Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Όταν ο "Μεσσίας" Γιώργος τα βάζει με το κομματικό κράτος ξέρει ότι αυτό είναι δημιούργημα του Πασόκ;

Σε κάθε ευκαιρία ο Γιώργος της καρδιάς μας, καταγγέλλει το κομματικό κράτος. Στο δικό του μυαλό υποθέτουμε εννοεί το «κράτος της Δεξιάς». Είναι όμως έτσι; Μπορεί να ξεπεράσει τις καραμελίτσες της προεκλογικής περιόδου και να αρχίζει να βλέπει κατάματα τα προβλήματα; Έτσι θα τη βγάλουμε με αντιπολιτευτικές κορώνες που απευθύνονται στο «βαθύ κράτος» του Πασόκ για εσωτερική κομματική κατανάλωση ;
Το κομματικό και «βαθύ» κράτος αποτελούν «τεχνουργήματα» του παρελθόντος, όταν τα πάντα τάσκιαζε η φοβέρα του πανελλήνιου σοσιαλισμού! Όταν η εξουσία περνούσε από τις συμπληγάδες των τοπικών, του βολέματος και των πελατειακών κλαδικών σχέσεων! Το κομματικό κράτος είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Πασόκ που οπωσδήποτε άφησε άθικτο η διακυβέρνηση Καραμανλή!
Πως άραγε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος το δημιούργημα του κόμματός του; Πως θα αντιμετωπίσει τη βουλιμία των συνδικαλιστών του και των στελεχών του που έχουν ήδη έτοιμα πακέτα για προσλήψεις και τακτοποιήσεις ημετέρων; Το έργο το έχουμε ξαναδεί και γνωρίζουμε ότι κάθε φορά οι κλαδικές υπερτερούσαν των αρχών αξιοκρατίας και ισονομίας!!!
Η λύση που προτείνει από τώρα ο Γιωργάκης είναι διορισμοί. Δέστε το πρώτο σχόλιο!

7 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Αντίστροφη μέτρηση για 36.359 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα

Χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου κυρίως προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα «ξεπαγώνουν» το αμέσως προσεχές διάστημα μετά την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί εξαιτίας της προκήρυξης των εθνικών εκλογών.

Συνολικά αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης για 36.359 υπαλλήλους που θα κληθούν να στελεχώσουν τους φορείς της Υγείας, τα υπουργεία Άμυνας και Πολιτισμού, τις υπηρεσίες των δήμων και των νομαρχιών, αλλά και επιχειρήσεις του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το πρώτο πακέτο προσλήψεων αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς οι σχετικές προκηρύξεις είναι καθ΄ οδόν προς το Εθνικό Τυπογραφείο.

Να σημειωθεί δε πως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να αρχίσουν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού, ενώ ανάλογα με τις προτεραιότητες κάθε υπουργού αναμένεται να προκηρυχθούν νέες θέσεις για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

598 μόνιμοι στα υπουργεία Άμυνας και Πολιτισμού
Τον δρόμο προς το ΕΘνικό Τυπογραφείο αναμένεται επίσης να λάβει εντός της εβδομάδας και η προκήρυξη- «σκούπα» για την πρόσληψη 598 μόνιμων υπαλλήλων στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού, καθώς και σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το ΑΣΕΠ έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία της σχετικής προκήρυξης και εκτιμά ότι έως τα τέλη του μήνα θα έχει οριστεί και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Η προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη υπαλλήλων όλων των κλάδων, πλην του κλάδου της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα από τις θέσεις που αναμένεται να προκηρυχθούν οι 335 θα αφορούν την πρόσληψη υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ περίπου 150 θα είναι οι θέσεις που θα καλυφθούν για την κεντρική υπηρεσία, αλλά για φορείς του υπουργείου Πολιτισμού.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα περιλαμβάνονται στην προκήρυξη είναι οι εξής: ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού, ΠΕ Θετικών Επιστημών, ΠΕ Πληροφορικής (Προγραμματιστών Η/Υ), ΠΕ Επιστημών Υγείας, ΠΕ Ιατρών Ειδικοτήτων, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Βιβλιοθηκονομίας, ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας, ΔΕ Τεχνικού/Δομικών Έργων, ΔΕ Τεχνικού/ Ηλεκτρολογίας, ΔΕ Τεχνικού/Μηχανολογίας, ΔΕ Παροχής Υπηρεσιών, ΔΕ Ένδυσης- Υπόδησης, ΔΕ Τυπογραφίας, ΔΕ Ναυτικών, ΔΕ ΦύλαξηςΠληροφόρησης και ΔΕ Νυχτοφυλάκων.

Παπουτσάκης είπε...

ΣΤΟ ΙΚΑ
1.860 + 140 ιατροί και οδοντίατροι
Στο ΦΕΚ 400/2-9-2009 (τεύχος ΑΣΕΠ) δημοσιεύθηκε η τροποποίηση της προκήρυξης του ΙΚΑ που αφορά τη νέα κατανομή των θέσεών της. Η πολυαναμενόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη 2.000 ιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ, κατά δήλωση της πρώην υπουργού Απασχόλησης, εστάλη εκ νέου προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Η καθυστέρηση στην επανέκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμων ιατρών και οδοντιάτρων οφείλεται στο γεγονός ότι επήλθαν αλλαγές στην κατανομή των θέσεων, καθώς σε αυτή δεν είχαν προβλεφθεί οι θέσεις που θα καλύπτονταν από τα προστατευόμενα άτομα του Ν. 2643/1998, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί η σχετική προκήρυξη παρά το γεγονός ότι είχε ήδη λάβει αριθμό ΦΕΚ.

Στο νέο ΦΕΚ οι θέσεις είναι κατά 140 λιγότερες, καθώς αφαιρέθηκαν εκείνες που θα καλυφθούν από τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998. Έτσι λοιπόν, στο Ίδρυμα θα προσληφθούν 1.561 ιατροί και 299 οδοντίατροι. Οι υπόλοιπες 140 θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
1.728

Έτοιμη είναι από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.728 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία και φορείς του υπουργείου Υγείας.

Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, ώστε εν συνεχεία να αρχίσουν οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων.

Η προκήρυξη θα αφορά μόνο τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μεταξύ των ειδικοτήτων που θα περιλαμβάνονται σε αυτή είναι: ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Μαιών, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΤΕ Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ΔΕ Νοσηλευτών κ.ά.

Μεταξύ των φορέων που θα κληθούν να προσλάβουν το μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείων περιλαμβάνονται: ΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας», ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», ΓΝΑ «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο», ΓΝ Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο», ΝΘΠ «Η Παμμακάριστος», ΓΝ Πειραιά «ΤΖάννειο», ΠΓΝ «Αττικόν», ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», ΓΝ Βόλου, ΓΝ Λαμίας, ΓΝ Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», ΓΝ Καλαμάτας, ΓΝ «Αλεξάνδρα», ΓΝ Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», ΓΝ Σερρών, ΓΝ Χανίων, ΓΝΑ ΚΑΤ, ΓΝΘΘΑ «Σωτηρία», ΓΝΑ «Λαϊκό», ΑΟΝΘ «Θεαγένειο», ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Δράμας, ΓΝ Λιβαδειάς, ΓΝ Άργους, ΓΝ Καλαμάτας, ΓΝ Πατρών «Άγιος Ανδρέας», ΓΝ Πύργου, ΓΝ Σπάρτης, ΓΝ Τρίπολης κ.ά.

Για όλες τις θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, απαιτείται η γνώση χειρισμού Η/Υ, στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων, (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για ορισμένες θέσεις θα απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, καθώς και άλλα πρόσθετα προσόντα

Παπουτσάκης είπε...

320 στο Λιμενικό
Πράσινο φως για την πρόσληψη 320 νέων στελεχών στο Λιμενικό Σώμα είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση εγκρίνοντας παράλληλα και το σχετικό κονδύλι για την κάλυψη των θέσεων.

Συγκεκριμένα η νέα προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη 30 Δόκιμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος, 60 Δόκιμων Υπαξιωματικών και 230 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων.

Στον διαγωνισμό για την πρόσληψη Δόκιμων Λιμενοφυλάκων θα μπορούν να μετάσχουν Έλληνες πολίτες εγγεγραμμένοι στα μητρώα ή δημοτολόγια της χώρας ηλικίας 29 ετών (άνδρες- γυναίκες), όριο που θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας του διαγωνισμού. Ειδικά για τους υπηρετήσαντες στις Ένοπλες Δυνάμεις ΕΠΥ το ανωτέρω όριο ηλικίας είναι αυξημένο κατά 3 έτη. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτήριου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου)

με το ελάχιστο όριο του γενικού βαθμού απολυτηρίου δέκα.

ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ
24.000 σε ΔΕΗ - Αυτοδιοίκηση

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η τοποθέτηση 20.000

ανέργων ηλικίας 18-64 ετών σε θέσεις εργασίας σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού.

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μέσω ΟΑΕΔ φέρει την ονομασία «κατάρτιση ειδικού συνδυασμένου προγράμματος απασχόλησης» και εντάσσεται στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης στους εργαζομένους.

Το πρόγραμμα αναμενόταν να αρχίσει στις αρχές του περασμένου μήνα, αλλά πάγωσε λόγω της προκήρυξης των εκλογών. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών θα κληθεί να ξεκαθαρίσει στις επόμενες μέρες εάν τελικά θα εφαρμόσει ή όχι το πρόγραμμα.

Παπουτσάκης είπε...

Αντίστοιχα προγράμματα 2.000

θέσεων για τις νομαρχίες της χώρας, αλλά και 2000 για τη ΔΕΗ βρίσκονταν στο στάδιο επεξεργασίας.

Τα δύο παραπάνω προγράμματα είχαν ήδη εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και την απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΕΔ και δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί εάν τελικά θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες πρόσληψης.

ΜΟΝΙΜΟΙ
300 θέσεις στα ΚΕΠ
Την τρίτη κατά σειρά προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της χώρας θα κληθεί να ετοιμάσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως στο ΑΣΕΠ δεν έχει φθάσει ακόμη σχετικό αίτημα για την προετοιμασία της σχετικής προκήρυξης. Εκτιμάται δε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η επεξεργασία της σχετικής προκήρυξης στην οποία θα δίνεται αυξημένη μοριοδότηση σε όσους διαθέτουν εμπειρία στη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων στα ΚΕΠ. Ήδη σε ΦΕΚ έχουν δημοσιευτεί οι 300 θέσεις που θα καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Από το σύνολο των θέσεων οι 268 θέσεις θα αφορούν τα ΚΕΠ των δήμων, ενώ οι 32 θέσεις θα αφορούν τα ΚΕΠ των νομαρχιών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία τουλάχιστον 24 μηνών στη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων μέσω διαδικασιών των ΚΕΠ που υπάγονται στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού ή και των Γραφείων του Πολίτη στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΣΤΕΡΙΑΣ.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι που διαθέτουν εμπειρία 24 μηνών θα γίνονται δεκτοί όσοι διαθέτουν εμπειρία στη διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων μέσω διαδικασιών των ΚΕΠ τουλάχιστον 15 μηνών.

Η πρόβλεψη αυτή θα υπάρχει στην προκήρυξη προκειμένου να προκριθούν όσοι απασχολούνται ήδη ως συμβασιούχοι στα διάφορα ΚΕΠ της χώρας. Σημειώνεται ότι προβλέπεται μοριοδότηση της προϋπηρεσίας κατά 50% σε περίπτωση απασχόλησης τουλάχιστον 24 μηνών σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ή Γραφεία του Πολίτη που λειτουργούσαν στο πρόγραμμα ΑΣΤΕΡΙΑΣ. Η μοριοδότηση φτάνει το 55% σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι έχουν διανύσει προϋπηρεσία ακόμη και 18 μηνών στο ίδιο ΚΕΠ στο οποίο υποβάλλουν αίτηση. Την ίδια μοριοδότηση θα λάβουν και υποψήφιοι που εργάστηκαν σε Γραφεία του Πολίτη που λειτουργούσαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Παπουτσάκης είπε...

ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
7.413 σε δήμους και νομαρχίες
Από την 1η Νοεμβρίου θα αρχίσουν να τρέχουν οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης σε δήμους και κοινότητες της χώρας. Ήδη οι φορείς της αυτοδιοίκησης έχουν λάβει το πράσινο φως για την κατάρτιση των επιχειρησιακών τους σχεδίων με τις θέσεις που θα επιθυμούν να καλύψουν με προσωπικό μερικής απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ενέκρινε συνολικά 7.413

θέσεις μερικώς απασχολούμενων και το ΑΣΕΠ βρίσκεται εν αναμονή, προκειμένου να εγκρίνει κάθε αίτημα δήμου ή κοινότητας που θα αποστέλλεται σε αυτό.

Η ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων μπορεί να είναι 18 μήνες με καταληκτική ημερομηνία ισχύος την 30ή Απριλίου 2011. Οι μερικώς απασχολούμενοι θα λαμβάνουν 8.000

ευρώ ανά έτος. Ο κάθε δήμος αναμένεται να προχωρήσει μετά την 1η Νοεμβρίου στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων για την πρόσληψη προσωπικού με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που θα ορίζει ο φορέας να υποβάλουν μόνο την αίτηση συμμετοχής και εφόσον πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, ο φορέας θα τους καλέσει στη συνέχεια να καταθέσουν σειρά δικαιολογητικών και συγκεκριμένα:

- Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου - Τίτλο σπουδών ή σχετικό πιστοποιητικό της οικείας σχολής, καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται.

- Υπεύθυνη δήλωση για τους άνδρες υποψήφιους ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Σημειώνεται τέλος πως ανάλογα με την κοινωνική ομάδα στην οποία ανήκουν οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν και πρόσθετα δικαιολογητικά.

Σε ΦΕΚ νέες προκηρύξεις
Άγνωστο παραμένει εάν τελικά η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πρόσληψη ατόμων για τη στελέχωση της Αγροφυλακής. Ο νέος νόμος πάντως που ορίζει τα προσόντα και κριτήρια διορισμού δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί σειρά προκηρύξεων μόνιμου προσωπικού, οι οποίες εστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση αλλά πάγωσαν λόγω της προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Οι θέσεις αφορούν δήμους της χώρας, αλλά και υπηρεσίες του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σημειώνεται τέλος πως τις επόμενες ημέρες οι φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι ανέστειλαν τις διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού διακόπτοντας τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, αναμένεται να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις με τις νέες προθεσμίες.

Unknown είπε...

Όταν έχεις χόμπυ την ψηφοθηρία και το λαϊκισμό αυξάνεις ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα.
Όταν το καμματικό συμφέρον είναι πιό σημαντικό από το εθνικό συμφέρον (όπως σε έμαθε ο μπαμπάκας) σκορπάς το δημόσιο χρήμα στην κομματική νομενκλατούρα, όπως έκαναν και οι Σοβιετικοί.
Όταν δεν έχεις επίγνωση τους κόστους, βραχυπρόθεσμου ή μακροπρόθεσμου, κάνεις το γαλαντόμο και τον άνετο.
Ο exastal έχει απόλυτο δίκιο.
Πολύ, πολύ σύντομα όλες αυτές οι σαχλαμάρες που λένε οι πράσινοι απατεώνες περί αναθέρμανσης της αγοράς με δημόσιο χρήμα θα μας φαληρίσει.
Τότε να δείς Αλμούνια και τότε να δείς Δ.Ν.Τ.
Τότε να δείς τεκμήρια διαβίωσης και τότε να δείς φορολόγηση φυσικών προσώπων.
Τότε να δείς απο-επένδυση και τότε να δείς χρηματιστήριο.
Τότε να δείς ανεργία και τότε να δείς φτώχεια.
Έχει κανείς κάτσει να σκεφτεί τί θα γίνει στην αγορά εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ πχ. στο 23%;
Πόσα μαγαζιά θα μείνουν ανοιχτά και πόσες οικογένειες θα δυστυχήσουν, τα έχουμε σκεφθεί αυτά;
Δυστυχώς έρχονται εξαιρετικά μαύρες μέρες για τα οικονομικά μας (τα άλλα τα "εθνικά" θέματα είναι τελειωμένα και συμφωνημένα, έτσι και αλλιώς, από τις 4 Οκτωβρίου).

Μάρκος είπε...

Αυτό το "θα κληθούν να στελεχώσουν" μου ακούγεται τόσο βρώμικο, όσο δεν φαντάζεσαι...