Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Εφιάλτης για την Κυβέρνηση το σκληρό ευρώ και η αύξηση του πετρελαίου.

Και η πετρελαϊκή και η παγκόσμια κρίση είναι ακόμα εδώ. Πολύ θα θέλαμε να δούμε το Πασόκ να τις "αντιμετωπίζει"! Μέχρι πρότινος δεν αναγνώριζε καν την ύπαρξή τους! Welcome ΠΑΣΟΚ back to your future!
Ερχεται κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά
Δεν της έφθανε ο πονοκέφαλος από τις αιφνίδιες εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, η υπουργός Οικονομίας κλπ κλπ Λούκα Κατσέλη έχει τώρα να αντιμετωπίσει και τους φόβους περί κύματος ανατιμήσεων, λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών του μαύρου χρυσού.
Με το βαρέλι το πετρέλαιο να έχει σκαρφαλώσει στα 80 ευρώ και πολλές βιομηχανίες να πονοκεφαλιάζουν για τον τρόπο μετατόπισης αυτού του κόστους στην τελική τιμή των προϊόντων τους, είναι αλήθεια πως σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.
Γεγονότων, όμως, που θα φέρουν σε δύσκολη θέση μια πολιτική προσέγγισης του πολίτη και επίλυσης των καθημερινών τους προβλημάτων.
Δεν έχουν κληθεί σε διάλογο
Σύμφωνα με πηγές λοιπόν της βιομηχανίας, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η κα. Κατσέλη ακόμα δεν έχει καλέσει σε διάλογο τις εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις που καθορίζουν το καλάθι της νοικοκυράς.
Μάλιστα στέλεχος του Συνδέσμου Βιομηχανών Τροφίμων, τόνισε στο protothema.gr πως παρά τις κρούσεις που ήδη έχουν γίνει ώστε να συζητηθεί ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται, καμία απάντηση για ραντεβού δεν έχει υπάρξει από τη μεριά της υπουργού Οικονομίας, καθώς η τελευταία επικαλείται φόρτο εξαιτίας των εξελίξεων στους λιμένες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως τα μηνύματα περί αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά μέσα στις επόμενες ημέρες είναι σαφή.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στα Εξάρχεια

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς προκλητικότητας εισβολή ένστολων αστυνομικών δυνάμεων κατά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στον βιβλιοχώρο Φλωράλ στην πλ. Εξαρχείων.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουμάνταρος, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο συντονιστής Σταύρος Θεοδωράκης, αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικό τρόπο και παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας εισέβαλαν στο χώρο, ζητώντας στοιχεία και ασκώντας σωματικό έλεγχο στους παρισταμένους.

Αποτέλεσμα αυτής της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, του Ελληνιάδη Δ. του Σωτήρη Δαματόπουλου, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων εντάσσεται στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων όλο το τελευταίο διάστημα.

Θεωρούμε πως είναι μεγάλες οι ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη τον οποίον καλούμε άμεσα να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντίπαλος σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενός νέου κλίματος αστυνομοκρατίας και καλεί για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 22/10 στις 12.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Φλωράλ (Θεμιστοκλέους 80).

Γραφείο Τύπου

Ανώνυμος είπε...

Αστυνομική αυθαιρεσία
χαρακτήρισε ο Φ.Κουβέλης, μιλώντας στην ΝΕΤ, τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Παπαχρήστος-, που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση στα Εξάρχεια.

Οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν μετά από ένταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ νεαρών και αστυνομίας στην περιοχή. Για το περιστατικό συνέντευξη Τύπου δίνει το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, το πρωί της Πέμπτης, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν συνελήφθησαν αυτοί που πέταξαν τις πέτρες στους αστυνομικούς, αλλά δύο νέοι που βρίσκονταν μέσα στον πολυχώρο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου, στην οποία λίγη ώρα νωρίτερα είχε μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, οι δύο νέοι συνελήφθησαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή των αστυνομικών στον πολυχώρο και υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται πολίτες που δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Ακόμη, τόνισε ότι δεν μπορούν να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, στο όνομα μιας γενικής αρχής για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το βράδυ της Τετάρτης πεζή περιπολία αστυνομικών δέχθηκε επίθεση με πέτρες και τούβλα στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος. Στη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας για τον εντοπισμό των νεαρών, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν σε βιβλιοχώρο στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος.

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ Στέλιο Ελληνιάδη και έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ που κατέγραφε τις σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι και ζήτησε να διερευνηθεί ποιός έδωσε την εντολή για αυτές τις προσαγωγές.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι πρασινοφρουροί μπορεί να είναι τόσο δίγλωσσοι και θρασείς.
Ονόμασαν το Υπουγείο Δημοσίας "Τάξεως" Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μας δέρνουν χωρίς "τάξη", δηλαδή όσο γουστάρουν.
Τί σόϊ "προστασία" είναι αυτή, όταν σε βαράνε στο κεφάλι και στα πόδια μόνο και μόνο πίνεις επειδή καφέ σε μια καφετέρια;
Αυτά μόνο ένα σοσιαλιστικό μυαλό μπορεί να τα σκαρφιστεί και να τα δικαιολογήσει.
Ακόμη και οι άλλοι "προστάτες", οι νταβατζήδες των νυκτερινών κέντρων και των πορνείων, σε προειδοποιούν πρώτα.
Είδες ο Γιωργάκης πώς το εννοούσε το κοινωνικό πρόσωπο αλά πασόκ;
Είδες πώς εννούσε τη συμμετοχική δημοκρατία;
ΕΓΩ ΣΕ ΒΑΡΑΩ ΜΕ ΕΝΑ ΓΚΛΟΜΠ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ.
Κάτι μου λέει ότι σε λίγο ο Χρυσοχοίδης θα ζητάει και αποζημιώσεις από όσους έσπασαν τα κεφάλια τους, για έξοδα καθαρισμού των γκλόμπς από τα αίματα.
Αθεράπευτε χάνε Έλληνα, πάλι σε κοροϊδέψανε και σου κλέψανε την ψήφο.

F5PILOT είπε...

Έτσι για να μαθαίνεις Χρυσοχοίδη ότι το παρακράτος της ΝΔ είναι μανούλα στις προβοκάτσιες. Να το έχεις υπόψη σου στις επερχόμενες κρίσεις.
Ο επόμενος είναι ο Βενιζέλος.
Παπανδρέου αν θέλεις να έχεις τον έλεγχο στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας και να μην προβοκάρουν τα ζόμπι το έργο σου προχώρα τώρα σε έκτακτες κρίσεις και διώξε τις πουλημένες και ανίκανες ηγεσίες τώρα.
" Κάλλιον το προλαμβάνειν"

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ ΠΙΛΟΤΑΚΟ , ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ, ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΛΙΩΤΗ-ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕ ΓΚΕΜΠΕΛΣ-ΠΙΛΟΤΑΚΟ!!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

@Οκτώβριος 22, 2009 1:39 μμ

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

πιλότε πρόσεχε το νεοαποκτηθέν αεροπλανάκι σου ...πέφτει και θα κάνει περισσότερο θόρυβο από ότι νομίζεις!!!

F5PILOT είπε...

Παπαδάκι πρόσεχε το μετεκλογικό σου όνομα.