Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Όταν ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί τις λέξεις άριστος και αρεστός τι εννοεί; Σε ποιόν έχετε δεσμευτεί κ.Παπανδρέου;

Η αντίθεση άριστος/αρεστός εξυπηρετεί την εμφανή προπαγανδιστική λειτουργία του ρητορικού ανοίγματος του κ. Παπανδρέου στην κοινωνία. Το πραγματικό νόημα όμως είναι πολύ διαφορετικό.

Όταν ο κ. Παπανδρέου μιλάει για άριστους εννοεί το κλειστό κλαμπ εξουσίας των προσωπικών του φίλων, που δεν έχουν καμίας μορφής λογοδοσία ούτε στο κόμμα ούτε στην κοινωνία. Συνώνυμη του «άριστοι» είναι η φράση «οι Ταλιμπάν του Γιώργου».

Όταν μιλάει για αρεστούς αναφέρεται στην εσωκομματική του αντιπολίτευση. Σε αυτούς που τον έχουν αμφισβητήσει. Σε αυτούς που προφανώς δεν θα δουν θεού πρόσωπο αν εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο λέξεις είναι μέρος ενός ευρύτερου λεξιλογίου του κομματικού ρεβανσισμού. Ουσιαστικά περνάει το μήνυμα ότι αν εκλεγεί ο κ. Παπανδρέου, αυτό που θα εκλεγεί δεν θα είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά το κλειστό κύκλωμα εξουσίας που τον περιβάλλει.

Τι σημαίνει η λέξη «δεσμευτεί»

Για να κατανοήσει κάποιος τι εννοεί ο κ. Παπανδρέου όταν χρησιμοποιεί την λέξη δεσμευτεί (π.χ. «το πρόγραμμα με το οποίο έχουμε δεσμευτεί») πρέπει να κάνει την απλή ερώτηση:

Σε ποιόν έχετε δεσμευτεί κ.Παπανδρέου;

Γιατί στον Ελληνικό λαό δεν έχετε δεσμευτεί για κανένα πρόγραμμα.
Γιατί κανένα πρόγραμμα δεν του παρουσιάσατε.
Επί ένα μήνα κρύβεστε στις ασάφειες, τις υπεκφυγές και τον στείρο αρνητισμό.
Ποιός ξέρει το πρόγραμμά σας που ο Ελληνικός λαός δεν γνωρίζει;
Μήπως κρύβεστε γιατί κάτι κρύβετε;
Σημεία Επικαιρότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια: