Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Τα ερωτηματικά στη διαδικασία για την πρόσληψη γραμματέων ακόμα παραμένουν!

Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την «για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών» στο opengov.gr. Για 88 θέσεις έχουν υποβληθεί άνω των 7.000 αιτήσεων! Πάντως ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ερωτηματικά που έχει προκαλέσει όλη η διαδικασία. Είναι φανερό ότι και σε αυτή την περίπτωση το επιτελείο του Παπανδρέου επέλεξε την επικοινωνιακή πολιτική και όχι την ουσία! Συνεχίζεται η προεκλογική αοριστία και η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει διευκρινήσεις. Δεν χρειάζεται μάλλον!
"Το Πασόκ στην κυβέρνηση" άρα είναι εντελώς λογικό να ανησυχούμε και να αμφιβάλουμε για τις δήθεν «ανοικτές» διαδικασίες πρόσληψης των γενικών γραμματέων. Έχουμε ήδη αναφερθεί στα σκανδαλώδη σημεία της προκήρυξης του δήθεν «διαγωνισμού»!

1. Δεν έχουν δοθεί οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια που απαιτούνται για την πλήρωση των θέσεων.
2. Προϋπόθεση για να αποσταλούν τα στοιχεία είναι:
α.
η συμπλήρωση της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας των ενδιαφερομένων και
β.
οι συστάσεις από δύο άτομα, ακόμα και από τον υπουργό!
3. Η επιτροπή που θα συγκεντρώσει και αξιολογήσει τις αιτήσεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου του, Πάγκαλου!!!

Προβλέπουμε ότι όσες περισσότερες θα είναι οι αιτήσεις, τόσο περισσότερες θα είναι οι ενστάσεις και οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους «απορριφθέντες».
Πως ακριβώς θα κατατάσσονται οι μη προσληφθέντες στους μη-άριστους;
Φυσικά και οι μηχανισμοί του Πασόκ θα επιδιώξουν να βάλουν κυρίως στις θέσεις με πολύ χρήμα, τους δικούς του ανθρώπους . Κάποιους που περίμεναν χρόνια τώρα για «μια θέση στον ήλιο» του χρυσοφόρου δημοσίου! Για ξεπέτα σε κάποιες θέσεις-δευτεράντζες θα μπουν κάποιοι «αξιοκρατικά». Μην ξεχνάμε ότι Πασόκ και αξιοκρατία είναι έννοιες ασύμβατες!
Κανένας απολύτως δεν έχει πειστεί ότι η αξιολόγηση θα διέπεται από κανόνες διαφάνειας.

5 σχόλια:

Alex είπε...

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ. Τ΄ ακούσαμε τόσες φορές από της Νέας Δυστυχίας τις παρόλες τις αρχηγικές. Αλλά όπως έδειξε η ζωή, πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη η επικοινωνιακή τακτική. Διότι συγκεκριμένη και άμεση η συγχώνευση των υπουργείων. Συγκεκριμένος ο περιορισμένος αριθμός υπουργών, υφυπουργών και γραμματέων. Συγκεκριμένη η διάλυση και το ξεφόρτωμα επιτροπών και άλλων μαγειρείων. Συγκεκριμένη η ανανέωση των στελεχών. Συγκεκριμένη και άμεση η συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη στα συμβούλια των κυβερνητικών. Και όλα αυτά μέσα σε ελάχιστες ημέρες με έφοδο χωρίς πολλά. Όπως συγκεκριμένη η νεοδημοκρατική λαμογιά στα ομόλογα τα ταμειακά. Συγκεκριμένο το Βουτα-πέδιο. Συγκεκριμένη η ατιμωρησία των προεστών. Συγκεκριμένη η καθήλωση μισθών και η εξόντωση των μισθωτών. Όλα τα αντιλαϊκά συγκεκριμένα και καθαρά. Φάε τώρα μια συγκεκριμένη συντριβή, συγκεκριμένα να τιμωρηθείς και αόριστα, μα πολύ αόριστα και θολά να δούμε πότε από τον τάφο θα δεήσεις να νεκραναστηθείς!
ΤΑ ΝΕΑ (Δ. Δανικας)

Ανώνυμος είπε...

Alex, όχι μόνο το ότι επικαλείσαι το βαρεμένο το Δανίκα αλλά μόνο και μόνο που τον διαβάζεις συνιστά (από μόνο του) παράσημο υποκρισίας και φασισμού.

Alex είπε...

Συγνώμη αν σε στεναχώρησα ανώνυμε και σε αυτήν την περίπτωση διάβασε και αυτό:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=91245
Ελπίζω ότι δεν θα τον φορτώσεις και αυτόν με τα κοσμητικά που χρησιμοποίησες για τον Δανίκα.
Αυτοκριτική φίλε μου και παραδοχή των όποιων σφαλμάτων αυτό λείπει και αν συνεχίσει να λείπει τότε η διακυβέρνηση της ΝΔ θα είναι απλά μια μικρή παρένθεση.............

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΑΛΕΞ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ!!!!!!!!!


ΚΑΛΟ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;

Υ.Γ.

ΕΣΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΟΛΑΜΠΡΑΚΗΔΩΝ, ΜΗΝ ΜΑΣ ΖΗΤΑΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!!

Alex είπε...

Φίλε ανώνυμε εγώ ένας απλός πολίτης είμαι με γνώση ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα εξουσίας που πολύ απλά θα διαχειριστεί ξανά το μέλλον των παιδιών μας κατά συνέπεια όσο πιο ικανά στελέχη έχει όσο πιο καλόπιστα στην κριτική είναι τοσο το καλύτερο για την χώρα και για τους πολίτες της θα είναι, Ο Ελληνικός λαός αρνήθηκε να ξαναδώσει την εντολή του για συνέχιση αυτής της πολιτικής, κάτι φταίει λοιπόν, κάποιο μήνυμα έστειλε γιατί αρνείστε την κριτική;
Η ΝΔ ξεκίνησε το 2004 με τις καλύτερες των προϋποθέσεων να κυβερνήσει μια χώρα λίγους μήνες πριν τους ολυμπιακούς με τεράστια έργα στο τελείωμα τους, οι αγώνες έγιναν με τα καλύτερα σχόλια από παντού, η ανάπτυξη ήταν στο 4,5%, αντικατέστησε ένα κόμμα γεμάτο με σκάνδαλα, με πρωθυπουργό αρχιερέα της διαπλοκής όπως τον ονόμαζε, με τους γνωστούς νταβατζήδες κλπ κλπ
Ο λαός πίστεψε τότε και ο ίδιος λαός τώρα καταδίκασε την πολίτικη που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρονιά, ρίξε μια τίμια ματιά στο τι παρέδωσε και πίεσε και συ τα στελέχη αυτής της παράταξης να δούνε τα λάθη και να κάνουν την αυτοκριτική τους μην μας περνάνε για βλάκες με πρώτο πρώτο τον Αβραμόπουλο που θέλει να γίνει αρχηγός, ποιος ο μίστερ τίποτα, που νομίζει ότι η μνήμη μας είναι πολύ κοντή και η κριτική μας σκέψη ανύπαρχτη, βάλε και συ το λιθαράκι σου...........