Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Γιώργο είσαι σίγουρος ότι πρέπει να καταργηθεί το «Μακεδονίας – Θράκης»; Άρχισες να ξεπληρώνεις επιταγές;

Το καταργείς μήπως επειδή ενοχλεί τους «φίλους» μας Σκοπιανούς; Γιατί πρέπει εμείς να είμαστε πάντα «μαλακοί» απέναντί τους;

Το υπουργείο Μακεδονίας συστάθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και μετονομάστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε «Μακεδονίας-Θράκης». Μαζί με το υπουργείο Αιγαίου εξυπηρετούν εθνικές ανάγκες. Δεν είναι «άχρηστα»! Ο ρόλος τους εξυπηρετεί και εθνικούς σκοπούς. Πέραν της αποκέντρωσης της εξουσίας! Μήπως η κατάργησή τους ανοίγει την όρεξη αυτών που έχουν βλέψεις στους γεωγραφικούς χώρους αρμοδιότητας των συγκεκριμένων υπουργείων;

Σήμερα οι Σκοπιανοί δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν συζητούν το θέμα της γλώσσας και της εθνότητας αλλά μόνο το όνομα. Μήπως πήραν θάρρος και από την φημολογούμενη κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης; Μήπως σας θεωρούν «μαλακό» όπως γράφουν στις εφημερίδες τους;

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταργεί ο αμερικάνος το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και δεν βάζει Υπουργό Εξωτερικών, θα χειριστεί μόνος του το Σκοπιανό.
Τελικά έλεγε την αλήθεια ο Γιωργάκης.
Θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να αλλάξει την Ελλάδα στις πρώτες 100 ημέρες!

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζει το έργο του ο Giorgakis Papandreou......

L.P.K. είπε...

φίλε exastal, έχω ανεβάσει κάτι foto στο blog μου. Νόμιζω οτι τα λένε όλα για την νέα? κυβέρνηση του γιωργάκη

πρώτα η ελλάδα είπε...

Να μην ξεχνάμε ότι η Βόρεια Ελλάδα "πρασίνησε" στις πρόσφατες εκλογές.
Καλά τους κάνει ο Γιωργάκης , λοιπόν, αφού δεν είδαν το τρένο να έρχεται, την ώρα που πήγαν να περάσουν τη διάβαση.
Καλύτερα που καταργήθηκε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης γιατί θα ρεζιλευόμασταν με τη νέα του ονομασία:
Υπουργείο Νότιας Μακεδονίας - Τουρκικής Θράκης.
Είδες το αγόρι από τη Μινεσότα;
Μπράβο στους Μακεδόνες και τους Θράκες, που τα βγάλανε μόνοι τους τα ματάκια τους!
Πολύ αργά για δάκρυα!

Ανώνυμος είπε...

Με την κατάργηση του (έντονα συμβολικού)ΥΠΜΑΘ και του επίσης έντονα συμβολικού υπουργείου Αιγαίου, προβλέπω πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα ευδοκιμήσει ξανά ένα νέο είδος πολιτών στην χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας:
Οι κοψοχέρηδες.

Ανώνυμος είπε...

Κριτική Καλαφάτη για την κατάργηση του υπ. Μακεδονίας-Θράκης

http://www.kathimerini.gr

«Η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας!», αναφέρει σε δήλωση του ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Θυμίζω, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης το 1985!», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Η επιλογή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο 'Μακεδονία' από το υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα.

Επιπλέον και σε ό, τι αφορά την αποκέντρωση: Η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε πορεία αναβάθμισης. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, αλλά και σε επιμέρους θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης.

Αντί να επενδύσει σ` αυτό και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του υπουργείου, ο κ. Παπανδρέου το καταργεί. Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει, πως η νέα κυβέρνηση θα αφήσει να χαθούν όλες οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Δηλώνω αποφασισμένος, να αγωνιστώ και να συνεργαστώ με συναδέλφους βουλευτές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, ώστε να μη συμβεί αυτό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Μακεδονίας - Θράκης. Παραδίδω λοιπόν, το υπουργείο, και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών».

Ανώνυμος είπε...

Εθνική Προδοσία.....

Ανώνυμος είπε...

Μούγκα βέβαια τα κανάλια. Καταλάβατε τώρα πασόκοι, γιατί κερδίσατε; Η ΝΔ πήγαινε μια καρφίτσα να αλλάξει, και ξεσηκώνονταν τα κανάλια. Τώρα καταργείται η Μακεδονία μας, και όλοι τουμπεκί!!!

Ανώνυμος είπε...

και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Τί πάθατε τα παίξατε; Αρχίσατε να τραβάτε μαλακία;
Αφού είχε υποσχεθεί οτι θα μειώσει τα υπουργεία συγχωνεύοντας όλα τα άχρηστα για την μείωση της σπατάλης.
Το συγκεκριμένο υπουργείο ήταν μόνο διακοσμητικό, είστε μασκαράδες άν νομίζετε οτι μονάχα η ύπαρξη του είναι η λύση των εθνικών θεμάτων.

Vag είπε...

Το τραγικό δεν είναι ότι οι πολιτικοί μας κάνουν διάφορα μαγειρέματα και μας τα πλασάρουν ως ιδανικές λύσεις. Το τραγικό είναι ότι εμείς καθόμαστε και τους πιστεύουμε. Εάν κάποιος πιστεύει ότι φτιάχνοντας υπουργεία και βαφτίζοντάς τα κατάλληλα, θα λυθούν τα εθνικά μας προβλήματα, τότε να εισηγηθείτε τη δημιουργία υπουργείου Κύπρου και υπουργείου Τουρκίας. Έλεος πια με την αναπαραγωγή των κομματικών γραμμών. Σκεφτείτε λίγο και με το δικό σας μυαλό!