτή ονοματεπώνυμο. Διότι αλλιώς οι ευθύνες αμβλύνονται διαχεόμενες υπό το καινούριο δόγμα του νεοκαραμανλισμού και των υποψηφίων διαδόχων του. Ένα νεότευκτο ευφυολόγημα που απλώς παραδέχεται με υποτιθέμενη συντριβή ότι «υπήρξαν συμπεριφορές που πλήγωσαν»…Ποιες συμπεριφορές και ποια άτομα είναι δύο ερωτήματα που για εκείνους δεν χρειάζεται να απαντηθούν ποτέ… Η ψυχή βγαίνει, το χούι δεν φεύγει ποτέ…


*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η χώρα"

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 7:33 μμ

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται άραγε να παίρνουν τις θέσεις μεγαλοκαθηγητάδε ακι διάφοροι περιφερόμενοιθ πολιτικάντηδες, που σημειωτέον "πέτυχαν" στη ζωή τους στηριγμένοι στις κομματικές τους δάφνες;
Μήπως μόνοι τους πρέπει να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν πισω για να περάσουν νεότεροι και γιαί όχι ίσως περισσότερο αντικειμενικοί και πιο περοσγειωμένοι ... νέοι;

Ανώνυμος είπε...

Ρε δεξιά λαμόγια πονάτε πολύ φαίνεται. Όταν την εχουμε φαει για τα καλα στην πολτικη βουτάμε στην παραπολιτική που ειναι πιο ευκολη γκομενα και εχει και αλατοπιπερο.
Εγω δεν γραφω εδω για να δικηολογήσω τον Καστανίδη μιας και η ιστορία είναι ξεκάθαρη και το οτι λέτε ψέματα είναι φανερό άπό που και από ποιόν ξεκίνησε. Και στο φινάλε ΄δικαίωμα μας είναι να βάζουμε Γ.Γ. όποιον μας γουστάρει. Μήπως νομίζατε ότι θα κάναμε το λάθος να βάλουμε κανένα εγκάθετο δεξιό της Ρηγίλλης; Την πατήσατε πουλάκια μου. Ξεσκίσατε την Ελλάδα 5 χρόνια τώρα και εσεις το μονο που έχετε να κάνετε είναι κατσάτε σε μια γωνιά και να κοιτάτε... Που θα μιλήσετε για αναξιοκρατία εσεις. Να μας πείτε πως έγινε γιατρέσσα η Νατάσα. Λαμόγια, που μέχρι και όταν έκλεινε η κάλπη τους βάζατε στο δημόσιο και από τις καμινάδες.

socrates είπε...

Προηγούμενε βαρεμένε ανώνυμε, αυτά που γραφεις αλλού.
Εάν είσαι ανισόρροπος να πάς εκεί που αποφοίτησε ο Γιωργάκης, στο Πίκπα Απροσάρμοστων Παίδων στη Βούλα, να κοιταχτείς.
Τί να κοιταχτείς, να ταβλιαστείς στα χάπια εννοώ, γιατί είσαι σίγουρα άρρωστος!
Σε ότι αφορά τις ασυνάρτητες πολιτικές σου τοποθετήσεις να σταματήσεις να έχει ακόμη τη νοοτροπία της αντιπολίτευσης.
Μήπως ακόμη δεν κατάλαβες ότι το πασόκ είναι κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία αντιπολίτευση;
Από εδώ και πέρα ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ.
Εσείς θα πρέπει να δικαιολογείτε στο λαό τα λάθη και τις παραλείψεις σας.
Για να τελειώνουμε:
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΥΡΑΕΙ Ο *ΟΛΟΣ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΜΥΝΕΣΤΕ.
Όταν κάνετε τα οικονομικά σκατά, θα σας κυνηγάμε.
Όταν κλέβετε, θα σας τα βγάζουμε στη φόρα.
Όταν απολύετε τον κοσμάκη που πάει να φάει ένα κομάτι ψωμί, θα σας βρίζουμε.
Όταν δανείζεστε πέρα από της δυνατότητες της χώρας, θα σας κράζουμε.
Όταν καταργείτε φιλολαϊκούς νόμους, θα σας γιουχάρουμε.
Όταν παίρνετε πίσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας, θα σας τις θυμίζουμε.
Ξύπνα λοιπόν κομπλεξικέ και προσπάθησε να δικαιολογήσεις τις βλακείες σας.
ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΙΞΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ.
Ζηλόφθονοι, ρεβανσιστές, ψεύτες, απροετοίμαστοι, σκορποχώρι και, πάνω από όλα, διχαστικοί.
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑΖΑΤΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ.
Άλλαξε τροπάριο λοιπόν γιατί δεν μπορείς πιά να υποκρίνεσαι.
Οι εκλογές πέρασαν, ΕΜΕΙΣ είμαστε η αντιπολίτευση.
ΑΡΧΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ, ΤΡΕΛΛΑΜΕΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μήνυμα προς τον ασχημομούρη αξύριστο επαναστάτη της φακής Πέτρο Τατούλη και το μπαγλαμά που περιφέρει ανά τη μπλογκόσφαιρα τα αποτελέσματα των ορμονικών διαταραχών και ψυχοσωματικών "δυσλειτουργιών" του πρώτου:
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΙ ΞΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΑΚΑΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΟΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
Ελπίζω να "βγήκε" καλό μεροκάματο.
Απορώ που έχεις ακόμη το θράσος να κυκλοφορείς στην Τρίπολη χωρίς μανδύα από κλούβια αυγά, γιαούρτια, αλεύρι και πούπουλα.
ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΞΕΦΤΙΛΑΣ.
ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ ΧΑΜΕΝΕ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ.

F5PILOT είπε...

Κάποιοι μου θυμίζουν εκείνους τους χρυσοθήρες που αν και ήξεραν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρουν χρυσό εντούτοις συνέχιζαν να ψάχνουν στο ίδιο μέρος.
Δεν υπάρχει χρυσός εδώ. Αλλάξτε τροπάρι. Δεν έχετε αταλάβει ότι ο λαός έχει βαρεθεί το πολύ το κυριε ελέησον σας και σας έστειλε το μήνυμα στις εκλογές;
Μάλλον όμως για να συνεχίζετε το ίδιο τροπάρι της συκοφαντίας της αναλήθειας και της διαστρέβλωσης μάλλον ακόμα για σας ο ταχυδρόμος δεν ήρθε ακόμη.
Λαγός την φτέρη έσιε κακό του κεφαλιού του. Ήδη ο εισαγγελέας έχει πιάσει δουλιά και οι εξελείξεις είναι ακόμη μπροστά μας

Ανώνυμος είπε...

Οκτώβριος 26, 2009 11:41 πμ

ΚΑΡΑΓΛΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΣΟΚΕ, ΤΟ 2004 ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΥΙΟΥ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ!!!!!

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΠΡΑΣΙΝΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ(ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ- ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ κτλ.κτλ)!!!!!!!!!

180.000 ΠΡΑΣΙΝΟΚΑΡΤΟΥΧΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕ ΤΟ 1989 Ο ΜΑΛΑΚΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΝΕΞΟΥΣΙΑ!!!!!!!

ΥΓ1. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΑΝΤΩΣ!!!!!

ΥΓ.2 ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ!!!!!!!!

ΥΓ.3 Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ COSCO. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ!!!!!!!!

Υ.Γ.4 550 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ (220 ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ)ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΟΥ Ο.Γ.Α..ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ 30 ΕΥΡΩ !!!!!!!!!

Υ.Γ.5 ΤΟ 2004 Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ 25000 ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΣΤΑΖ!!!!!!ΤΟ 2009 Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΙΩΧΝΕΙ 25000 ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ!!!!!!!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2004
ΟΤΙ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ!!!!!!


ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΜΟΝΟ , ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Ρε παιδιά ψυχραιμία. Με τη ησυχία σας. Έτσι ποτ κάνετε δεν θα ζησετε τα επόμενα 20 χρόνια για να ξαναδείτε το ένα από τα κόματα που θα προκύψουν από την ΝΔ να επιστρέφει στην εξουσία. Ψυχραιμία και ηρεμία λοιπόν. Σέρνονται καρδιακά και εγκεφαλικά.
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

socrates είπε...

