Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ο τελευταίος ΥΠΜΑΘ, Σταύρος Καλαφάτης, για την κατάργηση του υπ. Μακεδονίας-Θράκης

«Η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας!»

«Θυμίζω, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης το 1985! Η επιλογή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον όρο 'Μακεδονία' από το υπουργικό του Συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς, για τις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα.

Επιπλέον και σε ό, τι αφορά την αποκέντρωση: Η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης σε πορεία αναβάθμισης. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, αλλά και σε επιμέρους θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης.

Αντί να επενδύσει σ` αυτό και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του υπουργείου, ο κ. Παπανδρέου το καταργεί. Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει, πως η νέα κυβέρνηση θα αφήσει να χαθούν όλες οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Δηλώνω αποφασισμένος, να αγωνιστώ και να συνεργαστώ με συναδέλφους βουλευτές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, ώστε να μη συμβεί αυτό. Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Μακεδονίας - Θράκης.
Παραδίδω λοιπόν, το υπουργείο, και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μούγκα βέβαια τα κανάλια. Καταλάβατε τώρα πασόκοι, γιατί κερδίσατε; Η ΝΔ πήγαινε μια καρφίτσα να αλλάξει, και ξεσηκώνονταν τα κανάλια. Τώρα καταργείται η Μακεδονία μας, και όλοι τουμπεκί!!!

Ανώνυμος είπε...

98 και σήμερα και το πρώτο έργο του ΠΑΣΟΚ ήταν η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ!

Δηλαδή κύριε Παπανδρέου ο πατέρας σας που δημιούργησε το υπουργείο για ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ έκανε λάθος και ήρθες να το διορθώσεις εσύ;
Τι λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για το θέμα;
Τι λένε οι βουλευτές της Μακεδονίας και της Θράκης;
Τι λέει ο Γιώργος Λιάνης;
ή να ρωτήσω το νάσε Βοσκόπουλο για το θέμα;
Ερώτηση:
Αυτή ήταν η υπόσχεση στις Πρέσπες;
Θα μας απαντήσει κανείς;
Δηλαδή τι να περιμένουμε οτι θα έταξες στην Καραχασάν σύντροφε Γιώργο;
...
Διαβάστε και:
Τίτλοι τέλους για το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία που υπάγεται στο υπ.Εσωτερικών
Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και τα προεδρικά διατάγματα κατάργησης
Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάργηση του ΥΜΑΘ
Παπαθεμελής για την κατάργηση του ΥΜΑΘ
Δήλωση Ψωμιάδη για την κατάργηση ΥΜΑΘ
O Γιώργος Πιπερόπουλος για την κατάργηση ΥΜΑΘ

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά να τα πάθει και ο Παπαθεμελής και ο Πιπερόπουλος που προσπαθούσαν να κάνουν τον ΔονΚιχώτη, γνωρίζοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών ήταν πολύ σοβαρό από εθνικής απόψεως, να διαλέξουν ένα μοναχικό δρόμο αντί να συσπειρωθούν όλοι προκειμένου ν΄αποτρέψουν τη λαίλαπα γιωργάκη.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις περάσουν οι 100 μέρες, εκεί γύρω στα Χριστούγεννα, θα γίνουν οι μισοί Έλληνες κοψοχέρηδες.
Ας πρόσεχαν.
Τουλάχιστον όσοι μαυρίσαμε το Γιωργάκη κοιμόμαστε με ήσυχη τη συνείδηση.