Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Το Πασόκ είναι εδώ!

"Πάμε" χωρίς να ξέρουμε που, πότε και πως. Απλά "Πάμε"!


Το Πασόκ είναι παντού!
Τι γλύψιμο ήταν αυτό στα δελτία των οχτώ; Μέχρι και ο Τράγκας έγλυφε.
Γονατισμένα τα γιουσουφάκια στα συμφέροντα του κατεστημένου.
Δεν ξανάγινε τέτοια θριαμβολογία.
Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν για να μας πείσουν ότι μας κυβερνά η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών και όλων των αιώνων;
Τέρμα η παρακμή, η φτώχια, η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.
Ήρθε ο Μεσσίας!
Ήρθε ο Γιωργάκης!
Τρέμουν τα κατεστημένα!

φωτό "Δεξιά της Εδέμ"

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι και εσείς συναγωνιστές BLOGGERS μη τρελαίνεστε βλέποντας τα λαμόγια να έχουν βγει στη γύρα και να ουρλιάζουν.
Αυτοί και πίπες να τους πει ο ΓΑΠ να του κάνουν θα τρέξουν όλοι μαζί.


Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία,χωρίς ταυτότητα,είναι ένα κόμμα της ρεμούλας και της αρπαχτής. Κανονικά έπρεπε να λέγεται κόμμα των πειρατών. Τέλος πάντων θα έχουμε καιρό να τα λέμε με αυτούς.

Έχω καλά και κακά νέα να σας πω.

Θα ξεκινήσω από τα κακά. Δυστυχώς για αρκετό καιρό νομίζω ότι το κόμμα θα γίνει ροντέο.
Τα μηνύματα δεν είναι καλά. Από ότι μαθαίνω άλλον θέλει η βάση της Ν. Δ. για αρχηγό και άλλον ετοιμάζουν. Θα υπάρξει μεγάλη φαγομάρα.Θα εμφανιστούν πολλοί λαγοί, που ο καθένας θα έχει μια συνιστώσα Θεός βοηθός.

Τα καλά νέα τώρα. Μίλησα με πάνω από 100 άτομα από όλη την Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη οργή παντού. Οι μισοί δεν πήγαν να ψηφίσουν είτε γιατί ήταν ετεροδημότες η δεν γουστάρανε να πάνε. Αυτό είναι πολύ καλό. Δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ τελικά δεν έχει ρεύμα. Αυτό βέβαια το δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία των φίλων bloggers.

Όλοι ανεξαιρέτως μίλησαν για προδοσία της παράταξης. Πάνω κάτω ο κόσμος λέει ότι δεν παραδίνεις την εξουσία χωρίς μάχη. Άπ' ότι φαίνεται ο αιφνιδιασμός που επιχείρησε ο Καραμανλής έπληξε πρώτα την δική μας μεριά.

Κάποιος μου έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν να έχεις την δεύτερη ποιο καλά οργανωμένη νεολαία μετά το ΚΚΕ και να την αδρανοποιείς.

Κάποιος άλλος έριξε την ιδέα να φτιάξει το κόμμα δικό του ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.Τη βρίσκω εξαιρετική. Πιστεύω ότι αργήσαμε κιόλλας.Δεν γουστάρω να βλέπω τον ΣΚΑΙ π.χ να τα γυρνάει μετά από λίγο καιρό επειδή δεν του έδωσε κοκό ο ΓΑΠ.

Τέλος να ξέρετε ότι στις δημόσιες υπηρεσίες θα γίνει πανικός. Το φασισταριό έχοντας σαν πρότυπο τον φασιστικό τρόπο που καθάρισε ο ΓΑΠ τους εκσυγχρονιστές θα χυμήξει κατά παντός μη πράσινου.

Υπομονή ρόδα είναι και γυρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα δεν θα υπάρχει πουθενά τ' όνομα "Μακεδονία"


Κακό ξεκίνημα έκανε ο νέος Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου!

Κατήργησε το Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, σε χρόνο ρεκόρ!

Εκτελούνται οι δεσμεύσεις που ανελήφθησαν... στις Η.Π.Α. ;


Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης και οι αρμοδιότητές της υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Φυσικά τα κομματόσκυλα της μίας πλευράς, θα πουν "α, και τι έγινε";
Η δε αντιπολίτευση θα πεί "καλά να πάθετε, εμείς σας τα λέγαμε και γελούσατε..."!
Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση: Η απόφαση είναι ιστορικά λανθασμένη, αλλά ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ τον Ελληνικό λαό. Η απόφαση του λαού, πρέπει να γίνεται πάντα σεβαστή.
Στις τελευταίες εκλογές Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του λαού έδειξε ότι δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τα λεγόμενα εθνικά θέματα και συνεπώς έτσι θα πορευθούμε από δω και πέρα.

Η είδηση θα "στρογγυλευθεί" από τα λίγα ΜΜΕ που...

θα ασχοληθούν (αν και..όταν), θα πλασσαριστεί όμορφα και γλυκά, οι "Μακεδόνες" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν "τουμπεκί" και θα χαρούν απλά μερικοί σκοπιανολάγνοι.
Αλλά είπαμε: αυτά δεν ενδιαφέρουν το λαό.
Το απέδειξε περίτρανα.
Συνεπώς παρακαλούμε να μη γίνονται περιττά σχόλια.
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχουν πλειοψηφίες.
Και θα γίνεται ό,τι πει ο λαός.
Read more ...

V for Vlamenoi ;) είπε...

