Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Έχουμε αναφερθεί παλαιότερα στο διακομματικό, θεσμικό και εξωθεσμικό πέπλο προστασίας που απολαμβάνει ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης.

Είναι το διακομματικό καθεστωτικό πέπλο προστασίας που του επιτρέπει να βλάπτει το Ελληνικό δημόσιο κατά 2 εκ. ευρώ, να παραπέμπεται σε δίκη, η οποία κατά ''παράδοξο'' τρόπο να μην γίνεται ποτέ, και τα ΜΜΕ να μην ασχολούνται με το θέμα...

http://liberalcreta.pblogs.gr/2008/07/10-septembrioy-h-dikh-gia-to-skandalo-sto-xenia-hrakleioy.html

Είναι το διακομματικό καθεστωτικό πέπλο προστασίας που του επιτρέπει αντί να ασχολείται με τα θέματα της αρμοδιότητας του, όπως τα σχολικά κτίρια

http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/07/poreia-diamartyrias-gia-to-istoriko-6o-dhmotiko-hrakleioy-ohi-st.html

και οι δρόμοι

http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/10/dolofonika-erga-apo-ton-dhmo-hrakleioy.html

Να ασχολείται παρεμβαίνοντας εξωθεσμικά -και χωρίς να διώκεται, όπως θα έπρεπε- στον εισαγγελέα για την απελευθέρωση κοινών πλιατσικολόγων κουκουλοφόρων ΄΄αγωνιστών΄΄, την οποία πετυχαίνει!!!...

http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/05/ypothalpsh-egklhmatia-apo-politika-proswpa-moygga-ta-mme.html

Την αγορά ποδοσφαιρικών ομάδων...

http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/07/makria-ta-heria-sas-apo-ton-ofh-kyrie-koyrakh.html

Την ΄΄συνετή΄΄ αξιοποίηση των χρημάτων του δήμου Ηρακλείου...

http://liberalcreta.pblogs.gr/2008/01/axiopoihsh-twn-hrhmatwn-toy-dhmoy-hrakleioy.html

Το πατρονάρισμα ΄΄αγωνιστών΄΄ δήθεν αγροτών... http://apolitik.pblogs.gr/2009/02/o-dhmos-hrakleioy-horhghse-ton-agwna-twn-agrotwn-me-30-000-efrw.html

Την ανοχή χρήσης δημοτικών οχημάτων σε ΄΄αγωνιστικές΄΄ πορείες... http://liberalcreta.pblogs.gr/2008/03/skoypidia-dyo-erwthseis-gia-ton-dhmarho-hrakleioy.html

Και πάνω από όλα, αυτό που επιτρέπει τις παρατυπίες/παρανομίες στις επιχειρηματικές δραστηριότητες μελών της οικογενείας του με διάφορα μπουμπούκια. Συνέταιροι της οικογένειας Κουράκη είναι ακόμη και άτομα που έχουν διωχθεί για κακουργήματα, όπως ο κ. Γκαγκάτσης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ...

http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/08/ena-keimeno-poy-prepei-na-diabasoyn-oloi-oi-dhmotes-hrakleioy.html

http://ixnos1.blogspot.com/2009/08/blog-post_18.html

Η ομερτά ΜΜΕ και όλων των πολιτικών κομμάτων είναι καθολική. Ειναι απλοί χειροκροτητές του ΄΄εργου΄΄ του δημάρχου, που περιορίζεται σε πεζοδρομήσεις για να έχουν χώρο για τραπεζοκαθίσματα τα καφε μπαρ συγγενών και φίλων. Ακόμα και αριστερίζοντες πολιτευτές που κατά καιρούς υποκρίνονται, για το ξεκάρφωμα, πως κάνουν αντιπολίτευση, είναι οι ίδιοι οι οποίοι ψηφίζουν στα δημοτικά συμβούλια να δίνονται παράτυπα οικοδομικές άδειες σε άτομα που σχετίζονται επιχειρηματικά με την οικογένεια Κουράκη. Σχετικές δικαστικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίων υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου δεν αναφέρονται ποτέ από τα τοπικά ΜΜΕ για προφανείς λόγους... Το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου γνωρίζουν πολύ καλά εδώ και χρόνια τι συμβαίνει (στοιχεία έχουν σταλεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) και αδρανούν προκλητικά. Κανείς εισαγγελέας δεν έχει ζητήσει το πόθεν ΄΄αίσχος΄΄ της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και επιχειρήσεων παραγόντων του δήμου και συγγενών τους που είναι δυσανάλογες με τις αμοιβές τους.

Η πρόσφατη καταγγελία στο Tvxs για διαπλοκή στον δήμο Ηρακλείου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, που και αυτή την φορά, είτε θα κουκουλωθεί πλήρως, είτε θα υποβιβασθεί το μέγεθος του προβλήματος... http://www.tvxs.gr/v24499

ΜΜΕ, Εισαγγελείς και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα (δια των αντιπροσώπων τους) γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στο Ηράκλειο. Το ότι δεν έχουν αντιδράσει μέχρι τώρα, σημαίνει ότι αυτό που συμβαίνει έχει την πλήρη αποδοχή τους.

Η ανομία και η μη λειτουργία των θεσμών είναι διακομματική παρακρατική επιλογή, γιατί η νομή του κράτους από τους κομματικούς μηχανισμούς είναι αυτό που θέλει το διακομματικό καθεστώς. Η πλήρης αποσύνθεση της λειτουργίας του κράτους είναι η απαραίτητη συνθήκη για να πέσει το κράτος στα χέρια των κομμάτων, χωρίς τον ''δυσάρεστο΄΄ θεσμικό έλεγχο. Για να μπορούν τα ναζιστικής νοοτροπίας κόμματα της Ελλάδας του σήμερα να διαχειρίζονται το κράτος, όπως το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας του '34 διαχειριζόταν το Γερμανικό κράτος...

αναδημοσίευση από την "Φιλελεύθερη Κρήτη"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση στην μη- απάντηση ουσίας του κ. Σιούφα
Έπεται η δική μου απάντηση στον κ. Σιούφα και την οργανωτική επιτροπή:

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2009


Προς κ. Δημήτρη Σιούφα
Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής
Του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας


Θέμα: Έκτακτο Συνέδριο Ν.Δ.

Κύριε πρόεδρε,

Με δεδομένο το γεγονός ότι προφανώς δεν κατανοήσατε το αντικείμενο της προηγούμενης επιστολής μου.
Με δεδομένο ότι τρέφω βαθύ σεβασμό στους κανόνες, πράγμα που έχω καταδείξει με τη στάση μου τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Με δεδομένο ότι δεν παραχωρώ και δεν εκχωρώ σε κανέναν και καμία κεκτημένα δικαιώματα δικά μου και όσων επί σειρά ετών με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Σας παραθέτω εκ νέου τα σχετικά άρθρα που τεκμηριώνουν την απόφασή μου να παραστώ στο έκτακτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Στο άρθρο 6 παρ. β προβλέπεται ότι η απώλεια της ιδιότητας του μέλους προϋποθέτει απόφαση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου. Στην περίπτωση μου δεν υπάρχει τέτοια απόφαση.

Στο άρθρο 12 που προβλέπει τη συγκρότηση του συνεδρίου στην παρ. 2 διευκρινίζεται ότι το έκτακτο συνέδριο συνεδριάζει νόμιμα με τη σύνθεση του αμέσως προηγούμενου τακτικού συνεδρίου. Ήμουν σύνεδρος στο προηγούμενο τακτικό συνέδριο.

Στο άρθρο 15 που προβλέπει τις αρμοδιότητες του Προέδρου του Κόμματος δεν προβλέπεται ότι ο πρόεδρος έχει πειθαρχικές αρμοδιότητες. Ήτοι, δεν μπορεί να στερήσει νόμιμα την ιδιότητα του μέλους από τον οιοδήποτε.

Στο άρθρο 33 που προβλέπει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των Επιτροπών Δεοντολογίας προβλέπεται ότι αυτές είναι οι μόνες αρμόδιες για την αξιολόγηση και τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών του κόμματος. Ποτέ δεν παραπέμφθηκα. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια απόφαση εις βάρος μου.

Ανώνυμος είπε...

Ανακεφαλαιώνοντας.

Το περιεχόμενο της από 20/ 10/ 09 επιστολής μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένσταση επί της συνθέσεως του συνεδρίου.

Και πολύ κακώς και εσφαλμένα την ερμηνεύσατε ως τέτοια.

Με την επιστολή μου, σας γνωστοποίησα την ειλημμένη μου απόφαση, απόλυτα τεκμηριωμένη καταστατικά, να παρίσταμαι, ως οφείλω και δύναμαι, στο έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.


Κύριε Σιούφα,

Από την αίθουσα του Εθνικού Κοινοβουλίου μας, γνωρίζετε καλά ότι έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες που μπήκαν σε αυτόν τον χώρο με σημαντική περιουσία και έφυγαν πάμφτωχοι. Να σας θυμίσω το πολυφορεμένο σακάκι του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το χωράφι που πούλησε ο Αβέρωφ για να κληροδοτήσει στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μια παράταξη χωρίς χρέη.

Σήμερα, τα χρέη της ηγούμενης παράταξης είναι δυσβάσταχτα. Χρέη στη Δημοκρατία και στους θεσμούς που υπό τις ιαχές του τ. προέδρου, κατασυκοφάντησε και ποδοπάτησε. Χρέη στις προσδοκίες του τόπου που διέψευσε. Χρέη στον κοινοβουλευτισμό που δεν υπηρέτησε. Χρέη στην πολιτική ηθική, που διέρρηξε. Και δυστυχώς χρέη στην ίδια την ψυχή της παράταξης, που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να προσβάλει με τη συνενοχή που επέδειξε στα κρούσματα διαφθοράς, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά της.

Το ζήτημα της αναρμοδιότητας που επικαλείσθε ανερυθρίαστα είναι ντροπή. Είναι ωστόσο απόλυτα αναμενόμενο, αν κρίνει κανείς από τον απαξιωτικό τρόπο που οι κυβερνήσεις του κ. Καραμανλή, στις οποίες από υψηλούς θώκους υπηρετήσατε, αντιμετώπισε τον κοινοβουλευτισμό, αγνόησε το διάλογο, υπονόμευσε τη δημοκρατία, διέλυσε τους θεσμούς.

Με υπεκφυγές, αοριστολογίες, δήθεν προθεσμίες επιχειρείτε για πολλοστή φορά να συγκαλύψετε την ουσία. Αυτή ήταν και η πάγια τακτική σας, άλλωστε, που στοίχισε στην παράταξη τη σημερινή της κατρακύλα. Λέγεται ότι η ψήφος είναι η Κολυμπήθρα του Σιλωάμ για έναν πολιτικό. Λάθος βέβαια, αλλά λέγεται. Για εσάς ωστόσο, ούτε καν αυτό δεν ισχύει, σε αντίθεση με αρκετούς προκατόχους σας, που προς τιμήν τους μέχρι και σήμερα αρέσκονται να δοκιμάζονται στο καμίνι της σταυροδοσίας.

Θα σας δω στο συνέδριο.

Καλή τύχη,

Πέτρος Τατούλης

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 8:26 μμ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η απάντηση που μου απέστειλε ο κ. Σιούφας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ στην επιστολή μου με ημερομηνία 21 Οκτωβρίου, με την οποία ζητούσα εγγράφως να επιβεβαιώσει το κατοχύρωμενο καταστατικά και άκρως νόμιμο δικαίωμά μου να παρίσταμαι στην συγκεκριμένη διαδικασία.
Το κείμενο της δικής μου επιστολής μπορείτε να το δείτε στο blog υπό τον τίτλο "Ποιος θέλει ελεύθερο κόμμα τη ΝΔ και ποιος τσιφλίκι;". Η απάντηση μου δημοσιεύεται επίσης. Ο καθένας όμως από εσάς ξέρει να απαντήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 8:14 μμ

Ανώνυμος είπε...

Μυστική ψηφοφορία για όποια πρόταση κατατεθεί στην κεντρική επιτροπή
Ακούω αρκετούς στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ να επαναλαμβάνουν τα λάθη της Νεοδημοκρατικής παράταξης το 2004. Τότε που ο Καραμανλής και οι αυλικοί του, έδιναν νέες ατέρμονες διορίες στους εαυτούς τους να απραγούν και να ασχημονούν, λέγοντας κουνώντας τους ώμους: «Έλα μωρέ, σιγά μην γίνει ποτέ πρωθυπουργός ο Γιωργάκης…». Τελικώς, ήλθαν έτσι οι καταστάσεις που ο Καραμανλής ηττήθηκε από τον Γιωργάκη, η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της από το υποτίθεται σπαρασσόμενο από εμφύλιες διενέξεις ΠΑΣΟΚ και βέβαια, οι τελευταίες καραμανλικές κυβερνήσεις να δρέπουν την «δόξα» των λιγότερο ικανών και των πλέον αναποτελεσματικών, αλλά και διεφθαρμένων από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν κυβερνητικών σχημάτων. Δυστυχώς, αντίθετα με την μεγάλη ανοχή που έχαιρε ο Καραμανλής το 2004, για το Γιώργο Παπανδρέου, δεν ενδιαφέρει κανέναν αν υπάρχει αυτή τη στιγμή αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει κι αυτός να συναγωνιστεί κανέναν, αλλά πρέπει το συντομότερο δυνατόν να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα, βουτηγμένη στα οποία την παρέλαβε.

Από την άλλη πλευρά, συμφωνώ ακράδαντα ότι όσο ισχυρότερη αντιπολίτευση υπάρχει απέναντι σε μία κυβέρνηση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει η κυβέρνηση αυτή να αφήσει πίσω της αξιομνημόνευτο έργο. Τι σημαίνει ωστόσο καλύτερη αντιπολίτευση; Να εκλέξουμε αρχηγό; Να αρθρώσουμε κορώνες; Λαϊκισμούς; Μήπως το επικοινωνιακό χάρισμα των λαοπρόβλητων στελεχών της; Να έχουμε μίντια- προστάτες; Τίποτε από όλα αυτά. Και η πρόσφατη ιστορία το απέδειξε. Τίποτε από όλα αυτά δεν στάθηκε ικανό να ανατρέψει την τραγωδία Καραμανλή όταν η λαική οργή αντιλήφθηκε την πραγματικότητα στις κανονικές της διαστάσεις και όχι μέσα από τον τεθλασμένο-διαστροφικό φακό του ρουσοπουλικού επικοινωνισμού. Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι η Νέα Δημοκρατία αξίζει να παραμείνει ενωμένη αν είναι να εξεύρη μια νέα συνθήκη εμπιστοσύνης, μια νέα συμφωνία κατ’ αρχήν με τον εαυτό της. Δεν αρκούν δόγματα, τύπου «μεσαίος χώρος» ή το εντελώς ρηχό, ισορροπιστικό και λαικίστικο «κοινωνικός φιλελευθερισμός» ή «κοινωνικό κέντρο» ή οτιδήποτε άλλο θα σκαρφιστούν τα διάφορα επιτελεία να ρίξουν στη μάχη. Αυτό που είναι αναγκαίο είναι σε αυτήν την πλατφόρμα να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο και όχι τίτλος.

Το έχω ξαναγράψει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Όσο η Νέα Δημοκρατία παραμένει χωνευτήρι ετερόκλητων ιδεών με στόχο να ξανακάνουν ορισμένοι «γιούργια» στην εξουσία και το «μέλι», καλύτερο θα είναι για τον τόπο να μην επανέλθει ποτέ στο πηδάλιο της διακυβέρνησης. Και ο ελληνικός λαός πολύ δύσκολα θα πεισθεί πλέον και στις προτάσεις της, αλλά και από τα πρόσωπα που διατυπώνονται αυτές οι απόψεις. Αυτά τα πρόσωπα που εζημίωσαν τόσο τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία με τη στάση τους, ας μην επαναλάβουν το ατόπημα τυχόν προτάσεις που θα τεθούν για ψηφοφορία στην προσεχή κεντρική επιτροπή του Σαββάτου, να τις θέσουν σε αξιολόγηση με ανάταση χειρός. Εννοώ τους κκ. Σιούφα και Ζαγορίτη. Κι αυτό διότι, ως γνωστόν , φοβούνται την μυστική ψήφο, μην τυχόν και υπάρξουν ανεξέλεγκτες διαρροές. Την προηγούμενη φορά, στην κεντρική επιτροπή που διενεργήθηκε πριν από ένα έτος, έθεσαν τη δική μου πρόταση σε τέτοια σταλινική ψηφοφορία. Έτσι απέρριψαν τότε να γίνει έκτακτο συνέδριο για να συζητήσουμε ανοικτά τα προβλήματα. Σήμερα, ένα τέτοιο συνέδριο – που τότε μπορεί και να αποδεικνυόταν σωτήριο- είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ιδίως με τον τρόπο που συνεχίζουν να σκέφτονται τη διαδικασία: αρχηγοί και χειροκροτητές…


*το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα "Η χώρα"

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 8:13 μμ

Alex είπε...

Βρε ανώνυμε μας έχεις πρήξει με το πρώην νεοδημοκράτη πρώην ακροαριστερό πρώην τροτσκιστή κλπ κλπ Τατουλη, πες μας τουλάχιστον τον λόγο που το κάνεις όχι τίποτε άλλο αλλά για να σε παρακολουθήσουμε στο ταξείδι σου.

Ανώνυμος είπε...

Tίποτα το σημαντικό Alex είμαι πρωσοπολάτρης του, συμφωνώ μαζί του σε όλα γι'αυτό ανεβοκατεβάζω όλες τις αναρτήσεις του.
Και άν τύχει να κάνει κανένα δικό του κόμμα αυτόν θα ψηφίσω χωρίς δεύτερη κουβέντα.