Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Δεν θέλουν να το πιστέψουν στο Μαξίμου, αλλά το ηχηρό χαστούκι «πόνεσε» πολύ!

Τη φράση του Σενέκα «Nemo autem regere potest nisi qui et regi»(μτφρ: κανείς δεν μπορεί να διοικήσει αν δεν μπορεί να διοικηθεί) θέλησε να υπενθυμίσει το βαθύ ΠαΣοΚ στον Γιώργο Παπανδρέου.

Το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος του, 19 μέρες μετά τον εκλογικό του θρίαμβο τού έστειλε μήνυμα ότι δεν είναι «μόνος στο σπίτι».....!
Το «ηχηρό χαστούκι» στην διαδικασία ανάδειξης νέου γραμματέα του κόμματος απευθυνόταν προσωπικά στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και όχι στον ...περίγυρο του.
Για την ιστορία με βάση το καταστατικό του ΠαΣοΚ το ότι ο προταθείς από τον Γιώργο Παπανδρέου για τη θέση του γραμματέα Σωκράτης Ξυνίδης έλαβε λιγότερο από 50%, θα έπρεπε να γίνει δεύτερη ψηφοφορία την ερχόμενη εβδομάδα και γι αυτό κατ` αρχήν επικράτησε πανικός...,,
Την λύση ουσιαστικά την έδωσε ο ίδιος ο ...αυτοπροταθείς Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που ουσιαστικά απεσύρθη από την επαναληπτική εκλογή, για να μην έχουμε διάφορα ...ευτράπελα στην επαναληπτική ψηφοφορία.
Η αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου κατέστησε σαφές με τον πιο αδιαπραγμάτευτο τρόπο ότι είναι υπερβολικά ενοχλημένο με την τάση του Γιώργου Παπανδρέου να τους αιφνιδιάζει με επιπόλαιες και συχνά αναντίστοιχες της συγκυρίας επιλογές. Το πάθημα με την Μαίρη Ματσούκα δεν του έγινε μάθημα.

Αυτό όμως που έγινε αιτία να «τσαλακωθεί» χοντρά ο νέος γραμματέας ήταν το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συμπεριφέρεται ως ..."Μονάρχης" σε ένα κόμμα που ιστορικά διοικείται εκ των βαθέων παρασκηνίων του.

Πολλοί ,που γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω , επιμένουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου νοιώθει διαρκώς ανασφαλής μέσα στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και οι αυταρχικές αποφάσεις του είναι επιθέματα αυτής ακριβώς της ανασφάλειας του. Χρησιμοποιούνται δηλαδή ως ...«αυτοεπιβεβαίωση».

Κάλεσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να ψηφίσουν για Γραμματέα ένα άγνωστο περιφερειακό στέλεχος που για πρώτη φορά συμμετείχε στο όργανο αυτό ! Τα περισσότερα μέλη ούτε καν τον γνώριζαν και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τους ζητούσε να τον ψηφίσουν για να ηγηθεί ουσιαστικά του Κινήματος και να το προετοιμάσει πολιτικά και οργανωτικά, ώστε να στηριχθούν οι κυβερνητικές δράσεις και πρωτοβουλίες.
Δεν είχε αντιληφθεί ο Γιώργος Παπανδρέου ότι όταν τον Αύγουστο του 2007 έριξε ως κομήτη στα κεντρικά του ΠαΣοΚ τον Γιάννη Ραγκούση (άσχετο εάν αποδείχθηκε με την αποτελεσματικότητα του «λύρα εκατό»), το βαθύ ΠαΣοΚ παρέμεινε σιωπηλό θέλοντας να μην ...«ανταποδώσει» προς χάριν της επερχόμενης εξουσίας.
Το ότι το βαθύ ΠαΣοΚ επέλεξε αυτό ακριβώς το όργανο για να στείλει το μήνυμά του, αποκτά ιδιαίτερη σημειολογική αναφορά.
Θέλησε να στείλει το μήνυμα μέσω ενός οργάνου που ιστορικά ποτέ δεν απέκτησε το ρόλο του .Ενός οργάνου απαξιωμένου όπου οι συνεδριάσεις του είναι σπάνιες και αυτές ...άκαπνες.
Το μήνυμα σαφές. Εάν μπορώ να σε «χαστουκίσω» μέσα από ένα ιστορικά άοκνο και ...άσφαιρο όργανο , τότε μπορώ να σε «χαστουκίσω»....από παντού!

4 σχόλια:

stefanos είπε...

Αγαπητέ exastal
δημοσίευσα στο @politis-gr
ένα απαντητικό κειμενάκι
στα όσα βλακώδη λέγονται εκεί...
Θεωρώ ότι το σχόλιο μου
μπορεί να επενεργήσει κι εδώ
...

"Stefanos είπε...
@politi-gr
πρίν αναλωθείς στην περιπέτεια
της πολιτικής ανάλυσης και κριτικής,
καλό θα ήταν να ξεδιαλύνεις
τη διαφορά ανάμεσα στις έννοιες:
άοκνο και οκνό...
Συνδιασμός όπως αυτός που χρησιμοποιείς ("ένα ιστορικά
άοκνο και άσφαιρο όργανο")
δεν λειτουργεί σωστά
για την κακολόγηση
του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ..
Θα έχει πλάκα μέσα
από τα άρθρα σου να κοροϊδευες
τον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας
και όλων των Ελλήνων
Κύριο Γ.Α. Παπανδρέου
για τα σαρδάμ που κάνει"...

Παπουτσάκης είπε...

Stefan.
Υποτιμάς τη νοημοσύνη μας αν συγκρίνεις τα σαρδάμ του Γιώργου με κάποια λαθάκια κεκτημένης ταχύτητας από τον politi .....

F5PILOT είπε...

Φαίνεται ότι σας έχει πονέσει πολύ αυτό που έφαγε ο πολίτης το βράδυ των εκλογών.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αυτός ο πολιτης τι είναι, ποιό πονηρός από το Γιώργο ή πιο άνετος γιατι παίρνει Ξανάξ και άρα δεν κανει σαρδαμ... @Στέφανος είσαι ωράιος και γράφεις δυνατά. Διάβασα πολλά κείμενα σου και σου λεω ότι στην πέφτουν γιατι τους ξεσκίζεις