Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Και ο Αντώνης Σαμαράς επίσημα υποψήφιος αρχηγός

Με τηλεοπτική του ανακοίνωση, ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. «Πρέπει να αναδείξουμε τα ιδανικά μας και να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Επιζητούμε ενότητα στην κορυφή της κόμματος, χωρίς υπονομεύσεις και στη βάση χωρίς φατριασμούς».

«Η κοινωνική μας αναφορά είναι κυρίως η μεσαία τάξη. Χωρίς αυτή δεν στέκει η κοινωνία», είπε αναφερόμενος στα μεσαία κοινωνικά στρώματα. «Τους πικράναμε. Αυτούς πρέπει να βάλουμε μπροστά. Για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα των Ελλήνων».

«Δε ζητώ απλά και μόνο την αρχηγία του κόμματος», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Είναι επιτυχία η εκλογή του αρχηγού από τη βάση του κόμματος. Καταθέτω την υποψηφιότητα μου για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα».

14 σχόλια:

stefanos είπε...

Συγκλονιστικό γεγονός!
Ολάκερη η Κυπαρισσία
τραγουδάει τον Εθνικό Ύμνο...

Παπουτσάκης είπε...

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά:

Κυρίες και κύριοι,

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται σήμερα προοπτική.
Η παράταξή μας έχει ανάγκη την Ελπίδα.
Τρία πράγματα:
* Nα αναδείξουμε τα ιδανικά μας, για να ξαναφέρουμε κοντά μας αυτούς που πικράναμε.
* Να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, για να κάνουμε τις ιδέες μας μαγνήτη της κοινωνίας.
* Να τολμήσουμε φυγή προς τα εμπρός, για να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό κόμμα.

Και κάτι ακόμα – το πιο σημαντικό: ...
Ενότητα.
Ενότητα στην κορυφή του κόμματος χωρίς υπονομεύσεις.
Κι ενότητα στη βάση χωρίς φατριασμούς.
Ξέρω ότι αυτές τις σκέψεις τις συμμερίζονται πολλοί. Οι περισσότεροι…

Καταθέτω, λοιπόν, σήμερα την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού απέστειλα ήδη την σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής.

Η ιδεολογία μας, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δεν είναι δύο λέξεις που απλά μας βολεύουν. Δένει τις παραδοσιακές μας αξίες με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις. Όλα όσα στήριξαν την κοινωνία, τη δημοκρατία και την πατρίδα. Με όλα εκείνα που σήμερα κερδίζουν έδαφος παντού στον κόσμο:

Ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
Όμως, Ελευθερία σημαίνει και Πατρίδα.
Και Πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και Πολιτισμός.
Όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στηρίζονται στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στις πολιτιστικές αξίες της Πατρίδας.
Κοινωνική μας αναφορά είναι, κυρίως, η μεσαία τάξη. Χωρίς αυτή δεν στέκει ούτε η δημοκρατία ούτε η οικονομία μας. Τους πικράναμε τον τελευταίο καιρό.
Μιλάω για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες μας, τους εργαζόμενους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν, τους νέους που έχουν όνειρα.
Όλους αυτούς πρέπει να υπερασπιστούμε. Αυτούς πρέπει να βάλουμε μπροστά, για να ανασάνει η κοινωνία, για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, για να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα όλων των Ελλήνων.

Φίλες και φίλοι,

Δεν ζητώ απλώς το αξίωμα του Προέδρου του κόμματος. Ένωσα τις δυνάμεις μου με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο Πρόεδρος του Κόμματος από τη βάση. Και το πετύχαμε. Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του Κόμματος.
Δεν με ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και οι «συσχετισμοί». Πρέπει να ακούσουμε τους νεοδημοκράτες, να θεραπεύσουμε ότι τους πλήγωσε, να σεβαστούμε τη θέλησή τους, να απελευθερώσουμε την ορμή τους, να μετατρέψουμε την οργή τους σε ενωτική ανάταση και κίνηση προς τα μπρός.
Καταθέτω την υποψηφιότητά μου για να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα με λόγο στα οργανωμένα μέλη και αλληλεγγύη ανάμεσά τους. Όπου οι υποψηφιότητες όλων θα αξιολογούνται εκ των προτέρων και οι θητείες τους θα αξιολογούνται εκ των υστέρων. Όπου η κριτική δεν θα εκλαμβάνεται ως «υπονόμευση». Όπου δεν θα υπάρχουν προσωπικά «φέουδα», ούτε προσωπικοί «μηχανισμοί». Ένα κόμμα, όπου δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη μας. Όπου το δημόσιο ήθος θα είναι το στοίχημα που πρέπει καθημερινά να κερδίζουμε…

Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτά τα πιστεύω μια ζωή. Τα παλεύω μια ζωή. Τα έβαλα πάντα πάνω από το προσωπικό μου όφελος. Και τα εννοώ. Δεν τα δανείζομαι ως «σημαίες ευκαιρίας»…
Μαζί θα ανασυγκροτήσουμε τη Νέα Δημοκρατία.
Μαζί θα την ξαναφέρουμε στην κορυφή, κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ που ήδη δείχνει τον παλιό του εαυτό.
Όνειρό μου, να δώσω ελπίδα σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας για μια καλύτερη Πατρίδα. Σ’ αυτό το ταξίδι αξιοπρέπειας, ήθους, δημοκρατίας, και κοινωνικής προσφοράς, ο δρόμος άνοιξε.
Μαζί θα τον προχωρήσουμε.
Θα ξαναβρούμε την Ελπίδα.
Θα ξαναγίνουμε η Ελπίδα της Ελλάδας.
Και μαζί θα φτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας.

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος! Ο θρασύς Εφιάλτης ξαναχτυπά!
Ο Εφιάλτης, με όλο το απύθμενο θράσος και την υποκρισία που τον χαρακτηρίζουν, απετόλμησε απόψε να ανακοινώσει την «υποψηφιότητά» του για την ηγεσία της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξής μας! Ο Προδότης των ονείρων μας, ο συνεργάτης και εργολάβος της διαπλοκής και των Νταβατζήδων, ο «παρατηρητής» της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, κατ’ εντολήν της οποίας ανέτρεψε την Κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 φέρνοντας στην εξουσία το Φαύλο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο αμετανόητος επί δεκαετία πολέμιος της ΝΔ, ο μοιραίος Αντώνης Σαμαράς διεκδικεί να γίνει ο επιβήτωρ και ολετήρας της Μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης, να την οδηγήσει στην οριστική και ανεπανόρθωτη συντριβή και στα χρονοντούλαπα!
Ξέρει εκείνος από χρονοντούλαπα! Εκεί, μέσα στη δυσώδη ναφθαλίνη της πολιτικής του μιζέριας και ασημαντότητας βρισκόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού ο Λαός του έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα το 1996, και μέχρι να τον περιμαζέψει ο Κώστας Καραμανλής από τα αζήτητα! Αυτός, ο αποτυχημένος ιδρυτής και αρχηγός του κόμματος-τραβεστί, της ΠΟΛΑ, που ανταγωνίστηκε σκληρά τη ΝΔ παρατείνοντας την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία για 10 ολόκληρα χρόνια, αυτός είναι που σήμερα θέλει να ψηφιστεί από εκείνους που πρόδωσε και έφτυσε στα μούτρα ως ο νέος Πρόεδρος της Παράταξης!!!
Ευτυχώς τελικά που η εκλογή, με κατάλληλη και προαπαιτούμενη αλλαγή Καταστατικού, θα γίνει από τους χιλιάδες αγνούς Νεοδημοκράτες! Ευτυχώς, γιατί το ΟΧΙ που θα φάει στα μούτρα ο θλιβερός αυτός μισθολάβος της διαπλοκής θα είναι πολύ πιο ηχηρό από την άρνηση ενός Συνεδρίου!
Νεοδημοκράτισσες, Νεοδημοκράτες!!!
Δεν ξεχνούμε ποιοι αγωνίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια για την Παράταξή μας, χωρίς «διαλείμματα», χωρίς παλινωδίες, χωρίς «πήγαινε-έλα» και συνωμοσίες!
Δεν ξεχνούμε ποιοι μας παρέδωσαν για μια ολόκληρη 10ετία στα νύχια του Φαύλου Συστήματος ΠΑΣΟΚ ανατρέποντας την Κυβέρνησή μας το 1993!
Δεν ξεχνούμε ποιοι -και μετά την παραίτηση του Μητσοτάκη από την ηγεσία- συνέχισαν επί μακρόν να αντιπολιτεύονται και να ανταγωνίζονται τη Νέα Δημοκρατία, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιατάρακτη παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία από το 1993 έως το 2004!
Δεν ξεχνούμε, ότι στο μαντρί δεν μπορούμε να βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!!!
Δεν θα αυτοχειριαστούμε!

Ανώνυμος είπε...

ασε ρε μεγαλε και τι θελεις να φερουμε την κυρια γες μεν;

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Ρε δεξιόστροφα παιδάκια
διαλέξτε (επιτέλους)
τι σοι αρχηγό θέλετε?
Αν και εδώ που τα λέμε,
όσο και να το "στύψετε"
πάτε από τον Εφιάλτη
στον Πήλιο Γούση
και από τον Πανίκα το Ζορό
στην κόρη του Ακατονόμαστου!
Τρομερό!

Ανώνυμος είπε...

Από ποιό πλανήτη έχουν κατέβει οι οπαδοί της αυτοκράτειρας Θοδώρας;
Λένε για τον Αβραμόπουλο και το Σαμαρά ότι είναι αποστάτες οι οπαδοί του Μητσοτάκουλα; Θα τρελλαθούμε εντελώς;
Είναι τυφλοί, είναι κουφοί ή είναι και τα δύο;
Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Αβραμόπουλος έφυγαν γιατί δεν είχαν πολιτική στέγη, προφανώς για την πολιτική τους επιβίωση.
Είχαν άλλη επιλογή;
Μιλάνε οι οπαδοί της Θοδώρας για λαμόγια τη στιγμή που βοά η πιάτσα για τις σχέσεις της Αγίας Οικογένειας με το Χριστοφοράκο;
Μήπως ξέχασαν τη θέση της ψευτο-Θοδωρούλας και του μπαμπάκα για το σχέδιο Ανάν, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ που έλεγε και ο αμερικάνος ο γιός της κυρίας Τσάντ;
Εάν φτάσουμε στο σημείο να περιμένουμε από την Αγία Οικογένεια να καθαρίσει τη Νέα Δημοκρατία από τα λαμόγια είναι σαν να βάζουμε τον Κοσκωτά να κάνει έλεγχο στην Τράπεζα Κρήτης!
Η Ν.Δ. έφτασε στο 33,5% ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή έκανε το λάθος να εντάξει γλυκόλογα λαμόγια του Μητσοτακέϊκου στο δυναμικό της.
Αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ.
Μετά την εκλογή του νέου αρχηγού να τα μαζέψει το Μητσοτακέϊκο και να φύγει, να πάει αλλού. Αρκετά καπηλευθήκανε την ιδεολογία του αγνού νεοδημοκρατικού λαού.
Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει πολιτικά εκλέγοντας τη Θοδωρούλα, το πολιτικό αισθητήριο του γνήσιου νεοδημοκράτη είναι πολύ πιό οξυμένο από όσο νομίζουν.
Όποιος υποτίμησε το νεοδημοκράτη έχασε!

