Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ο Παπανδρέου "ανακάλυψε" το ΕΧΘΡΙΚΟ διεθνές περιβάλλον!!! Σε λίγο όλοι θα τους κυνηγάνε!!!

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ περί «εχθρικού», όπως είπε, «διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος» για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του είναι τουλάχιστον περίεργες.
Φαίνεται ότι αποτελούν το πρώτο βήμα της επερχόμενης άτακτης υποχώρησης από την προεκλογική, ανεδαφική υποσχεσιολογία του ΠΑΣΟΚ.
Μόλις δυο εβδομάδες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης άρχισαν ήδη να κατασκευάζουν «εχθρούς» και «υπονομευτές» εντός και εκτός Ελλάδας.
Άρχισαν να κατασκευάζουν άλλοθι και να αναζητούν διεξόδους από τον αδιέξοδο λαϊκισμό των υποσχέσεων των πάντων στους πάντες.
Γνώριζαν και μάλιστα εγκαίρως, όλα τα δεδομένα, και τις προκλήσεις και τις δυσκολίες.

Δεν είχαν, όμως, το απαιτούμενο πολιτικό θάρρος, την υπευθυνότητα να μιλήσουν ειλικρινά στους πολίτες. Προτίμησαν να είναι ευχάριστοι, αλλά όχι χρήσιμοι.
Όμως, η περίοδος της αοριστολογίας τελείωσε. Έφτασε η ώρα του συγκεκριμένου. Κι από αυτό κρίνονται τελικά οι κυβερνήσεις».

3 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Ο τ. υπουργός, Βουλευτής της ΝΔ κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είναι τουλάχιστον προφανές ότι η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας διαμορφώνεται και οφείλει να ευθυγραμμίζεται με τα δεδομένα και τις τάσεις του διεθνούς οικονομικού συστήματος και την εν γένει λειτουργία της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομίας. ...

Οι πιέσεις και οι δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ή θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, όπως δήλωσε εχθές στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου, αποτελούν τα κατ' εξοχήν δεδομένα, για τα οποία προεκλογικά αναφερθήκαμε με ευθύτητα και ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να μας επιτρέψουν να είμαστε ευχάριστοι στον προγραμματικό μας λόγο για την οικονομία.

Μας προκαλεί τουλάχιστον αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, ο κ. Παπανδρέου αντί να μας παρουσιάσει μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις για την ελληνική θέση στις διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, προβαίνει σε απλές κρίσεις για τη λειτουργία του διεθνούς οικονομικού συστήματος, όταν το ζητούμενο από μια κυβέρνηση είναι τουλάχιστον η παρουσίαση ενός συγκεκριμένου προγράμματος που θα μας αποδεικνύει πως θα κινηθεί η χώρα μέσα σε αυτά τα δεδομένα.


Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία όμως μας προκαλεί το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια χρονική στιγμή που θα κληθούμε να διαπραγματευτούμε με το σύστημα το οποίο ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει εν πολλοίς ως εχθρικό απέναντι μας, κάτι που προφανώς αδυνατίζει τη διαπραγματευτική μας ισχύ.


Η σχέση μας με την ΕΕ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική αλλά σχέση συνεργασίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η αρχή της αλληλεγγύης που διέπει τις χώρες-μέλη έχει αποδειχθεί σωτήρια σε κρίσιμες περιόδους για την ανάπτυξη της χώρας, εξασφαλίζοντας τη ροή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Ελλάδα. Ουδείς μπορεί να φανταστεί σε τι θέση θα βρισκόμασταν εάν επιλέγαμε να μείνουμε έξω από τους κόλπους της ΕΕ.


Η παραδοχή ύπαρξης ενός οικονομικού κατεστημένου που ορίζει τους όρους του παιχνιδιού δεν αρκεί για να συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ να αποφεύγει την ανακοίνωση ενός ολοκληρωμένου και πλήρως υλοποιήσιμου σχεδίου για την οικονομία».

stefanos είπε...

WHATTTTTTTTTTTTTTTTT?
SAY IT AGAIN....
GOOD GOD!
KOU-MOU-TSAK IS BACK?

DO U HEAAAAAAAAAAaaaaaR Meeeeee?
KOU-MOU-TSAK IS BACK

HAHAHAHAHAHA
LETS GO AHEAD BOYS
FOR A NEW ROORBACK ERA...

socrates είπε...

Πάει, λάλησε από τα πολλά χάπια ο κακομοίρης.
Σου είπε ο γιατρός με ρέγουλα τα χάπια για το αλτσχάϊμερ αλλά τώρα τελευταία τα καταβροχθίζεις με τη χούφτα, καλλιτέχνη μπογιατζή.
Να τώρα που έφασες.
Να παραμιλάς ακόμη και μπροστά στο πληκτρολόγιο.
Φαντάζομαι πόσο συνεκτικός είναι ο προφορικός λόγος, όλοι φανατζόμαστε.
Κου πε πέ, κου πε, πέ, έτσι κάνουν τα μπε μπέ.
Τον κακομοίρη!