Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

«Κέντησε» ο Γιώργος! Γιώργο πρόσεχε! Οι βελόνες κεντάνε και τρυπάνε!

Δηλαδή από σήμερα έχουμε σοσιαλισμό; Ή μήπως ο σοσιαλισμός βρίσκεται μόνο στο μυαλό του Γιώργου και των «αμαζόνων» του;
Οι «υποσχέσεις» του Γιώργου άρχισαν να γίνονται πράξη ή μας κορόιδεψαν οι καναλάρχες για άλλη μια φορά; Ας κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση στην κυβέρνηση Παπανδρέου: ας δούμε τι έταζε και πως εξελίχθηκαν οι πρώτες εντυπώσεις που αποκομίσαμε από τον «θρίαμβο» του Γιώργου!
1ον. Η «επανάσταση» με το άρωμα γυναίκας ή αλλιώς, ο Γιώργος και οι «αμαζόνες» του! Η πολυδιαφημιζόμενη «ισόποση συμμετοχή» γυναικών στην πολυαναμενόμενη κυβέρνηση ήταν πυροτέχνημα. Φαίνεται ότι ο Γιώργος, το «καλό παιδί», μπορεί να κάμψει τις απαιτήσεις των γυναικών αλλά δεν μπορούσε να κάμψει τις αντιστάσεις των «Πάγκαλων» του κινήματος!
2ον. Το μικρό και ευέλικτο σχήμα στη νέα κυβέρνηση! Μας κοροϊδεύουν τα γιουσουφάκια! Δηλαδή οι 37 υπουργοί και υφυπουργοί είναι σχήμα μικρό ή ευέλικτο; Μήπως αν λάβουμε υπόψιν την κατάργηση δύο υπουργείων είναι μεγαλύτερο από του Καραμανλή που είχε 39 μέλη στην κυβέρνησή του;
3ον. Οι «εξέχουσες προσωπικότητες». Εκτός αν ο Γιώργος εννοούσε εξέχουσες προσωπικότητες την παρέα του στην Ιπποκράτους! Αρχίζει σιγά σιγά το υπέροχο μυαλό του Γιώργου να αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές του!
4ον. Οι «οφοί» που θα μας σώσουν από την κατάρρευση, την παρακμή, τη διάλυση και την πτώχευση. Μέχρι στιγμής μόνο ο Στίγκλιτς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στην αναζήτηση εγκεφάλων που έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του Πασόκ. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι προτάσεις του για τη σωτηρία μας……
5ον. Η συνεργασία με την Αριστερά. Εκφέρονταν ως εγγύηση για μια μεγάλη δημοκρατική κυβέρνηση, όπως «απαιτεί» ο ελληνικός λαός! Τελικά έγινε μόνο μια πρόταση στον Χρυσόγελο και αυτή απορρίφθηκε! Πώς να συνεργαστεί ο «επαναστάτης» Χρυσόγελος με το "δεξιό" Πασόκ; Και εν τέλει στο μυαλό του Γιώργου η Αριστερά ταυτίζεται με τον Χρυσόγελο ή τρόμαξε μπροστά στο ενδεχόμενο των αρνητικών απαντήσεων από μεγαλοστελέχη της Αριστεράς;
6ον. Τα επικοινωνιακά show με τα ψευδεπίγραφα μηνύματα «Πρώτα ο Πολίτης»! Mπλα μπλα χωρίς κανένα περιεχόμενο συγκεκριμένων προτάσεων και χωρίς ουσία. Μόνο για να γεμίζουν τα κενά τους, στα δελτία των οχτώ, τα γιουσουφάκια του συστήματος των καναλιών και του κατεστημένου! Γιώργο δεν είσαι αντιπολίτευση! Είσαι πια Πρωθυπουργός! Οι ελπίδες και οι υποσχέσεις, τα φραστικά πυροτεχνήματα και τα επικοινωνιακά τρικ, Γιώργο μου δεν τρώγονται! Αυξήσεις θέλει ο λαός! Όσο για το συνήγορο του πολίτη on camera στο υπουργικό συμβούλιο, δεν εκλαμβάνεται παρά ως άλλο ένα επικοινωνιακό show γεμάτο υποκρισία και επίδειξη ψεύτικης ευαισθησίας! Εμείς θα θυμόμαστε ότι κατέλαβες την εξουσία ως «αντεξουσιαστής» και θα περιμένουμε να δούμε τις μολότοφ που θα πετάξεις όχι στους μπάτσους αλλά στον ελληνικό λαό! [Αλήθεια όση ώρα μιλούσε ο Γιώργος στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Πάγκαλος τι έκανε; Ζωγράφιζε ή έλυνε σταυρόλεξα;]
7ον. Από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο του Γιώργου θα περιμέναμε να δούμε κάποια συγκεκριμένα δείγματα απόψεων για την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις. Τι διάολο σοσιαλιστής είναι; Γιατί δεν έγινε σχεδόν καμιά αναφορά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και οι μικρές επιχειρήσεις; Επιμένω γιατί ήδη ακούστηκαν από γονατισμένα γιουσουφάκια κορώνες για αποφυγή της μίζερης, γραφικής και στρεβλωμένης άποψης που έχουν κάποιοι για την κοινωνία. Οι αναφορές στη φτώχεια έγιναν μιζέρια και στρέβλωση! Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι που μέχρι πριν λίγες μέρες εμφανίζονταν ως σούπερ προστάτες των φτωχών και αδυνάτων της κοινωνίας. Τώρα οι ρόλοι αντιστράφηκαν και δεν βλέπουν καθαρά πλέον τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Πάντως δεν γίνεται να ακούγονται απόψεις όπως «φτωχοί είναι μόνο οι τεμπέληδες»!
8ον. Οι διαφάνειες και οι λογοδοσίες στις οποίες στηρίζει τις ελπίδες του ο Γιώργος για να προβάλλει ένα νέο πρόσωπο είναι … άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Ωραία τα λόγια αλλά πως γίνονται πράξη; Δεν γίνεται να καταπολεμηθεί η διαφθορά εάν δεν μπει μαχαίρι στο κόκκαλο των δημοσίων υπηρεσιών και αν δεν απατώμαι οι δημόσιες υπηρεσίες είναι πλήρεις οπαδών του κινήματος. Υπερφορτωμένες μάλιστα! Ακούγεται βέβαια η άποψη ότι το Πασόκ τις γέμισε και διέφθειρε την κοινωνία μόνο το Πασόκ θα μπορέσει να σταματήσει αυτό το κακό …..
9ον. Η «απογραφή» επιχείρημα κατά της κυβέρνησης που χρησιμοποιήθηκε ακόμα και σε αυτή την προεκλογική περίοδο έγινε ……… «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ». Εκλήθη μάλιστα η Νέα Δημοκρατία να συμμετάσχει στην καταγραφή που επιβάλλεται υποτίθεται να πράξει η σημερινή κυβέρνηση!
10ον. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε από όλα τα ΜΜΕ η νέα κυβέρνηση:πολύ καλή, αισιόδοξη, «η καλύτερη των τελευταίων ετών», «έγραψε» ο Γιώργος, «κέντησε» ο Γιώργος και λοιπές αερολογίες, επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας για απολυταρχική και στημένη στήριξη των μέσων στη νέα κυβέρνηση Πασόκ. Τα κατεστημένα που τρέμουν το Γιωργάκη επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία την απόλυτη στήριξή τους και σε κάθε δελτίο δίνουν τα διαπιστευτήριά τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: