Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ο "θάνατος" των εφημερίδων....

Η εκπομπή του Σεραφείμ Φυντανίδη στη ΝΕΤ



Η εκπομπή του Σεραφείμ Φυντανίδη για την κρίση στις εφημερίδες που μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ. Όπως ανέδειξε το πρόσφατο κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου η κατάσταση είναι απελπιστική. Τι φταίει για την κρίση; Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα δωρεάν φύλλα, το διαδίκτυο, οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, ή μήπως η αλλαγή στην καθημερινότητα; Ο Φυντανίδης συζητά με τον διευθυντή των Νέων, Παντελή Καψή, το ιστορικό στέλεχος και αρθρογράφο της Καθημερινής, Στάμο Ζούλα και τον καθηγητή Επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Ψυχογιό. Άνθρωποι του Τύπου, όπως ο Πάσχος Μανδραβέλης και ο Γιώργος Κύρτσος, αλλά και πανεπιστημιακοί και άνθρωποι της επικοινωνίας καταθέτουν τις απόψεις τους και σκιαγραφούν το μέλλον για την έντυπη δημοσιογραφία.
Πολίτες εξηγούν γιατί δεν διαβάζουν εφημερίδες.
foreignpress-gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αντιπαράδειγμα Καραμανλή

To ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα. Από τη μια πλευρά βλέπει τον παλιό, κακό, καρεκλοκένταυρο και πεινασμένο για εξουσία και ρουσφέτια, παλαιοκομματικό εαυτό του να ανθίσταται στην ανανέωση του κ. Παπανδρέου. Από την άλλη βρίσκεται μπροστά στο απροσδιόριστου ύψους ακόμη χάλι της ελληνικής οικονομίας που του παρέδωσε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Παπανδρέου δεν χρειάζεται να ανακαλύψει εκ νέου τον τροχό. Αρκεί να μετέλθει καλά δοκιμασμένα πρότυπα. Για παράδειγμα αυτό της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία που δεν υπέκυψε στις λαικίστικες σειρήνες του παρεμβατισμού και του κρατικού προστατευτισμού και επιβραβεύθηκε τελικώς από τους Γερμανούς εκλογείς. Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπανδρέου έχει μπροστά και ηχηρά παραδείγματα προς αποφυγή. Αυτό του κ. Καραμανλή που από πολέμιος των συμφερόντων έγινε με την αδράνεια του δέσμιός τους, που αντί για δημοσιονομική εξυγίανση διέλυσε το ΣΔΟΕ (υποτίθεται για να δημιουργήσει κάτι άλλο, του οποίου το αδιάφθορο ελέγχεται, βλ. υπόθεση Κλαδά), υπονόμευσε κάθε θεσμό, άφησε ξέφραγο αμπέλι την φοροδιαφυγή και εκτόξευσε στα ύψη τις σπατάλες των υπουργείων των κυβερνήσεών του. Έχω την άποψη ότι ο κ. Παπανδρέου αφενός πρέπει να κλείσει τα αυτιά σε όσους του λέγουν ότι οι αλλαγές στο κόμμα πρέπει να είναι σταδιακές, διότι αν δεν αντισταθεί τώρα που είναι ισχυρός, αργότερα θα αναγκαστεί να υποκύψει και να συμβιβαστεί πλήρως. Και αφετέρου, στα περί οικονομίας, στις διάφορες διυπουργικές που θα στηθούν από εδώ και στο εξής, με τον οιοδήποτε υπουργό να διεκδικεί μερίδιο κρατικού κορβανά κραδαίνοντας στο χέρι τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για παροχές και από την άλλη πλευρά τον κ. Παπακωνσταντίνου να απαντά ότι δεν υπάρχουν λεφτά, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να δίνει το απόλυτο προβάδισμα στον δεύτερο. Ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες. Αρκεί οι κυβερνώντες να μην σπαταλήσουν κι εκείνοι το όποιο πολιτικό τους κεφάλαιο διασπαθίζοντας τον εθνικό πλούτο και διογκώνοντας τις σπατάλες, χαρίζοντας φόρους και χρέη στους ισχυρούς και συγκαλύπτοντας την όποια δική τους προσωπική διαφθορά που αργά ή γρήγορα θα φθάσει στο Μαξίμου. Το αντιπαράδειγμα Καραμανλή είναι πολύ σφοδρό, εξαιρετικά νωπό, βαθιά τραγικό και οδυνηρό για να πάψει να το θυμάται ο σημερινός πρωθυπουργός. Η προσωπική ιστορία Καραμανλή μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμβουλος/πλοηγός για τον κ. Παπανδρέου. Κι αυτή θα είναι η ουσιαστική θετική παρακαταθήκη του πρώτου απέναντι στο έθνος. Case study προς αποφυγή…


*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα "Η Χώρα"


Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.
Δες τώρα περισσότερες ιδέες ... >>>
Αναρτήθηκε από Πέτρος Τατούλης στις 11:39 πμ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Απίστευτο περιστατικό πριν απο λίγη ώρα (13¨00) στη Βας. Σοφίας.
Πεζός ο οποίος χτυπήθηκε από ΙΧ περίμενε πεσμένος στο οδόστρωμα για 40 ολόκληρα λεπτά μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
40 ολόκληρα λεπτά όταν σε απόσταση 300 μέτρων υπάρχουν 2 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας!!!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;
Τί κάνει η κυρία υπουργός, μόνο για να μιλάει 2 ώρες την ημέρα στα κανάλια είναι;
Αλήθεια, ο Χαζογιώργος με τί ασχολείται αυτή την εποχή;

Ανώνυμος είπε...

@οξεία γωνία θα σε πίστευα άν έκανες κάποια υποτυπώδη κριτική και στα στραβά του Καραμανλή όταν ήταν πρωθυπουργός, τώρα θα μπορούσες να έλεγες ότι θέλεις.
Αλλά μετά την αχαρακτήριστη συμπεριφορά που δείξατε τότε δέν αναφέρομαι ειδικά σε σένα τώρα δέν σας πιστεύει κανένας.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα φοβερά μυαλά της Ελλάδος κάνουν αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση π.χ ο παραπάνω ανώνυμος!!!

Ανώνυμος είπε...

Να διαβάζετε όλα τα άρθρα του Πέτρου Τατούλη πολλές φορές είναι πηγή σοφίας.

Ανώνυμος είπε...

4:10,
έχεις χιούμορ βρε μπαγάσα, σε παραδέχομαι.
Πολύ μου αρέσει το εγγλέζικο σαρκαστικό χιούμορ.