Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γελοιοποιεί τη χώρα μας.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης προκαλεί το αίσθημα του ελληνικού λαού που ψήφισε Νέα Δημοκρατία. Αλαζονικά, διχαστικά και υβριστικά, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα "II Fatto Quotidiano" ότι χαίρεται ιδιαιτέρως επειδή «η χειρότερη κυβέρνηση», εννοεί τη Νέα Δημοκρατία «έγινε παρελθόν»!
Εάν οι εκπρόσωποι του πολιτισμού μας εκφράζονται με τόσο χαμηλό ήθος και με τέτοιο πεζοδρομιακό ύφος ερμηνεύεται εύκολα η πολιτιστική βαρβαρότητα που βλέπουμε γύρω μας και καταλαβαίνουμε γιατί ο ελληνικός λαός είναι κομματικοποιημένος και οπαδοποιημένος, όταν ακόμα και οι πολιτιστικοί του ηγέτες εκτρέπονται φραστικά. «Πολιτισμός» τέτοιου επιπέδου δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από αξιοπρεπείς και μετριοπαθείς συμπεριφορές. Έχει πληρώσει το τίμημα των υπερβολών και του φανατισμού, πολλές φορές! Ο ρόλος του πολιτισμού εξισορροπεί, διδάσκει και μειώνει την ένταση των παθών.
Μπορείτε να σκεφτείτε το Μίκη Θεοδωράκη ή το Μάνο Χατζιδάκι να εκφράζεται έτσι μετεκλογικά; Με τίποτα!
Ευχόμαστε στον κ. Αγγελόπουλο επιτέλους η Ελλάδα να ξεπεράσει την παρακμή ή τουλάχιστον να επιστρέψει στην πρότερη άνθησή της, εάν αυτό εννοεί! Από τις δηλώσεις του κρατάμε ως δείγμα γραφής χαμηλού επιπέδου την δήλωσή του:«Πέρα από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, ήταν μια ανάξια κυβέρνηση που ανάγκασε την χώρα να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή». Επιτέλους κυβέρνηση το Πασόκ που δεν ξέρει τι θα πει σκάνδαλα, διαφθορά, διαπλοκή, βόλεμα, οικονομικά κατεστημένα και δίκαιο των κλαδικών, θα μας οδηγήσει στο «απόλυτο ένα»! Δηλαδή αύριο η νέα κυβέρνηση ξεκινά εκ του μηδενός και ενδέχεται να λύσει όλα τα προβλήματα του …… κυρίου Αγγελόπουλου!
Εμείς πάντως ως "κακόψυχοι" που είμαστε θα συνεχίσουμε να βαριόμαστε να βλέπουμε το «Μεγαλέξανδρο» και να μας αρέσει το «Ταξίδι στα Κύθηρα»…..

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε λοιπόν τον Καντιώτη να τον ξανααφορίσει.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ο Αγγελόπουλος έτρωγε πολλά από το υπουργείο πολιτισμού επί ΠΑΣΟΚ. Για αυτό δεν του άρεσε η Ν.Δ. που του έκοψε την μάσα και έδινε και σε άλλους δημιουργούς.

Ανώνυμος είπε...

Ευχόμαστε στον κύριο Αγγελόπουλο να δει την Ελλάδα του Πασόκ χωρίς παρακμή, χωρίς φτώχεια, χωρία διαπλοκή και χωρίς διαφθορά!

χα χα χα χα χα
γέλια προκαλεί!

Παπουτσάκης είπε...

Προς απάντησιν του "αφορισμένου" ανώνυμου των 8:02 μμ επισημαίνω ότι :

"Εμείς πάντως ως "κακόψυχοι" που είμαστε θα συνεχίσουμε να βαριόμαστε να βλέπουμε το «Μεγαλέξανδρο» και να μας αρέσει το «Ταξίδι στα Κύθηρα»….."

Ανώνυμος είπε...

Τι στενοχωριέσαι, φίλε Βασίλη, για τις απόψεις ενός Εθνοπροδότου όπως ο "διεθνιστής" Αγγελόπουλος; Σπουδαία προσωπικότητα και σ' ένοιαξε ότι κακολόγησε την κυβέρνηση της ΝΔ! Εγώ το βλέπω σαν ΕΠΑΙΝΟ! Άμα σε μισεί ο διάολος κακό είναι...;

kleinmein είπε...

Δε γνωρίζω τις πολιτικές-κομματικές πεποιθήσεις του Αγγελόπουλου, πάντως όταν λέει ότι έφυγε η χειρότερη κυβέρνηση (δηλαδή η κυβέρνηση της ΝΔ και του Καραμανλή) δεν έχει άδικο. Εκ του αποτελέσματος κιόλας.