Γι' αυτό εξαφανίστηκε ο Στεφανάκος ο μπογιατζής;
Άρχισε να κτυπάει τα εγκεφαλικά μόλις είδες το σκορποχώρι στην εκλογή του γραμματέα του πασόκ;
Παίρνε σειρά μα(γ)κάκα.

Ανώνυμος είπε...

Η αξιόπιστη (;) κ. Μπακογιάννη και ο κ. Σαμαράς του 15%.

Τρεις ειδήσεις χρήζουν κατά την άποψή μου ενδελεχούς ανάλυσης. Πρώτον, ότι το «βαθύ κράτος» ΠΑΣΟΚ (το παλαιοπασόκ με άλλα λόγια) αντιστέκεται στις σωρευτικές αλλαγές που επιχειρεί ο πρόεδρός του σε κόμμα και κυβέρνηση, γεγονός που ερμηνεύεται από διάφορους αναλυτές του Τύπου ως μήνυμα σε Ιπποκράτους, αλλά και Ρηγίλλης ότι οι ανατροπές πρέπει να είναι μικρές- μικρές για να γίνουν αποδεκτές. Δεύτερον, ότι στον σκληρό κομματικό πυρήνα έχει προβάδισμα ο κ. Σαμαράς, ενώ στο σύνολο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας η κ. Μπακογιάννη. Τρίτον, ότι ο κ. Σαμαράς εμμένει σε μία σκληρή κομματική γλώσσα, ενώ η κ. Μπακογιάννη δηλώνει ότι αμά τη εκλογή της θα φέρει τα πάνω- κάτω στη Ρηγίλλης.

Όλες αυτές οι ειδήσεις μεταξύ τους σαφέστατα συνδέονται σε ένα κοινό ερώτημα που όλες ανεξαιρέτως θέτουν. Ως γνωστόν, τα δύο μεγάλα κόμματα μεταπολιτευτικά πορεύτηκαν με τα ίδια περίπου στεγανά, με τις ίδιες εσωστρεφείς ανασφάλειες, με παρεούλες, με αυλοκόλακες, με μονάρχες και δικτάτορες. Σήμερα, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτό το μοντέλο κομματικής οργάνωσης είναι αναποτελεσματικό, συνεπεία των αναξιοκρατικών δομών που φέρουν συνήθως στο προσκήνιο τους ανίκανους αρεστούς και τους διεφθαρμένους συνένοχους. Είναι ως εκ τούτου και ζεστή φωλιά τα κόμματα για τα αυγά της διαφθοράς να πληθήνουν. Χωρίς κανόνες. Χωρίς συγκεκριμένες δομές που θα προωθούσαν στην ιεραρχία τους ικανούς και άξιους. Χωρίς κώδικα αξιών. Και τέλος, χωρίς έναν συνεκτικό δεσμό ιδεολογικό (με την έννοια του κοινού τρόπου επίτευξης ενός κοινού οράματος) παρά μόνο με το μάτι στραμμένο στην εξουσία σε κατάσταση φρενήρους βολβοστροφής, τα σημερινά κόμματα έτσι όπως τα γνωρίζαμε έχουν κάνει τον κύκλο τους. Έχουν προσφέρει στον τόπο, ό,τι είχαν και ασφαλώς έχουν πάψει να γενούν την όποια προσδοκία στον πολίτη.