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι κάποια στιγμή να σταματήσουν οι διάφοροι να μας κάνουν το άσπρο-μαύρο με τη Θεοδώρα. Οι νεοδημοκράτες δεν είναι πασόκοι, όχι μόνο δεν τσιμπάνε στη φτηνή προπαγάνδα αλλά εκνευρίζονται κιόλας.
Ο νεοδημοκράτης ξέρει πόσο κακό έχει κάνει το Μητσοτακέϊκο στην παράταξη τα τελευταία χρόνια.
Ο νεοδημοκράτης ξέρει ποιός έκανε τις διαροές στα Γιωργοκάναλα των λεγόμενων στα Υπουργικά συμβούλια του Καραμανλή, που μετά μας κτυπούσαν με σφυριά και βαριοπούλες οι μαφιόζοι των καναλιών.
Ο νεοδημοκράτης ξέρει ότι την τελική απόφαση να φύγει ο Καραμανλής την πήρε μετά την υπόθεση Καραβέλα, που φυγάδευσε ο αυτοκράτειρα Θεοδώρα, για να μην βγάλει στη φόρα τα άπλυτα των πασόκων για τη Ζίμενς.
Τα υπόλοιπα που λένε οι φανατικοί οπαδοί της αυτοκράτειρας Θεοδώρας είναι παραμυθάκια για μικρά παιδιά.
Χθές ο Σαμαράς, που ομολογουμένως έκανε μια πραγματικά εμπνευσμένη, πατριωτική και ισορροπημένη δήλωση υποψηφιότητας εμένα προσωπικά με έπεισε ότι είναι εξαιρετικά σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος, δείχνει να ξέρει τί θέλει και πώς μπορεί να το καταφέρει.
Επίσης, χθές στο mega είδα τον Αβραμό. Μου φάνηκε και αυτός πραγματικά διαφορετικός από τον Αβραμόπουλο που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια.
Ήταν πολύ πιο δυναμικός, μεστός, ενωτικός και έκανε το τρίο της Ιεράς Εξέτασης (Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη) να μην ξέρουν πως να τον στριμώξουν, παρόλο που προσπαθούσαν συνεχώς να του βάλουν τρικλοποδιές και σπιουνιές.
Αντί να είναι στην επίθεση τους είχε στριμώξει συνεχώς στην άμυνα και τους τρείς μαζί
Επίσης, ο Αβραμόπουλος είπε τα καλύτερα για τους άλλους υποψήφιους, μίλησε για εντελώς νέο ξεκίνημα για την παράταξη και άρχισε πραγματικά να με πείθει (παρόλους τους αρχικούς ενδιασμούς μου λόγω του ΚΕΠ) ότι είναι ο πιο ενωτικός από όλους τους άλλους τρείς υποψήφιους.
Για το ιδεολογικό σκέλος δεν είμαι ακόμη σίγουρος, ο Σαμαράς είναι πιό ξεκάθαρος.
Ομολογώ πάντως ότι δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ καλός ο Αβραμόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

"ελεύθερε", γιατί γράφεις ως "Ανώνυμος"; Για να μας δείξετε ότι είσαστε... πολλοί; Θα δείτε πόσοι είσαστε στην εκλογή αρχηγού! Ψάξτε από τώρα "πολιτική στέγη", αν δεν σας αρέσει η Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξή μας!

Ανώνυμος είπε...

Βρε κομπλεξικέ defrezus, μου ξέφυγε σήμερα πρωί-πρωί δεν είχα κάνει εγγραφή στο Google.
Δεν είναι η πρώτη φορά, πολλές φορές ξεχνιέμαι.
Αυτό είναι το πρόβλημά σου;
Δεν κοιτάς καλύτερα τα χάλια σας λέω που έχετε μείνει εκεί στο Μητσοταέκϊκο από επιχειρήματα και κάνετε σαν κατίνες;
Άντε στο πασόκ παππά μου, σου ταιριάζουν οι ίντριγκες και τα παιγνιδάκια εντυπώσεων.
Οι νεοδημοκράτες είναι "άλλη πάστα" και να στο εξηγήσω δεν θα το καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τουλάχιστον γραφικός! Μέχρι και.. παπά με "χειροτόνησες"! Τι να σου πω... Είσαι για την Ανίτα Πάνια!

Ανώνυμος είπε...

Η Νέα Δημοκρατία είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙ η μεγάλη φιλελέυθερη παράταξη στην Ελλάδα.
Δεν είναι αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι το "μας".
Το Μητσοτακέϊκο δεν είναι "μας" είναι "σας".
Η Νέα Δημοκρατία είναι "μας".
Θα τρέχει να κρυφτεί και Θεοδώρα το Δεκέμβρη, εκλιπαρώντας να την κρατήσουμε.

stefanos είπε...

"Είσαι για την Ανίτα Πάνια"!
ΤΙ ΑΤΑΚΑ!
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...
Μου δώσατε ιδέα
για ένα αρθράκι
περί ΝΔημοκρατικών Επιγόνων...

Thx a lot

Ανώνυμος είπε...

phonypeby http://voltarol.wikidot.com http://buy-eriacta.wikidot.com http://neurontin.wikidot.com phonypeby