Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Τρόμος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι "επαναστάτες της βλακείας" επιδόθηκαν ξανά στο ανεγκέφαλο έργο τους! Τοποθέτησαν επρηστικό μηχανισμό έξω από το προξενείο της Ισπανίας στη Θεσσαλονίκη (Αγίου Μηνά 7 στο κέντρο της συμπρωτεύουσας). Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημίες.
Στην Αθήνα, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στα Κάτω Πατήσια, έξω απ' το σπίτι της Μαριέτας Γιαννάκου.
Το τελευταίο χτύπημα δεν ήταν απλά ένα χτύπημα χτύπημα κατά μίας επιτυχημένης εκπροσώπου του πολιτικού συστήματος. Ήταν ένα χτύπημα κατά μίας γυναίκας, η οποία, έχει υποστεί φοβερή ταλαιπωρία με την υγεία της, παλεύοντας ενάντια στο θάνατο μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας για αρκετό διάστημα και μένοντας τελικά με μία μεγάλη αναπηρία. Σημειωτέον, ότι στην πολυκατοικία κατοικούν μαζί με την κα. Γιαννάκου, η μικρή της κόρη, η ενενηντάχρονη μητέρα της, η αδελφή της και μία οικιακή βοηθός.
Μπορεί η γυναίκα αυτή να τιμά με το ψυχικό της σθένος την πολιτική της διαδρομή, την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφει στο πρόσωπό της κάθε σοβαρός άνθρωπος, την λακωνική της καταγωγή και να διατείνεται ότι είναι αναμενόμενο για ένα πολιτικό πρόσωπο να αντιμετωπίσει ακόμη και τέτοιου είδους καταστάσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά τα καθίκια που θέλουν να παρουσιάζονται τάχα ως αντιεξουσιαστές, έβαλαν μία βόμβα στο σπίτι πέντε γυναικών, εκ των οποίων η μία είναι ανάπηρη, ή άλλη γηραιά και η τρίτη έφηβη.
Γνωρίζετε καλά ότι σε αυτό το blog δεν έχει συμβεί ποτέ να παρεκτραπούμε σε οποιασδήποτε μορφής ύβρεις ή χαρακτηρισμούς, αλλά πιστεύουμε πως έχει φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο με αυτούς τους ... "επαναστάτες" του κώλου, τους οποίους, αντί να λιώσει καταγής σαν τα σκουλήκια το σιδερένιο γάντι του νόμου, κάθονται και τους χαϊδεύουν πολιτικά με τον τρόπο τους ο κάθε επικίνδυνος Χρυσοχοϊδης και ο κάθε ασήμαντος Τσίπρας. [Poleatics]
Σχόλιο:Τους"επαναστάτες της βλακείας" συμβολίζει τέλεια το εξώφυλλο του δίσκου των Pink Floyd:"The Division Bell". Υποτίθεται "αγωνιστές " αστοί, "οργισμένοι", αντιδραστικοί και ταυτόχρονα υπάκουα πιόνια ενός μικροαστικού, "μεταλλικού" και βαρετού τρόπου ζωής. Πάνω απ' όλα όμως οι "οργισμένοι επαναστάτες" δεν έχουν αυτιά για να ακούσουν την πραγματική αγωνία και οργή της πόλης. Ερμηνεύουν την εξέλιξη της κοινωνίας μονόπλευρα, υποκειμενικά, αντιδραστικά και επιπόλαια. Το χειρότερο είναι η πίστη τους, ότι αυτοί μόνο ξέρουν τι θα πει αγώνας, δικαιώματα, ασφάλεια και δικαιοσύνη. Γι' αυτό και έχουν ηττηθεί έναντι της ελεύθερης και ανοιχτής πόλης την οποία υποτίθεται προστατεύουν θέλοντας να χτίσουν τεράστια τείχη απομόνωσης, βάρβαρης δικαιοσύνης και τρόμου.....]

1 σχόλιο:

exastal είπε...

Γιαννάκου: «Μηδενιστές και αδίστακτοι οι δράστες»
«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να σημάνουν την, χωρίς ταυτότητα, παρουσία τους, με τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον δημοσίων προσώπων και στελεχών του κράτους. Πρόκειται για άτομα αδίστακτα, μηδενιστές με τυφλό και αναίτιο μίσος κατά πάντων.

Η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα αλλά και συνεννόηση μεταξύ όλων των φορέων της Πολιτείας και της κοινωνίας, προκειμένου να αποτρέψουμε ακόμα πιο δυσάρεστες εξελίξεις, που εκτός των άλλων αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, σε μια εποχή που η διακρατική και διεθνής συνεργασία είναι πιο απαραίτητη από ποτέ», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Μαριέττα Γιαννάκου, και πρόσθεσε ότι «η επιλογή του στόχου δεν ήταν τυχαία. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημά μου, το μήνυμά τους ήταν σαφές».
----------------------------------
«Πρόκειται για μια άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, κατά μιας πολιτικού που έχει την εκτίμηση και την αγάπη όλων, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Είναι μία ακόμα τρομοκρατική πράξη που προκαλεί την οργή και την καταδίκη όλων μας και δυναμώνει την απόφασή μας να ενώσουμε δυνάμεις και προσπάθειες στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ενός αγώνα που μπορεί να κερδηθεί και θα κερδηθεί, με επίμονη και συστηματική δουλειά, μακριά από κάμερες και μικρόφωνα», σχολίασε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος.