Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επίσημα υποψήφιος.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για εκλογή προέδρου από τη βάση, λέγοντας πως ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει.

Ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. «Το μήνυμα των εκλογών ήταν ηχηρό. Οι πολίτες μας είπαν: 'Aλλάξτε τα όλα'. 'Αλλάξτε και σεις'» είπε.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για μία «νέα, σύγχρονη, κεντροδεξιά παράταξη» και «μία παράταξη αξιών, όχι μία παράταξη μηχανισμών».

Ο ίδιος τόνισε ότι «η πρότασή μου για εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από την κοινωνική μας βάση είναι ο μόνος δρόμος για να αλλάξουμε εποχή. Να εμβαθύνουμε τη δημοκρατία και να δώσουμε φωνή και ρόλο στην κοινωνία των πολιτών, που προσβλέπει σε εμάς. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε την ενότητα και την προοπτική της παράταξής μας».

«Ισχυρότερη νομιμότητα από την επιλογή των πολιτών δεν υπάρχει. Ισχυρότερη αντιπολίτευση, με μία ηγεσία προερχόμενη από τη βάση, δεν υπάρχει. Ισχυρότερη ηγεσία για το αύριο, με όλους τους πολίτες δίπλα της, δεν υπάρχει. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» δήλωσε.

«Προσβλέπουμε ως εγγυητή της πορείας μας προς το Συνέδριο, στον Κώστα Καραμανλή», είπε και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος πρέπει να συνδυασθούν «με ένα βαθύ διάλογο για την πολιτική ταυτότητα της παράταξής μας, την ιδεολογία, τις αξίες της».

Εκφράζοντας την άποψή του για την ταυτότητα της παράταξης, ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε για μία «σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, που θα βασίζεται στις ιστορικές μας παρακαταθήκες, στα χαρίσματα του λαού μας, στην κοινή μας συνείδηση και στο κοινό μας όνειρο. Μία παράταξη, απηλλαγμένη από τον επιζήμιο λαϊκισμό».

«Όλα αυτά τα χρόνια, πολιτεύομαι χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, χωρίς παρασκήνιο. Δύναμή μου εσείς, η κοινωνία. Από εκεί προέρχομαι, από εκεί αντλώ την έμπνευσή μου. Η δύναμη να συσπειρώνω ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, να συνθέτω, να δημιουργώ νέα δεδομένα στο δημόσιο βίο της πατρίδας μου. Έτσι με γνωρίσατε, από το ξεκίνημά μου, πριν από δεκαέξι χρόνια. Έτσι πολιτεύομαι και θα συνεχίσω να πολιτεύομαι» είπε.

Απευθυνόμενος δε στους ανθυποψηφίους του, τους κάλεσε «στο όνομα της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης, να διεξάγουμε αυτόν τον αγώνα, με γνώμονα τον πολιτικό πολιτισμό και την ευπρέπεια, αρχές ταυτόσημες με το αξιακό σύστημα της παράταξής μας. Και όχι μόνο να αποδεχθούμε την ετυμηγορία των Νεοδημοκρατών αλλά να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες, σε όποιον εκλεγεί Πρόεδρος του Κόμματος».
«Ζητώ από όλες και όλους σας να με στηρίξετε στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Για να προχωρήσουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές στην παράταξη και την πατρίδα μας. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν δύναμη ψυχής, ιδέες και βούληση. Για να εγκαινιάσουμε, όλοι μαζί, μία νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία, που θα μας οδηγήσει και πάλι στην εξουσία, με έναν και μόνο σκοπό: Να χτίσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα» κατέληξε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια!! Έπεσε αμέσως βέβαια σιωπητήριο γενικό απ' τα γνωστά πράσινα ΜΜΕ! Πουθενά και οι λαλίστατοι πρασινοφροροί των blogs! Κουβέντα για ευθύνες υπουργών! Κουβέντα για ευθύνη του πρωθυπουργού! Πουθενά οι δημοσιογράφοι να παρουσιάζουν εικόνες χάους και φρίκης! Πουθενά λοιδωρίες για αδυναμία πυρόσβεσης λόγω των δυνατών ανέμων και του δύσβατου. Και μιλάμε για μια εποχή που δεν υπάρχει ανά την Ελλάδα ούτε μια άλλη φωτιά!! Ετσι διμορφώνονται συνειδήσεις.. Ετσι κερδίζονται εκλογές... Γιατί ο κόσμος θυμάται ότι η ΝΔ έκαψε την Εύβοια!! Ο,τι 10 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την έκαψε το ΠΑΣΟΚ, δεν θα το ξέρει κανένας.. αντε περαστικά μας!!

Alex είπε...

Αυτό το -αλλάξτε τα όλα- πότε το είπαμε Δημήτρη γιατί δεν το θυμάμαι μήπως μπέρδεψες τους νεοδημοκράτες με τους πασόκους; γιατί, από ότι θυμάμαι, αυτοί λέγανε στον Γιωργάκη κάτι τέτοιο.
Γιατί χρειαζόμαστε νέο ξεκίνημα; απέτυχε η προηγουμένη κυβέρνηση; και καλά εσύ υπουργός δεν ήσουνα όλα αυτά τα χρόνια;
Θα ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, η ΝΔ δεν είναι κείνο το ψευτοκινημα των δήθεν πολιτών σου, είναι οργανωμένο κόμμα με αρχές και καταστατικό, διάβασε το γιατί αμφιβάλω αν το έχεις διαβάσει όταν έπρεπε, όχι τώρα. Στην αναμπουμπούλα δεν χαίρονται μόνο οι λύκοι αλλά και οι πάσης φύσεως ανίκανοι,