Βασίλη, η πρεσβεία είναι εδώ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ή ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ;
Εάν δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα, δεν θα τη δούμε ποτέ.
Έτσι κάνει και το ΚΚΕ εδώ και 20 χρόνια και γι' αυτό έχει μείνει στο 7%, παρ’ όλες τις κοσμογονικές εξελίξεις μετά το 1989, με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Το πρόβλημα του Κώστα Καραμανλή (σε απόλυτη αντιδιαστολή με το εθνάρχη θείο του) είναι ότι ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ποτέ δεξιός. Αισθανόταν πάντα κεντρώος και γι' αυτό δεν έκανε έγκαιρα τις βαθιές τομές που χρειάζεται η Ελληνική κοινωνία. Όλη αυτή η ιστορία της ήπιας προσαρμογής δεν ήταν παρά μία θεωρητική μπούρδα, που αντιφάσκει προκλητικά με τις παγκόσμιες πρακτικές (εναλλαγή δεξιών και αριστερών κομμάτων).
Με απλά λόγια, ο κεντρώος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, προσδοκεί να εισπράττει ψήφους διαμαρτυρίας από δεξιά και αριστερά.
Πάρε πχ. τα οικονομικά, τί λέει ο κεντρώος; Και ολίγον κράτος και ολίγος ιδιωτικός τομέας, τί συγχυσμένη ιδεολογία είναι αυτή; Πώς να "πουλήσεις" στο λαό ένα τέτοιο μπερδεμένο εφεύρημα; Πόσο δυνατά και καθαρά μπορεί να είναι τα επιχειρήματα;
Πάρε τα εθνικά θέματα. Τί λέει ο κεντρώος; Και με τους Αμερικανούς και με τους Ευρωπαίους και με τους Ρώσους και με τους Κινέζους. Δεν μπορείς να τα επικοινωνήσεις στον απλό λαό αυτά τα πράγματα, είναι γελοία η προσέγγιση.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.
Η τελευταία φορά που η ΝΔ είχε καθαρό ιδελογικό στίγμα ήταν επί εποχής Αβέρωφ. Η έλευση του Μητσοτάκη μπέρδεψε ιδεολογικά τη ΝΔ και από τότε τα μηνύματα που στέλνονται στην κοινωνία δεν είναι απλά και καθαρά.
Ακόμη και το 2004, που η ΝΔ ταπείνωσε εκλογικά το Πασόκ η ιδεολογία της δεν ήταν ξεκάθαρη. Τόσο η νίκη του 2004 όσο και η νίκη του 2007 οφείλονταν μόνο στην απέχθεια που ένιωθε ο κόσμος για το Πασόκ του τυχοδιώκτη Αντρέα και του θλιβερού Σημίτη.
Δεν είναι ιδεολογία το "ψηφίστε με για να ρίξουμε τους φαύλους σοσιαλιστές και να κάνουμε επανίδρυση του κράτους", αυτή είναι ξεκάθαρη προσέλκυση απογοητευμένων πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Είχα την τύχη να ζήσω σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης στη δωδεκαετία 1978-90. Η χώρα αυτή υπέφερε από τα ίδια προβλήματα που έχουμε εμείς σήμερα:
Μεγάλος δημόσιος τομέας, υψηλή ανεργία, εξαγωγές κοντά στο μηδέν, επιδοτούμενες θέσεις εργασίας στο δημόσιο, φτώχεια, γκρίνια, μιζέρια και γενικά μία οικονομική κατάσταση που δεν έβλεπες πουθενά πραγματικό φώς στο βάθος του τούνελ.
Μετά ήλθε ένας πολιτικός που ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ είπε ότι υπάρχουν δύο είδη πολιτών:
Οι "δημόσιοι υπάλληλοι" και "οι άλλοι".
Οι "δημόσιοι υπάλληλοι" δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να φέρουν πλούτο, γιατί οι δομές τους δεν τους επιτρέπει να είναι ανταγωνιστικοί.
Οι "άλλοι", δηλαδή οι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, μπορούν να φέρουν πλούτο στη χώρα και το μόνο που μένει είναι να τους βοηθήσει θεσμικά το κράτος σε αυτό, όχι μέσω επιδοτήσεων αλλά μέσω κινήτρων, χαμηλής φορολογίας και δίκαιων κανόνων παιγνιδιού.
Τέλος επειδή οι "δημόσιοι υπάλληλοι" κοστίζουν στους "άλλους" πάρα πολλά χρήματα, θα μειώσω ΑΜΕΣΑ (έλεγε ο υποψήφιος) τις δραστηριότητες και τον αριθμό των δημοσίων υπάλλήλων, που θα αφήσω να έχουν ΜΟΝΟ ελεγκτικό ρόλο στην κοινωνία.
Το ξέρω, είχε πεί τότε ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ πρωθυπουργός ότι με αυτά που σας λέω θα με "μαυρίσουν" όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά, απλά, δεν με ενδιαφέρει.
Ελπίζω ότι θα με "ασπρίσουν" οι άλλοι.
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ επανέλαβε το απλό αυτό μήνυμα δεκάδες φορές ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, για να το περάσει καθαρά και ξάστερα.
Το σημαντικό δεν είναι ότι κέρδισε τις πρώτες εκλογές (όπως και τις επόμενες δύο) ούτε και το ότι κυβέρνησε τη χώρα αυτή για πολλά πολλά χρόνια.
Το σημαντικό είναι ότι άλλαξε κυριολεκτικά τη λειτουργία αυτής της χώρας, άλλαξε τη νοοτροπία των κατοίκων της, τους έδωσε πάλι τη χαμένη τους εθνική αυτοπεποίηση και τους έκανε ξανά μία υπολογίσημη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη.
Πώς το πέτυχε αυτό αυτός ο άνθρωπος;
Το πέτυχε γιατί στηρίχθηκε στην αλήθεια, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ιδεολογία του.
Στην καθαρή, στην ωμή αλήθεια, χωρίς αστερίσκους, εκπτώσεις και δισταγμούς.
Ο Καραμανλής τα έκανε αυτά, αλλά μόνο ο Κωνσταντίνος.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, που έλεγε και ο Κώστας.
Καθαρές κουβέντες, όλα τα άλλα είναι κουβεντούλες καφενείου και παραπολιτική!

F5PILOT είπε...

Λεωνίδα γιατί δεν λες το όνομα της χώρας για να ξέρουμε και μεις;

Ανώνυμος είπε...