Η νίκη του κ. Παπανδρέου στις πρόσφατες εκλογές σηματοδοτεί δύο συντριβές. Μία της Νέας Δημοκρατίας που αρνήθηκε να αλλάξει όταν είχε όλο το περιθώριο και απεριόριστη ανοχή. Αλλά, το σημαντικότερο και μία δεύτερη συντριβή του ΠΑΣΟΚ, του παλιού και ξεχαρβαλωμένου μηχανισμού που ακόνιζε τα δόντια του για τον κρατικό κορβανά. Η νεωτερικότητα ήλθε να αντιπαλέψει με τον παρωχυμένο βυζαντινισμό και ασφαλώς ο συντηρητισμός ανθίσταται στην όποια αλλαγή. Αν όμως τώρα, τον καιρό που ο. κ. Παπανδρέου έχει νωπή την εντολή και την νίκη δεν αποφασίσει να σπάσει τα αυγά, τότε πιθανότατα δεν θα το κάνει ποτέ. Αυτό άλλωστε απέδειξε και ο προκάτοχός του -δεν είχε βέβαια ούτως ή άλλως κανέναν τέτοιο στόχο- , που μπορεί να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά μένει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της αδράνειας, της διαφθοράς και του συντηρητισμού.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή λοιπόν η πραγματικότητα στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να αγγίζει και τη Νέα Δημοκρατία. Η κ. Μπακογιάννη έχει πιάσει τον σφυγμό όταν λέει ότι θα διαλύσει τη Ρηγίλλης. Το ερώτημα είναι αν διαθέτει την απαραίτητη δόση αξιοπιστίας για να την πιστέψουμε. Για παράδειγμα γιατί δεν προσπαθούσε να αλλάξει ό,τι περνούσε από το χέρι της όσο ήταν σε θέσεις ευθύνης; Πόσο αποτελεσματική υπήρξε στον Δήμο της Αθήνας; Πόσο άλλαξε το μοντέλο λειτουργίας του Δήμου και σε ποια κατεύθυνση; Πώς διάλεξε τους συμβούλους της στο Υπουργείο Εξωτερικών; Με ποια κριτήρια, πόσο αξιοκρατικά, πόσο ελεύθερα; Διάλεξε εκείνους που ήταν στον μηχανισμό και την παρέα της ή άνοιξε τις διαδικασίες και σε άλλους ικανούς πολίτες; Ποιες ήταν οι εισηγήσεις της στον τ. πρόεδρο να αλλάξει μυαλά και να σταματήσει να πολιτεύεται κλειστοφοβικά με διαγραφές και με έλλειμμα διαλόγου; Σε όλα αυτά λοιπόν, η κ. Μπακογιάννη δεν πείθει για την ώρα καθόλου.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σαμαράς δίνει την εντύπωση φιγούρας που ξεπετάχτηκε από άλλες εποχές. Μία εκείνο το κλασικό πλέον ανέκδοτο της βραδιάς της ήττας «Η Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν πεθαίνει» (τι εννοούσε άραγε ο ποιητής;), μια η μόνιμη επωδός του ότι η «Νέα Δημοκρατία πλήγωσε τους πολίτες» (ποια ήταν αυτή δεν μας λέγει, ούτε αν βάζει μέσα και τον εαυτό του που έλειψε κραυγαλέα από όλη την προεκλογική περίοδο μην θέλοντας προφανώς να συνδέσει την προσωπική του επιτυχία με την συλλογική αποτυχία), και από την άλλη αυτή η επιμονή του στην πατριδολατρεία (λες και ο άνθρωπος που μας στοίχισε μια μεγάλη εθνική αποτυχία το ’93, σαμποτάροντας μια συμφωνία που σήμερα θα προσευχόταν η όποια κυβέρνηση να την έχει στα χέρια της, είναι περισσότερα πατριώτης από εμάς τους υπόλοιπους!), μας κάνει να κατανοούμε πλέον ότι ο κ. Σαμαράς θεωρεί ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας από εδώ και στο εξής το 15% του σκληρού κομματικού της πυρήνα. Άλλωστε, ο κ. Σαμαράς γνώριζε ανέκαθεν πώς να κάνει το μεγάλο, μικρό και το όραμα, αυταπάτη…

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίσει χωρίς φόβο με αυτόν τον βηματισμό, τότε πολύ σύντομα στη Νέα Δημοκρατία ορισμένοι που σουφρώνουν την μύτη τους όταν τους ρωτούν αν ψάχνουν τον αντι- Παπανδρέου, θα χάσουν μόνιμα το χρώμα τους.


*To άρθρο αυτό δημοιεύτηκε σήμερα στη χώρα


Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 2:53 μμ