F5PILOT,
Σέβομαι τη ιδεολογία σου (φτηνή και ατελέσφορη, κατ' εμέ) αλλά θα έπρεπε να έχεις ήδη καταλάβει ότι μας χωρίζει άβυσσος πραγματικών εμπειριών και ας είμαστε περίπου συνομήλικοι.
Τον πράσινο ιδεολογικό φασισμό τον έχω νιώσει στο πετσί μου εδώ και 17 χρόνια που έχω γυρίσει στην Ελλάδα και τον γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί είναι ψεύτικος, και αδιέξοδος, πάνω από όλα.
Η προηγούμενη ανάλυσή μου στην ουσία απευθείνεται στους νεοδημοκράτες και όχι στους πασόκους.
Πολλοί σημερινοί νεοδημοκράτες, δεν είναι δεξιοί, είναι μπερδεμένοι άνθρωποι που απλά μισούν το πασόκ για τα δεινά που έχει φέρει στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση, αλλά δοθείσης της ευκαιρίας συμπεριφέρονται και οι ίδιοι σαν πασόκοι.
Να στο πώ λαϊκά, είναι και οι ίδιοι πασόκοι από μέσα και νεοδημοκράτες απέξω.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που όταν έρχεται η ώρα της σύγκρουσης και πρέπει να υπερασπιτούν την ιδεολογία τους λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί νεοδημοκράτες δεν πιστεύουν πχ στην ελεύθερη οικονομία, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες νεοδημοκράτες δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους, πολλοί νεοδημοκράτες δεν πήγαν να ψηφίσουν γιατί δεν τους βόλεψε το παιδί στο δημόσιο ο βουλευτής τους, κλπ.
Αυτό δεν είναι ιδεολογία, είναι συναλλαγή.
Δηλαδή πασόκ.
Αυτό που εγώ λέω είναι ότι η ΝΔ είναι το μαναδικό μεγάλο κόμμα που μπορεί να φέρει στην Ελλάδα την ευημερία.
Θα χρειαστούν ενδεχομένως τουλάχιστον 10 χρόνια διακυβέρνησης αλλά γρηγορότερα δεν γίνεται (και όχι μόνο εξαιτίας του χρέους).
Στο μεταξύ θα συνεχίζουμε χάνουμε λεφτά και χρόνο πειραματιζόμενοι με τις σαχλαμάρες του Γιωργάκη.
Εδώ είναι που είναι τεράστιες οι ευθύνες, όχι μόνο του Κώστα Καραμανλή αλλά και πολλών άλλων σημερινών στελεχών της ΝΔ.
Να ξεκαθαρίσουν πρώτα ποιός είναι ο στόχος Εάν ο στόχος είναι ποιός θα πάρει την καρέκλα η ΝΔ θα είναι στην αντιπολίτευση για πολλά πολλά χρόνια.
Μετά πρέπει να πούν όλη την αλήθεια στο λαό, ωμά, καθαρά, χωρίς στρογγυλέματα και μισές κουβέντες.
Να προτείνουν λύσεις ριζοσπαστικές και ας τους κράζουν οι πασόκοι, αυτοί έτσι και αλλιώς ζούν ακόμη στη δεκαετία του 70.
Άλλη λύση για την Ελλάδα δεν υπάρχει.
ΥΓ. Η απάντηση στο κουίζ, Μάργκαρετ Θάτσερ, Βρετανία.

Ανώνυμος είπε...

Κάναμε τόπο να περάσει η γελάδα κι αυτή πέρασε ρε γαμ^&*

F5PILOT είπε...

Η ιδεολογία της Θάτσερ που ευαγγελίζεσαι βρε Λεωνιδα είναι ήδη ξεπερασμένη από τους φιλελεύθερους. Μη ξεχνάς ότι ο νεοφιλελευθερισμός παγκοσμίως θεωρείται υπεύθυνος για την κρίση. Όλοι οι φιλελεύθεροι πλέον αντιλαμβάνονται ότι οι αγορές πρέπει να λειτουργούν μέσα σε πλαίσια κάτω από τον κρατικό έλεγχο. Η αυτορίθμηση των αγορών αποδείχτηκε καταστοφική.

Ανώνυμος είπε...

F5PILOT,
Άλλα καταλαβαίνει κανείς σαν πραγματικότητα όταν τα διαβάζει από τις εφημερίδες και άλλα όταν τα ζεί.
Δεν πρόκειται να σε πείσω για τίποτε, γιατί δεν έχεις αντίληψη επί των πραγματικών δεδομένων. Μην το παίρνεις προσωπικά, ούτε η πλειοψηφία των νεοδημοκρατών δεν τα καταλαβαλινει αυτά, παρόλο που είναι τόσο απλά.
Δυό λόγια μόνο θα σου πώ, έτσι μια και ανέφερες περί φιλελεύθερων, κλπ.
Κατ' αρχήν δεν υπάρχει θατσερισμός, απλά η Θάτσερ είναι ο πρώτος πολιτικός που διείδε και εφάρμοσε αυτά που έλεγε ο μακαρίτης πια Μίλτον Φρίντμαν της σχολής του Σικάγο από το 1957, δηλαδή με απλά λόγια ότι η μεγαλύτερη αξία στην οικονομία μιας χώρας είναι το ανθρώπινό της κεφάλαιο.
Για να πάει μια χώρα μπροστά ο Φρίντμαν έλεγε ότι πρέπει να δίνονται κίνητρα στους ικανούς (μυαλό, εργατικότητα, φαντασία, ανάληψη ρίσκου, κλπ) και αντικίνητρα σε όσους δεν είναι διατεθειμένοι.
Μόνο έτσι πάει συστημικά (systemically και sustainably) μπροστά μια οικονομία.
Όλες ανεξαιρέτως οι σύγχρονες οικονομίες ακολουθούν τη συνταγή της Θάτσερ που έλεγε το αυτονόητο:
Το δημόσιο έχει ελεγκτικό ρόλο (και μόνο).
Ο ιδιωτικός τομέας έχει παραγωγικό ρόλο (και μόνο).
(Ψάξε λίγο να δείς πώς δούλευε το σύστημα της αποκλειστικής (υποχρεωτικά) δραστηριότητας ανάμεσα στους πολιτικούς, τους στρατιωτικούς, τους εμπόρους και τους πολίτες στην Αρχαία Αθήνα).

Ανώνυμος είπε...

Για την τωρινή παγκόσμια κρίση και το θέμα των κρατικών ελέγχων.
Η παγκοσμιοποίηση πήρε τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία 15 χρόνια, κυρίως λόγω της χρεωκοπίας του κομμουνισμού, που έδωσε τη δυνατότητα της απόλυτης κυριαρχίας του καπιταλισμού σε όλο τον πλανήτη.
Σε επίπεδο μίας συγκεκριμένης χώρας οι έλεγχοι παρέμειναν ως είχαν δεν άλλαξε τίποτε. Η κρίση δημιουργήθηκε διότι οι αγορές κινήθηκαν ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ από το ελεγκτικό πλαίσο.
Μπορεί να συνέχισαν να λειτουργούν οι εθνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά επειδή δεν υπήρχε κανείς να συντονίζει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς μαζί και συγχρόνως, το διεφθαρμένο κεφάλαιο γλιστρούσε και απέφευγε τους ελέγχους.
Στην ουσία πρόκειται για ξεκάθαρη διαφθορά στην αποία από ένα σημείο και πέρα συμμετείχαν ενδεχομένως εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως τραπεζίτες και μεγαλομέτοχοι και όχι μόνο αμερικάνοι.
Αυτό όμως το θέμα δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τη λογική του Μίλτον Φρίντμαν, που είναι τετράγωνη, γιατί είναι πάνω από όλα δίκαιη.
Αυτά που λέγονται στην Ελλάδα για τη σχέση ανάμεσα στο φιλελευθερισμό και την παγκόσμια κρίση είναι, εκτός από τραγελαφικά, και επικίνδυνα, διότι μας απομονώνουν από αυτά που συμβαίνουν στον υπόλοιππο κόσμο ΣΗΜΕΡΑ.
Αν εμείς τα πάρουμε χαμπάρι μετά από 10 χρόνια θα είναι πολύ αργά.
Μου θύμησες πάντως την ιστορία με τον τύπο που έχει ένα Lada και λοιδωρεί ένα κάτοχο BMW που τρακάρησε και του λέει:
Είσαι ξεπερασμένος. Έδωσες τόσα λεφτά για ένα αυτοκίνητο που τρέχει γρήγορα, έχει ανέσεις, είναι αθόρυβο αλλά είναι τρακαρισμένο.
Εγώ έχω το Lada-κι μου και είμαι μια χαρά.
Μην το ξαναφτιάξεις, πάρε Lada σαν και μένα.